Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha nem férne el, hasonló módon kijön a molex házból is a pin.. aztán csak össze kell dolgozni, amivel akarod Persze ennek feltétele, hogy az adott venti guruljon 5Von. Az adott ID venti 0.2A (2.4W) motorral szerelt, menni fog szépen, tippre 700rpm körül, de majd látod úgyis a CPU FAN csatin hagyott Sense pin miatt ugye. Fan stop riasztás emiatt szintén beállítható..nyomi lapokkal mindig így csinálom ;p
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Persze..ha inkább kifizetsz ennyit fél perc meló helyett, ill. mellé lemondasz a fordulatszám visszajelzésről (amire riasztást lehet beállítani)..
A venti középső pinjét a biztosítófület tűvel benyomva kihúzod és ahogy van, bedugod az egyik molex csatid piros (5V) pinje mellé hátulról..megszorul, érintkezik, szigszalaggal végleges tuning ;p[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Minden bizonnyal, mivel nem magas kivitelűek.
Szimplán nézd meg BIOSban a ventivezérlésnél, lehet-e DC módba állítani..vagy dugj rá tesztre egy 3 PINes ventit. CHA csatin biztosan, CPU csatin jó esetben..a rosszabbik eset az, hogy kikapod a 12V szálat a csatiból és beledugod egy molex 5V részébe, szigszó oszt' jóvanazúgy, túlmelegedni nem fog, az a venti félgázon is bőven elég, nem kazán a 4560.Vagy ha biztosra mész, AC A12..de ott a kisebb méretek okán nem lesz akkora csend, mint előbbi esetben.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Szükségem lenne egy olcsó utángyártott hűtőre a kerregő Intel gyári helyett, az alábbi konfigba:
Aerocool CS101 ház
ASRock B250M-HDV alaplap
G4560 processzor
Kingston 2*4GB DDR4 HYPERX FURY ramA házba max 8 cm magas hűtő fér be, pár ezresért mit érdemes venni?
4k videó lejátszás, YT, internet böngészésre kell. Mivel takarékos a proci, valami passzív megoldás nem lehetséges?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Goldmember01
tag
válasz Goldmember01 #87484 üzenetére
Sikerült felraknom, a standoffot nem kellett volna betekerjem amíg engedte, most a kérdés az, hogy a paszta ami volt eredetileg és szépen elterült mind a cpu-n meg a hűtőn is, azt újra kéne raknom tehát letörölnöm és újrapasztázzam vagy jó az?
-
Sundesz
őstag
Sziasztok, nagyon megtetszett az NZXT Kraken AIO család (X42 konkrétan) és mindenütt azt írják hogy jó halk is, de sajnos hallottam az ellenkezőjét is. Jobban járnak egy Be Quiet Dark Rock Slim hűtővel?
Ryzen 7 2700 most a gyári Wraith Spire hűtővel van hűtve, az kicsit kerregős.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
SirRasor
addikt
válasz Goldmember01 #87482 üzenetére
Az AM4-es. Ez azért jó, mert arról van konkrét beszerelési videó.
Mázli01 nem jött össze a Brocken 3, úgyhogy rendeltem egy mezei Arctic 33 Esports One-t.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Goldmember01 #87480 üzenetére
Milyen hűtő és milyen pocifoglalat? Biztos kompatibilisak? Nem 90 fokkal elforgatva akarod felrakni?
Make Love not war!
-
Goldmember01
tag
SOS! Valaki tudna segíteni? Első gépösszerakásnál járok és CPU hűtő nem akar összejönni.
https://imgur.com/a/ETvy7QF ezen a képen látható, hogy nem lóg ki eléggé az úgynevezett standoff (amiből megjegyzem volt 12 db, 3x4 fajta de közbe rájöttem, hogy 8db inteles procikhoz való vagy vmi ilyesmi lehet).Ha valaki gépnél lesz az elkövetkező 1-2 órában és tudna segíteni discord chaten vagy facebookon vagy akárhol azt megjutalmaznám pár ezer forinttal PayPalon keresztül!
-
SirRasor
addikt
válasz Mázli01 #87474 üzenetére
Ha vársz egy napot, és szerencsém lesz, akkor holnap este a gépben lesz a Brocken 3 Black Edition. Szintén 3600-ra. Nagyon nehéz erről teszteket találni, de találtam egyet, ahol csak egy picit teljesített rosszabbul, mint a Noctua NH-D15. Írok majd hőmérsékletet
A másik az, hogy az Olymp B-nek nincs direkt heatpipe érintkezése a tokkal.
Make Love not war!
-
Ataxia
tag
Udv
3770k alá keresnék hűtést kisebb oc-ra.
4.5 ghzMivel a ramjaim elég magasak olyat keresek, ahol a hűtőborda nem lesz útba az első slotnak.
Előnyt élvezne az alacsony zajszint is.
Keret max 25ezer.
Alaplap: Gigabyte Z77X-UD3H
Memória: Corsair Vengeance Pro Red 2x4GB DDR3 CL9 2133MHz
Ház: Cooler Master N300 KKN1 -
Mázli01
kezdő
Egy Alpenföhn Olymp B sokkal jobb mint egy Borcken 3? R5 3600,ra menne amire tökéletes mindkettő, de igazából most 2 ezer különbség van a 2 hűtő között, aztán a későbbiek miatt jobb lehet az olymp B.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz KillBorn #87466 üzenetére
Ahhoz azért több anyag kellene, hogy a Machot hozza..viszont mivel TDPben nem sokat kell eldolgozni, normál ventivel támogatva nem lenne kevés.
Részemről mondjuk csak indokolt esetben váltanék egy alapvetően SFF rendszerekbe való hűtőre, lévén vannak komolyabb megoldások is, igaz, drágábban. De ha topflowt akarsz..
Ha úgyis saját ventit tennél rá, Pallas jóárasítva ;p
[ Szerkesztve ]
-
KillBorn
senior tag
Sziasztok! Most egy Thermalright Macho 120 rev. A hűti a 3600X procimat. Mindig is tettszettek a top-down hűtők, ránéztem a kínálatra most is. Raijintek Pallas 120 (RGB)-t találtam elfogadható árban. A Thermalright 30-70 fok között tartja a Ryzent. Ettől a Pallastól várhatom ugyan ezt a teljesítményt? 1600X-es tesztet olvastam vele, ott hozta a számokat, de nem ismerem a tesztkörülményeket. Az volt nekem is a 3600X előtt, talán +2 fok különbség van a Machon, vagy annyi sem. Egy P400S-ben 4db ArcticCooling P12 és 2 db P14 felel a levegőért, a Thermalrighton is egy P12 van, ezt tenném a Pallasra is.
[ Szerkesztve ]
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Perbal1 #87463 üzenetére
Írják róla, hogy a Push-Pull rendszerben, két ventivel is lehet használni, aminek egyenes következménye, hogy a ventilátor úgy van rajta, ahogy akarod(mert az egyik a színét mutatja, másik a fonákját, ha kettő van fent). Mondom ezt amiatt, ha esetleg zavarna, hogy nem látszik az átszerelés után a BeQuiet logó.
-
Sztyepadzso
őstag
-
Perbal1
tag
válasz Sztyepadzso #87462 üzenetére
Csak akkor a fújó hatás szívóba vált!
Az nem gond? -
Perbal1
tag
válasz Sztyepadzso #87460 üzenetére
Bocs!
Lemaradt!
Be Quiet! PURE ROCK CPU COOLER 150TDP - BK009 -
Perbal1
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ilyen processzor hűtőt használok!
Sajnos az első memoriafoglalatot eltakarja!
Az lenne a kérdésem, hogy a ventilátort át tudom helyezni a hűtőborda másik oldalára? -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Intel gyári rézmagos hűtő mennyire ajánlott egy G4560 cpu-ra? HTPC-ben sokáig használtam az alu változatot, azzal nem volt problémám. Valami olcsó de halk megoldást keresek, 4K videólejátszásra.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Bodz
nagyúr
válasz Goldmember01 #87451 üzenetére
Miért lenne egyszerűbb? Amúgy MX4-et adnak hozzá, szóval még venni sem kell semmit.
-
Ghost89
csendes tag
válasz chopin42 #87422 üzenetére
Üdv nekem az Assasin II-vél van tapasztalatom. Nagyon jó s csendes hűtő. Több óra játék után sem volt gond a hőmérsékletre sem a zajjal ( kb hangtalan) csak ajánlani tudom. Ui: nagyon fontos hogy robosztusan nagy a hűtő szóval ellenőrizd h befér-e a házad a illetve a ram is Low profil legyen mert rálóg a slotokra.
-
Paxker315
addikt
válasz Goldmember01 #87451 üzenetére
Arctic MX4 nagyon népszerű.. Pl pcx elég jó áron adja.. És talán a legbaratsagosabb ar:teljesitmeny mutatoval biro hovezeto paszta az olcsok közül.
[ Szerkesztve ]
-
Goldmember01
tag
Arctic Freezer 34 Duo cpu hűtőm lesz (3700x), ha jól láttam akkor jár hozzá paszta is (tasakos formában) de úgy hallottam egyszerűbb pasztázni injekciós kiszerelésűvel. Milyet ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Speed® #87443 üzenetére
Pff hát nekem backplates VGA van alapból, akkor ezt lehet elhamarkodtam... persze már meg is rendeltem
na majd kiderült, worst case majd fúj felfelé, talán még úgy is erősebb lehet a 212-nél
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Bodz
nagyúr
válasz Tothg86 #87434 üzenetére
Az AM4 kit a gyári hátlappal szerelhető, ami ugye eleve rajta van a lapodon.
[ Szerkesztve ]
-
Narandil
tag
Köszi a segítséget. Mind megnézem. Ahogy jön az értesítő, hogy a lap és a CPU fel lett adva, már rendelem is valamelyiket.
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
Narandil
tag
válasz Speed® #87445 üzenetére
Az se rossz.
Amúgy nem gáz, hogy ez 20 mm-el nagyobb, mint a BEA?Közben 1 helyen újra kapható a BEA, de csak azért nem rendelem meg. Memóriával együtt, egy helyen lesz megvéve a hűtő.
[ Szerkesztve ]
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
Narandil
tag
Igen. A ház marad, csak a felsoroltak cserélődnek.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FireKeeper #87439 üzenetére
Ugyanez áll ott is..mATX, x16/1. hely, tehát mérni kell.
Anno nálam a ventidrót cseréje oldotta meg csak ezt,
de egy backplatees VGA érkezésekor teljes bukta lett. -
Ghost89
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy egy ryzen 5 3600ra 30 ezerig milyen hűtést ajánlanátok? Fontos lenne hogy a ramokat ne takarja ki ha nem vízhűtés. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FireKeeper #87435 üzenetére
Akkor nincs más hátra, mint venni a rögzítőkit alá egy hűtőt ;p
RAMok felől az I/O részleg felé, így nem hágjuk meg a fizikát,
nem a VGAról szívunk meleg levegőt és takarjuk a RAMokat..Igen, ha a socketpozíció nem megfelelő ilyen lapnál, ütközik..
ATX lapoknál jellemzően a 2. slot az elsődleges x16 újabban,
de mATXeknél (a tiéd is az az adatlapod szerint) mindig az 1.
A borda 146mm széles (/2=73), a ventidrót pedig további +4,
kis ráhagyással érdemes számolni, ezért szoktam 80at írni.. -
Narandil
tag
Sziasztok!
Gép felújítás közepén vagyok, s az ajánlatok alapján lassan meg lesz minden, viszont időközben az ajánlott CPU hűtő elfogyott mindenhol. Kérdés, hogy mit tudtok helyette ajánlani? Esetleg várjak vele még, s majd ha újra kapható, akkor vegyek?
Új konfig:
ASUS Prime X570-P
Ryzen 5 3600
Crucial Ballistic Sport lt 3200 (2x8gb)Ajánlott hűtő:
Alpenföhn Brocken ECO AdvancedElőre is köszi!
-
Gyuri27
félisten
válasz FireKeeper #87435 üzenetére
Mielőtt bármit csinálnál ha meg lehet oldani (aka elfér) forditsd meg a cm 212-t és nézd meg hoz-e javulást.
Amd - Radeon - Ryzen
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Speed® #87433 üzenetére
A kit már megvan, annak idején mikor váltottam AM2-ről AM4-re, akartam hozni magammal az első szériás Brockent a régi gépből, meg is vettem hozzá az upgrade kitet, majd jött a meglepi hogy az a sima Brockenre nem jó..
Viszont akkor most lehet félreértem, melyik irány az ajánlott? elölről-hátra, vagy lentről felfelé?
Illetve kifejtenéd a linkelt hsz-ben említett problémát? ha túl közel van a VGA és a proci, akkor valamelyik irányban nem fér el a hűtő?szerk: jah jó, most látom hogy a Broki ezzel az adapterrel mindkét irányba felszerelhető
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Nekem is egy Brocken 2 hűtőm van. Alapvetően az a gondom, hogy AM4-re váltottam, és semmilyen felfogatóm nincs hozzá.
Elvileg ez jó lehet hozzá: [link]
Ezt a meglévő Alpenföhn felfogató hátlapi részébe (ami átlóg a cpu oldalra) kell csavarni? Mert ugye nekem az sincs. Eddig egy másik hűtő felfogatójával használtam s1150-en -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FireKeeper #87430 üzenetére
Persze, ez a normális módja valójában, a CM szereléke csökött (van még pár gyártó, aki tett/tesz a fizikára sajnos, nem AM4en kezdődött a spórolás szerelék szinten :S
Egyébként az AM4 kittel, amit venned kell a B2höz, tetszőleges irányban szerelhető.Viszont ez rád is vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gyuri27 #87431 üzenetére
a bajom az, hogy ha váltok a Brocken 2re, akkor nincs opció a forgatásra, tehát ha azt mondjátok, érdemesebb olyat keresnem, ami izmosabb mint a 212, de lentről felfelé fúj, mint a mostani, akkor kutatok tovább.
-
Gyuri27
félisten
válasz FireKeeper #87430 üzenetére
Akár számíthat is. De a cm-t is fel tudod úgy rakni. Tégy egy próbát.
Amd - Radeon - Ryzen
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Speed® #87428 üzenetére
Köszi, még egy utolsó kérdés:
ahogy látom, a B2-t AMD-re csak úgy tudom felszerelni, hogy a venti elölről hátra fúj, nem úgy mint a mostani, ami alulról felfelé. ez számít valamit?steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gyuri27
félisten
válasz FireKeeper #87427 üzenetére
Igen. Azokat a cm-et egy jó freezer 33-34 bármelyik variánsa 1 ventivel megeszi (még akkor is ha a cm-en 2 venti van).
HA találtál aprón akkor cseréld az egészet.Amd - Radeon - Ryzen
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FireKeeper #87425 üzenetére
A Brocken 2 jóval erősebb megoldás, a 2600 viszont nem kazán. Ettől függetlenül én cserélném, ahogy írod, 6-7k egy B2 1-2 ventivel, hozzá 1k az AM4 kit.. és ha később erősebb procira váltanál, akkoris bőven jó lesz (150Wig elvan..).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gyuri27 #87426 üzenetére
A mostanin is saját venti van, Swif2 120P, igazából a fő kérdés, hogy erősebb-e a borda annyival (azonos venti mellett) hogy megérje az a pár ezer forint ráfordítás amit tuti bukni fogok az üzleten ha lecserélem (szerencsére Brocken 2 aprón nem vészes árban van).
Jah azt nem írtam, ház Fractal Design Define mini C, elöl két másik Swif2 tolja be a levegőt, szóval a szellőzés szerintem nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz FireKeeper #87425 üzenetére
Maga a borda nem rossz (lehetne jobb persze). A gond a venti. Ami magas fordulaton tolja a luftot.
Én aprón néznék egy normális ventit.Amd - Radeon - Ryzen
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Speed® #87424 üzenetére
sziasztok!
R5 2600-hoz gondolkozok egy erősebb hűtőben a mostani CM Hyper 212-től. Egy Alpenföhn Brocken 2/Matterhorn mennyire lenne előrelépés teljesítményben?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A B3 esetén a 2. venti kb. felesleges, bőven átszellőzteti 1, ritkás a bordázat. Hogy miért került a BE/WE verzióra 2 mégis? Magasabb áron értékesíthető, ha nem csak színben tér el..kb. ennyi lehet mögötte a gyártói gondolat. 1 venti gyártási költsége nem az árdifivel egyenlő
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SirRasor #87419 üzenetére
Ben Nevis Advanced / Brocken Eco Advanced.
Jelenleg a gyári hulladék miatt vagy bajban, emellett persze jelen van, amit írsz is (7nm/felépítés miatt tré hőközlés), de utóbbin nem segít semmilyen maxihűtés, így inkább (valós) wattokra szól az ajánlás.
Az F33 más liga, a Brocken 3 / Mugen 5 Rev.B. viszont egykutya teljesítményben, csak előbbivel halkabb üzem érhető el, ill. egy időben nem volt elérhető sokáig az egyébként sűrűn ajánlott Mugen 5. Nyilván utóbbi sem vészes hangra, ha tetszik, nyugodtan rámehetsz, picit több mozgásteret ad a mérete okán.
-
chopin42
addikt
Üdv!
Üdv! Tudom lerágott csont, de szeretnék egy top léghűtőt a ryzen 3600 oc-hoz, később lépnék feljebb is, szóval nem (teljesen) overkill.
Amiket néztem:
Noctua nh-u14s ~25k
Cryorig R1 Universal ~25k
Cryorig R1 Ultimate ~27k
Deepcool assasin 3 ~28k
És persze végül, de nem utolsó sorban Noctua nh-d15 ~30k.
Ezek közül melyiket vennétek? Őszintén az olcsóbb végéhez húz a szívem, főleg az r1 universal/u14s között vacilálok. De az Istennek nem tudok dönteni, tesztekben minimális a különbség. Méret nem akadály, keret max 30k, házhűtés rendben.
Másrészről letudnám egy életre a léghűtést.
Köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
mvkly
senior tag
válasz Speed® #87240 üzenetére
Erre én sem gondoltam. Viszont 140-es nem fér el a ház hátulján, az I/O panel miatt átalakítóval sem. Plusz ha leveszek egy ventit a Brocken 3-ról, azzal a csökken a teljesítmény, nem? A bordáról csak a ház 120-asa szívná a hőt, jó pár centiről.
Talán True Spirit 140 vagy az AF 34 Duo lesz a legegyszerűbb megoldás. -
SirRasor
addikt
válasz Speed® #87415 üzenetére
BNA/BEA az micsoda?
Amúgy nem hiszem, hogy erre elég egy "szimpla" hűtő a 7nm miatt. Most 50-ről 90 fokra 2 másodperc alatt melegszik egy szintetikus teszt alatt (ilyet eddig még sose láttam..le is kapcsoltam azonnal). Raktam rá 75C°-os korlátot BIOS-ban, így elketyeg, csak erősen visszaesett a teljesítmény (habár látszólag az órajel nem...ilyet se láttam még).
Ez jó kis tesztnek tűnik. Sajnos a kinézett Arctic elég csúfos teljesítményt fut, de legalább olcsó.
Mondjuk érdekes teszt...ha tényleg igaz, és nem mókoltak az adatok, akkor a legjobb ár/érték alapján a Scythe Mugen 5, mely árban vagy 25%-al olcsóbb, mint a Dark Rock 4 és még jobban is hűt
Utána jön a Cryorig H5 Ultimate, ami viszont 5k-val drágább és csak picit hűt jöbban.
A többi vagy nagyon drága, vagy rosszul hűt.Make Love not war!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #87417 üzenetére
A minimális eltérést súlyban a full nikkelezés okozza, minden más azonos. Az a YT vidi szerintem fals, de gondolom nem is 3950Xre szánod
-
hegegabi80
addikt
válasz Speed® #87416 üzenetére
Közben egy vidit találtam neten és súlyban is van egy kis eltérés a v.2 javára, így tesztben jobban is hűtött pár fokkal.
Miután kifejezetten ITX hűtőnek szánták, én azt gyanítom inkább ott vannak gondok. Bár nem tudom miben másabb a linkelt kiegészítő. No majd kiderül, azért köszi az infót.Hinweis für AMD basierte Systeme: Bei Mini ITX Mainboards der Hersteller ASrock, Gigabyte und MSI können bedingt durch die Anordnung der Komponenten ggf. Montageprobleme auftreten.
Hamarabb is elolvashattam volna, ezek szerint nem lesz akkor gondom matx lapnál.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #87414 üzenetére
A rev.2. tudtommal csak bevonatban tér el, a rögzítés pedig kapható, amivel AsRock/Giga ITX lapoknál megoldódik a gond. Hogy más, esetleg nem ITX lapoknál mi a helyzet..passz
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Csak nem hagy nyugodni a Ryzen, ezért lehet átállok AM4-re. Ugyebár van már egy Alpenföhn Black Ridge hűtőm, de nem a rev.2., ezért elvileg ennél szoktak gondok lenni.
Lehet azt tudni pontosan, hogy melyik lapokkal van gond? Azt tudom, hogy giga meg asrock de hogy pontosan melyik? És mi az oka pontosa? Nehogy lyukra fussak vele.
Vagy ez csak ITX specifikus gond vagy matx is?[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek, még nem sikerült eldönteni, hogy milyen hűtőt vegyek 1-2 apróság miatt, hátha tudtok segíteni
Tehát Ryzen 5 3600-hoz lesz, OC nélkül (de a turbo boostnak számít, hogy hány fokos, tehát minél alacsonyabban akarom tartani.
Modecom Pro Silent házban (163mm), Gigabite B450 DS3H laphoz. Elvileg befér mind3.3-at néztem ki:
DeepCool Lucifer K2 - 125w - 1047g - 15k
Arctic Freezer 33 eSports One - 200w - 676g - 10k
Be Quiet! Dark Rock 4 - 200w - 1047g - 23kOdaírtam az egyes értékeket, amikkel nem tudok napirendre térni.
1. A Lucifer egy brutális szörny, tele heatpipe-val, de akkor miért csak 125w?
2. Az Arctic hogy hűthet jobban, mint a Lucifer, ha ennyivel könnyebb?
3. a Dark Rock 4 megéri a több, mint 2x-es árat az Arctichoz képest? A nyers adatok alapján olyan, mint a Lucifer Ha csak néhány fokkal hűtene jobban, akkor nem látom sok értelmét.Esetleg valami más? Egyedül annyi kikötés van, hogy max 1 ventis legyen és jól szabályozható, lletve vizes nem jöhet szóba.
Make Love not war!
-
Ataxia
tag
Üdv
platform váltást tervezek a közeljövőben 1155-ről am4-re.Be quiet pure rock hűtésem van, amit ha nem muszáj nem cserélnék le.
A hivatalos oldalukon a listába nem szerepel az én típusom csak a következők:
Dark Rock Pro 3 Dark Rock 3 Dark Rock TF Shadow Rock 2 Shadow Rock Slim Silent Loop szériaEzek szerint a pure rockkal nem kompatibilis az am4 beépítő készlet?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Sherman41 #87406 üzenetére
Ha hátul van 12cm ventihely, akkor az I/O részt hozzávéve minimum 155mm hely van, de 150 tuti.
A nagyobb baj az, amit írtam, a 8350 125Wos típus, nincs is rajta a lapod CPUsupport listáján. Érdemes lenne rápróbálni, egyáltalán elindul-e vele a gép.. simán lehet, hogy whitelistes a BIOS ennek a kivédése okán.A RAMok is erősen öszvérek, 1.35V DDR3L modul az 1.5Vos DDR3 mellé..magad válogattad össze?
Az mindenesetre biztos, hogy ha indul is a 8350 benne, alulfesz és topflow hűtés nélkül nem lesz benne sok öröm :S
-
abdulka1
őstag
válasz Sherman41 #87406 üzenetére
Az ajánlást meghagyom a tapasztalt kollégáknak, de minden esetre hasznos lenne ha az új infók birtokában, csinálnál egy friss "adatlapot", csak hogy ne kelljen egyesével visszakeresgélni mindent.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Sherman41
újonc
válasz abdulka1 #87405 üzenetére
Közben azt is sikerült,igaz,pontosan nem tudtam lemérni, de 140mm biztosan van proci kupaktól az oldallapig (odallap nélkül használom a házat a jobb "hűtés" és szellőzés érdekében) ,nyáron persze mellé rakok egy rendes ventillátort is hogy bírja a meleget,télen meg nem fűtök(nem vagyok valami fázós) így vígan el van 10-15ºC-os szobában.
-
abdulka1
őstag
válasz Sherman41 #87404 üzenetére
Keresgéltem én is, de a szükséges infót sehol nem találtam meg. Az általad adott linken is, csak a beépíthető rendszer hűtők mérete van meg.
Az lenne a tuti, ha a CPU hűtő levétele után, meg tudnád mérni a processzor kupak, és az oldallap távolságát.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Sherman41
újonc
Bocsánat itt is van.Azonban egy orosz oldalról még egy ilyen infót is lekaptam és átfordítottam angolra.Cooling
Integrated fans
Places for extra. fans
2 x 120x120 mm.
Plusz itt a link ahonnan
Google fordítóval fordítottam a paramétereket:https://market.yandex.ru/product--kompiuternyi-korpus-asus-ta-k82-500w/6376253/spec?nid=55319&track=char.Hátha segít[ Szerkesztve ]
-
Sherman41
újonc
Persze tudok küldeni képet.Itt is van.
Az igazság az hogy a jelenlegi konfigomat akarom kitolni az alaplapom megtartásával annyira amennyire lehet, a mostani jelenleg is üzemelő:HIPRO HPE-350W Táp,Asus Vento Ta K82 (közben találtam adatokat róla)adatok:
computer case Midi-Tower
450 watt power supply
form factor: ATX, mATX
front: USB x2, earphones, mic.
dimensions: 180x410x429 mm-es Ház,AsRock 960GM-VGS3 FX -Lap,Athlon II X2 245-Proci,Win10 64bit-es Verzió, 6 gb RAM,Tárolók:Kingston sa400s37120g és egy WDC WD3200AAJS-00L7A0 ATA Device,plusz egy DVD/CD lejátszó ami egy HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device.Jelenleg az új konfighoz ami megvan már DE még nincs beszerelve:Egy AMD FX-8350 Octa-Core 4GHz AM3+ processzor,CHIEFTEC CTG-500-80P Táp,és GIGABYTE GeForce GTX 960 2GB GDDR5 128bit PCIe kártya. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Sherman41 #87400 üzenetére
Sokszorosan gond van..
A házról semmi infó netszerte, meg kellene mérni a proci kupaktól az oldallap síkjáig a távolságot (magassági limit).
Az alaplap hivatalosan 95W TDPig támogatja a procikat, rém lowcost VRMel, a proci pedig 125W variáns..ha már megvan és üzemel, az meglepő, de hosszútávon maximum topflow hűtővel használnám, finomhangolt (csökkentett) vCore mellett, hogy ne jöjjön ki a füst idővel a FETekből..
RAMokról legalább egy AIDA64/CPUz SPDt less meg vagy lőjj képet, lássuk a magasságukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest