Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
sanzi89 #50812 üzenetére
Ne viccelj már. Itt van aki el van ájulva a Sensirától. Pedig csak alap klíma. Vagyis a legbutább a Daikintól. Talán nem véletlenül. Nálam is van egy ilyen alap Mitsu. Nem rossz, de nem is ajánlanám senkinek se. Több okból se.
A testvéremnél is Perferák vannak. A fölszinten és az emeleten is egy. Sose hallom őket. Azt se tudom hogy jók-e egyáltalán. Eléggé durva a szigetelés nála és ritkán működnek. -
Virág et.
senior tag
Sziasztok,
nézegettem a C&H Supreme klímáját és meglepve vettem észre, hogy két eléggé különböző modell fut Magyarországon ugyanazon a néven:
Cooper&Hunter Supreme R32 - ez a fizikai paraméterei alapján Gree Amber Royal, dual stage kompresszorral, ha lehet hinni a leírásnak.
Cooper&Hunter Supreme Continental - ez pedig mintha a Gree Amber Grey-el egyezne meg (kisebb kültér és beltéri, szó sincs kétfokozatúságról)Itthon mindkettőt sima Supreme-ként láttam a webshopokban, csak a cikkszám árulkodik.... érdemes ezekkel foglalkozni? Van esetleg más a kategóriájukban ami jobban megéri?
Kiegészítő fűtésnek (gázszámla csökkentés), illetve a gázkazán ledöglése esetére helyettesítőnek keresek 2 db 2,6kW-os és egy 5.2kW-os klímát darabot egy viszonylag jól szigetelt házba.A nyári hűtés is csak 1-2 hétig szokott érdekes lenni, emiatt nem is a másfélszer annyiba kerülő japánok között nézegetek, próbálom a költségeket ésszerű határok közé szorítani. De nem lenne baj ha halk lenne, illetve minusz 5-10 foknál is 2 felett maradna a COP. Naív vagyok?
-
Strezi
őstag
-
Zolee897
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Daikin RXC, RXF kültéri egységek és a FTXC, FTXF beltéri egységek között? Nézegettem a netet, de semmi normális leírást nem találtam, összehasonlító táblázatot meg már végképp nem.
-
tibibi
őstag
Ha már szét offoltuk a fórumot akkor [link] ez érdekes lehet fürdőszobába van valakinek esetleg? 150W
14000 ezerért
-
tibibi
őstag
válasz
szőröscica #50826 üzenetére
4 éves történet azóta folyton ezt szajkózom mindenkinek,bár van akit már zavar és neki nincs ilyen gondja
-
sanzi89
addikt
válasz
DithenS #50835 üzenetére
Nekünk is van ilyennel tapasztalatunk, konkrétan ezzel a típussal: Home FKF 59201
Röviden és tömören, egy kalap szar. Vettünk egyet a fürdőszobába, még a klímák előtt. Valóban gyorsan befűti azt a pici fürdőt, de már gyárilag is szenvedős a távirányítója. Egyszerűen húsz alkalommal kell megnyomni a gombját, hogy vegye az adást. Ilyenkor megy az össze-vissza forgatás, magasabban-alacsonyabban szerencsétlenkedek a távirányítóval, elemet természetesen ellenőriztem. Mióta van a nappaliban klíma, nap közben nyitva van a fürdő ajtaja, így azóta kb. be se volt kapcsolva.
Egy ugyanilyet vettünk a WC-be is, annak jó volt a távirányítója, de az kb. másfél év után egyik nap ment a ventillátora. Elvittem egy ismerőshöz, azt mondta zárlatos a motorja a ventillátornak, kuka.
Vettem egy harmadikat újra a WC-be, ennek persze megint rossz a távirányítója...
A Nobo panel nem ennek a kiváltására van, ahogy ez se vált ki egy Nobo panelt. Természetesen lehet olcsóbban is kapni Nobo panel tulajdonságú eszközöket, de erre mondják, hogy a legjobb minőség, aztán a klímás meg a fenti tapasztalatok alapján én fizetek érte, ha igaz. Plusz ehhez van központi, okos otthonos vezérlő, ami integrálható akárhova. Még egyáltalán nem biztos, hogy fogjuk használni, de az plusz pont, hogy a lehetősége megvan.
-
Hauptmann
veterán
hordozható kerámiabetétesem nekem is van, nem is akármilyen, 1-2-3 kW-ot tud, 3 kW-nál leégeti a bőrt a lábadról.
Akkor marad az.
