Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!



HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82880) Hannibhál válasza SECTORnooB (#82878) üzenetére


Hannibhál
őstag

A rendszeredben két fajta limit lehetséges átlagos esetben: Cpu és Vga limit. Ezek mindig jelen vannak s azt jelentik, hogy bizonyos beállításokon a cpu képes X fpst kitolni magából, míg a vga Y fpst képes kitolni magából. Neked a megjelenő fps-ed az lesz, amelyik a kisebb értelemszerűen, így maradva a te 160 vs 180 fps-ednél az azt jelenti, hogy a Ryzen előbb ütközik limitbe (fogy el az ereje) mint a másik procinak ami képes volt ugyanazon vga meleltt, ugyanazon beállításokkal több fps-t elérni.
A magasabb fps azért cpu limites általában, mert amely játékban egy vga képes 100+ fpst kihozni, ott jellemzően nem vga limit van, hanem vegyes limit is felléphet adott pályaszakaszokon, ahova például több fizikát kell számolni. De ez nem egy konkrét számhoz kötött, például Battlefield 1ben egy R9 380as mellett is lehetett Cpu-limitbe futni egy 4790k-val 64fős multiban.
A ryzen egy nagyon jó processzor, ár-értékben verhetetlen és még munkára is tökéletesen jó, de aki 144+ fps-et akar tehát MAXIMALISTA annak jelenleg még az Intel az útja, és a vga limit jellemzően ekörül a szint körül szokott csökkeni és jön be egyre jobban a cpu limit.

Gépelés nem az erősségemasdsdk

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.