Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendes
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég raktam össze egy gépet az alábbi adatokkal:
- Ház: Cooler Master H500
- Alaplap: Asus ROG STRIX B360-F Gaming
- CPU: Intel i5 8400
- CPU hűtő: Cooler Master MasterLiquid ML120L RGBA kérdésem az, hogy normálisak-e az alábbi CPU hőmérsékletek:
- desktop / pl böngészés (chrome): 40-45 C°
- játék közben: (Battlefield 5 - CPU-t terheli): 70-80 C°
- Passmark CPU test: 90 C°-t is elérteA házban elöl van két 200mm-es ventillátor hátul meg egy 120-as, illetve a CPU hűtőhöz tartozó radiátor + hűtő felülre van betéve.
A szoba hőmérséklet 22 C° körüli.
Ezek mellett kicsit soknak tartom a dolgot.
Az alábbi képen láthatóak az adatok, ezt akkor csináltam, amikor írtam a posztot.
A pasztát megfelelően raktam rá (már párszor csináltam), a pumpa a megfelelő helyre van elvileg bedugva a lapon (jelzi is a lapon, hogy AIO Pump).
Amennyiben szerintetek sem normális, lenne bármilyen tippetek, ötletetek ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm szépen a választ és a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Speed® #88997 üzenetére
Zavar ez a 70c környéke,igazából nekem a léghűtsek jobban tetszenek és,ha az is tudná azt amit én szeretnék...nekem az jobban is tetszene.
Arctic lf280-at néztem már én is és ahogy néztem ár/érték bajnok.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz steewcv65 #88995 üzenetére
Amire a "nagy királyok" képesek halkan, arra a "pumped" AIOk is alig..ellenben miért kellene 60°Con tartani a procit..? Költhetsz ugyan a projectre 30-35kt, de totál felesleges ilyen procira
Ha mindenképp AIO, a kompakt topikban olvasgass..LFII 240 felülre szerelt radival vagy LFII 280 fronton pl. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Setup:
b450 aorus elite
zen 3600 undervoltage
pure base 500windows házA kérdésem az lenne,hogy vízhűtésből létezik olyan ami nagyon halk ,nem hallani a pumpáját se és 60c-on tudja tartani a processzoromat max terhelésen..
Most léghűtésemmel 70-73c között van max terhelésen és ezt szeretném lejjebb vinni.
Vagy esetleg léghűtésből a nagy királyok ere képesek még?
u.i : oc nincsÜdv
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Gabesz87
veterán
Pár héttel ezelőtt alaplap csere után ahogy vissza akartam tenni a Hyper TX3 hűtőmet, sajna az egyik lefogató Pin-nek sikerült letörnöm az egyik kis bepattanó lábát (jobb alsó). Vettem egyből gy TX3i-t, de azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok, lehet kapni külön ilyen kis lefogató tüskét? Ill. ki lehet cserélni?
-
abdulka1
őstag
A gyári oldal szerint 163,9mm magas hűtő fér el, míg a procid TDP-je 65W.
Szerintem az Alpenföhn Ben Nevis, vagy az Advanced verzió, csendben tenné a dolgát, és tartaná hűvösen a processzort.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
mzso
veterán
Helló!
Engem igazán két dolog érdekelne: Csendes legyen a hűtő, és ne össze-vissza kavarja a levegőt, hanem fújja ki hátul. (Meg igazán sokat sem akarok költeni rá)Milyen irányba érdemes nézelődni. Kompakt vízhűtés jobb ilyen szempontból mint egy torony hűtő? (Gondolom tuti drágább...)
-
Bodz
nagyúr
válasz Gősi Balázs #88985 üzenetére
Freezer 34? Az nem búg. Ha mégis akkor szar a venti. Magas fordulaton van valami hangja, bár szubjektív, de lehet surrogónak is becézni, de akkor szabályzoni kell, mert amúgy baromi csendes hűtő. Ha 100%-ig biztos vagy benne hogy defektes, akkor sem kell újat veni, elég lehet egy venti.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Gősi Balázs #88985 üzenetére
160mm alatt csendes üzemhez Fortis 3 pl.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Amikor nem érkezik válasz, érdemes elolvasni az összefoglaló vonatkozó részét..
-
Gősi Balázs
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
10-15e.Ft(esetleg feljebb,de max 20e.Ft)
Bitfenbix Enso Mesh
Asus B450 Gaming F
4.:Processzor típusa?
Ryzen 5 2600
5.: Ramok típusa?
Corsair Vengeance RGB Pro
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Csendes legyen,de nagyon.
Jelenleg egy Arctic Esport duo red van,de közben búgó,surrogó hangot hallok felőle.
Ha van tippetek azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Átlagos felhasználásra, néha videó kódolásra használná öcsém az új gépet, amiben:
i5-9600K proci, 2*8 giga RAM, 1 SSD, 2 HDD és egy Radeon RX570 Pulse kártya lesz. Mindez egy Gigabyte H370 HD3 lapban.
A procihűtő, amit néztünk Be Quiet! Shadow Rock Slim vagy Alpenföhn Brocken 3 lenne.
Melyik lenne megfelelő a fent említett használatra?
Vagy esetleg más alternatíva ebben az árkategóriában.
Köszönöm -
Kovjoy
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeket:
Egy i5 8400-t hűtök egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2-el. A Battlefield V alatt a hőmérséklet nagyon megszalad 88 fok. (Msi 2070, 16 GB, Fractal Design Define C ház, elöl két 14 cm-es, hátul egy 12 cm-es Bequiet ventivel)
Kellene valami jobb hűtő, ezeket néztem eddig hozzá:
Bequiet Dark Rock Slim
Bequiet Dark Rock Pro 4
Noctua NH-D14
Noctua NH-D15S
Tudnátok valamit ajánlani.
Előre is köszönöm!
Józsi -
forguet
senior tag
Basszus, már egy mezei Fortis 3-at sem lehet itthon venni?
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Attila321
csendes tag
Sziasztok! Bocsi, ha már lett volna. Ebben a build ajánlóban [link] Arctic Freezer 34 eSports-ot ajánlják, arról árukeresőn [link] nem találtam róla semmi véleményt, viszont van egy Duo verzió is, arról jó vélemények vannak: [link]. Árban kb 3,5 eFt külömbség van, az egy full build esetén számomra kb elhanyagolható. Akkor most Duo vagy nem Duo?
-
zs198
aktív tag
válasz grizlisandor #88973 üzenetére
Igen láttam én is. De légszállításban (87), meg venti rpm-ben (1500) ua. mint a sima. Bár a 2-es van feketében is! 😉
Üdv. -Zsolt-
-
Speedy007
őstag
Sziasztok erről mi a véleményetek nagyon jó áron jutnék hozzá Thermalright Silver Arrow igaz Ryzen 5 2600-ra sok lenne de ha később erősebbre váltanék erre nem kell majd költeni
-
grizlisandor
veterán
Keretbe belefér akár a Pure Rock 2, nálam egész jól muzsikál.
-
zs198
aktív tag
válasz Demokatona #88970 üzenetére
Szia!
Ha ajánlani kellene és a BQ márkánál maradnál én a Pure Rock-ot mondanám!
A házikód nem a legszellősebb ugyebár , de nekem egy CM Silencióban volt és nagyon meg voltam elégedve vele! És akkor egy K-s procit hűtött le nálam!
A házadba 170 mm-ig jó vagy. A PR 155 mm magas, úgyhogy befér bőven!
Árban pedig 12-13k körül mozog! [link]Üdv. -Zsolt-
-
Demokatona
tag
válasz Demokatona #88963 üzenetére
Sziasztok!
Erre valaki?Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
nrbx
tag
Noctua support megvalaszolta a kerdest: "We'd be happy to send the needed mounting kit to you free of charge. In order to do so please send us the following:
Proof of purchase (PDF, photo of the invoice, Screenshot of your order, etc.) Shipping address (including your phone number for the courier) " -
pcsabat
őstag
Sziasztok!
A következő konfigba szeretnék cpu hűtő ajánlást 10 ezer Ft-ig bezáróan (az sem baj ha olcsóbban):
Ryzen 5 2600
ASUS PRIME B450M-K
BITFENIX Nova fekete
G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series AegisTuning nem lesz, egyéb igények nincsenek.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Targis75
csendes tag
Sziasztok!
Most épitkeznék, de csak használt cuccokra futja ezért szeretnék tanácsot kérni:
Lap h310 plus m2
Memória 2x4gb 2400 ddr4
Emellé tennék egy i3 8100 procit, de ha nem kapok hűtővel együtt akkor milyen hűtőt keressek? Tuning nem lesz.[ Szerkesztve ]
Bgabor
-
Demokatona
tag
válasz Demokatona #88547 üzenetére
Ez lesz az új konfigom.
10000-15000 Ft
Be qiet!SILENT BASE 600 WINDOW ORANGE
3.: Milyen alapra lesz?
MSI B360 Gaming Pro Carbon
4.: Processzor típusa?
i7-8700 vagy i7-9700
2x4GB 2400MHz HyperX fekete és 1x8GB HyperX 2400MHz
Be quiet re gondoltam.Tuning nem lesz.Köszi[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
sutaxx
tag
válasz FireFox1996 #88961 üzenetére
amig ez a proci van addig maradhat a 2666, a CL13 miatt bizom benne, hogy jol fog muzsikálni
-
FireFox1996
őstag
válasz sutaxx #88960 üzenetére
A CPU 3200MHz-en megy, a RAM-od csak 2666-en, nem lenne jobb lecserélni egy 3200-as ram-okra? Eladod a mostanit, veszel másikat helyette, nem buksz sokat rajta. 1 hete vettem Patriot Viper Steel kitet 26e ft-ért.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
sutaxx
tag
Sziasztok! Lehetőleg 10-15e forint közt keresnék hűtést az új configba, bitfenix prodigy házam van, biostar x470gtn mini itx alaplappal és egy ryzen 3300X processzorral, ramok: " HyperX 16GB Predator DDR4 2666MHz CL13 KIT HX426C13PB3K2/16". Lehetőleg minél halkabb és teljesítményben jó megoldást keresek amivel, ha esetleg a későbbiekben nagyon procira váltanék akkor se legyen gond. Az egyik legnagyobb dilemmám első körben, hogy mivel felfelé egész sok helyem van így tower vagy topflow hűtés felé mozduljak el. A topflow talán a chipset hűtés miatt lenne jobb, bár nem tudom jelen pillanatban mennyire fontos ezen alkatrészek hűtése, mivel nem egy 3700x van a lapban( a későbbiekben nem tudom mennyire lesz melegedőd egy cpu csere után).
Ezen megfontolások alapján a be quiet pure rock (1 vagy 2, csak az elsőt látom az ajánlottak közt) vagy a shadow rock ugrottak be első opciókra
-
Zscholti
csendes tag
Sziasztok!
Dark rock pro 4 alatt elfér egy hyperx predator? Valaki használja esetleg ezeket? -
nrbx
tag
Hello, AMD A10 7800-ra kellene max. 40mm-es huto. Atneztem az ajanlottak listaja, mivel fontos, hogy halk legyen, jo lenne a Noctua L9a, de ezt mar nehez beszerezni. Neztem a nh-l9a-am4 verziot, ott azt irjak a CPU compatibility list-en tobb FM2+ foglalatu processzorra, hogy "compatible with certain restrictions (see comment)", pl.:
AMD FM2+ A6-7400K Black Edition Kaveri Please contact Noctua support to receive compatible mounting parts.
Tehat akkor ingyen kuldenek valami mounting kit-et, vagy hogy van ez?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cian880123 #88953 üzenetére
155mm magasságig válogathatsz, maga a proci már egy SE-213v2vel (jóárasított Ben Nevis) hűvös lenne, de ha csicsa is kell, pl. a friss SE-234ARGB hozza kereten belül.
-
cian880123
csendes tag
a hűtésre 10-15k szánok kőszönöm
-
Gyuri27
félisten
válasz FireFox1996 #88951 üzenetére
[link] én felraknám ha nagyon akarnám.
Egy szem kerek reszelő kell meg némi reszelés.Amd - Radeon - Ryzen
-
cian880123
csendes tag
sziasztok procihütőt szeretnék ryzen 5 1400ra házam nantec genesis 700 alaplapom asus prime x370a 1x8gb ddr4 ram 2x4gb drr4 ram videokarim msi rx 470 8gb
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
A SilentiumPC Fera 3 RGB ventit a hozzá adott rgb vezérlővel bármilyen alaplapra rátudom kötni úgy hogy működjön ? Szóval ha pl az én lapomon (MSI B360 A-Pro) nincs rgb csatlakozó/vezérlő akkor ezen is működne úgy ahogy kell ??Előre is köszi
-
FireFox1996
őstag
válasz Paxker315 #88950 üzenetére
Házat kellett cserélnem egy régebbi konfigban, és az új házban nem fér el a Cooler Master Hyper 212 EVO, így a helyére megy a Gammaxx, egyelőre ugyan olyan csendes a Gammaxx, mint az AMD gyárija. Kár, hogy a Cooler Master Hyper 212 EVO-hoz nem kapok kit-et az AMD Socket AM4-hez, mert azt feltenném a Socket AM4-re
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Paxker315
addikt
válasz FireFox1996 #88948 üzenetére
Jobban hűt, csendesebb. Még OC-val is elbírna. Én a Gammaxxot használnám.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FireFox1996 #88948 üzenetére
Teljesítmény/hangerő. Az egyik egy darab alumínium, a másik egy hőcsöves nagyobb felületű borda nagyobb ventivel, kb. dupla hőkapacitással.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FireFox1996 #88946 üzenetére
Nem lehet őket egy lapon említeni..szóval ha csendet akarsz, dobd rá.
-
FireFox1996
őstag
Sziasztok!
Téves rendelés miatt lett egy Gammaxx 300 CPU hűtőm. Érdemes a Ryzen 3 1200-as gyári hűtőjét (Wraith Stealth) erre lecserélni? Jobb ez?
Mert jelenleg a Ryzen hütője is nagyon jól szolgál, Kerbal Space játék mellett 35-47 fok között vannak az érzékelők (6 db hőérzékelő van a lapon)<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Mit tudtok ajánlani nekem?
Max. 25k
Thermaltake Level 10 GT
Asus ROG STRIX B360-F GAMING
Intel i7 9700
Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Csendes.Köszi szépen!
-
Zsmarossy
csendes tag
LGA 1200 ra rámegy a Noctua D15 Chromax?
-
Asshur
tag
Elfér.
Nekem is ez a házam, ezzel a hűtővel. Még hely is marad.
180 mm-ig fogad hűtőt, a 170 téves adat. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kerlas #88938 üzenetére
Mivel alapvetően a hőátadás a gond és nem a wattok, a legnagyobb javulást az hozná.
Itt azt irják 180mm, 140es hátsóval fura lenne a 170 (+I/O 40mm, - IHS-PCB). RámérnékEgyébként ha nem lenne a fekete semennyire szempont, aprón találsz jóárasítva Brocken 2 PCGHt, borda szinten hasonló, egy komolyabb ventit ráaggatva (gyárilag csendre kihegyezett a 700rpmesekkel) igencsak potens darab ez is.
[ Szerkesztve ]
-
kerlas
tag
Sziasztok, jelenleg egy Be Quiet Shadow Rock Slim próbálkozik a procim hűtésével, de úgy néz ki, hogy alul marad a harcban. Ha tudnátok ajánlani valamit, ami megbirkózik a forrófejűvel, azt megköszönném.
Max. 40k
Fractal Design Arc Midi R2 (a 3 ház venti cserélve Noctua NF-P14s Redux-1200 PWM-re)
Gigabyte Z390 Gaming X (Gaming profil van beállítva)
Intel i7 9700K (P0 stepping)
2x8Gb Kingston HyperX Predator DDR4 3200Mhz CL16
Lehetőleg fekete, vagy sötét színű legyen, RGB nem kell, a hatékonyság, és a csendesség a legfőbb szempontokJelenleg egy Dark Rock Pro 4 és egy Cryorig R1 Universal van játékban, de ha van életképesebb alternatíva, akkor jöhet az is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok urak!Végigtúrtam a fél netet, nem kizárt hogy a másik felében lenne a megoldás, de én picit elakadtam, hátha van valaki aki tudja...mPGA 479 -ben ülő t7600-as intel procira honnan lehetne valami univerzális hűtőt venni? A gyári keret műanyag, a pc egy olyan vontatványon van ami rázkódik, nyilván a hűtő meg a tehetetlensége miatt a második hűtő tartó keretet zaválta fel... Sajna a pc az fix, célvas, nem igazán lehet kicserélni alatta semmit...Közben rájöttem hogy esélytelen, a lap is tök egyedi, a furat táv is, alatta minden smd szeméttel, a furat táv egyik oldalon 7.5 a másikon 5.5 ami köszönő viszonyban sincs semmivel tudomásom szerint...
[ Szerkesztve ]
-
sutaxx
tag
válasz Speed® #88931 üzenetére
Nem ragaszkodok a gyárihoz, inkább az olcsóság lenne a szempont a halkság mellett. Egész pofásnakntűnik egyebkent a SE-213v2,, hatékony hűtés ez a szempontjaimhoz mérten? annyiban nehéz a hutes kiválasztása, hogy mITX lapom van es van hűtőborda is a ramokon
[ Szerkesztve ]
-
sutaxx
tag
Sziasztok!
Most újítottam be egy Ryzen 3300X-et, egyenlőre a gyári hűtéssel hajtom, ugazából nem szeretném nagyon rákölteni azbextra hűtésre, de egy ismerős azt ajánlotta., hogy vegyek egy első genes rézmagos Ryzen hűtőt. "Olcsón hozzájutok szerinte, valamint jobban le tudja adnina hőt és ezáltal kevesebbet fog hangosan erölködni a hűtés" ezzekkel a szavakkal tanácsolta. Van benne ráció?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz enginev3.0 #88928 üzenetére
35Wra? Totál overkill.
SE-213v2 v. SE-214X?
Vagy aprós Brocken..
De lehet Mugen 4 is..
Bármelyik bőven oké.[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #88927 üzenetére
Pl egy ilyen?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz enginev3.0 #88925 üzenetére
Ha elmondod mi a gond a 70°Cal és leírod, milyen lap/ram van a házban, akkor a 160mm limiten belül akár passzív is lehet..
-
enginev3.0
félisten
8700T-re (35w tdp) milyen hűtőt ajánlotok?
Lényeg hogy halk legyen, huzat van a házban bőven (Node 804), de a mostani hűtővel terhelés alatt felmegy a proci 70 fokra isNapi 24 órában megy, így fontos a jó hűtés, és a halk működés
max 10-12k környékén, vagy ha valaki vágja fejből a használt árakat, akár használt hűtő is lehet
ja és az összefoglaló nem működik
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Mi a pontos neve annak az átalakítónak ami s2011-ből csinál am2/3???-as felfogatót?
s2011-es gépeket rakok össze de minél olcsóbban kell megoldanom, találtam Deepcool gamma archert ami elég olcsó ilyen 2eft körüli és elég is a 6-8 magos max 3ghz procikra. Ami a laphoz járt átalakító ahhoz teljesen passzol de a sima am3-as hűtő meg nem fér el rajta csak az ilyen kerek hűtők. Mi ennek a keret szabványnak a neve? -
mSchumi87
senior tag
Sziasztok hogy tudnák két ventilátort konkrétan ezt: Fractal Design Silent Series R2 140mm case fan ossze dugni ugy hogy egy kábelrol menjenek mivel nincs annyi venti konektor az alaplapon, létezik valami splitter kábel erre? Ezek 3 pin-esek, es olyan splitter kéne hogy tudjam regulálni milyen gyorsan forogjanak. Koszi
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
Smoki122
kezdő
Sziasztok!
Milyen processzorhűtőt ajánlotok? Friss szerzemény, de hosszabb távon gondolkodom és szeretnék cserélni.
- Maximum 16000FT + PK
- Egy Zalman S4 Plus házba.
- GIGABYTE B450 Aorus Elite AM4 alaplapba lenne.
- AMD Ryzen 5 2600X
- Corsair Vengeance LPX 2X8GB DDR4 3000MHZ WHITE
- Terhelésnél ne menjen fel a proci 56 fok fölé. Ha lehetséges halk legyen RGB nem lényeg, inkább a hatása legyen jó!Segítségeteket nagyon szépen köszönöm!
-
hegegabi80
addikt
Giga B450 itx lapra alpenföhn brocken eco advanced rámegy minden gond nélkül?
szerintem igen csak kellene a megerősítés. 2600 cpu-ra raijintek metis házba sima aegis ramok. -
Griff55
senior tag
válasz Speed® #88913 üzenetére
Köszi
Lehet hogy overkill, de jelenleg egy 8 éves CoolerMaster 212 EVO-t használok (nem voltam minden tekintetben elégedett vele), amit már szeretnék lecserélni. Ez a Cryorig meg hosszútávon elég lesz, akár később egy komolyabb procira is a jövőben.[ Szerkesztve ]
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Ribi
nagyúr
válasz Fr@nkieWilde #88899 üzenetére
Ahh, nem lapoztam...
Bár talán ez is hasonlít, de valami 9 szerias lesz. Ahogy nézem már "ki lett találódva".[ Szerkesztve ]
-
Griff55
senior tag
Sziasztok!
Melyiket lenne érdemes egy i7 8700 mellé?
Cryorig R1 Universal vagy beQuiet Dark Rock Pro 4?
Árban most ugyanott vannak, bár márciusban a cryorig olcsóbb volt egy 5000-rel. A design miatt meg a ram-nak való kialakítás miatt a Cryorig felé húz a szívem. Van valami ami miatt mégis mondjuk a beQuiet-et lenne érdelmes választani?PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm mindenkinek. Vajon mit kóstálhat a gyári ventivel és 775 lefogatóval?
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Peat;)
veterán
Köszi, hát ha egyszer nem ryzen 3600 kell majd...akkor elmentettem ezt az írást egyébként a merlintől vettem a házat asszem anno
A 3600hoz olvastam véleményeket, nekem elég lesz amit Speed(R) tanácsolt Alpenföhn Ben Nevis, most a 138mm magas hűtő elfér úgy hogy a legmagasabb pontja a hűtőcső záróforrasztása. Ennek az Alpenföhnnek meg a ventikerete a legmagasabb pont, megoldom ha gond lenne az a 2 mm köszi mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz Fr@nkieWilde #88902 üzenetére
Utóbbi, de én csak a nagyobbat ismertem, ránézésre jónak tűnt
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
grizlisandor
veterán
Ha jobban megnézed az U12P-nél bevonatos a hőcső és nincs meg a hűtő oldalán a félkör bevágás, az U9F-nél nincs bevonatolva a hőcső és ott a félkör bevágás a hűtő oldalán.
-
jeni
félisten
válasz Peat;) #88903 üzenetére
Ha necces a 140mm magasságú álló venti akkor lehet keresni kell egy olyant ami 45 fokban el van döntve a hűtő. Ez nem csak hűtene de hátra is tolja a levegőt. Persze ez anno Intelre volt legyártva. Kérdés AM4-re is van ilyen lehetőség?
A Merlinhardver honlapján nézelődj. Esetleg valami komoly HTPC-s hűtőt, igaz azok fektetve vannak de jól hűtenek.
Ez majdnem jó lenne ha el lenne ferdítve a torony része és nem 120mm ventire tervezve hanem 80mm-re tervezve.
Lehet ez a elferdítés megoldható lenne a csövek lefelé való hajlítással (melegen) ?
Talán ez jó is lenne méretben mert 92mm a ventije de kérdéses van-e hozzá AM4 felfogató szett?HA TR4 rendszered lenne már meg is lenne a hűtőd hozzá ami a HTPC házban simán elférne.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Utóbbi. Puci réz HPk, oldalt közepén likas lamellák, ill. a méret is árulkodó.
-
Peat;)
veterán
HÁZ: Micro atx fekvő (Silverstone LC17B) max 140mm magas hűtő fér bele, a légáram miatt álló hűtő kell ami hátranyomja levegőt.
CPU: AMD Ryzenen 3600-ason vacilálok megoldható-e, bios állítgatás nélkül, manapság egyszerűen nem gyártanak visszafogott fogyasztású processzort, hiába a 7nm. Ahogy nézem innen indul kb a fogyasztás, a 3300x se eszik számottevően kevesebbet ahogy az intel 9400f se.
VGA: 1060-as marad még 1-2 évig, nem játszok magas grafikán
Ram: 2*8gb alap ram lesz, no tunningJelenleg is egy hyper tx3 ősrégi (sztem 10 éve adták ki kb) hűtőm van, van már belőle AM4 foglalatos is tx3 , mást egyelőre nem találtam. Még ott van a bq pure rock slim, de a hyper tx3 attól nagyobb minimálisan.
Vannak még más opciók? Illetve ezek mennyire tudják lehűteni a ryzent? Sajnos a tdp egy rossz vicc, a mostani cpum is 65 watt tdps de terhelés alatt is 40 fok...Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Fr@nkieWilde #88899 üzenetére
Szerintem Noctua NH-U9F.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Noctua NH-D14
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest