Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31739) tibbike01


tibbike01
őstag

Sziasztok, van pár kérdésem, kérlek segítsetek:

- A NAS teljes "műszerfala" elérhető Androidos és IOS telefonokkal? A confighoz, torrent-hez nem szükséges klasszikus PC vagy laptop?
- 4TB elég lenne és ennek a 4TB-nak kb a fele lenne olyan adat (3 eszköz telefonképek-videók), amiről időközönként szeretnék backupot. Nem szükséges az azonnali szinkronizálás, az is jó pl, ha minden vasárnap éjszaka csinál egy mentést egy másik drive-ra vagy akár külső HDD-re. Ezt be lehet valahogyan állítani? Itt mi a legjobban bevált módszer? Meg lehet így osztani 1db HDD-t?
- Szeretném, ha minél halkabb, egyszerűbb és kisebb lenne a NAS, illetve ne fogyasszon sok áramot. Van olyan NAS, ami kifejezetten ilyen? Gondolom 2 fiók 2 HDD-vel dob a zaj-fogyasztás-méret értéken. Jobb lehet egy egy fiókos NAS + külső SSD kis házban (az időként backupnak)?
- Általában 5-6 torrentet futtatok mindig. Ez is teljes egészében telóról akarom majd menedzselni, működhet ugye?
- Plex-re is szükségem van, olykor Dolby Vision tartalom kiszolgálással, Sony A8 Oled TV, aminek a belső lejátszója zseni, minden is tud. Ezt kellene kiszolgálni sorozatokkal és filmekkel. Kell itt valamit figyelembe venni?
- Syno, Asus és Qnap. Nekem a Qnap felé húz a szívem, abból is a TS-133 és 233 nagyon szimpatikus, de szívesen fogadok ajánlásokat. Illetve erre a felhasználásra a Syno szolgáltatása tudna többet valamivel?

Előre is köszi a válaszokat srácok! :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.