- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poszilipo
kezdő
Üdv!
Van egy Ryzen 5 3600 processzor, alapon van minden. Ezzel van hűtve Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB 2x120mm (MLW-D24M-A20PC-R1), a gyári 2 db ventilátort mert nekem hangos volt, kicseréltem erre be quiet! Silent Wings 3 PWM 120mm.
Kérdésem mivel vagy hogy tudom beállítani a ventilátor vezérléseket, ház s processzor?
Próbáltam AlSuite 3 és BIOS fan controlt, BIOS-os az nagyon gázos volt, AlSuite 3 meg középterhelés felpörög-visszalassul -
gaspargeri
csendes tag
Ja Gigabyte z390 gaming x :D
-
kutga
félisten
válasz
gaspargeri #87794 üzenetére
Kösd akkor a másikra. Y-ra egyforma javasolt.
-
gaspargeri
csendes tag
Igen van még 4 pines másik is!
Akkor arra dugjam a 2.ventit,és állítsam azt is cpu vezéreltre?
Ha simán rákötöm mindkettőt a cpu konnektorra egy y elosztóval akkor is vezérli mindkettőt (csak más fordulaton) vagy ez esetben fix fordulaton fog menni mindkettő ventillátor?
Nem rég óra van gépem,vannak ködös foltok... -
Bodz
nagyúr
válasz
gaspargeri #87790 üzenetére
Feljebb teszed a ventit míg el nem fér a ram.
Amúgy köthetsz éppen egyre, csak nem egyforma fordulaton fognak menni. Gondolom akad a lapodon még 4 pines aljzat, szóval használhatod úgy is. -
gaspargeri
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Noctua Nh-d15 duplaventis toronyhűtőm i9 9900k-hoz,de sajna a 2.venti nem fér be a ramok miatt...
Van egy 12x25-ös szintén pwm Noctua ventillátorom is ami felférne,de mivel csak 1db 4 pines cpu konnektorom van,elvileg nem köthetek rá Y kábellel 2 különböző ventillátort!
Van tippetek hogyan tudnám mégis használni mindkét ventillátort a processzor hűtésére? -
Gyuri27
félisten
válasz
-=Vacsek=- #87787 üzenetére
-
kutga
félisten
válasz
-=Vacsek=- #87787 üzenetére
A laphoz tartozó manual alapján a CPU_FAN, CHA_FAN1 és CHA_FAN2 aljzatok mind 4 pinesek, és kizárólag pwm alapú szabályozásra képesek, a PWR_FAN aljzat pedig 3pines és nem tudja szabályozni a fordulatot.
A cpu hűtőn ha jól sejtem 4pines csatlakozó van, azt bios alól kellene tudnod vezérelni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #87782 üzenetére
ilyen nem létezik
a venti vezérlést az alaplapod csinálja, az arra integrált vezérlő képességei határozzák meg, mit tudsz csinálni, illetve, hogy az a venti csatlakozó milyen szabályozásra képes. általában BIOS-ban, vagy az alaplapi vezrélőprogrammal tudod megadni neki a görbét, de pl. PWM portra dugva fesz alapon szabályozható venti folyamatosan fullon fog menni, akármit csinálsz. bővebben a ventis topikban tudnak segíteni, link a téma tudnivalók között.
-
Gyuri27
félisten
válasz
-=Vacsek=- #87782 üzenetére
Hali milyen lapod van?
Pontosan milyen hűtőröl beszélünk? -
-=Vacsek=-
senior tag
hali. tud valaki cpu hűtő drivert ahol tudom szabályozni mennyivel pörögjön? jelenleg artic cooler freezer van ahhoz kellene.
-
Pure rock miért nem ajánlott AM4-re? A mellékelt am4 kit-tel simán felfogatható előről -> hátra irányba. Van más probléma is az ár / érték arányát leszámítva?
-
attiati
veterán
42 mm magas G.Skill Ripjaws memóriák mennyire számítanak magasnak és problémásnak?
a hűtőknél fel szokták tünteti, hogy mennyi hely van alatta?
-
Jocy
aktív tag
válasz
Paxker315 #87777 üzenetére
Igen. BEA van, a szekrényben pihen jelenleg. Ugyanazt a tesztet futtattam mindkét hűtővel, és ez lett az eredmény. Az a plusz két hőcső csak jó valamire.
Mondjuk egy Ryzen 3xxx-et szinte mindegy mivel hűtesz a gyári kerregőn kívül, egy huszon x ezres hűtővel sem kapsz számottevően jobb eredményt.
-
Jocy
aktív tag
válasz
Paxker315 #87758 üzenetére
Szia. Beruháztam én is egy Snowman 6 hőcsöves hűtőbe, és azt kell mondjam ennyi pénzért a legjobb vétel szerintem. Van még itthon egy Brocken Eco Advanced hűtőm, ahhoz képest 3-4 fokkal hűvösebb ezzel a proci, és a ventije is halkabb. Én $17-ért vettem, szerencsére sértetlenül ideért 3 hét alatt. A végére néhány kép, a bal oldalon a Brocken van.
-
Vibalazs
tag
válasz
chopin42 #87772 üzenetére
Ami elől van fent az is befele fújja a levegőt. Így amikor bekapcsol a processzor hűtő még egy kicsit megtámogatom.
@fogtunder
Fizikailag nálam nem szívta be máshol a levegőt amíg ott volt az elején a szivacs. Valószínűleg ezért is lehetett hallani ahogy a levegő az elejében forgott.De szerencsére most teljesen jó értékeket produkál. Hűvesebb lett az egész gép. Ráadásul az M.2-es ssd sem 70°C-os.
[kép] -
fogtunder
nagyúr
-
-
Vibalazs
tag
Na sikerült megoldani végre a problémát (igaz még így is 90°C-os).
A R3 2200G így működik, hogy 95°C-ről indul és 105°C-ig képes felmenni stress test alatt. (nem nálam)Ez a Meshify C tényleg nagyon jó kis levegős ház. Még raktam bele 2 rendszerhűtőt. Előlapból a szivacsot kitéptem, mert nem volt levegő ahol bejut ezért volt először melegebb a gagyibb házamnál.
Egy kicsit hangosabb lett (nem zavaróan) de végre nem azt hallgatom ahogy a levegőtlen helyről próbál valamit kavarni. Plusz a maradék 3 ventilátor még terheléskor sem kapcsol be.
Játékok alatt 50-60°C. Böngészés 40-50°C. Nyugalmi állapotban 30°C.
Néhány kép, hogy rövidebb legyen a szöveg és valamivel egyértelműbb.
[kép] [kép]Akinek egy kisebb jól szellőző ház kell nyugodtan veheti a Meshify C-t.
-
Asshur
tag
válasz
hegegabi80 #87762 üzenetére
Én egy 20k-s, igényes hűtőnél nem gányolnék, a 4 rugó nem pénz ahhoz.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Asshur #87761 üzenetére
Akkor egyszerűbb lesz a 4 db lyukat kifúrni az alap AMD-s kereten, meg a hátlapon. Bár a hátlap nem is feltétlen kell, mert láttam már olyan szerelési útmutatót is, ahogy csak a csavart és a műanyag csavaralátétet használja. Nyilván kisebb súlyú bordáknál jó így, nem pedig egy macho-nál.
Ahogy nézem, elvileg ugyan azt a távtartót használja mindegyik foglalathoz. -
Asshur
tag
válasz
hegegabi80 #87760 üzenetére
Számlamásolatot kért.
Kb.: 4 rugó volt a posta onnan. -
Paxker315
veterán
válasz
Dante684 #87756 üzenetére
Arctic Freezer 34 Esport Ed 10év garrival
-
Asshur
tag
válasz
hegegabi80 #87752 üzenetére
varick@thermalright.com
Erre a címre megér egy kérdést, én egy éve intéztem velük a lefogatót, mikor a német lerakatnak nem volt.
Segítőkész gyerek a tajvani központból. -
Dante684
csendes tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Tanácstalan vagyok hogy milyen cpu hűtőt vegyek.
Adataim:
Ház: silentiumpc signum sg1 tg
Ram: G.Skill DDR4 8GB/3200 KIT RipjawsV Black 4x4 gb
Proci: R5 1600 Af
Alaplap: Msi b350 gaming plusz
Mennyit szánok rá: 10 ezer forint maxKöszönöm a segítséget!
-
venom8888
őstag
Erdemes a radiator mind2 oldalara tenni ventit,vagy eleg csak az az 1?
-
hegegabi80
addikt
Egy kérdés.
Lenne egy Thermalright AXP-100. Ehhez ugyebár nincs AM4 kit. A gyári oldalon elvileg lehet igényelni postaköltség fejében. De úgy rémlik, mintha korábban írtátok volna, hogy már nem lehet külön kérni.
Ha meg nem akkor csak fúrás marad hátra. -
venom8888
őstag
Hello. A CPU radiatornak a csovei gorbulnek, az arra szolgal,hogy ha nem fer el a RAM a radiatortol,akkor meg fordithatom a radit,hogy a masik iranyba hajoljon az egesz,es befer a memoria melle?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Hol kaphatok most bármilyen forrásból, persze értelmes áron Scythe Mugen Max-omhoz AM4 lefogatót? Ebay-en találtam kettőt, de nem postáznak ide. Amazonon is van, de ahhoz meg nem értek, meg tán ott sincs posta. -
Vibalazs
tag
Hali ismét!
Már kb 1 hónapja tesztelem az Alpenföhn Brocken ECO Advanced hűtőt. Viszont ezzel továbbra sem szűnt meg az a probléma, hogy felmegy 85-90°C -ra a Ryzen 3 2200G proceszorom. Átlag 68°C szokott lenni.
Vettem a hűtő mellé, egy Meshify C házat, hogy biztosra menjek de sajnos nem
segített. A hűtő jól van fent. Alap dolgokra használva 15-20°C-al lett hűvösebb. Csak terheléskor nem lehet vissza hűteni. A ventillátor max fordulattal sem segít.
-
attiati
veterán
válasz
Speed® #87680 üzenetére
Ha spórolósra veszem a figurát, akkor az ID-Cooling ID-TG11 is jó? Azonos anyag, mint az Arctic MX-4? Pasztát nem kaptam a (használt) cpu-hoz.
Még egy paszta kérdésem lenne:
Alaplapot összepasztázva kaptam. Panelon, cpu műanyag tokon, mindenhol... legalábbis remélem, hogy paszta, mert nem tudom.
Szerviz szerint manapság már nem használnak áramvezető pasztát (?), úgyhogy ne aggódjak. Használjam így !
De ha aggódok, akkor sima zsebkendővel szedjem le.
(de nem tudni, hogy az előző tulaj, vagy a szerviz pasztázta össze)Vélemény?
Egyébként olyan, mint egy vékony ezüstös réteg, amit már nagyjából leszedtek, de teljesen megfogta (?) szürkére a panelt. Ennél sokkal jobban nem fog lejönni. Elképzelni nem tudom, hogyan lehet ilyet csinálni.
Egyáltalán le lehet szedni teljesen a pasztát?Ezt le kéne szednem, bármi is ez?
(egyre bonyolultabb ez az ügy)
-
kutga
félisten
-
Bodz
nagyúr
válasz
ribizly #87716 üzenetére
Csak azon elmélkedtem, hogy nem akarsz akkora elefántot, mint a D15 volt. Szóval kisebb borda, alacsony fordulatú ventivel a csend miatt... Nem feltétlen a legjobb hűtést kapod hozzá képest.
Dark Rock 4? Ez is nagy? -
fogtunder
nagyúr
válasz
venom8888 #87727 üzenetére
hát passz, nem találok ilyet.
innentől 3 út van:
1. leméred, mennyi a pontos távolság a proci kupakja és a ház oldallapja között
2. előtúrod a számlát, vagy bármi mást, ami alapján utána lehet nézni a háznak
3. ajánlunk valamit, ami majd vagy befér, vagy nemesetleg a titkos negyedik opció, hogy veszel másik házat
-
fogtunder
nagyúr
válasz
venom8888 #87722 üzenetére
jó lenne tudni, pontosan milyen ház, mennyi hely van a hűtőnek. D15 nem feltétlenül kell a 3700X-re, viszont a mostani valszeg kevéske lenne, ha rendesen meghajtod. valahol a kettő között lesz a megoldás, csak kérdés, meddig lehet elmenni. ja és a RAM típusa se ártana.
-
venom8888
őstag
Sracok a Pure rock eppen belefer a hazamba, De most CPU-t valtok es Noctua d15 kell hozza, belefer a haza vagy az mar nem?
-
Apafej80
újonc
Elírtam, bocsánat. Processzor hűtőt akartam írni.
-
ribizly
veterán
Nem.
Gondolod a hűtés kárára menne, ha nem ilyen kifelé orientált, kompakt rendszert használ az ember?
Azt gondolom nem lesz sokkal rosszabb a helyzet, ha ventikkel ki kell rántanom a meleget a házból, mert korábban is úgy volt (HAF X: 4 venti be - 2 venti ki a Noctua D15 mellett) és egyáltalán nem volt gond a CPU hűtésével (igaz ott volt oldalsó befújó venti is), csak ne kelljen külön tool, hogy hozzáférjek a VGA-hoz, mert az nagyon zavaró.A kompakt vízhűtők között lehet találnék jobb megoldást (Kraken-eken elvileg állítható SW-ből a pumpa is), de nem annyira bízom ezekben az eszközökben. Persze AIO javaslattot is szívesen fogadok, mégha nem is ennek a topicnak a témája.
-
Apafej80
újonc
Sziasztok!
Mennyit szánsz a tápra?
20 ezer, max 25 ezer
Milyen házba épül?
Fractal Design Define R5 Titanium ATX
Milyen alaplapra kell?
MSI Z97 GAMING 3 (MS-7918)
Processzor típusa?
Intel Core i5 3,50GHz LGA1150 6MB (i5-4690)
Ramok típusa?
4 darab Kingston 4GB/1600MHz DDR-3 HyperX FURY piros (HX316C10FRK2/8)
Egyéb igények?
Ne vízhűtés legyen.Gyári processzor hűtőt használok, ami mellett akár 84 fokra is felugrik.
Köszönöm a válaszotok.
-
kutga
félisten
Ezt láttátok már 700 forintért?
-
Paxker315
veterán
ööö, mi a baj pl. az 157 mm magas Arctic Freezer 34 sorozattal (esport 10 év garis, sima hét év).
Vagy a 155mm magas Fera3-al, 154.5mm magas ID SE-224 illetve 234 sorozattal?
Mindegyik AM4-kompatibilis is, csak ipon szokás szerint sunyít a leírással-hazudik és félrevezet. -
veréb
tag
sziasztok
lenne 1 i5 6600 az aeor 800-házban van amibe 155 magas hűtő fér el
és van 1 ryzen 5 2600 ami thermaltake versa c 24 házban lesz oda 160mm hütő fér
én amire gondoltam az BE QUIET SHADOW ROCK TF 2 vagy BE QUIET DARK ROCK TF
amit mindkettőre sztem volna az a be quiet dark rock 4 de csak a thermaltake házban férne el
tuning nem lesz 40k szánok a 2-re
az 6600 ,az msi H270 Gaming m3 , 2x8gb ddr4 2400mhz Kingstone
ryzen 2600 msi x470 gaming plus max, 2x16 vagy ,2x8 3000mhz ballistx ram lesz
egyéb igény : minden szóba jöhet nem ragaszkodok a torony hűtőhöz
RAIJINTEK 0R10B00095 Pallas Black PWM 120mm Processzor hűtő erről vélemény?
olyan hűtőt akarok ami nem max rmp forgó ventivel hűti le a procikat -
ribizly
veterán
Sziasztok! Tanács kellene.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Nincs határ.2.: Milyen házba kerül?
CM H500P Mesh3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte Z390 AORUS ELITE4.: Processzor típusa?
I9-9900K5.: Ramok típusa?
Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR4 3200MHz6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Volt korábban Noctua D15-öm i7-6800K-n és attól valamivel kevésbé batárt szeretnék, mert attól még a VGA-t sem lehetett kivenni.
Jelenleg egy CM ML360R szolgál, de hangosnak tartom a pumpát.
A CPU-t húzni nem tervezem.
A legfontosabb szempont a halkság volna. -
Speed®
titán
Ha jók a megérzéseim, hamarosan lesz pár Bgrade BEA/B2/B3 HAn ;p
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Egyedi ékszerdobozka
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!