-
litory
csendes tag
válasz
Hauptmann #50828 üzenetére
Mi elektromos torulkozoszaritot vettunk a furdobe Obi-ban van jo minosegu jo aras! (600w-os)
Amikor betetteuk onnatol fogva olyan komfortos lett a furdo higy csoda amellett leszaritotta a torolkozoket is rendesen. Van rajta idozito is, ami minden nap ugyanakkor bekapcsol ig furdesi idore leszaritja a meg nedves torolkozoket plusz meleget teremt a helyisegben.
En furdobe ezt talaltam a legjobb megoldasnak.
Napi kb 2-3 kw-ot evett meg folyamatos mukodes mellett ( nem idozitos modon hasznaltuk hanem konstans homersekletre volt allitva (50-55 fokra, ami a sajat velso homersekletet jelenti, mert arra szabalyoz) -
DithenS
senior tag
válasz
Hauptmann #50831 üzenetére
Nekünk egy Home fali hősugárzó van a fürdőben. Úgy néz ki, mint egy klíma. Van hozzá távirányító is és termosztátot azon keresztül állítod be. Van rajta 2 fokozat, 1000w meg 2000w. Illetve a lamellát is tudod állítani. Mi 3 éve újonnan olyan 16.000Ft-ért vettük. Annyit megért. A Nobo pedig parasztvakítás, egyetlen előnye h hangtalan, mert nincs benne ventillátor, de ebből kifolyólag lassabban is melegíti fel a helységet és ugyan annyit eszik mint bármely kerámia
betétes hősurárzó. Mi ha akartuk volna, vehettünk volna 5 ezerért sima kis hősugárzót, csak az csúnya és kicsi a fürdő nem fért volna el. A Home meg a falra van felszerelve és okosabb, mert van termosztàt rajta. Mi fürdés előtt szoktuk bekapcsolni egy olyan fél órát megy max egy nap, és az 1000w-os fokozaton. Ez forintban olyan napi 20Ft kb. Tehát egy hónapban 600Ft különbség keletkezhet, de szerintem még annyi se mert kikapcsol ha eléri a hőfokot. -
sanzi89
addikt
válasz
Sok mindent nem tudok róla mondani, bedugtuk, működik, értelem szerűen néma csendben. Természetesen egy klímához képest zabálja az áramot, de jelenleg ott tartunk, hogy évi 2000kWh van még így is pluszban a napelem miatt, szóval valószínűleg a két hálószobába is fog kerülni két panel, hogy ne a konvektorokat kelljen bekapcsolni majd arra az évi pár hétre.
Klíma kiegészítésre, apróbb helyiségbe szerintem ajánlható, de csak ésszel, mert könnyen megtekeri a villanyórát. -
feco70
senior tag
válasz
Nálam kellett a fürdőbe valami, sajnos nem kanyarodik be a meleg a klímáktól,
alapba van kb 22 fok, nyitva van az ajtó ugye. Vettem tavaly valamikor fk430 fűtőpanelt, fürdés előtt becsukom az ajtót, megy fél órát addigra kb 25 fok van ami kellemes fürödni. Utána kapcsolom ki, nekem be vált
-
rmihaly
tag
Szia!
Ködös, párás, hideg időben a kültéri jegesedik - ez normális.
Erre van benne a leolvasztás funkció, mikor a gép megfordítja a hűtőközeg áramlási irányát - ez mindenféle zajjal jár.
A hűtőközeg áramlási irányának megváltoztatása azzal is jár, hogy az eddig fűtött beltéri egységen hőelvonás, azaz hűtés kezdődik. Ha a beltéri 40-55C-ról vált leovasztásba, akkor csattog puffog, szörcsög.
A legjobb az lenne ha olvasztásba a leszabályzott állapotból váltana, mert ott dolgozik a legkisebb üzemi nyomason a gép - de ez nem mindig biztosítható.
Alapból nem lesz baja a gépnek ilyen esetben sem, de az tény hogy 55fokról kb 1-3perc alatt 10fokra hűtés megterheli a fizikai kötéseket/szerkezeteket (a hőtágulás következménye meg zajban jelentkezik. ) -
szőröscica
addikt
válasz
tibibi #50824 üzenetére
+1, ha ezek a beszelgetesek nyaron lettek volna, biztos nem szereltetem falra a klimat. Kivul tok halk, kezzel is alig erezni vibraciot, de a rohadt Ytong fal ugy atveszi, hogy neha az agyamra megy. Maskor meg semmi hangja nincs, biztos valami frekvenciat felerosit, ahogy irtak.
Na mindegy, erre szoktak mondani, hogy az elso haz sosem lesz tokeletes. A kovetkezo epitesenel mar sok dologban okosabb leszek. -
tibibi
őstag
válasz
sanzi89 #50815 üzenetére
Pont így jártam anno a gree-vel,de ezt már beszéltük én ezért nem is ajánlom senkinek,pedig van akinél nincs vele probléma.Nálam 2 sensira van nincs ilyen gond mint nálad, igaz alapból állványra rakattam (bár most éppen felmerült,hogy rossz helyen vannak) .Az a morajlás nálam olyan volt ytong fal, mintha a fejembe szólna iszonyat zavaró.
És éppen 22-24 fok ra állítva csinálta amin használni kellene.
-
sanzi89
addikt
válasz
waveson #50822 üzenetére
110m2 fűtök egy Sensira és egy Perfera klímával (mindkettő 3.5-ös) és egy 1000W-os Nobo panellel, ami a konyhát fűti, mert az nagyon kiesik a klímák "hatótávjából". A konyhán kívül jelenleg igen, csak klímával fűtök. A nagy hidegben (-10 fok alatt) már kell a komforthoz a 3 konvektor, de ekkor is csak alapjáraton, de ez tavaly is alig volt talán pár hét.
-
waveson
tag
Megosztanék pár napi fogyasztási adatot. Csak érdekességképpen.
Fűtés turbós cirkóval 7 radiátorral, vagy 3 db klímával egyszerre (Daikin Comfora, Sensira, Cooper&Hunter S12FTXLA-Arctic-NG).
November 17 (10/4fok max/min) 7m3 gáz 7kW áram - cirkós fűtés
November 18 (11/5 fok) 6m3 gáz, 8kWh áram - cirkós fűtés
November 19 (11/8fok) 5m3 gáz 8kWh áram - cirkós fűtés
November 20 (13/5fok) 0m3 gáz 15kWh áram - 3 db klíma (Comfora 3.3kWh, Sensira 2.4kWh, Arctic 0,9kWh) Ma legalább 9kWh elment mert kb 40 palacsintát sütöttem az elektromos tűzhelyen a kölyköknek...De a fogyasztásmérők is 6,8kWh körül mértek.
Konklúzió: A legkisebb gázfogyasztás 550HUF volt/nap, a klímás 24 óra alatt 260HUF. Mivel ez nem "kicsit kevesebb", hanem a fele, bár mindkét költség igen alacsony jelenleg, azért jól jelzi, hogy átmeneti időben nyugodtan lehet klímával küldeni a fűtést.Többe biztosan nem fog kerülni, 4-4.6SCOP-s klímáim vannak.
Perferákkal gondolom ez kb 180HUF lett volna max -
LanyUs
senior tag
válasz
sanzi89 #50815 üzenetére
Többször írtam már róla, ezért nem ismétlem magam, de tökéletesen jól hallod, hogy van frekvencia, amikor mély morgó hang lehetséges. A gumibak részben segít? Sőt! A comfora kültéri belső csővezese neki feszült a kasztninak. Kicsit hajlitottunk rajta és sokkal csendesebb lett a falon + Jól el kell találni a pontot hol nem okoz rezonanciát.
Én előnyben részesítem a földre telepítés ( még akkor is ha plusz 5-10 méter kábel kell ).
Másod sorban a lábazati telepítést.
Harmadsor a fal.
Az új Comfora már csendesebb, ellenben a ventilátor gyorsabban pörög így nagyobb a légörvény. A Stylish csendes kívül - belül, de kegyetlen ára van.
Perfera csak a cégnél van, de az is jó!
Nálam a Sensira a lábazaton csendben van.
RXM9 oldalfalon határeset, de még elmegy ( a tücsök a mérce ).
Fűtésre optimalizált RXTP35 maga az etalon.
Comfora RXPL csendessé tettük végül.Van egy Gree gépem is és egy Fuji 14LMCA a szülői házban. Na ha meghallanad lapáttal le is verned...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
sanzi89 #50815 üzenetére
Nem lehet, hogy a falban van egy üreg?
Ez az üreg egy hibásan felrögzített szigetelés is lehet vagy üreges tégla illetve rosszul kivitelezett szendvics szerkezetű fal.
Mert ha igen akkor az képes ügy működni mint egy hangszer és a legkisebb rezgést is képes felerősíteni, mert ha ott üreg van akkor bizony ugyan úgy elő fog fordulni a hang ha ugyan oda kerül egy másik klíma, szóval ki kellene deríteni, hogy milyen ott a fal szerkezete, mielőtt költségekbe vered magad.
Sok eljárás van az ilyen zengő üregek némítására. érdemes utána olvasni, -
-
sanzi89
addikt
válasz
LanyUs #50813 üzenetére
Volt nekem ezzel a Sensira klímával már sok köröm, többször is volt itt a szerelő, kültérit, beltérit szétszedte, van ami javult, van ami nem. Nem tudom mi az oka. A beltéri már csendes, elmúlt a ciccegés, de mióta át lett szerelve másik helyre, a házban hallatszódik egy halk búgás, morajlás, ha megy a kompresszor. Furcsa mert nem minden fordulatszámon, nem minden esetben, nem hallható mindenhol, de ahol igen, ott mocskos zavaró. Valószínűleg bizonyos üzemállapotban pont olyan frekvencián búg amit valami jól felerősít/továbbít, nem tudom. Tavaly tavasszal a kültérit teljesen szétbontotta, mindenhova ragasztott öntapadós szivacsot, nézegettük vagy egy órát, tavasszal a plusz 10 fokban nem volt hallható. Most, hogy bejött minusz pár fok, újra elkezdte. Hátőközeg lefejtve, visszamérve, az is jó elvileg. Egész egyszerűen belefáradtam, meguntam.
Második klímának vettünk egy Daikin FTXM35N/RXM35N9 Pefera típust, ez sem 100%-os, de erre mondom azt, hogy itt kellene kezdődnie egy normális klímának. Még megpróbálok lehet egy ilyen rugós csodabigyót, aztán ha nem jön össze, megpróbálom megbeszélni a klímással, hogy dobjon fel egy második ilyen Perfera-t ezt remélem beszámolja valamiért, és elfelejtem egy életre az egészet.
@Hauptmann
Van már egy Perfera-nk, ha a második is ilyen lesz, egy szavam nincs, nekünk megfelel, a kísérletezgetést meguntuk. -
sanzi89
addikt
válasz
PROTRON #50810 üzenetére
Nekem is fingom nincs, hogy jó-e ez valamire vagy se, de ott tartok, hogy leverem a falról a - topikban is - sokat szidott FTXF35 Daikin Sensira-t. Arról nem is beszélve, hogy két éves a gép és pl. a klímatartó konzol már rozsdás 1-2 helyen, és mint kiderült számomra ebből is van rozsdamentes valami 17k-ért. Igazad van, ilyen és ehhez hasonló apróságokat szóba se hoznak.
Hétfőn felhívom a szerelőt, hogy beszámolja-e valamennyiért a Sensira-t ha veszek még egy Perfera-t tőle, mert az legalább már normális. Ég és föld a két klíma, fűtésre abszolút nem értem miért ajánlják/ajánlották a Sensira-t. De bele se kezdek inkább, mert annó is megkaptam a magamét.
-
PROTRON
addikt
válasz
sanzi89 #50809 üzenetére
Engem az jobban zavar, hogy azért ilyen vagy ehhez hasonló dolgokról illene tudniuk a nagyobb múltra visszatekintő hazai klímatelepítő cégek, oszt meg se kérdezik az embert hogy felárként igényli-e...csak annyit mondanak hogy készüljön fel arra hogy a gumibak télen megkeményedik és hangosabb lesz a gép...
-
sanzi89
addikt
Csak kérdezni kellett, találtam is egy hasonlót: ceklima.hu
-
sanzi89
addikt
Nem tudja esetleg valaki, hogy miként lehetne itthonra venni BÁRHOGY ilyen - vagy ehhez hasonló - rugós bakot a kültéri alá:
Soleco MNaZcGyártó oldala: Soleco
Se aBay, se Amazon, se itthoni importőr, semmi. Bármi ötlet?
-
rmihaly
tag
válasz
féldekás #50804 üzenetére
Szia!
Én Nord (Gree) klímához OpenHAB-ot használok. Az openHab egy Rpi-n fut.
Mindig elérhető szépen működik, mindenféle automatizálást is lehet hozzá készíteni - ha valakinek ilyen igénye van.
Fontos, hogy csak publikus IP címmel lehet külső netről elérni.Az OpenHab egy normál webböngészőn kezelhető - tehát kliens oldalon platdormfüggetlen.
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Rcool klímához csak az AC Freedom applikáció használható? Elvileg GREE a belseje a gépnek, a wifi vevő azt nem tudom hogy megegyezik-e.
Tudtok valami alternatívát?
iOS-en valami katasztrófa az AC freedom, androidon sem volt valami nagy ász. -
tibibi
őstag
válasz
karasz_att #50800 üzenetére
Ja apósom használja fűtésre,de ezzel ki is merül a tapasztalat
Próbáltam a wifi-t beállítani neki az alapján valami gree klón lehet
persze nem sikerült
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest