Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) massiveauto válasza Osynho (#1499) üzenetére


massiveauto
csendes tag

A készülék nem rossz, de tudni kellene mire akarja használni.

A patron töltésével nem biztos, hogy könnyen megbirkózik. Az utángyártott patronok viszont pillanatnyilag nem nagyon beszerezhetők, tehát a leginkább eredeti gyári partont tud használni. Az a legbiztonságosabb is.

Az is fontos, hogy milyen gyakran, és milyen mennyiséget nyomtat.

Ha sokat nyomtat, és gyakran, akkor beépített nyomtatófejes gépet kellen vásárolnia,(Canon, Epson) akkor olcsó a töltés, és ÖN is könnyen el tudja végezni, de akkor sokat és gyakran
kell használnia, a beszáradás elkerülése érdekében.

(#1502) massiveauto válasza Sayen (#1497) üzenetére


massiveauto
csendes tag

Kedves Sayen!

Kérdése, hogy melyik nyomtat szebben, ha jól értem.

Nem kérdés, hogy melyik. A tintasugaras természetesen szebb képeket tud készíteni, pláne,ha fotóról van szól.

Fontos lenne tudni mire szeretné használni.

Irodai alkalmazás esetén nagyon megfelel a lézeres is, mert a hosszútávon ez kifizetődőbb, és megbízhatóbb is.
Megfelel bele a jóminőségű utángyártott, vagy töltött patron is. Ha keveset használja akkor sem szárad be.

A tintás a kevés használat esetén előfordulhat,hogy beszárad és az nem kis probléma.

Ha ennél használna utángyártott vagy töltött patront, és keveset használja, akkor szinte biztos a beszáradás. A fejcsere meg indokolatlanul sokba kerül.

(#1503) Osynho válasza massiveauto (#1501) üzenetére


Osynho
addikt

Köszönöm a választ! Sokat nem nyomtatnánk vele, családi gép lenne, hálózatba kötve. Igazából az a bajom, hogy felesleges lenne egy drága gépet vennünk, mert annyit nem használnánk, viszont a tintasugarasok rengeteg festéket megesznek és hamar kifogynak. Most egy HP 3940-est használunk, de elég drága állandóan új patront venni bele. Ezért is kérdezem, hogy jó megoldás lenne-e egy olyan tintasugaras, amit után lehet tölteni / kapni hozzá után gyártott patront, vagy nézegessek használt lézernyomtatót esetleg? Epsont többen ajánlották ebben a topicban, mondván azt könnyű tölteni, olcsó a használata. Tudna ajánlani egy hasonló, multifunkciós gépet, ami jó lenne általános használatra, színes és fekete nyomtatásra (fotót nem nagyon), szkennelésre, stb?

(#1502) massiveauto Én azt szűröm le ebből, hogy én jobban járnék egy használt színes lézerrel :U Csak tudni kellene, hogy ezek mennyire vannak elhasználódva, mert elég drága az alkatrész. Újonnan létezik vmi emberi árú, multifunkciós lézernyomtató?

[ Szerkesztve ]

(#1504) mkRoland válasza Osynho (#1503) üzenetére


mkRoland
senior tag

Az általad kinézett Canon-nak van beépített FAX-modulja is.Mindenképpen ilyen kell? Mert ha ezt a funkciót tudod nélkülözni, nagyon baráti áron vannak olcsó utángyártott (és könnyen újratölthető) patronnal működő EPSON multik.
Multifunkciós fekete toneres lézer

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1505) Osynho válasza mkRoland (#1504) üzenetére


Osynho
addikt

Hát végül is a fax kihagyható. Epsonok közül melyik lenne a nyerő?

(#1506) massiveauto válasza Osynho (#1505) üzenetére


massiveauto
csendes tag

Az az Epson felelne meg Önnek amelyiket eredeti patronnal használja!!! :N

Amint mondtam azok a gépek amelyiket az olcsó töltött, vagy utángyártott patronokkal használnak, és csak keveset nyomtatnak velük, szinte mindig beszáradnak. ( ez szervizes tapasztalatom).

Természetesen nem látok bele az Ön pénztárcájába, de azt gondolom, hogy nem lenne célszerű Önnek színes lézeres multifunkciós gépet vennie, mert ott nem csak a tonerek árát kell nézni, hanem az időnként cserélendő alkatrészeket is.

Ezek típustól függően, 20-25.000 másolat után cserélendők. Pl képalkotó egység (imaging unit). De a gépek többségénél cserélődik a trasfer belt is. Ezek komoly költségek.

Ha mégis rászánja magát ilyesmire, ( mert otthoni használat esetén sokára jön össze a 20-25.000 másolat) akkor új gépet ajánlok, a Xerox vagy a Samsung termékeiből. Ez esetben, véleményem szerint nem érdemes multis gépet vennie, mert az alaposan megdobja az árat. Sokkal olcsóbb, (bár kényelmetlenebb a másolás funkciónál), ha külön szkennert használ egy sima nyomtatóhoz.

Az előző hozzászóló tanácsában Philips gépről tesz ajánlást. Tudnia kell, hogy ez nem színes, hanem fekete-fehér készülék. (csak a szkenner színes) Természetesen azt is feke-feféren nyomtatja.

Javaslatom szerint, legkedvezőbben akkor jár, ha egy két patronos Canon, vagy Hp szkenneres nyomtatót vásárol.

A háztartási használatban a legkényelmesebben ezek használhatók.

Ha eredeti kelléket használ mindig megbízható lesz a gépe. Ha utángyártott terméket vásárol bele, és beszárad, nem a gépet, csupán a patront kell eldobnia.

A másolás számítógép nélkül is használható. Gyors és fényképek készítésére is nagyon kiváló.

Szervízháttere biztosított.

A hálózatba kötéssel egyébként nem lesz könnyű megbirkózni, mert a csatlakozó az egyszerűbb gépeknél nem adott. Szervergépen keresztül azonban megoldható úgy is.

Gondolom sikerült még nagyobb káoszt okoznom, de ezeket a tényeket figyelembe kell venni vásárlás előtt.

(#1507) mkRoland


mkRoland
senior tag

Igazából a multifunkciós lézer, amit belinkeltem, csak ártájékoztatásnak szántam. Ha a fekete-fehér szuper akcióban ennyibe kerül, gondolom a színes még drágább.
Ahogy massiveauto mondja (márpedig ő szervízes, tehát ért hozzá) az EPSON eredeti patronokkal nehezebben szárad be (köszönhető a méregdrága DuraBrite-nak). Ami az EPSON előnye, az könnyen a hátránya is lehet: a színenként cserélhető fajtáknál csak magát a tintatartó tartályt cseréled, ami alacsonyabb kiadást jelent a többi gyártóhoz képest. A hátrány viszont az, hogy a fej az örökre a nyomtatóban marad, és ha beszárad, akkor egy új nyomtató árába kerül a cseréje. És itt még bejátszik az az apróság is, hogy csak akkor hajlandó nyomtatni a gép, ha mind az összes szín patronja a helyén van, és egyik sem üres (még a csak fekete nyomtatást sem engedi ha pl.: a magenta kiürült).
A kétpatronos HP, Canon esetében más a helyzet: a patronnal egybe van építve a fej. Ha beszárad, veszel másik patront (ami ugyan drágább, mint az EPSON-é). Engedi csak az egyik patront használni (logikusan ha csak a fekete van benne, színeset roppant nem nyomtat; de fordítva már nincs gond: csak a színesből kikeverheti a fekete színt) - itt kétféle patron van: a fekete és a színes (amelyik egyben tartalmazza a cián, magenta, sárga színeket; és az egész patron cserére szorul, ha az egyik tartályából kifogy a szín).
Otthoni minimális felhasználásra valóban jó megoldás a két-patronos nyomtató/multi (jó árban is vannak).
Személyes véleményem: Én egy ilyen 2-patronos multifunkciós HP-ről váltottam nemrég egy 4 patronos EPSON-ra. A HP-hez 5000 akciósan egy eredeti fekete patron, utángyártott 2500-3000 körül mozog. Az EPSON-hoz az utángyártottat megkapom 500/db-ért (az eredeti 3000-3500 környékén). Így most, hogy elkerüljem a beszáradást, többet kell nyomtatnom (kb. hetente 1 színes képecskét). Viszont amióta megvan, az egész családnak én nyomtatom a fotókat.
Ezek figyelembevételével kell dönteni, és a saját tervezett használatához megfelelő mellett tenni le a voksot.
Jó döntést, és szerencsés vásárlást kívánok!

[ Szerkesztve ]

(#1508) Osynho


Osynho
addikt

Úúúú, nagyon szépen köszönöm mind a kettő hozzászólást :C Sokat segített. Most azon filózok, hogy ez a heti 1-2 lap + nyomtatás simán megoldható és akkor nem lenne gond a beszáradás. Lenne egy-két konkrét típus, amit most nézegettem, ha megtennék, hogy véleményezik, azt megköszönném :R

Epson Stylus SX215, Epson Stylus SX410, Epson Stylus SX400, a már linkelt Canon PIXMA MX320.
Színes lézerek: Samsung CLP-315, Samsung CLP-500 (+ ugye szkenner)

(#1509) Osynho válasza Osynho (#1508) üzenetére


Osynho
addikt

Most nézem a Canonnál ezt az opcionális Bluetooth lehetőséget. Ez működne sima BT adapterrel is, ami nem pofátlanul drága? Mert akkor a hálózat is meglenne :U Epsonok tudnak ilyet?

(#1510) mkRoland válasza Osynho (#1508) üzenetére


mkRoland
senior tag

Személyesen egyik általad megjelölt Epson-t sem ismerem, de a két leggyakoribb széria (sx200-as és sx400-as) modelljei nagyon jó ár/érték arányt képviselnek. Mindegyiket t071x (aminek a csökkentett kapacitású megfelelője a t089x) típusú patronokkal kell táplálni. Ezek utángyártott változatban 500 ft/db áron (néhol alatta) vannak. (Ha a későbbiekben az Epson mellett teszed le a voksot, létezik chip resetter is hozzá, 3000 Ft-ért, de ez majd egy másik hsz-ben.) Az SX200-as széria beépített memóriakártya-olvasóval és USB-s PictBridge funkcióval rendelkezik. Az SX400-asok pedig ezeken felül még komolyabbacska LCD-kijelzőt is kaptak (ami a PC nélküli memóriakártyáról való nyomtatást segíti). Nagy általánosságban ennyi köztük a különbség (meg még 4-5000Ft).
Kérd ki logic3 és lamiki véleményét is (ők SX200 boldog tulajok)!

[ Szerkesztve ]

(#1511) mkRoland válasza Osynho (#1509) üzenetére


mkRoland
senior tag

Bluetooth hálózatod van??? Vagy csak arra gondoltál, hogy a laptopodról, vagy egy másik BT-adapterről csatlakoznál hozzá (a BT hatótávolság 10 vagy 100 méter maximum, NYÍLT TEREPEN)? Azt a heti 1-2 oldalt szerintem hálózat nélkül is ki lehet nyomtatni... De ha annyira hálózni akarsz, létezik beépített wifis Epson is (SX600)...
kérdésedre a válasz: Nem tudom, melyik Epson-hoz lehet opcionálisan BT-t szerezni, de egy 2000 Ft-os USB-s BT-adapterrel kétlem, hogy menne a Canon...

[ Szerkesztve ]

(#1512) Osynho válasza mkRoland (#1511) üzenetére


Osynho
addikt

Jah, hát a BT csak pótmegoldás lenne. A 100m-es adapter házon belül (emelet is van) életképtelen lenne? Az a legnagyobb gond, hogy a szobámban van a router, egy printserverrel lenne megosztva, viszont így be kell járkálni a szobámba, ha vki nyomtat (enyémen kivül van még egy pc + 2 laptop a családban). Wifi lenne valszeg a legjobb megoldás. :(((

(#1513) user12 válasza Osynho (#1512) üzenetére


user12
őstag

A wifi-s nyomtatót és kirakhatod folyosóra, nappaliba, stb. Akkor nem járkálnának be a szobádba laponként.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#1514) Osynho válasza user12 (#1513) üzenetére


Osynho
addikt

Jah, csak ezek már drágábbak Egy SX600 már 45 körül megy, ami egyrészt nem kevés, másrészt nincs is szükség ilyen komoly nyomtatóra. Egy egyszerűbb kellene wifivel, olcsón. Vagy ne is álmodjak? :DDD

(#1515) mkRoland válasza Osynho (#1514) üzenetére


mkRoland
senior tag

Canon Pixma MX320 25.000 + opcionális Bluetooth BU-30 újabb 25.000 = 50.000
Wifi-s, Ethernet-es SX610 45.000
Nézelődök olcsóbb wifis multi után, ha találok, még írok!

[ Szerkesztve ]

(#1516) Osynho válasza mkRoland (#1515) üzenetére


Osynho
addikt

:R :R :R De ez a BT adapter nemtom, h miben különbözik egy akármilyen másiktól :( Lehet amúgy az lenne a legegyszerűbb, ha kihúznék egy hosszú utp kábelt a szobámból és lesz@rnám az egészet :D

(#1517) mkRoland


mkRoland
senior tag

Úgy hirtelen:
SX515 29.380 => erről még nem hallottam
sx400 wifi 28.900 => ez meg szerintem elírás; nem hiszem, hogy készítettek az sx400-ból wifi-set...

Az inkompatibilitás virágkorát éljük: a 6 évvel ezelőtti ugyanolyan dugós Nokia headset-et nem fogadja el az új Nokia... Ha lenne olcsóbb alternatíva a BT-ből, az nem érné meg a Canon-nak...

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1518) Osynho válasza mkRoland (#1517) üzenetére


Osynho
addikt

Ez az SX515W eléggé szimpi. ha jól értem emellé nem is kell print server? Lehet meg is találtam az ideális nyomtatóóót :C

(#1519) mkRoland válasza Osynho (#1518) üzenetére


mkRoland
senior tag

Most hogy találtam egy ilyet, nekem is szimpi... Kellene találnod valakit, akinek van vele kapcsolatos tapasztalata... 2009. októberi teszt => friss a nyomtató, de alig lehet hallani valamit róla.

[ Szerkesztve ]

(#1520) Zolás


Zolás
addikt

Üdv urak egy lérdésem lenne.
A jelenlegi nyomtatómat cserélném egy olyanra ami tudásban hasonló de olcsóbban hozzájutok a gyári és utángyártott patronokhoz.
Amit most használok az egy HP-psc 1315. Nagyon jó gép és nincs bajom vele csak kicsit drága a patron hozzá. Tudtok ajánlani egy olyat ami hasonló tudású de olcsóbban is kivitelezhető a nyomtatás-patron vásárlás?
Válaszokat előre is köszönöm. :R

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#1521) massiveauto válasza Osynho (#1508) üzenetére


massiveauto
csendes tag

A tintás gépekkel kapcsolatban már leírtam a véleményem, bár az utánam szóló a valóságot írta le a színenként cserélhető, és a kétpatronos típusokkal.

Ennek ellenére írnék néhány sort a lézeres gépekről.

A Samsung 315-ös még "nagyon új." (Nagyon drága még hozzá az utángyártott toner is.)

Az 500-as, kicsit túlzás egy otthoni felhasználónak, bár jó nagy patronok (5000 oldalas) van benne. De talán már nem is lehet kapni.

Véleményem szerint nézze meg a

-Xerox phaser 6110-est, annak van LAN-os, és multifunkciós változata is.

-Ennek testvére a Samsung CLP 300-as, aminek szintén van multis tesója.

Ezekhez az utángyártott patron már olcsó. Egyszer-kétszer meg is lehet tölteni.

üdv:

massiveauto

(#1522) user12 válasza Osynho (#1514) üzenetére


user12
őstag

HP Photosmart C4780 22 ezer körül van

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#1523) Dr. Romano válasza Zolás (#1520) üzenetére


Dr. Romano
veterán

-

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#1524) mkRoland válasza Zolás (#1520) üzenetére


mkRoland
senior tag

Ez a HP ugye egy beépített LCD-képernyő, memóriakártya és PictBridge (valamint ethernet, wifi, bt) nélküli All-in-One multifunkciós. Ez megfelel az sx100-as szériás Epson-nak (12000-15000). Ennél kicsit komolyabbak az sx200-asok (színesből 3x annyi fúvóka + memóriakártya-olvasó + PictBridge => 15000-18000). Mindegyikbe t071x típusú patronok kellenek kb. 500ft/darab az utángyártottból. Viszont ezek nem tudnak nyomtatni CD-re, DVD-re, mert hajlítja a lapot (a hátsó lapadagolóból húzza be).
Ha még kell valami adat, olvass vissza egy kicsit, párszor már le van írva. Van már egy pár elégedett használó...

[ Szerkesztve ]

(#1525) massiveauto válasza Zolás (#1520) üzenetére


massiveauto
csendes tag

Lehet, hogy tudok olcsóbban patront ajánlani a mostani gépedhet, csak írd meg milyenre van szükséged, én meg megírom mennyiért tudom adni az eredetit.

massiveauto

(#1526) Zolás válasza mkRoland (#1524) üzenetére


Zolás
addikt

Ez se nyomtam cd-re és LCD meg ilyesmik sincsenek.
Nem jól fogalmaztam: amire szükségem van az a nyomtatás akár szinesbe, szkennelés, fénymásolás. A többi extra akármi nem szükséges. Bocs hogy ezt az előbbiekből kihagytam :R
Gondolom nem nagyon szükül a kör ha a többi sallangot kihagyjuk?

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#1527) Zolás válasza massiveauto (#1525) üzenetére


Zolás
addikt

Megy privi :R

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#1528) massiveauto válasza user12 (#1522) üzenetére


massiveauto
csendes tag

Oszt a festék mibe kerül?

HP 300xl azaz a nagy kapacitás 450 oldalra elég, és a ff 7-8000 Ft, a színes meg 8-9000.

az utángyártott xl-es fekete 5-6000 ft, a színes meg 6-7000 Ft.

Ennyiért 400-450 lap.

Az még egy csomag papír sincs.

(#1529) user12 válasza massiveauto (#1528) üzenetére


user12
őstag

1részt lehet utántöltetni, másrészt ha hetente 2-3 lapot nyomtat, egy garnitúra patron sokáig elég.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#1530) mkRoland válasza massiveauto (#1528) üzenetére


mkRoland
senior tag

De legalább kiderült, hogy van olcsóbb wifi-s is. Akkor itt már van néhány alternatíva.
Az egyik oldalon 22.000-ért wifi-s HP, drága patronokkal, de patronnal cserélhető fejjel (ha beszárad).
A másik oldalon 30.000-ért wifi-s Epson 500Ft/patron (4 patronos, a nyomtatóba épített fejjel, korábban leírt előnyeivel és hátrányaival).
A harmadik oldalon lézeres, a többinél drágábban, de nem szárad be.
A negyedik oldalon pedig a 25.000-es Canon, opcionálisan bővíthető Bluetooth-szal.
És mindez néhány óra alatt. Jó válogatást!!!

[ Szerkesztve ]

(#1531) BenJoe80


BenJoe80
senior tag

Sziasztok!

Szüleimnek szeretnék venni egy nyomtatót úgy 20.000Ft-ig (pár ezer ide-oda nem számít). Milyet tudtok ajánlani?
Főleg szövegnyomtatásra kellene, de nem zárkózom el más esetleges plusz funkciótól sem (fénymásoló, szkenner, fax). Nézegettem az ÁrGépen ahol már 3 ezertől voltak tintasugaras "all-in-one" nyomtatók. Gondolom az azért gagyi.

Ami nagyon fontos, hogy megbízható legyen és a patroncsere ne kerüljön többe egy új nyomtatónál (bár ehhez nem ragaszkodom feltétlenül; ez a nyomtató árától függ).

Továbbá lenne a témával egy rakás kérdésem:

- mit éri meg jobban venni: tintasugarast vagy lézerest?
- milyen márkát érdemes?
- a nyomtatóknál említett "másoló" az tulajdonképpen "fénymásoló" akar lenni?
- mi az amire oda kell figyelni a vásárlásnál?
- mi az a nyomtatási/(fény)másolási/szkennelési felbontás ami már jó egy normál háztartásban?
- mi számít ugyanígy jó sebességnek(nyomtatás/másolás)?
- mekkora az élettartama egy olyan nyomtatónak mint amit fent említettem?

A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

(#1532) BenJoe80


BenJoe80
senior tag

Korábban szemezgettem ezzel. Nem tudom megéri-e? Vélemény, tanács, tapasztalat valakinek ezzel kapcsolatban?

Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

(#1533) mkRoland válasza BenJoe80 (#1531) üzenetére


mkRoland
senior tag

Helló!
Elsősorban tisztázni kellene pár dolgot:
1, Mennyire értenek szüleid pl. a patroncseréhez? Mert egy 4-patronos, színenként cserélhető rendszerben azért egy kicsit idősebb és nem ilyen jellegű ismeretekkel rendelkező korosztálynak kihívást jelentene egy ilyen művelet.
2, Milyen gyakran használnák? Ha a tintapatron beszárad a fejbe, akkor a fejet jobb esetben tisztítani, rosszabb esetben cserélni kell. Ez a HP 2-patronos esetében úgy működik, hogy veszel új patront a beszáradt helyére (mert itt a patronba be van építve a fej). Az Epson-nál viszont a fej a nyomtatóba van építve fixen... ha beszárad és cserélni kell, az egy új nyomtató árával vetekszik. Ennek elkerülésének érdekében célszerű hetente nyomtatni az összes színből egy keveset. A lézer nem szárad be (mivel por van benne).
3, Írtad, hogy szöveg nyomtatásra lenne. Gondolom ez arra utal, hogy a színes nem lenne használva, vagy aránytalanul kevés alkalommal.
Lehetőségek:
1, Epson (és azt hiszem, Canon) színenként cserélhető patronok esetében általában 4 patronos rendszerekről beszélhetünk, ezekhez a legolcsóbb a(z utángyártott) patron beszerzése: 500Ft alatt is lehet találni, mivel itt csak a tintatartó tartályt kell megvenni, a fej fixen be van építve. Ha ez beszárad, az egy nagyon drága csere, vagy jobb esetben néhány körülményes tisztítás segítségével orvosalható csak. Mivel itt a gyártók gondoltak erre, így beépítettek egy "védelmet": ezek a típusok csak akkor hajlandóak nyomtatni, ha be van helyezve az ÖSSZES patron, és nem üresek. Így pl. a nyomtató feketét sem hajlandó nyomtatni, ha kifogy a cián vagy a magenta, vagy a sárga.
2, A 2-patronos (egyik fekete, másik színes) rendszerek fogyóanyagai közepes árat képviselnek (HP 21 - 2500-5000). Ha beszáradna, csak a patront kell cserélni. Képes csak az egyik patronnal is működni (pl.: csak színes patronnal is tud feketét nyomtatni).
3, A lézer nem szárad be, gyors, szép szöveget nyomtat - monokróm (csak feketét nyomtató) egész olcsó, a színes jócskán drágább. Toner kell bele, amik 5000-30000 Ft között mozognak, de 1000-5000 oldalt kibírnak.
Vélemény:
Szerintem egy használt (biztos forrásból származó), multifunkcióssal járnál a legjobban: leginkább 5000-8000-ért egy 2-patronos HP-t leakasztani (előtte nézz utána, milyen patron kell bele, és azt mennyiért tudnád beszerezni; amúgy az új ára kb. 13000-15000), vagy 10000-15000 környékén egy lézeres (egyik haverom most hozott be osztákból 15.000Ft-ért egy OKI B2520-at, ami monokróm lézer, FAX, scanner, fénymásoló, kb. 70%-os tonerrel, hibátlan állapotban, magyar menüvel; de ehhez egy toner 32000-37000Ft 2200-4000 oldalhoz; utángyártva 14000Ft a 4000 oldalhoz).
Egyéb:
- A nyomtatóknál a "Copy" vagy másoló funkció működése: a scanner része beolvassa a rá helyezett lapot, és azt kinyomtatja. Ehhez nem kell számítógép, egyes modellek képesek néhány plusz funkcióra ilyenkor: nagyítás/kicsinyítés, sötétítés/világosítás, stb...
- Amire még érdemes figyelni: GARANCIA! Ez általában ugrik, ha nem eredeti fogyóanyagot teszel bele (már ha ki tudják deríteni ezt). Ha használtan veszed, célszerű nem lejárt garanciásat keresni. Talán találsz olyat, aki megszabadulna a belépőszintű multifunkciós nyomtatójától, mert rájött, hogy egy Epson-t olcsóbb fenntartani, ha fotót nyomtat...

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1534) mkRoland válasza BenJoe80 (#1532) üzenetére


mkRoland
senior tag

Ha valamit kinézel, nézz utána a fogyóeszközöknek mondjuk itt a bal oldali keresőben!
Pl.: SCX-4300
- eredeti
- töltés

[ Szerkesztve ]

(#1535) BenJoe80 válasza mkRoland (#1533) üzenetére


BenJoe80
senior tag

Wow... köszi a választ mkRoland, ez már sokat segített!

Hát az általad írtak alapján mindenképpen lézeres monokróm lesz a befutó, ugyanis a szüleim eléggé rendszertelenül használnák - ami azt jelenti, hogy néha kinyomtatnak pár oldalt aztán talán egy hónapig semmit - és akkor is főleg csak szövegnyomtatásra kell.

Aminek akkor most majd utána kell néznem az, hogy a tonner milyen az adott nyomtatóban? Beépített fejű vagy cserélhető tartályú? Jól értettem, hogy az utóbbi az olcsóbbik?

Arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményed erről a nyomtatóról: Samsung SCX-4300? Eleve a Samsung milyen nyomtatók megbízhatóak (nekem ilyen monitorom van azzal nagyon meg vagyok elégedve, de ez ugye más tészta)? Ez egy all-in-one rendszerű nyomtató (nyomtató, fénymásoló, szkenner) már korábban is szemeztem vele, sajnos azóta felvitték az árát majd egy tízessel (most 27 féltől van, régebben 18-ért már lehetett kapni).

Amit próbáltam kideríteni az a tonner milyensége de nem nagyon találtam eddig leírást.

Tudnál ezzel kapcsolatban egy véleményt mondani? Esetleg összehasonlításként egy vagy két másik hasonló kategóriájút? Nem ragaszkodom hozzá - ha van jobb, ésszerűbb szívesen hagyom magam meggyőzni...

Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

(#1536) mkRoland válasza BenJoe80 (#1535) üzenetére


mkRoland
senior tag

Lézernyomtató: a lézernyomtatóban speciális, fényérzékeny anyaggal bevont és elektromosan feltöltött henger található. Ezen egy lézersugárral jelölik meg a nem fehér pontokat: ahol a lézer a hengerhez ér, ott a henger semleges lesz vagy ellentétesen lesz töltött a henger többi részéhez képest. Amikor pedig a henger a festékrésszel érintkezik, akkor azokra a részekre tapad festék, melyeket nem ért a lézersugár. A festék ezután átkerül a papírra, majd beleolvad, mikor a papír áthalad egy 200 °C-os hengerpár között. A színes lézernyomatóban lényegében négy közönséges lézernyomtató mechanikája épül egybe, és az egyetlen fényérzékeny hengerükre a világoskék (cián), lila (bíbor), sárga és fekete festékhengerekről egymás után kerülnek fel a színek. A négy színnel való átfestéshez a lézersugárnak négyszer kell végigfutnia a fényérzékeny hengeren. /wikipedia/
A lézernyomtatókba a tonert kell cserélni, ami port tartalmaz.
A tintasugaras nyomtatók egyes változatai (főként Epson) azok, amelyeknek a feje egybe van építve a nyomtatóval, csak szakember tudja cserélni, a patron, amit Te teszel bele, az "csak" tintatartó tartály (ezért olcsóbb).
A Samsung lézeres nyomtatók egész népszerűek, mert olcsók. Nekem ez a márka közepes képet fest: a videójuk gyenge (már rég kidobtam), a mobiljuk (alsó kategóriás) kezelhetetlen, lassú, de hibátlanul működik, a TV pedig stabilan hozza az áráért elvártakat. Ennyit tudok a Samsung-ról, és a lézerekben sem vagyok otthonos; amit találtam, az a google és a wikipedia jóvoltából volt...

[ Szerkesztve ]

(#1537) BenJoe80 válasza mkRoland (#1536) üzenetére


BenJoe80
senior tag

Értem. mkRoland köszönöm a válaszokat, sokat segítettél és BUÉK!

Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

(#1538) szbence


szbence
csendes tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!
Epson DX 7450 nyomtatóm van. Nem vagyok vele megelégedve, nagyon drága hozzá a gyári patron, az utángyártottal pedig nem működik rendesen és az is belőle 1 szín ezer Ft, tehát a 4 szín 4000, de ahogy beleteszem az új színt csíkosat nyomtat, vagy nem nyomtat semmit stb. problémák.

Érdekelnek a tanácsaitok, de másik nyomtató vásárlásán gondolkozom ezek miatt.
Fekete-fehér nyomtatásra használnám, nagyon ritkán színesre, elég gyakran heti több alkalommal, és nem kell bele scanner fénymásoló (de ha van benne az se baj,de nem muszály).
És a legfontosabb, hogy olcsó és jól működő legyen a patron!!!
Árban 15 ezer forint környékén gondolkozom.

Remélem létezik ilyen :)
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

(#1539) mkRoland válasza szbence (#1538) üzenetére


mkRoland
senior tag

Szia! Nekem ESPON DX7400-m van (a készülékház színében van különbség csak a Tiedtől), és maximális megelégedettséggel használom. EzPrint utángyártottal etetem, amiket 1. kifogyás után resetelek. A patronokat 500-ért veszem, és tökéletesen működnek a nyomtatóval (mivel minden 2. kifogyás után cserélem, így csak 250/patron => később pedig a még olcsóbbra kijövő töltés is szóba kerülhet nálam). Milyen utángyártott patront szereztél 1000-ért? Próbálj meg egy másik típust, max. egy patronszett árát bukod (2000,- ha 500/db-ért rendelsz), de ha bejön marad egy f@sza kis nyomtató-fénymásoló-szkennered.
Lamikinek vannak jó tanácsai a csíkozás kiküszöbölésére, érdemes azokat is megpróbálni:
kevésbé drasztikus:
1, fúvóka ellenőrző mintázat nyomtatása (PC nélkül: nyomtató kikapcsolt állapotában Stop gomb folyamatosan nyomva, közben bekapcs gomb) => valószínű néhány csík hiányos lesz
2, Epson Status Monitorral fejtisztítás
3, újbóli fúvóka-ellenőrzés
4, ha még mindig nem tökéletes: nyomtató kikapcsolása, ami egész éjszakára (8-12 óra) így marad
5, másnap újból bekapcsolni, ismételt fúvóka-ellenőrzési mintázat
6, ha ez még mindig nem tökéletes: fejtisztítás (Epson Status Monitor)
7, újbóli fúvóka-ellenőrzés
Ha még mindig problémás, jöhet a Drasztikus megoldás (keress rá ebben vagy az Epsonos topicban a zöld bogároldós megoldásra)!

[ Szerkesztve ]

(#1540) szbence válasza mkRoland (#1539) üzenetére


szbence
csendes tag

Hello! Köszi a válaszodat!

Ezt az utángyártott patront használtam [link] , mind a 4 színből, mert ugye különböző gyártmányú egymással nem kompatibilis, igaz?

Amikor beletettem a patront fuvóka ellenőrzést csináltam és akkor eléggé hiányosak voltak a csíkok, ezután ahogy leírtad én is így csináltam nemrég, fejtisztítást végeztem, ezután újból ellenőrzést és kicsivel jobb volt, ezt mindaddig csináltam amíg teljesen jók nem lettek a csíkok az ellenőrzésnél! Na és ekkor rengeteg tinta elfogyott a patronokból, kb az új patron a fele szintre csökkent, és amibe még keveseb volt az teljesen kifogyott. :S
Ezért ez így nekem nem éri meg!

Valamit rosszul csináltam, vagy az ut. patron a hibás?

(#1541) mkRoland válasza szbence (#1540) üzenetére


mkRoland
senior tag

Ha valaki beruház egy Epson-ba (a színenként cserélhető tintasugaras), annak tudnia kell pár dolgot:
1, mivel színenként cserélhető, elég gazdaságosra jön ki a fenntartása, mivel csak a kifogyott színt kell cserélni
2, a fej fixen be van építve a nyomtatóba, így csak a tintatartó tartályt cseréled
3, olcsóbb hozzá mind az eredeti, mind az utángyártott fogyóanyag, mint más gyártóké (lehet, hogy egyes Canon-ok, vagy Lexmark-ok jobbra jönnek ki, de azokat nem ismerem), mivel csak a tintatartó tartályt cseréled (míg pl.: HP-nál a patronnal egybe van építve a fej, így egy új patron behelyezése esetén a fej is cserélésre kerül)
4, a fix fej védelmének érdekében vannak beépített funkciók, ilyen pl.: az, hogy a nyomtató csak akkor enged nyomtatni, ha mindegyik patron be van helyezve és nem üresnek érzékeli őket (még a csak fekete tintával való nyomtatáshoz is kell neki az összes szín, függetlenül attól, hogy egy piktoliternyit sem használ egyikből sem)
5, köztudott, hogy az Epson pocsékolóan bánik az értékes tintával, főleg ha fejtisztításról van szó
Ezekre a védelmi funkciókra azért van szükség, mert a fixen beépített fejnek a nyomtató egész életében ki kellene tartania (a nyomtató árával vetekszik egy új fej!!!)!
Viszont az utángyártott tintapatronokat rendszerint úgy reklámozzák, hogy a gyári kapacitás 2-3x-ára vannak töltve. Ez így igaz is, de sajnos a chip erről az emelt kapacitásról nem igazán tud. Tehát ha a nyomtatód 2-3 fejtisztítás után jelzi, hogy szerinte a patron felét sikeresen ellőtte a használt-tinta-tartó-tartályba (Waste Ink Pad - ennek a telődése miatti hibaüzenet is viszonylag gyakori a külföldi fórumokon), az csak a chipen tárolt információra vonatkozik (utángyártott patronok használatánál megéri 1,5 garnitúra árából beruházni egy resetelőre, még ha nem is töltöd a chip szerint üres, valójában min. félig tele patronokat).

[ Szerkesztve ]

(#1542) szbence válasza mkRoland (#1541) üzenetére


szbence
csendes tag

Értem, köszönöm a részletes válaszodat! :R

Sokat segített! Erről a resetelőről még nem is hallottam. Hol tudok egy ilyet beszerezni?
Olyat is olvastam hogy programmal lehet resetelni, ez igaz?
Keresgéltem a neten de olyat nem találtam ami az én nyomtatómhoz jó lenne.

[ Szerkesztve ]

(#1543) mkRoland válasza szbence (#1542) üzenetére


mkRoland
senior tag

Ez hardveres dolog (egyes típusoknál lehet, hogy tudja szoftveresen is, de azok nem az európai piacra készültek; bár a legutóbb a CX7300 adjustement programmal kapcsolatosan olvastam valahol, hogy a Waste Ink Pad error-t javította a DX7400-n - de ha átírja a firmware-t CX7300-ra akkor nagy lesz a gond, mert hozzávaló patront nem forgalmaznak Európában).
Ez a resetelő egy 2500-3000 Ft-os beruházás, amit 1x kell megfizetni, és állítólag 1000 nullázás erejéig elegendő töltöttségi szinttel rendelkezik a beépített telep. Korábban az itmedia-tól lehetett rendelni (itt most hiánycikk, a HA-1000 nem jó a 9-tűs patronokhoz), aztán a printymax-ot is ajánlották, de én a vateráról szereztem (ez csak a 9-tűshöz, ez pedig mind az újabb, 9-tűshöz mind a régebbi, 7-tűshöz jó). Fontos, hogy a t071x típusú (9-tűs) benne legyen a kompatibilitási listában.
Ha postán rendelsz, számold bele a szállítási költséget is (a vateráshoz tudok adni személyes adatokat is, ha nem lennél regisztrálva)!

[ Szerkesztve ]

(#1544) szbence válasza mkRoland (#1543) üzenetére


szbence
csendes tag

Köszi, regisztrálva vagyok. Ezek garantáltan újak? Biztonságos megrendelni?
Akkor gyakorlatilag mindegy hogy melyiket rendelem a kettő közül?
Esetleg számítástechnikai boltba lehetséges hogy árulnak ilyet?

(#1545) mkRoland válasza szbence (#1544) üzenetére


mkRoland
senior tag

A vateráról ettől az eladótól rendeltem, lezajlott minden rendben, ha nem is a leggyorsabban (kb. 1-1,5 hét alatt). Én YXD-968-ast vettem (csak a 9-tűsekhez), későn láttam meg ugyanannyiért a 9- és 7-tűsekhez is jót (ami így jobb ajánlat). 400 a postaköltség, tehát 3400-ból házhozszállítva kapod (nekem újnak tűnt, és rendben működött is; kaptam rá visszavásárlási garanciát is, ha gond lenne - de ezt még a leütés előtt beszéld meg az eladóval).
Ha inkább a személyes vásárlás mellett döntenél: Miskolc eléggé nagy, talán van valamelyik nyomtatási szaküzletben ilyen (kérdés, hogy mennyiért)...

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1546) szbence válasza mkRoland (#1545) üzenetére


szbence
csendes tag

Holnap körülnézek a városban, ha nem lesz rendelek a vateráról!
A 7 tűset mire tudnám használni, ha 7-9 resetelőt vásárolom?(mert a patronjaim 9 tűsek)

(#1547) mkRoland válasza szbence (#1546) üzenetére


mkRoland
senior tag

Ki tudja, mit hoz a jövő? Lehet, hogy a későbbiekben lesz egy régebbi EPSON-od is, vagy egyik haverodnak besegítesz azzal, hogy kölcsönadod neki. Ugyanolyan árban jobb ajánlat a többet tudó. (Amikor én rendeltem, még 500 Ft-tal drágább volt a 7-9 tűs, így az YXD-968-at rendeltem, aztán később visszanéztem, és akkor már lejjebb ment a kombináltnak az ára - de hát addigra már leütöttem az aukciót.)
De Te döntesz. Azért kérd ki a többiek (Lamiki, Stirlitz) véleményét is.

[ Szerkesztve ]

(#1548) szbence válasza mkRoland (#1547) üzenetére


szbence
csendes tag

Tőled elég sok információt kaptam, már ezzel is sokat segítettél!
Már majdnem meg akartam szabadulni a nyomtatómtól, de most megpróbálom jól működővé tenni.

Tényleg Te biztos sok utángyártottat kipróbáltál, amit Te mondtál az Ezprint gyártmányú a legmegfelelőbb?

(#1549) mkRoland válasza szbence (#1548) üzenetére


mkRoland
senior tag

"(...) biztos sok utángyártottat kipróbáltál (...)"
Nekem kb. 1,5-2 hónapja van Epson-om (DX7400). Ezalatt az idő alatt az első utángyártott tintapatron-szettet használom (ami ezPrint márka, v6.0 chipekkel), a magentát kellett 1x resetelnem (de nem töltöttem). Maximálisan meg vagyok elégedve ezzel a márkával (már amennyire ekkora tapasztalattal a hátam mögött megengedhetem magamnak). Állítgatás nélkül is (szemmel láthatóan) tökéletes színekkel nyomtat, Legjobb Fotó módban, AgfaPhot Premium Glossy A4-es papírra. Még az elején azt olvastam itt a fórumban, "ha valamelyik utángyártott bevált, tessék annál maradni" => nekem bevált az ezPrint. Akiket eddig ismerek az oldalról: Lamiki ezPrint-es (de ő tölti is magának), Stirlitz Orink-es (ő is tölti magának).

[ Szerkesztve ]

(#1550) syab19


syab19
tag

Üdvözlet!

Szeretnék venni nyomtatót, mert szegény IP1000esem elérte a max oldalszámot és nem tudom, hogy kell kinullázni.
Érdeklődnék, hogy az MP550es és IP4700as mennyire van megszorítva ebből a szempontból?
Mert hallottam olyat, hogy a régebbi típus az IP sorozatból, tönkrement a fej az utángyártott festéktől.
Kíváncsi lennék, hogy az újabb típusoknál is fennáll?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.