Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Renachan
friss újonc
Sziasztok!
Van egy 6 éves pc-m, és elromlott az alaplap benne. Socket 1150es, magyarul újonnan már nem igazán tudok venni. Használtan 10-20e forint lenne, de azt mondták, hogy olyan 60e forintért tudok venni egy jobb alaplap-memória-processzor hármast. Szóval milyen processzort ajánlotok? Most egy intel core i5 4440 3,1GHz/6mb BOX s1150-es van benne. Elsődlegesen játékra használnám (wow, wot, minecraft, steames kisebb játékok stb.) meg tanuláshoz szükséges dolgokra (onenote, youtube, word, power point stb.). Most egy raedon 5770es videókártya van benne, memória: RAM DDR3 4GB 1600 MHZ KINGMAX (alaplap cseréhez gondolom ezt is ki kell cserélni, ha tudtok ajánlani azt megköszönném). Tápja: ATX 450W CHIEFTEC CTG45080PB aPFC 12CM OEM. Alaplapot meg a processzorhoz vennék majd.. Az egész (memória alaplap processzor) szeretném, ha kijönne nagyjából 60-70 ezer forintból. Új processzort szeretnék, a régit meg eladni. Ha olcsóbban tudnék venni sokkal jobb használt processzort, akkor elgondolkodok rajta.. Nem szeretnék tunningolni mert úgy tudom, akkor elveszik a garancia rá.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Ui: Bocsánat ha túl hosszú voltam vagy valamit rosszul írtam, nem annyira értek az egészhez.. -
palfitom
félisten
válasz Renachan #85805 üzenetére
Ryzen 2200G-t célozz meg, azzal (jó ramokkal támogatva) kiválthatod a jelenlegi VGA-dat is!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
joco120l
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Az alábbi konfigom van jelenleg:
Alaplap: Asrock B85M Pro4
Proci: i5-4440 3,1Ghz
Memória: 16GB (4x4GB) Hyperx Fury DDR3 1600Mhz
VGA: Gigabyte GTX 1060 6GBA gépet szinte csakis szimulátorozásra használom, 3db Full HD 60hz-es 23" IPS monitorral.
Jelenleg single gameplayben 100 feletti fps-eim vannak, azonban multiban ez van hogy 50 alá is leesik.Ezért gondolkodtam, rajta, hogy a jelenlegi procim kihajtja-e a VGA-t rendesen, illetve elég erős-e a multi playerhez, avagy érdemesebb lenne erősebb 4.gen procira (i7-4790k) vagy új 9.gen platformra (i5-9400f).
A fórum előzményeit olvasva az erősebb 4.genre váltást elvetettem, maradnék az új platformnál, de egyelőre az anyagi keret szűkössége miatt mást nem szeretnék cserélni ( később persze majd tervbe lenne egy jobb VGA beszerzése is).
Kérdésem igazából az lenne, hogy megéri-e egyáltalán a pénzt beleölni a dologba (hoz-e valamit az erősebb cpu a konyhára), vagy mindenképp nagyobb anyagi ráfordítást igényel a dolog (új VGA is kellene)?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.
Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít. - Ayrton Senna
-
Pörp
senior tag
válasz joco120l #85808 üzenetére
Gyanús hogy multiban erős cpu limit van, a 4 mag miatt. Nem igen éri meg befektetni ebbe a platformba. Ha meg már váltani tudsz, akkor a multi miatt én Ryzen 2600, 2700 vagy az újabb 3600-ban gondolkodnék a több mag és sok szál miatt, ami kell a multizáshoz. Intel oldalon i7 8700 esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz joco120l #85808 üzenetére
Szia,
Bár nagyon-nagyon jó proci a 4790K, nem éri meg 50-60k körüli összeget kiadni érte használtan.
Inkább válts 9. gen-re, az általad is említett 9400F viszonylag olcsó, de erős proci, a minimum FPS-eid javítani fogja.
Ha több pénzt is szánsz rá, akkor persze lehet följebb is menni...[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz joco120l #85811 üzenetére
50k alatti ligában fej-fej mellett versenyez az i5-9400F vs. Ryzen 2600 / 2600X trió, valahol az előbbi, valahol az utóbbiak teljesítenek hajszálnyival jobban.
Ha 60-70k-t is elköltenél, akkor jöhet az új Ryzen 3600, vagy használt i7-8700.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
orangutan4
tag
Sziasztok, CAD munkára, photoshop-ra, gpu-s látványtervezésre szeretnék összeállítani gépet. Játszani nem szoktam. A Ryzen 5 3600-at néztem ki a tervezett ársávban. Szerintetek érdemes az "X"- es procira költeni? (kb bruttó 8000 forint az eltérés most.). Olvastam teszteket ahol nem javasolják az X-et, de akkor még árban nagyobb volt talán az eltérés.
1. munka, cad,
2. b450 tomahawk max, 2x8 gb g.skill 3000, 1660 ti
3. 70-80e
4. Új
5. most nem, később esetlegköszi
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz orangutan4 #85815 üzenetére
Ha nem fáj a plusz pár ezer, akkor vedd az X-et.
-
törölt tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy van nekem egy asus A55MB-E lapom és ez a AMD Athlon II X4 840 OEM ez a processor jó lenne bele ?
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz #38464487 #85817 üzenetére
Specifikációk:
Termék : Processzor
Garancia : 36 hónap sajátEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
új gép építésbe kezdve tervezek egy Ryzen 5 3600-at, de csak következő hónapban, beütött egy "menjünk le mégegyszer Olaszba 4 napra" projekt (aug 20 helyett). Így a zsetont picit át kell rendeznem..
- erősebb procit halasztom
- dedikált VGA-t halasztomMelyik az a processzor (APU), amit relatív olcsón meg tudok venni (akár ph-ról) és pár hét múlva eladni, minimális bukással ? (Ergo, lesz rá mindig valaki, nem kell hetekig rajta ülnöm).
Egy MSI B450M Mortar-ba jönne 1-2 hónapra, szeptemberig, októberig (kb), aztán menne.
Eleinte főleg nyári fotók kidolgozása (PS) + kis BF4, BF V az integrált Vega 8-al low-ban, bohóckodni, semmi extra igény.
2200G ?
2200GE ?
3200G ?
3200GE ?Nem csak az árát akarom nézni - ez mind beleférne talán, főleg a 2xxx-esek - hanem hogy eladható-e majd nem sokkal később.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz SECTORnooB #85821 üzenetére
Várhatok 1 hónapot végülis, csak össze akartam már dobni a motyót. Lehet jobb, ha a tökölök kicsit és kivárok a mostani notimmal. Ez is egy nézőpont..
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Demagorgon
újonc
Sziasztok!
Lenne kérdésem, hogy játékra melyik processzor ajánlott a lenti lapokhoz? Csak játék lesz fhd ban vagy 2k ban medium high on. 65.000ft ot szánok rá.
Alaplap amire gondoltam z390 vagy b450 es lapra. 16 gb rammal. 2db 240gb os ssd. 500w tápegység. Gtx1060, 1070, vagy amd 5700 as kártyával. Köszönöm
-
nagyúr
válasz Demagorgon #85823 üzenetére
9400 intel vagy 3600 ryzen, én utóbbit venném, később a több szál jól jön majd még szinte biztos.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
frelife
aktív tag
válasz FollowTheORI #85824 üzenetére
Bizony!
4magig fej fej mellett de 4 mag után majd 20-30%-kal jobb a ryzen 3600.
-
Paxker315
addikt
akkor már inkább R2600. 40k-tól kapható, középkategóriás VGA mellett nem sokban marad el a 9400f-3600-tól, de ugyanúgy 6mag-12 szál, és, a B450-es lapok olcsók, később lehet harmadik generációs ryzenre upgrade-elni.
2600.
-
törölt tag
Én is gondolkodtam intelen, de Ryzen lett. Sok tesztet néztem meg ajánlásokat is kaptam. Meg tényleg sokkal jobb már a támogatottsága 1 genhez képest. És a sok mag itt nem megtévesztés, mint anno AMD fx korszakban Egy szálon is jobbak lettek sokkal a Ryzenek, multiban is jók. Kíváncsi vagyok, majd ha megjön a 3600 as, majd később lesz váltás 3700x-re, hogy mit tudnak. Bár nem tudom jön-e még ki más fajta processzor az AM4-es foglalatba?!.
-
Noukoum
veterán
válasz Demagorgon #85823 üzenetére
Ryzen 2600 szerintem jó vétel, és még bőven marad is a keretből.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Paxker315 #85827 üzenetére
Ha van erre 60-70 ezer forintom én nem vennék már 2. gen Ryzen-t, ráadásul a 3600/X kb hozza a 2700/X szintjét játékokban, vagy ahol egyszálas kell még jobb is, szóval ár értékben szerintem ugyanazon a vonalom mozognak, nem rosszabb vétel, mint 2600, ha belefér a büdzsébe.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #85832 üzenetére
Én is elsőnek Ryzen 2600 vagy 2700 ast akartam, de 3600 lett belőle végül, ha tényleg van rá keret megéri. Fórumon kértem itt egy két embertől 1-2 tesztet, hogy csináljanak a 3600 al cinebench meg társai.(ezeket a marketing fizetett tesztelőket youtube-on nem szeretem ) Elég sokat fejlődött tényleg simán 9xxx intel szintjén van. Tudom nem "tesztekre" veszik sokan a processzort. Jelenleg Ryzen 1200 lesz a gépben, Szeptember közepén jön a 3600/3600x. Lehet lejjebb megy X ára. Kis Ryzennel meg el leszek addig.
Aki csinálta nekem a tesztet cinebencben stock 3600 as:
3700 multi
490 singleCinebench R15:
1620 multi
197 singleNoukoum
HA tényleg jön 4xxx Am4-be az nagyon jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Van egy i7 2600 lga1155 procim amit szeretnék cserélni ugyanilyen vagy +10% -Al jobb teljesítményű 1151 v2 300 lapba illő procira.
Milyen processzort ajánlanátok?
Úgy gondolom, hogy 10 év már elég lesz az 1155 foglalatnak, ideje váltanom.
Live poor, die rich.
-
Zicokuka
senior tag
válasz gyáliSanyi #85837 üzenetére
9400F vagy Ryzennel se jársz rosszul.Igen azért a 1155 ideje lassanlejár.
-
RIC5I
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? : a gép elött töltött időm 80% át streameléssel töltöm streamen kivül nem játszok csak filmezés és adatkezelési munka stream 95% ban multiplayerrel játszom
2. Pontos konfigurációd leírása: Alaplap ami hozzá való lesz msi ben gondolkozom 60 ezres kerettem hozzá g skill trident z ram 1060gb os geforce video kari ami a jelenlegi is
3. Mennyi pénzt szánsz rá ?: 150.000ft
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?: csak új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?: ennél távolabb nem is álhatna töllemén magam a kövi procik között vacilálok
i7 9700k vs ryzen 3700x
i9 9900k vs ryzen 3800xsegítségetek nagyon szépen köszönöm
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
-
smokiii1
aktív tag
Hali.
I5 4460at cserélnék.
A kérdésem; ryzen 1600 vagy 2600? Jól gondolom hogy kb ugyanott vagyok vele csak a 2600 kevesebbet fogyaszt és kb azonos áron fut (pcx-en legalábbis)?
Illetve milyen memória ajánlott hozzá? Dual channel mekkora előnyt jelent?[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz smokiii1 #85842 üzenetére
Infinity fabric sebessege a RAM-savszelessegtol fugg. Single stick eseteben a savszelesseg FELE a ketcsatornas RAM-nak, szoval kb. terdenlovi a Ryzent.
2600& aftermarket huto (nem kell extrara gondolni, egy ID Cooling SE-214X is fenyeveket ver a gyari stealth nyolcszaz forintosra..)
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz SECTORnooB #85843 üzenetére
A 2*2933 mhz is jó Dual Kit ként? Mert úgy olvastam, hogy at is annak veszi észre. Ugyanaz a ram teljesen csak kétszer. Mert sok Kit most eltűnt pl PCX en. Vagy ultra drága lett pl 26e ről 38-39e.
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
egy budget gépet raktam össze két éve és a processzornál spóroltam a legnagyobb, most viszont szeretnék kis upgrade-t mert kezd elfogyni.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? Alap felhasználás + Játék (azon belül is multiplayer)
2. Pontos konfigurációd leírása (alaplap, videókártya, táp stb.)
Alaplap: MSI B250M Mortar
RAM: 2x8GB DDR4 G.Skill RipjaswsV 2400 CL15
GPU: Gigabyte GTX 1050Ti 4GB
CPU: Intel G4560 3,5Ghz
3. Mennyi pénzt szánsz rá? ~50k
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? Inkább a használt felé húzok
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? Távol állA kérdésem az lenne, hogy érdemes alaplapot + procit cserélni vagy elég ha veszek egy új processzort?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Külpolitika
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Manjaro Linux
- Milyen routert?
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs