Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #81301 üzenetére
Fölső rész, a ram foglalatok mellett, balra.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Bacusuz
addikt
válasz Paxker315 #81335 üzenetére
köszi a választ.
1060 hoz a 2600, 1070 hez a 2600x így értsem?
A youtube-n nézegettem cpu összehasonlításokat, mindíg az intel hoz többet azonos vga-val?
pl 2600x vs 8600k
igez ez szerintetek?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Devas
őstag
válasz Paxker315 #84468 üzenetére
Úgy is meg lehet közelíteni a dolgot, hogy B-s lapban AMD-t alul tudod kicsit feszelni, így a nyári melegekben is némán tud üzemelni a gyári hűtővel, míg Intel vonalon a csendes üzem feláras, mivel a gyári hűtést cserélni kell.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
takacsbotond
őstag
válasz Paxker315 #84682 üzenetére
Asus Z77 Sabertooth + G. Skill Ripjaws X 1866Mhz (tehát minden cserés, vga-t is csak most nézek)
Konfigom.Palfitom: azért írtam csak ennyit, mert nem tudom, hogy milyen irányba menjek el, és még nincs meg hozzá semmi.
[ Szerkesztve ]
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
BerserkGuts
őstag
válasz Paxker315 #84859 üzenetére
What We Found
"These findings are inline with what we said and found two years ago. Back then the i5-7600K was a tad faster in the majority of games, however Ryzen showed a lot of promise when performing well in the most CPU demanding games of the time, delivering more consistent performance. We recommended the Ryzen 5 1600 over the Core i5-7600K in 2017 for a number of reasons, many relevant at the time, but one that is relevant today is that we believed it'd be the better gaming CPU in the long run and that happens to be the case.
Taking all this into consideration, if you were faced with upgrading or building a new gaming PC in mid-2017 and had the choice between these two processors, you could say going with the 7600K was a mistake. Today the R5 1600 is the superior performer enabling highly playable performance in all the latest games, while the 7600K struggles in a number of titles.
As a bonus, if you invested in the AM4 platform two years ago, you now have the luxury of upgrading to what we expect to be a much more powerful Zen 2 processor without having to change your motherboard. Core i5-7600K owners on the other hand would have to pay through the nose for a 7700K just to enable playable performance in titles such as Battlefield V. In fact, there’s almost no chance you’ll land a second hand 7700K for less than what a brand new Ryzen 5 3600X costs."
Elismerő írás tőlük
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz Paxker315 #85083 üzenetére
Ezek alapján én inkább megvárnám a hivatalos teszteket, főleg a játék teszteket. Egyébként meg úgyis a videokártya ereje dönt ma már elsősorban, a 6700 - as proci óta legalábbis, mert vehetsz te bármilyen csúcs procit viszonylag olcsón ha teszel mellé mondjuk egy 1050 Ti - t mert kártyára sincs több kereted.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Paxker315 #85083 üzenetére
Engem inkább a 3800-3900X érdekelne.
Az 4-500 dodo lesz?
Istenem, úgy várom a vasárnapot mint a karácsonytEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Haja
tag
válasz Paxker315 #85788 üzenetére
Kössz!
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy kell ez a videokártya teljesítmény Egy GTX1050 vagy RX560 nagyon nem ajánlott? Azért egy 10-el beljebb lenne az ember.
Szóval, ha jól értem az eddigi ajánlásokat akkor egy Ryzen 5 3400G-re nem biztos, hogy érdemes váltani, mert nem hoz akkora javulást processzor teljesítményben az i7 2600-hoz képest. Jól értem? Vagy, ha nincsenek nagy videokártya igényeim, akkor ez is jó lehet?
A 2600-ra már igen, de ahhoz meg kell venni egy 30k-s de inkább 40k+-os kártyát. 8-9%-os eltérés nem zavar, fontosabb, hogy halk legyen és ne melegedjen.H
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Paxker315 #85827 üzenetére
Ha van erre 60-70 ezer forintom én nem vennék már 2. gen Ryzen-t, ráadásul a 3600/X kb hozza a 2700/X szintjét játékokban, vagy ahol egyszálas kell még jobb is, szóval ár értékben szerintem ugyanazon a vonalom mozognak, nem rosszabb vétel, mint 2600, ha belefér a büdzsébe.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Demagorgon
újonc
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Paxker315 #85919 üzenetére
BIOS flash-eléskor van checksum ellenőrzés a flash-elő program által, nem engedne sérült, hibás, rossz fájl bele-flash-elni szerintem. Ezt már 15+ évvel ezelőtti lapok is tudták, sőt.. Egyszerű dolog, semmi erőforrást és programozói extra tudást nem igényel, de marha hasznos cucc, szerintem ma is így van megírva minden BIOS, külső flash-elő eszköz, program, akármi (attól függ, hol flash-elsz). Ha szar lenne a kapcsolatod, vagy hibás, bug-os, az előlapi USB-n keresztül, ami miatt a fájl integritása sérül, magyarul nem azt próbálnád bele flash-elni a BIOS-ba, amit a gyártó oldaláról leszedtél az USB kütyüdre, nem is engedné a flash-elő szerintem. (Legalábbis az esély valamiféle integritás-validációra 99.99%, annyire ostoba nem lehet senki, hogy enélkül csak úgy puszira beírjon egy fájlt egy alap checksum validáció nélkül, az esetek többségében, sőt, mindig szerintem, még beírás után is validálják az adatokat, összevetik az eredeti fájllal a kiolvasott BIOS-t).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
FatCutter
tag
válasz Paxker315 #86005 üzenetére
Ha kell VGA (D-SUB) csati az alaplapra, akkor:
MSI B450M PRO-VDH PLUS
vagy
Gigabyte B450M S2H alaplap
de
Asrock-ot is lehet javasolni.
Asusban nem láttam.-------
2400G gyári hűtője is kussban van netezés, filmnézés, miazmás alatt. Csak jól kell tudni felszerelni.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #86022 üzenetére
És íme, találgatunk, mert nincsenek megfelelő infóink...
Ez ényleg ilyen bonyolult?[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
joysefke
veterán
válasz Paxker315 #86020 üzenetére
de, attól még nem butaság a k-s proci, magasabb turbó órajel 'dobozból/tálcáról'.
Pedig de, mégpedig az ára miatt:
Apró, i7 8700Sokkal többre tartják a 8700K-t mint a 8700-at. Az a kis különbség ami alapórajelen van közöttük, semmiképpen sem éri meg a felárat, ha nem tuningol.
60K szvsz még nagyjából elfogadható a 8700 teljesítményszintjéért, de több -szerintem- nem. Főleg annak tükrében, hogy i5 8400 40-ért van, és könnyen lehet, hogy az is elég neki...
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Paxker315 #86025 üzenetére
8700k -m van, delid előtt azért volt meleg mert nem jó a nyál alatta, utánna meg azért, mert ha tuningolod, akkor iszonyat hőt ad le a normális hegesztés miatt. Szóval így is úgy is kell egy normális hűtő rá, így aztán már nehéz a 100K-ba beleférni. Vagy veszel 80e környékén egy használt delidelt 8700k-t (ahogy én is tettem), és akkor 20 környékén már van hozzá egy normális vized is... vagy épp léghűtésed.
Nálam játék alatt 4.8ghz 1,288v -on már játék alatt eléri a 70 fokot, ami persze nem a világvége, de itt már halloma ventik zúgását
Ezt csak azért írom, h tudd mire számíthatsz, ha mégis így döntesz.[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
zsoika
addikt
válasz Paxker315 #86106 üzenetére
"Mind a 9400f és a 2600 is kiváló vételek, talán utóbbi picit időtállóbb. Vedd, amelyik szimpatikusabb."
Köszi sokat segítettél De most komolyan tényleg köszi és a többieknek is.Pont ez a kettősség billeg bennem mint egy mérleg nyelve. Az a baj hogy még árban is forma-forma ...tehát még az sincs hogy az dönt. Az igazság az hogy most a i7 3770 is max 60%-on megy mivel gtx 1060 nem izzasztja meg és max 1660ti esetleg 1070, 1070ti VGA ig mennék el árban...akkor meg minek erősebb CPU.
Nehéz ügy az biztos....már annyira bezsibbadtam hogy lehet hagyom a picsuba a gépet így ahogy van (amíg meg nem döglik).Még egyszer
-
szazbolha
addikt
válasz Paxker315 #86149 üzenetére
Ezzel max. egyetértek. De ez így van a VGA kártyáknál is, vagy autóknál... és még sorolhatnám.
Ismerősöm világító gamer egeret és billenytűzetett vett a fiának 90K-ért. Na én ebben nem látom a fantáziát, de elfogadom, hogy ez hozta meg az elégedettségi meg a villogási faktort. Ennyi pénzt inkább CPU-ba fektettek. vagy VGA-ba... -
BerserkGuts
őstag
válasz Paxker315 #86166 üzenetére
jaja néztem azt is csak hát a téma 4k az meg nem olyan egyszerű de kiváló teszt nem mindenkinek kell feltétlen rákölteni sok pénzt ha az igénye pl 1080p 60fps csak pár régebbi játékkal
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz Paxker315 #86166 üzenetére
Középkategóriáig, esetleg egy 1070 - es szintig valóban nincs nagy jelentősége, de feljebb azért már nő az előnye a 9900k - nak. Ami tény, a szokásos FHD 60-75 fps - hez még egy I7 6700 is elég felső kategóriás kártya esetében is, az igazi kihívás az a 144 fps - től indul vagy éppen a 4k esetében.
4K esetében a VGA a domináns, ezt szerintem mindig is hangoztattam. Az, hogy én 9900k - t tettem mellé már az én dolgom Mondjuk nem kizárólag játékra használom. Egyébként a HT nálam is le van kapcsolva ha csak játék megy, azért akkor nincs nagy hő.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz Paxker315 #86170 üzenetére
Sok játékban igen, de vannak olyan játékok ahol a nyers CPU erő számít, azaz CPU limites a játék, nem pedig VGA átlagos cuccokkal.
-
Magamnak ezért vettem "csak" 9400F-et, a fiamnak meg 9900K-t. Fájdalmas árkülönbözet, főleg hogy csak pár játékban használja majd ki. Alapon vagy kicsit alulfeszelten megy majd a 9900K és azt sejtem nem sokkal fogyaszt majd majd többet mint a 9400F a játékok többsége alatt (sacc/kb 50W vs 70W)
Lesz rá pár napom, hogy kiteszteljem, alaplapokat is cserélgessem alattuk.
Kíváncsi vagyok, hogy a legolcsóbb Z390 tényleg visszafogja a 9900Kt vagy sem. OC nélkül szerintem nem.. -
jozefgucci1
addikt
válasz Paxker315 #86180 üzenetére
Ez a finomhangolás mit takar pontosan ? Azért kérdezem csak , mert most jött meg a gépösszerakós topikban ajánlott R5 3600+B450 lap+ Corsair DDR4 3200Mhz CL16 ram és délután pattintom is össze .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
raymi16
tag
válasz Paxker315 #86188 üzenetére
A keret nincs meghatározva, a 3700x-nél nagyobbat nem szeretnék, mert azt már tuti nem használnám ki!
Pontosabban: gopro videókat szeretnék majd szerkeszteni! Egyenlőre még csak gyerek cipőben jár a dolog de szeretnék fejlődni! A fotózás terén asztrofotózással foglalkozok, szóval a 200-300 kép stack sem ritka így a Photoshop + lightroom illetve az asztrofotós szoftvereknek kellene némi kraft! Illetve a 3D tervezést is szeretném a későbbiekben (gyártásban és "művészi" stílusban egyaránt) magasabb szinten űzni, de ez még csak elméletben van, bár régebben Cinema 4D-vel már mókoltam!
Szóval a csak játék semmiképp sem opció!Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
szazbolha
addikt
válasz Paxker315 #86188 üzenetére
Érdekes ez a teszt, már többször is linkeltétek. Van egy fogadásom ha a 3600-as helyére egy i5-9600KF vagy egy i5-9400F kerül, nagyon hasonló eredmények születnek.
Olyan játékkal kéne tesztelni ami erősen CPU limites. Talán polarizáltabb lenne az eredmény.
Az persze tizenéve fennálló helyzet, hogy a CPU piacon a felsőbb szegmensben a teljesítmény és az ár nem egyenes arányban változik. Az utolsó 5-10%-ért kell aránytalanul sok pénzt fizetni. De ez igaz a csúcs VGA-akra is, csak ott kevesebb a versenyző. -
raymi16
tag
válasz Paxker315 #86193 üzenetére
Köszönöm a választ, a lapokat meg átnyálazom még, főleg a proci érdekelt volna mert árazás/teljesítmény/igény labirintusban totál el voltam már veszve, de így legalább már akkor a processzor már körvonalazódik! Esetleg várható hogy csökkenni fog az ára neki vagy a következő generációig ez megmarad vagy rosszabb esetben még nőni is fog?
Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel