Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#11023) shiki válasza pjen (#11022) üzenetére


shiki
csendes tag

Én személyesen az aktuális telefont használom, ezzel a CD olvasós lyukba kapaszkodó iOttie tartóval... de öregeknek a telefon egyszerűen túl kicsi, hogy lássanak is rajta bármit. Főleg útközben. Ezért akarok valami dedikált GPS-t keresni.

Nem volt úgy gond a régivel, de nagyon eljárt már felette az idő. Mint írtam, azon is WinCE futott, valami ezeréves iGO-val amit még ük-ük-ősapáink meg az Aradi vértanúk fejlesztettek kőtáblákon.

Telefon + GPS téma:
Régen én is kímélgettem a telefont, jaj nehogy akkor túl sokat használjam a kijelzőt, jaj nehogy beégjen a kép. Aztán 2-3 év után a telefonjaim karc mentesen, majdnem tökéletes akkuval kerültek eladásra. De minek? Ígyis-úgyis elöregszenek, és ígyis-úgyis csak annyit fizetnek érte, mint amennyit adnának egy leharcolt, más készülékért. Azóta nem babusgatom, használom.

Egy dologgal amúgy vigyázni kell telefon GPS esetén.
Telefonokban használt GPS nagyon de nagyon változó tud lenni.
Értsd: Van amelyik pontosabb/jobb, van amelyik csapnivaló.

Pl. Huawei Mate 20 Pro, Pixel 3a (+ XL), Samsung Note 9 / S10 S10+, Samsung A70, mind nagyon jó GPS-el rendelkezik. iPhone XS, iPhone XR, Zenfone 6, stb, csapnivaló GPS-el rendelkeznek (főleg árukhoz képest).

Miként tudhatod, hogy jó-e a GPS vétel rajtuk?
- Notebookcheck review-ban van GPS rész.
- Érdemes felrakni a "GPS Test" és "GPSTest" appokat egy kiszemelt telefonon, majd megnézni, milyen jelerősségük van.
- Az, hogy valami drága, nem jelenti, hogy jó is. (prémium készülék is van rossz vétellel)
- Új telefonok mint Mi9, vagy Snapdragon 855-el szerelt (pl Zenfone 6), tudnak Dual-Band GPS-t. De, ezek közül is van ami ugyanúgy rossz pontosságú.

Miért rossz a rossz vétel?
- Elveszti a Maps simán az útvonalat útközben. Csak a Google segít a wifi/bluetooth/torony segítségével, de a GPS modulnak ötlete sincs, hol a fészkes fenébe vagy.
- Átrak másik útra a Maps. Mivel vagy 20M-es pontossága van csak, nem tudja melyik úton mész. Sok sikert, mikor a jó útra szeretnél kanyarodni...
- Városban használhatatlan egy rossz vételű telefon. Sikerült már sok extra KM-t mennem idegen városban, mert képtelen volt pontos GPS-t venni a telefon.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.