Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
tőlem nem kell elnézést kérni, én 2018 ősze óta finomhangolom és upgradelem a nyomtatót
-----------
elgondolkoztam hogy vennék valami mást, de akkor alapból elérném azt amit most, csak drágább lenne[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
mumtaz
senior tag
Köszönöm szépen a tippet!
Gyanakszom én is arra, hogy magával az extruderrel van a gond, mert ahogy írtam, most cseréltem le a gyári műanyagot fémre, hogy megelőzzem a műanyagnál előforduló szétrepedést.
Ha a rúgó lenne, akkor a teóriám szerint a bordás kerék pont tolás irányba ugrana át, ha a rugó nem feszít eléggé. De ez visszafelé ugrik, pont ez volt furcsa benne.
A retractot is kizárnám, mert pont annyira van állítva, mint korábban volt még a műanyag extrudernél és jó volt. 5mm. -
mumtaz
senior tag
Majd hétvégén átnézem újra az egészet az ajánlások alapján. Én is furcsálltam, hogy azután jött elő a hiba, hogy upgrade-elve lett. Az pedig egyértelmű, hogy a motor ugrik és visszafelé. Hogy úgy mondjam, elkezd "loopolni". Teker egy kicsit, majd vissza ugrik. Megint teker ugyanannyit, majd vissza. Tehát nem arról van szó, hogy teker és a filamentet darálja, hanem valóban a motor ugrik vissza.
-
mumtaz
senior tag
Hangra lehetne, hogy a filamenten ugrik, mert mondjuk a filament megakadt. De azért is csináltam videót, amin látszik, hogy a stepper nem előre ugrik, mintha tolná be a filamentet, de nem tudja, hanem előre teker és maga a stepper ugrik vissza.
Egyébként melegedni nem nagyon melegszik. 38 fokos volt és a adatlapja szerint 50 fokos környezeti hőmérsékletig használható (gondolom zárt házra gondoltak). Szóval felületi hőmérsékletnek normál működés közben mérhetnék akár 60-70 fokot is, akkor is még tartományon belül lennék.
Reggie0: Ez a fém szett szerintem jobb, mint az eredeti műanyag volt és akkor azzal nem volt soha semmi problémám. Csak megelőzésként cseréltem erre a fémre, nem azért, mert a műanyaggal baj volt. Nyilván nem a legjobb ez a "feeder", de azért a gyári műanyaghoz képes szerintem mindenképpen jobbnak kell lennie.
De egyébként, ha a kereket tekerem kézzel még durvábban, mint a motor tekerné, akkor sem ugrott a filamenten, hanem tolta át a hotenden, mint a barom. Ezért sem gondolom, hogy a motoron kívül mással lenne a probléma.
És magával a driverrel sem nagyon lehet, mert az SKR Mini-t pont tegnap cseréltem ki - egyéb okoból - vadonat újra. Nem hiszem, hogy két SKR Minivel is ugyanaz a baj lenne.[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
Ha leveszem az áramerősséget, akkor biztosan előjön. Sokkal inkább most mentem felfelé, így kevésbé jött elő és nem olyan durván, mint a videón.
Ha egyébként minden jó, akkor is érdekes anomália. Áramerősségnél meg pláne annak tudatában, milyen értékek azok, amik sokaknál beváltak.
Például a gyári Creality 4.2.2 lapnál alap Marlin konfigokban mindegyik motor 800mA.
SKR Mini E3 v3-nál Mriscoc firmware-énél X,Y,Z 580mA, E0 700mA
Van olyan tutorial oldal, ahol SKR Mininél az E0 650mA az ajánlott.Bár ezeknél mindegyiknél általában az alap Ender 3 és gyári változatait vették alapul. Nem tudom, hogy az apróbb változtatások az extruderen, vagy más hotend, esetleg más/több ventilátor mennyire befolyásolnák az értékeket. Bár szöget ütött a fejembe, hogy esetleg a tápegység feszültsége zuhan annyit, hogy az extrudernél adja ki a hibát. De nem hiszem, hogy a gyárihoz képest beépített többlet "fogyasztók" ennyire befolyásolnának, de azért semmi sincs kizárva.
Ami a gyárihoz képest pluszban bekerült és a nyomtató tápegységéről megy:
- plusz Z tengely stepper motor (az SKR minire dugva)
- plusz egy 5015 ventilátor 24V-on (közvetlenül a tápegységre dugva)
- egy "step-down converter" 24V-ról 5V-ra (közvetlenül a tápegységre dugva). Erről megy a Neopixel szalag 20 LED-elSajnos a motorokat nem nagyon tudom cserélgetni. Illetve az X és Y tengelyről át lehetne tenni, bár azok kisebbek. Minden motor 42-34-es, az extruder pedig 42-40. Nyilván próbának lehetne, de az a baj, hogy nagyon ritka volt, hogy a nyomtatás elején kattogott. Inkább valamikor közben.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Én is elgondolkodtam, hogy kellene építeni, mondjuk egy Voron 0-t, de egyelőre lebeszéltem magam Pedig kicsi is meg gyors is...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
JulianSinulf
senior tag
Az Flsun V400 nagy tárgynál nem tudta tartani a pontosságot Cura 400-as tempónál.
Ennek több oka is lehetett. Végül úgy sikerült kinyomtatnom, hogy egy videóban látott mérőeszköz segítségével feszítettem a szíjakon és már PrusaSlicer-rel szelve, csökkentettem a gyorsulást és a sebességeket is. Így a 7 órás nyomtatási idő helyett (ami a 4. darabnál 2 óra körül megállt és már az is lassítva volt és ezzel jutottam a legtovább) 10 óra lett, de legalább megcsinálta.
Kíváncsi voltam a Benchy-re is, így nyomtattam egyet teljes sebességgel. Volt rajta hiba, de megcsinálta. Az orrán az anyag felhajlott. A nozzle mindig lenyomta, de nem lett szép. És az oldalán sem lett szép. Ez a kettő csak a főbb, könnyen észrevehető hiba. Ettől eltekintve sokkal jobb lett, mint a notrident tesztje. -
Reggie0
félisten
Igen. Raadasul a microstepping meg a beallasi pontossagot is csokkenti, nem hogy novelne. Szoval halkabb lesz, de pontatlanabb. En ezert akarok upgradelni 400 lepeses motorokra, mert ugy lehet felezni a microsteppinget.
Meg a szijak elettartamat lehetne bealdozni es akkor a 20 fogas pulley helyett 16-ost lehetne feltenni, de corexy eseten azert nem olcso a szij. Es persze a max sebesseget is csokkenti ez.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
Ilyen sebességnél meg nem mondom, hogy mi volt a gond.
Nem emelt z-t rendesen. Vagy inkább még meg is süllyedt. Volt egy eset, mikor előbb kezdte a kanyart, mint kellett volna. Azt már nem tudom, hogy hol fejezte be, mert mikor láttam, akkor megállítottam. Mivel ez egy delta, így minden tengely mindig mozgásban volt. -
csadi0011
őstag
Segítő szándékkal írom a saját véleményem: A mindenhol ív és lekerekítés modellezés kis méreteknél nem hasznos szerintem. Felső részen a kis lekerekítéseknek pl. nincs értelme, mert a nyomtatási felbontásnál alig nagyobb.
Egyébként nekem tetszik az ötlet. Non-planar-ban szép lenne. Vagy valami utómunkát kaphatott volna. -
haxiboy
veterán
Sajnos nekem amatőr módon sikerült 2 helyen megnyomni a mágneses lapot kalibrálás közben, de úgy néz ki elhanyagolható a hiba , egyébként is tervben van a PEI lap beszerzése ha már kitapasztaltam a dolgokat.
Kis cápa 50% méretben egész jól sikerült, csak a szája nem nyitható, de talán a gyerkőcnek nem is baj.
Holnap kinyomtatok valami nagyobbat tesztként, ha van kedvetek/időtök majd véleményezzétek a minőséget.
Ez az első nyomtatóm, a második is ki van nézve. Van pár termék amihez jól jön majd 5-6 is
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
pchris
tag
Van egy Creality Sonic Pad-em, amibe fordítva van a kijelző beszerelve gyárilag. Tökéletesen működik így is, csak a letámasztása körülményesebb (becsukódnak a lábai). Sajnos az LCD ragasztva van a műanyag házba, de a szalagkábel érdekes módon jó helyen érkezik a motherboard-hoz. Szerintem ez inkább beszállítói hiba lehetett az esetükben.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
Nem. A bambu studioval csináltam. A másodikat.
Az első a nyomtatón volt. A másodikat meg .gcode.3mf formátumban mentettem. És gcode-ként is exportáltam. Gcode esetén se kép, se állítható paraméterek, míg 3mf-nél vannak. De ilyenkor lehet, hogy a nyomtató szeleteli, mert sokkal kisebb a fájl, mint gcode esetén. Prusaslicer-ben még nem állítottam be a bambu-t.
Szóval a 3mf-et nyomtattam.
Általában a studioból küldöm a nyomtatóra a nyomtatnivalót. De most előkészítettem SD kártyára, hogy ne kelljen a gépet bekapcsolni.
A nyomtatás is másképp indult, csak 5 ponton szintezett. -
JulianSinulf
senior tag
De nem gcode-ból nyomtattam
Viszont a második nyomtatásnál exportáltam a gcode-ot. Azt visszanézve nincs gond vele.
Ezek szerint a nyomtató nem dolgozta fel jól a 3mf fájlt.
Szerintem nem ez volt az utolsó spulni nyomtatásom, legközelebb gcode-ból nyomtatok.
A slicer szerint mindenhol, minden jó. Rétegenként nézve is. -
tothferenc
senior tag
Semmi ilyesmi. Nincs auto levelling, a nyomtatas befejezesekor mindig visszahuzas van, es ellenorzom is, hogy a fej tiszta legyen indulaskor, plusz mindig 230/70-en szintezek. Nincs papir, evek ota szemre szintezem.
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
JulianSinulf
senior tag
Lenyitod az összefoglalót és ott találsz egy táblázatot.
Először szerintem azt nyálazd át.
Ha nem találtál számodra megfelelőt, akkor jöhetnek a külföldi oldalak és utána keresés a hazai piacon.Én a Prusament-tel és a Bambu filával eddig meg vagyok elégedve nagyon. Elsősorban PLA-kat használok, de van pár PETG-m is az Azurefilm-től, feketében és áttetsző kékben. Nem rosszak.
A Filamentum PLA Extrafill-eknek nagyon szép színük van, de hálósodás nélkül még nem sikerült nyomtatnom velük, ahogy az Anycubic fekete PLA-jával sem. Hiába a szárítózás, meg a retract torony és kalibráció. -
Mr.Csizmás
titán
márvány 2.7, a pórozus beton (járólap) olyan 1.9 körüli sűrűségű, vszeg kevésbé terjed. viszont a zsákos anyag jó ötlet, lehet [link]az üveglapos keretet át kéne tervezni, hogy a tetejére lehessen rakni zsákokat
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
t72killer
titán
Farönk?
Soremeléskocsivissza: srácok, akkor tényleg kuka a vacillalábú íróasztal és gurítsam be a farönköt még mielőtt ideér a postás a sidewinderrel? Asszony díjazná, mert felszabadulna negyed m2 terület
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Ilyesmim van 2db, rondább igaz, de vastagabb, kb 55 centis átmérővel, 2 éves vágás, úgyhogy saját víztartalma már kevés:
alá megy még egy feles méretű miniraklap. Ha összeraktam teszek fel képet .Ha vmi szebbet akarok, helyi marketplace-ről nézek egy masszí dohányzóasztalt, az is elég szilárd alap.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
JulianSinulf
senior tag
Köszi!
Ez így nagyon hasznos számomra.
Már csak annyi lenne, hogy ezek az oktatóanyagok, mondjuk Fusion 360-hoz, magyarul is elérhetőek?
Az sem gond, ha fizetős. Anno vettem egy mikrotik router-t és befizettem egy online magyar videó tanfolyamra, hogy be tudjam állítani.
A lényeg, hogy jól magyarázzák, naprakész legyen, vagyis a menü ott legyen, ahol mutatják és ne máshol, mert épp jött egy frissítés. -
Mr.Csizmás
titán
ez se rossz most 6280-ért
Creality CR-PLA Matt tengerészkék - 3D nyomtatószál | Alza.hu"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
poli27
Topikgazda
-
brumi1024
veterán
-
fabula
őstag
Kicsit nem vagy paranoiás véletlenül ?
Ma már szinte mindenben van kínai alkatrész, pl. hiába veszel almás telefont, ha a hálózatra a Huawei eszközein kapcsolódik az átjátszókban meg a központokban.
Ilyen alapon el kell vonulni az erdőbe remetének és semmit sem kell használni, de főleg semmi olyat, ami a valahogyan a netre kapcsolódik .
Amúgy meg lehet csak SD kártyáról nyomtatni mint a régebbi 3D nyomtatókon és akkor meg van oldva, a WiFi-t meg le lehet tiltani a nyomtatón.
Ha májd már ezt is el tudja "lopni" a Bambu, hát akkor nagyon ügyesek lehetnek .[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
" Mellesleg a P1P könnyen átkonfigurálható local módra"
Ezzel nekem csak az a bajom, mint minden egyéb termékkel is, ami nem nyomtató (pl. Lidl-ös zigbee a led szalagokkal, lámpákkal és konnektorokkal), hogy helyi hálón miért kell korlátozni, hogy a telefon ne érje el?
Ha bármit akarsz csinálni telefonon keresztül, akkor regisztrálj be valahová és futtasd a szoftverüket. Utóbbival nem is lenne semmi gond. De az előbbit miért? (Értem én, ha a melóhelyen sok az időd, hogy az otthon maradtakat szívasd, de, ha komolyan veszem?!)Amúgy egy robotporszívó szerintem veszélyesebb. Nekünk egy Dream van. Xiaomi. De csak vásárlás után derült ki a pontos márka, mert amúgy azt lehagyták a bemutatásnál. Hogy mit lát, azt csak a Kínaiak tudják...
-
fabula
őstag
Alapvetően Igazad van, csak én nem a "régi ender" minőségét, tudását és árát hasonlítottam a P1P-hez, hanem a P1S minőségét, tudását és árát az X1C-hez, azaz márkán belül, azért ez nem egészen ugyan az, mint a te példád .
Az X1C-ben a P1S-hez képest a különbség a lidar, a jobb kamera spagetti érzékeléssel, a 100 C helyett 110 C bed, a színes érintőkijelző és az ezekhez szükséges erősebb alaplap, ja meg az alu oldallapok műanyag helyett, ami profibb kinézetet ad neki.
A mechanika és a nyomtatási minőségük ugyan az, a különbség olyan plusz szolgáltatásokban van, amelyek sokaknak nem biztos hogy kellenek +500$-ért, én ezt gondolom. Mivel nekem már egy több mint fél éves Vision házba burkolt P1P-m van és sokat nyomtattam vele sokféle anyaggal, én azt gondolom és tapasztalom, hogy jelenleg nincs akkora hátránya, főleg ha van hozzá AMS, ami indokolná a +500$ kiadást az X1C-ért, de lehet olyan, akinek megéri, ezt soha nem vitattam.
De megint leírom, hogy én senkit nem akarok rábeszélni semmire, nem is akarok vitakozni, csak leírom a saját véleményemet, egyébként meg mindenki azt vesz, amit csak akar, szeretne és tetszik neki .
Veled sem szeretnék vitatkozni, csak próbáltam pontosítani amit korábban írtam, hogy a további félreértéseket elkerüljem . -
Joshi
titán
"Az X1C-nek van néhány nem pótolható feature-e. Ha ez egy táblázatban tényszerűen le lenne írva, mindenki maga dönthetné el, hogy van-e/lesz-e szüksége ezekre, vagy sem."
Én pont így tettem, ezért esett a választásom a P1SC-re, más meg az X1C-t választotta. Tulajdonképpen mi a probléma?Az egy táblázatból nem derül ki, hogy pl a lidar használható ficsör vagy sem, ezeket valakinek ki kell próbálnia és prezentálnia kell. Erre vannak a fórumok és youtube videók, hogy a laikus ezek alapján tudjon dönteni. Én úgy ítéltem meg, hogy a lidar nélkül el leszek, illetve a jobb kamera és kijelző se fontos számomra. Jó ez így, hogy több vélemény van. Aki meg nem tud dönteni az vegye mindig a legfullosabb gépet és akkor utólag nincs megbánás.
-
Joshi
titán
Igazság szerint én azért rendeltem az olcsóbb (jóval olcsóbb ~50%-al) P1SC-t, mert szinte mindenki azt írja/mondja, hogy nyomtatási minőségben nincs érdemi különbség a Bambu nyomtatók között.
Aki nehezen tud dönteni az vegye a fullos csomagot, de ezt korábban írtam is. Az meg hogy valaki ajánlja azt a terméket amit teljes megelégedéssel használ, miért is ne tehetné? Az az újonc vevő dolga, hogy mérlegeljen az ajánlatok között saját elvárásainak megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
A 0,4-es nozzle-el én nyomtattam váza módban 0,8 as vonalszélességgel (elvileg a 0,6-ot ajánlják 0,4 fúvókához, azaz 1,5-ös szorzót) és szuper lett, elég masszív is. Vízállóságát nem próbáltam mert nem vázát nyomtattam "váza módban" .
Nagyobb nozzle-el még erősebbet lehetne nyomtatni, pl. 0,8-assal simán lehet 1,4 a vonalszélesség, az már egész jó. De lehetne 1-es fúvókával is kísérletezni 1,8 vonalszélességgel szerintem, csak hát a max volumetric speed a nagyobb fúvókáknál már korlátozó tényező lesz és ezért a szélesebb vonalszélességhez lényegesen csökkenteni kell a sebességet. Ki kellene próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Windows 11
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- Keresek-Hegel H390
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest