Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toxy
aktív tag
erre valaki tudna valamit mondani?
Köszi.
10-15.000-et szánnék rá.
FSP CMT120 táp nélküli ablakos ház fekete
GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming 5
4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 5 3600X
5.: Ramok típusa?
4x8 GB G.Skill DDR4 3000 Aegis CL16 - Fekete
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
RGB-s is lehet, de nem feltételen csak az érdekel -
Raidon
őstag
Sziasztok! Berendeltem egy Alpenföhn Brocken 3 Black Editiont a Ryzen 2700X-re.
Fractal Design Meshify C a ház.
Az lenne a kérdés ugye az Alpenföhn hűtőn 2db 140mm-es venti van.
A házamban hátul van egy 12cm-es.
Működni fog így a hűtés vagy vegyem ki a hátsó 12cm-est?"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Rephyx
csendes tag
válasz Chaser #88487 üzenetére
Sziasztok,
Kockaztattam vegulis, es berendeltem egy Ninja 5-ot. (Ipon, kevesebb mint egy het alatt megjott)
Nagyon massziv darab, de siman belefert a hazba, szerintem meg egy nagy Noctua is elferne. Szerelni nagyon konnyu volt. A ventillatorok 40-50% kozott mennek idle allapotban, ez olyan 440-550rpm, terhelve max 700 ameddig mennek, ez olyan 70%. Ezen meg fogok tweakelni, mert igazabol eleg ha a Ninja 2 ventije megy olyan 600 korul, a haz amugy is zsufolt, felesleges a 700 a hazventiknel.Ha nincs fent a haz oldala:
Idle homerseklet kb 35-40 C kozott ugral, terhelve 50-55 C korul mozog (ennek az alaplapnak gyarilag kicsit problemasak a szenzorai, szoval az ugralas OK)
Ha fent van a haz oldala akkor az idle szepen lassan felmegy 49-53 C fokra, terheles 60-65 C fok korul, de ezeket nagyon stabilan tartja.Sokkal csondesebb minden, a leghangosabb most a videokatya ventillatora, plusz nemi rezonancia meg bujkal a gepben, de eg es fold a kulonbseg.
A homersekletek nekem pedig maximalisan megfelelnek, foleg a csend fuggvenyeben.
@Chaser neked mi volt a Ninjaval a tapasztalatod?
-
Ezekiell
veterán
válasz Speed® #88596 üzenetére
Nem, nem a pumpa a zavaró, hanem a legfuvas habgja. Köszi a választ, kérdezek akkor venti topikban is (nem is tudtam h van ilyen is, de persze h van...)
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ezekiell #88595 üzenetére
Ha nem a pumpa hangját tartod zavarónak (jellemzően halk leszabályozva), elég a ventiket cserélni statikus nyomásban jobbakra. Olcsón AC Bionic, feljebb Bol.Quiet/WingBoost2/Apache Black és társai, de a ventis topikban kapsz jó/jobb ajánlast is adott esetben.
Léghűtést illetően Brocken 3 pl. halk üzemre pacek. -
Ezekiell
veterán
Hali! Jelenleg egy CM MasterLiquid ML240 van a gépben. Fractal Design Meshify C ház, Tomahawk MAX alaplap, Ryzen 5 3600. Teljsen jól hűt az ML240 is, nem ezzel van a bajom, de kicsit hangosnak találom.
Melyik aircooler lenne ajánlott (egészen mondjuk 3900x-ig, mert bővítés lesz előbb-utóbb úgyis), ami lényegesen halkabb a mostani megoldásnál? Mondjuk 30k-ig. Vagy jobban járok, ha marad, és a radiátoron az MF120R ventiket cserélem le (mire ez esetben?)?[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Lacccca87 #88591 üzenetére
Sokat nem segített, nem ismerős (tippre noname valami, nem CM). Ha lekapod a hűtőt és mérsz egy CPU/oldallap síkja távolságot, többre mennénk. Tippre beférne 140 is (hátsó 92mm ventihely alapján), de jobb a biztos. Mondjuk az ajánlott aprós topflowk is hoznák, amit szeretnél, de a rendszer szempontjából a tower megfelelő orientációban jobb lehet, nem valami szellőzésbajnok a kecó ránézésre.
-
-
-
kw3v865
senior tag
válasz hegegabi80 #88575 üzenetére
Szia!
Noname ház, de megmértem: a CPU még nincs meg, de az alaplaptől mérve még 15 cm szabad hely van. Tehát 13 cm magas hűtő biztosan elférne még.
-
fogtunder
nagyúr
válasz grizlisandor #88581 üzenetére
OK, de elsőre nem ezt írtad ez a bajom amúgy a legtöbb esetben a mATX lapokkal, spórolnak a venti csatlakozókkal.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
grizlisandor
veterán
válasz Speed® #88577 üzenetére
Szeretem az egységességet, a hűtésben is. Az Alpenföhn ventik is kifutók, az újak meg világítanak(azért meg pluszba nem fizetek).
2020-ban nem kötök molex/5V-ra semmit, szabályozza csak PWM-en az alaplap.
(#88579) fogtunder:
Igen, tudok róla, arra kötöm majd rá a 4db 14cm-es ventiket, mivel a szaktopikban azt mondták, hogy csak egyforma ventiket kössek sorba. Hátulra csak 12cm-es venti megy fel, így PST-n a CPU fan-nak együtt lesz vezérelve. -
Lacccca87
addikt
válasz Speed® #88573 üzenetére
Hát a ház típúsát meg nem mondom mivel doboza nincs,benne/rajta nincs márka de valami régebbi CM ha jól emlékszem. A ház felül mérve 19cm széles belul az alaplapi tálcáig kb 17-17,5cm a magasság.
Tornyot nem szeretnék ezért gondolkodtam a topflow megoldáson de ahogy nézegettem egyik sem ér a 15e -es kategória közelébe ami jó is lenne. Illetve ezen gondolkodtam még Alpenföhn Black Ridge (47mm_AM4)
Lényeg az lenne hogy csendben legyen a gép általános használat mellet (media, web) ezért olyan hűtőt keresek aminek alacsony a RPM száma.
Így esetleg valami ajánlás?
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz grizlisandor #88576 üzenetére
az alaplapod a manualja szerint a CHA_FAN1 csatlakozón tud PWM és fesz alapon is szabályozni...
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz grizlisandor #88576 üzenetére
3 PIN venti szabályzás..bekötöd molex/5vra oszt csoki. Ezért kár volt gyengébb hűtőt venni
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Speed® #88282 üzenetére
Közben vissza kellett mondanom, mivel az alaplapom(aláírásban) nem hajlandó a 3pin-en szabályozni a ventiket, így át kellett szerveznem a hűtést. Szóval Arctic Freezer 34 eSport DUO lesz, a második venti meg előléptetve kifújó ventinek, mivel olcsóbb leszedni a hűtőről, mint külön venni.
KazyComputers Kft. meg pozitv csalódás volt számomra. Vasárnap lemondtam fentiek miatt, tegnap megérkezett a hűtő raktárra, át is adták a futárnak a lemondás ellenére, most hívtam őket, hogy mi a helyzet. Elnézést kértek, és kérték, hogy ne vegyem át a csomagot.
Azt nézem már náluk is 16k a hűtő, jól felment az ára.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Intel i5-4670 típusú CPU-hoz szeretnék venni hűtőt. Gigabyte GA-Z97M-DS3H alaplap, normál méretű RAM-okkal. A lényeg, hogy a gyárinál legalább egy kicsit jobb legyen hűtőteljesítményben vagy zajszintben. Használtan veszem a CPU-t, hűtőt nem adnak hozzá, ezért nem tudom a gyári hűtő mire képes.
Tuning nem lesz, általános felhasználású a gép, komolyabb játék nem lesz. A legfontosabb tényező az ár, illetve előny, ha könnyen felszerelhető. A lehető legolcsóbban szeretném megúszni, lehetőleg 4000 Ft alatt. Mely modelleket ajánljátok? -
-
Chaser
legenda
válasz Lacccca87 #88570 üzenetére
Normál ATX toronyház - ebből nem derül ki a hűtő max magassága amit fogad
viszonylag "olcsó" topflow a bq shadow tf2, de már az is inkább 20e ft ahol lehet még kapni, az viszont biztos befér
eggyel alatta a shadow rock lp, de az is már 15e-től indul_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Oposzumtoszó #88568 üzenetére
Ha már van, mehet rá az MX2, rosszat nem teszel vele.
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Oposzumtoszó #88564 üzenetére
Akkor pakold rá nyugodtan, mert elbírja simán, ha nem AVX stresszteszttel zaklatod.
-
senior tag
-
Tomko78
őstag
válasz Oposzumtoszó #88564 üzenetére
Azért az a tx3 jobb mint sok gyári Intel hűtő , de gondolom nálad sem az a cél hogy ezzel elérd az 5 GHz , hanem hogy ph teszteket nézni
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
senior tag
-
Tomko78
őstag
válasz Oposzumtoszó #88561 üzenetére
Ez se sokkal drágább
[link]„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Chaser
legenda
válasz Tomko78 #88559 üzenetére
zabolázás nem kérdés, némán is lehet hűteni akár durva terhelésnél is, tapasztaltam, de nem 40-50 fokos lesz
más:
kaptam egy tippet, nem ismerem ezt az sp csodát, de akár jó is lehet, akit érdekel nézzék' utána:
SilentiumPC Grandis 2 XE1436 - alzán 15490 ft holnaptól - gyártói oldalon azt írja am4-re is jó -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
senior tag
-
Tomko78
őstag
válasz Chaser #88558 üzenetére
Azt tudom kis felületem adja le a hőt , csak én arra értettem ha jól be van hangolva a cpu , akkor egy normális léghűtővel is meg lehet zabolázni , és egy Noctua D15 már azért meg tudd birkózni vele
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Chaser
legenda
válasz steewcv65 #88554 üzenetére
50-60e-s aio lehet hozza nagyobb terhelésnél is
a kérdés az mit értesz játék alatt, meg mi értelme van ennek?Tomko78
3xxx másképp működik, kevesebbet eszik mégis jobban melegedik mivel 7nm, nem 12 mint a 2xxx_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tomko78
őstag
válasz steewcv65 #88554 üzenetére
Elég egy normális léghűtés , itt majd a hangsúly a cpu finom hangolásán van , fesz finomhangolása csodákra képes Nekem Rizsa 5 2600 X 4.1 Ghz 1.28 V 1080 p 144 fps COD MW multi alatt ritkán megy 45 fok közelébe , de akkor is jobban izgulok hogy a vga ne menjen 68 fok közelébe , mint s hogy a cpu 50 fokos legyen
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Chaser #88553 üzenetére
Esetleg egy van olyan kompakt vizhutes ami ezt tudja?Alacsony rendszerhomersekletet es gpu homersekletet szeretnek.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Chaser
legenda
válasz steewcv65 #88551 üzenetére
noctua d15 lehet megoldaná a ninjával sem sokkal voltam 50 fölött, ha épp voltam
de sztem teljesen mindegy hogy 40-45, vagy 50-55
most a nem teljesen sík talpú fekete brocken3-mal is jellemzően 55 fok alatt vagyok játékbanszerk:
mondjuk ha egy bf5 durva multira gondolsz az már jobban megkergeti, én csak sp-ben játszom 60-as sync mellett[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Szerintetek van olyan cpu hűtő amivel játékokban 40-45c környékén tudnék tartani egy ryzen3600-at?Hár be quiet pure base 500
üdv#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Medajk
csendes tag
Sziasztok!
Milyen házba kerül?
Signum SG1V EVO TG ARGB (161mm a beépíthető venti magassága)
Milyen alaplapra lesz?
MSI B450 TOMAHAWK MAX
Processzor típusa?
AMD Ryzen 5 3600
Ramok típusa?
G.Skill Ripjaws F4 3000C15D-16GVGBA két venit közül melyiket ajánlanátok ehhez a konfighoz? Magasságra mindkettő elfér elméletileg.
ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports DUO
vagy
SilentiumPC Fortis 3 EVO ARGBKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Demokatona #88547 üzenetére
érdemes, ellenben, a Pure Rock-tól jobb ár:érték arányú hűtők is vannak. Vagy mindenképp BQ kellene? 155mm hely kicsit restriktív
Fera 3 - [link] 155 mm
ID SE 224 széria 155mm alatt (van olyan modell, ami 156mm, de ezt látni fogod, egy részük 154-154.5 [link]sajnos a Brocken Eco advanced most nem beszerezhető és fenemód megdrágult.
[ Szerkesztve ]
-
Demokatona
tag
Sziasztok,
Thermaltake Core V31
MSI B250M mortar
i5 7400
HyperX Fury 2x4 GB 2400 MHz és 1x8 gb HyperX FuryA jelenlegi itt ajánlott Deepcool gammaxx 200T cserélném le egy be quiet! Pure Rock BK009 re.Közeljövőben alalplapot és procit cserélnék(MSI alaplap + i7 8700) a ramok maradnának. Érdemes váltanom?Köszi,
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
hegegabi80
addikt
válasz Barnahalo #88536 üzenetére
Ezeket a képeket találtam. Intelen az a szerencsés helyzet van, hogy mind a 4 irányba fel lehet tenni. Ráadásul a venti tartó is átfordítható. Itt épp ddr3 corsair value memória van alatta normál magas.
[kép], [kép], [kép], [kép]
Az a 92-es venti egy sctyhe kama venti, az is egész korrekt,[ Szerkesztve ]
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Köszi.
10-15.000-et szánnék rá.
FSP CMT120 táp nélküli ablakos ház fekete
GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming 5
4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 5 3600X
5.: Ramok típusa?
4x8 GB G.Skill DDR4 3000 Aegis CL16 - Fekete
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
RGB-s is lehet, de nem feltételen csak az érdekel[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 1920x1080 #88543 üzenetére
Amennyiben muszáj fekete legyen az egész borda..mondjuk a PR2 nem egy szint a Fortis3mal. Persze 8600Kra még OCval is elég lenne (TIM/IHS a kérdés max), de ennyi erővel már megvehető a hasonló Ben Nevis Advanced (RGBs akár) is, valószínűleg olcsóbb, mint amennyi lesz a PR2 Black. Meg ott vannak az ID 224/234 megfelelő variánsai is, szóval nem annyira lehetetlen küldetés normális áron kijönni.
[ Szerkesztve ]
-
1920x1080
csendes tag
válasz Speed® #88506 üzenetére
Köszönöm a tippet, valahogy sikerült a magas hűtőbordájú ramokat összeválasztanom egy p400-as házzal, hiába nézem a hűtőket vagy a ram magassága vagy a slot eltakarása vagy a 160mm feletti hűtőmagasság okoz gondot, de szerintem megvárom a pure rock 2-t feketében.
Megtalálni a következő nagy sikert nem könnyű. De a lehetőség megvan rá, és érdemes nyitott szemmel járni.
-
Raidon
őstag
válasz Paxker315 #88539 üzenetére
ALPENFÖHN Ben Nevis Advanced Black RGB
ID-COOLING SE-234-ARGBEzek tetszenek. Non RGB-vel Apenföhn Brocken 3 Black editiont néztem.
Gyári hűtőhöz viszonyítva melyik lenne jobb választás? Azért halk legyen mondjuk magasabb fordulatszámon.
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Paxker315
addikt
válasz Raidon #88537 üzenetére
Akár Fortis 3 RGB [link] Fortis 3 EVO [link] De most hirtelen ennyi jut eszembe RGB-s hűtések közül plusz 234-es ID Cooling és 224-es ID. Utóbbinak van talán a legjobb ár:érték mutatója, a 234-es nem jobb annyival, amennyivel drágább, a Fortis3 RGB-s változata meg szerintem vastagon túlárazott (igaz, csendes)
Ill Alpenföhn BNARGB
& ID SE 214 RGB[ Szerkesztve ]
-
Kar07
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy költséghatékony és max. 50 mm magas cpu hűtőre. Ez igy nehéz kombináció tudom.
Újonnan kb. egy Zalman cnps80 lenne, ennél drágábban vagy használtan egy Raijintek Zelos.
A Zelosról nem olvastam jókat, de cserélhető a ventilátor könnyen.Stock amd hűtő helyett, A8-7600 procira, 65wattos, nagyobb hűtő nem fér el.
Érdemes a Zelost venni a hőcsöves kialakítás és a cserélhető venti miatt, vagy nem annyival jobb? -
Raidon
őstag
Lenne pár kérdésem nekem is! Válaszaitokat köszönöm
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20.000,- Ft környéke
2.: Milyen házba kerül? Fractal design meshify C Dark glass
3.: Milyen alaplapra lesz? Alaplap neve ASUS B450F Gaming
4.: Processzor típusa? Ryzen7 2700X
5.: Ramok típusa? HyperX 16GB Predator RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3AK2/16
6.: Egyéb igények? Ha lehetséges legyen fekete. Ha Esetleg RGB-s vagy ARGB-s az sem lenne gond. Nem tudom, hogy az ASUS Crate (AURA) látja e illetve hogy ha rgb-s lesz akkor kell e külön program. Legtöbb hűtő esetében van. Jobban preferálnám ha kevesebb zajjal lenne jobb hűtés hatásfok. Tuning lehetséges hogy lenne ezen még nem gondolkodtam.
Illetve: Kicsi off (Vízhűtés van e hasonló zaj/hűtés teljesítményben mint egy normális léghűtő?"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Barnahalo
tag
válasz hegegabi80 #88534 üzenetére
Köszi!
-
Chaser
legenda
válasz fogtunder #88533 üzenetére
a ninja 5 is jobb ár/értékben mint a brocken 3 ( : sőt reál teljesítményben is jobb
csak ha valami nem teccik' akkor nem teccik' p600s nem teccik', nagy böszme dög és számomra aránytalan, semmi megmagyarázás nincs ebben
designban legyen tökéletes, teljesítményben már lehet kompromisszum, ez a project ezzel jár
sokra nem megyek azzal ha a p600s-ben 5-10 fokkal hűvösebb minden, miközben nem szeretek ránézni ( : ventijeivel sem vagyok kisegítve, mivel a felárából két elég uras' venti kijön h510 mellé, de ha megveszem első körben csak hátulra megy venti, frontra nem
viszont egyelőre az open air ház nélküli verzió él, csak szerettem volna tudni ha úgy alakul be tudom-e dobozolni őket olyan házikóba ami tetszik is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hegegabi80
addikt
válasz Barnahalo #88531 üzenetére
Nos én tudom neked javasolni inkább az IS-50X-et. Nekem a sima 50-volt, most az is-60 lesz rajta cpu-n ha lesz időm rátenni. Az IS-50-nek políroztam az alját (tök fölöslegesen) és kilyukadt az egyik hőcső.
Amúgy teljesen okés a 120-as slim venti, korábban nekem egy i3-8100-án volt, de max fordulaton sose ment a venti. Ha netán nem fér be alá a memória, akkor veni le, egy 92-es normál vastag rá és már kész is. Majd megnézem a fotóimat, mi és hogyan fér be alá. -
fogtunder
nagyúr
válasz Chaser #88529 üzenetére
nagyon eltávolodtunk az eredeti témától már. a P600s egyszerűen jobb ár/érték arányú ház, mint a H510, ezért hoztam fel, mint alternatívát. van az a helyzet, amikor az ember megmagyarázza magának, hogy miért kell az az NZXT, én is vettem egy H440-et, mert gyönyörű fehérben, még mindig ott van a padláson, nincs szívem eladni. de a bolti árát nem érte volna meg, illetve annyiért már akkor is mást vettem volna. ugyanez a véleményem a H510-ről is, semmi nincs rajta, ami vállalhatatlan lenne, csak ennyiért már azért vannak elvárásai az embereknek. plusz a Phanteksben leszabályozva a gyári ventik se hangosak és van légszállításuk is.
-
Barnahalo
tag
válasz Kiscsőke #88530 üzenetére
Nézegettem a képeket, ez (IS-40X) hogy van felfogatva? A többi ilyen hűtőnek van hasonló, de van amelyik máshogy néz ki... Pl. Alpenföhn Silvretta az csavaros, meg a Thermaltake SlimX3 is.
Még az IS-40X-ről annyit, hogy arról azt olvastam, hogy nagyon hangos. Ez igaz lehet?
Ja, és valaki találkozott már azokkal a hűtőkkel, amiket fentebb írtam?Hűtőpasztának Artic MX-4-et és a Cooler Master IC Essential E2 arany-t néztem ki.
Tudom, hogy ha újonnan veszem van rajta paszta, de kell máshová is. -
Kiscsőke
aktív tag
válasz Barnahalo #88528 üzenetére
Hát én ezeket néztem az ajánlóból amik simán elviszik a procidat, de a keretet kicsit túllépik. Nekem IS50-em van és nincs vele problémám
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Chaser
legenda
válasz fogtunder #88527 üzenetére
van egy légtisztítónk, és mellé még nyáron a klíma, nem sok por van, gondoltam ezekre is, ezért sem gond hogy most ház nélkül van, persze megy rá por, de minimális
2x1200 rpm 100-as ventivel nem sok a hang, a turbulens szélzaj nagy - nekem legalábbis - , de lehet ezt is meghackelem kívülről 2x120mm-rel, már próbáltam flexekkel, 600rpm elég volt, gyári ventiket csak ki kell pattintani, a front platere meg mehet kétoldalúval a venti, ha ház nélkül marad akkor is ez lesz csak riserrel, alá pedig 3d nyomtatóval megy egy keret_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Barnahalo
tag
Ismét írok, mivel a Toweres dolgot elvetettem, mert nem lenne nagyon helypraktikus, és emiatt teljesen felborítaná a rendszerhűtést. Két hűtőt néztem ki, [Ez egy Artic Alpine 12] ; [Vele már régóta szemeztem, mert jókat mondanak róla: Cooler Master X Dream]
Esetleg valaki tud ilyen árban (esetleg +2000 forint még oké) PWM-es hűtőt? Köszi mégegyszer! -
fogtunder
nagyúr
válasz Chaser #88525 üzenetére
azt senki nem mondta, hogy gerjeszti a hangot, de közel nem fog meg annyit, mint egy szigetelt fém oldalpanel. ha már hangszigetelt házat akar az ember, akkor normálisan kell csinálni, ha meg nézegetni akarja a konfigot, akkor szerintem ennek a félmegoldásnak nincs értelme, hanem nyitott előlap, alacsony fordulaton pörgő halk ventikkel megszellőztetni, aztán hajrá. és igen, túltervezett hűtés, 0 HDD, nekem se véletlenül van olyan 1060-am, amire az MSI a 1080-hoz tervezett hűtőt rakta fel.
de H510-et azért venni, hogy az majd fogja a hangot, szerintem totál céltalan. ahogy negatív nyomásos szellőztetési megoldása is, OK, meg lehet oldani az elcseszett designból adódó hátrányokat, de én mondjuk biztos utálnám, hogy telemegy minden porral, márpedig negatív nyomásnál tele fog. nekem is tetszik, szép minimalista design, csak éppen ennek oltárán a funkcionalitásból áldoztak fel.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Mivel unatkozom home office-ban rászedtem magam hogy kitakarítom a PC-t, és ha már amugy is szerelés van akkor így 2 év után lecserélem a gyári intel hűtőt.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15e környékén gondolkodtam
2.: Milyen házba kerül? Normál ATX toronyház
3.: Milyen alaplapra lesz? Alaplap neve ASRock B360M Pro4
4.: Processzor típusa? i5-8500
5.: Ramok típusa? 2x Kingston HyperX KHX2666C15D4/8G
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Nem tuningolok így inkább preferálom a csendesebb hűtőket minthogy 2-3 fokkal hűvösebb legyen. Ha lehetséges a top flow megoldást részesíteném előnyben jobban szeretem ha a lap környékét is hűti, de ha csak torony van attól sem riadok vissza. Előnyben részesíteném az gyái hűtő féle lefogatást de nem feltétlen prior mert ugyis szétszedem a PC-t.Köszönöm előre is a válaszokat tanácsokat.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz fogtunder #88522 üzenetére
nagyrészt egyetértek, de van amivel nem, illetve a megközelítés sántít sokaknál
az üveg sztem kimondottan jó hangelnyelő a tömege miatt, még a leghitványabb egyrétegű elvetemedett fa tokos ablaknál is azért elég erősen érezni mennyi hangot blokkol a külvilágból, és azok jellemzően vékonyabbak mint a tg házas megoldások - a rétegek közötti gáz pedig hangot nem csökkent a modern megoldásoknál sem -
nem hangos gép kerülne házba, hanem kimondottan halk gép, aminek a titka hogy nincs hdd, a hűtések pedig overkillek' - cpu hűtő most függő, de ha csere az is overkill lesz ( : -
és persze nem mindegy az összfogyasztás, milyen hőt kell kitessékelni a házból
nálam a vga a leghangosabb - ami kimondottan extra halk kategória -, a maga 1200 rpm körüli max. fordszámával, ha ház, akkor ezt kellene megfognia - ezért is nem valószínű a csere, +max 25% körüli kraftért cserébe hangosabb és majdnem 50%-kal zabásabb vga azért nem a legjobb business, ami hangban meg ezt tudná annak elszáált az ára -
még ez a nem túl jól sikerült talpas b3 is játék alatt némán hűti a cpu-t, azonkívül van a táp, ami most egy ses 450 focus, jelenleg eldugva a fiókban, de abból is van passzív, akár terhelés alatt is - hozzáteszem ez a harmadik, első kettőnél már gyárilag csapágyas volt a venti, de ezt úgy hallom ha fél méteren belül vagyok, terhelés alattsem pörög többet - , már a plus tesója is 40% terhelésig passzív, ha kihallatszana a jelenlegi akkor cserélem
h510-nél láttam tegnap egy videót, miszerint nem is kell elölre venti, majd a hátsó megoldja a "kirántást" és légáramot
de ha házikó, nálam max 500 rpm az elfogadott, azokon csak mosolygok akik azt mondják ennyi meg annyi ez meg az, aztán kiderül 6 ventivel 1500 rpm-en ((( : nagyon jó ventiknél 7-800rpm ami, de abból kevés van és nagyon drágák
egyik jó barátomnak pl teljesen zárt bq! házikója van a 60-70e-s kategóriából, hűtő az bika, de van egy csomó hdd-je, hát kihallatszanak - nyilván, 800 körül mennek az sw3 ventik, azokat bőven elnyomják
próbálgatni kell ezt, de a titok akkor is az overkill hűtők, és h alapból hangos/nagy fogyasztású hw-ekből nem lehet semmilyen házzal némát csinálni, de amiknél fordítva van, ott még lowend házikó is meg tudja esetenként oldani
a kóbor cw zavar még vga-ból, szerencsére mély, nem nyávog, nem cincog, kb mintha a klímában áramlana a gáz, ezt már nyitott frontos házikó nem fogja meg, volt olyanom, kuvajó' hűtés szempontjából, de hangot kialakítása miatt nem tud megfogni
pure base-ből néztem a teljesen zárt verziót is, de már annyit szenvedtem ezzel géppel hogy nem akarom eldugni, szóval itt is a design dominál amellett hogy műszakilag is rendben legyen a sztori - de ott lesznek kompromisszumok, pl magasabb hőmérséklet a némaságért cserébe, de az nem gond -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fogtunder
nagyúr
válasz flikenflaken #88523 üzenetére
A GN jó videókat csinál hűtés téren, érdemes figyelni arra, amit mondanak. Én erre empirikus úton jöttem rá, de igen, ez egy jó videó a témában.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Chaser #88521 üzenetére
ezt a halkítás dolgot már akkor túlértékelte mindenki, amikor a házas topikot vittem. egyrészt, aminek üveg az egyik fele, az nem fog rendesen hangot csillapítani soha, mert az üveg rezonál, plusz emlékeim szerint a H510-ben egy gram szivacs nincs, ami tudna rajta fogni.
halk gépet kétféleképpen lehet építeni, az egyik, hogy veszel egy zajcsillapított házat, zárt oldallapokkal, bele magas statikus nyomású ventiket és reméled, hogy nem kell nagyon megpörgetni őket, mert akkor azt is hallani fogod, csak nem annyira. a másik, hogy veszel egy nyitott elejű házat, csinálsz kellő airflowt, és akkor minden hűvösebb és csendesebb lesz. mindkét verziót kipróbáltam, volt Fractal Design R4, NZXT H440, most Meshify C van, ez se hangosabb összességében. és minél többet upgrade-elsz, minél nagyobb lesz a hőtermelés, annál többet nyersz összességében azzal, hogy nem a házban lévő langyos levegőt forgatja a CPU hűtő és a VGA, hanem friss levegőt kapnak, amit rendesen ki is tolsz a házból. a csendes géphez szerintem leginkább jól szellőző ház és minőségi ventik kellenek.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Chaser
legenda
válasz fogtunder #88520 üzenetére
p600s túl nagy, simával nem találkoztam, ha már ház akkor lehetőleg halkítson, jók a nyitott elejűek, de hangot nem fogják meg nyilván, mindnél van ami valamiért nem tetszik
h510-nél pl a felső ventinek hely, pure base 500-nál hogy csavaros a tg, meg egyéb apróságok mindkettőnél és a többinél is - nagy zabás hw nincs, 3600+5600xt, utóbbi lehet 5700xt lesz de még kérdőjeles, annak étvágya is nagyobb, cpu meg majd 8 magos következő genből, ezért sem mindegy milyen a hűtő, ha most épp elég, oda már nem lesz elég -
jó lenne olyan amiben vertikálisan is lehetne rögzíteni a vga-t, de ne 2-3 slotos legyen hanem 4, olyat nem is láttam, p600s van hozzá a legközelebb talán
de ez nagyon távoli dolog, csak tudjam mire számítsak ha átköltözne bútorról házba a gép, ha tudok lőni ilyen "alaplap takarót" akkor biztos nem megy házba, egyebekben meg majd 3d nyomtató segít, csak épülget, ha minden klappol akkor kapja meg a végső körítést_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fogtunder
nagyúr
válasz Chaser #88518 üzenetére
amúgy a H510, bár vannak jó tulajdonságai, szellőzés szempontból azért nem a legjobb. ebben a kategóriában a Phanteks P600 szerintem sokkal jobb, azt legalább ki tudod nyitni elől, ha kell a levegő, és van olyan, mint az NZXT házak. nem annyira minimalista, de nekem az a design is tetszik.
-
Chaser
legenda
válasz Speed® #88517 üzenetére
csak elmélet, örömmel látom hogy vannak különböző színkombós házikók ( : de egyelőre tetszik pőrén', nagyon impozáns lett a fekete b3-mal az egész
bármiből lehet kevésbé jól sikerült, most belefutottam újfent, de ez kifejezetten 3xxx-nél kínos, 2xxx-nél ninját tényleg csak kb ráraktam a cpu-ra, kis paszta, ujjal nagyjából szétkentem, oszt' kész, de 3600-nál már annál is figyelni kellett hiába bika hűtő
nyilván nem is a bolt bűne, fóliázott volt a talp, max akkor lehet látni mikor az ember már levette róla, arra meg kapacitás sehol sincs, max komplett gépnél bukik kiszerk:
van egy magyar b3 teszt, talán b2 is benne van, a végén aszt' mondták megnézik majd a színes verziókat is hogy változnak a hőfokok, de az a videó még nem készült el, sztem sem ott gond, hanem a talpnál, azért 1 sec alatt 50-ről 90-re ugrás az sokkk, mikor az a fogyasztás még nagyon nem 200w, 120 körül lehet, csak ha nincs megfelelő hőátadás akkor nincs[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Chaser #88514 üzenetére
A borda maga 161mm, szóval official nem ül tökig a venti, azért 165 = befér simán.
Egyébként ennyi volt az open case rajongás? ;pNyilván, én sem reszelgetném olyan vételár mellett. Ha f0s, adjanak cserét, helyben bontva ránézve az új talpára. Egyébként nem jellemző a gond, nálam 20+ darab járt, 1 Bgradenek volt kicsit offos a talpa, de az árban is igazodott.
A szinezés okozta difi méréshiba határon belül van, 5°Ct hengerrel gurítva romlana kb. x)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz fogtunder #88515 üzenetére
eloxálás elvileg, aztán tömítés, mert fekete csilli' a felület, mintha lakkozták volna
3600 4,2 1,3v fölött valamivel small fft 1sec alatt 90 fok és nem áll meg, nyilván ki is lőttem, venti is egyből felszalad maxra
másik tagnál elvileg natúr b3 4g 1,22v 76 fok, belőttem én is ezt, nekem 81-2 fok 1000-es venti mellett - azt még nem tudom neki mennyin tekert -
tudom ez extrém, de ha 1 sec alatt felugrik idle 45-50-ről 90 fokra, ott nem a legjobb az érintkezés, ninjának is küzdős volt, de nem így szaladt el a hőfok, ott a hőleadó felület nagyobb, viszont a venti légszállítása kisebb
a nem teljesen sík talp és a festés mondjuk meg is magyarázza ezt az eredményt, mivel 3xxx-nél kifejezetten pontos a precíz érintkezés, még akkor is necces hűteni 4,2/1,3v kombót hc teszt alatt, de így lehet tesztelni a hűtőt
kézzel tapintva is érződik hogy nem sík, de bankkárty élét talpra rakva egyértelműen átszűrődik a fény, még lámpa sem kell hozzá, 2xxx-nél nem okozna ez semmi gondot, de ez nem az_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Speed® #88513 üzenetére
165mm a beszerelhető hűtő is, ezért kérdem
ráültettem a ventit a szerelékre, így 2-3mm-rel lóg túl a hűtő tetejének síkján, de ezt pontosan nem tudom lemérni mennyi az alaplaptól
reszelgetni nem fogom, akkor 3e ft-os hűtőt veszek max megbeszélem a bolttal adjanak másikat, másik tagnál sem 10-20 fokkal hűvösebb a b3, de azért hűvösebb, kérdés azért mert natúr vagy jobb a talpa, azonos cpu órajellel/fesszel
nagyon b@szogatni nem akarom, tegnap már sikerült kicsit megkezdeni vagy a csavar fejet vagy a csavarnyúzót, oszt' nem örülnék ha fúrni kellene ( : ha visszamegy ezért is vonhatnak le pénzt de vonjanak, úgyis rég volt már copórolleres' alkatrészem :d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
nzxt h510-be vajon beférhet egy brocken 3, van vkinek gyakorlati tapasztalata róla?
egyelőre még küzdök a hűtővel, sajnálnám visszaküldeni, a talpa és/vagy a festés fogja vissza teljesítményben, kaptam már infot, másnál azért jóval korrektebb hőfokok vannak 3600-nál natúr verzióval mint nálam_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
forguet
senior tag
Sziasztok, hátha vkit érdekel - érdeklődtem korábban a scythe supportnál a termékeik elérhetősége iránt, ez volt a válasz:
'Thanks for your interest in our products. Yes, some products are sold out everywhere in Europe at the moment. The Fuma 2 will be available again in mid-May. The container shipment is already in the way.'[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Greatest_War #88507 üzenetére
Intelen fordítod, ahova akarod, szimetrikusak a furatok.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 1920x1080 #88497 üzenetére
A sima DR4 159.5mm, szóval pacekra beférne (160 a limited), viszont 4db magas RAMmal gond lehet, az meg nem lenne mókás, ha hirtelen 120as ventire kellene cserélni a rajta lévőt néhány mm miatt, ami nincs meg alatta..ill. túlkapás is arra a procira szvsz.
Részemről előbb ajánlanék egy Fortis 3 HE1425öt olcsóbban, annak is fekete a teteje, a RAMokat szabadon hagyja és hatékony csendes üzemmódra.. mellé meg ~féláron van a DR4hez képest. -
slaci007
senior tag
válasz Greatest_War #88502 üzenetére
ID oldalán lévő képek alapján jó lehet [link]
Tungsram 1896-2022
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Barnahalo #88493 üzenetére
Ne bonyolítsd túl..pasztával/pasztázva érkezik minden új hűtő, feldobod és elfelejtheted 1-2 évre igényességtől függően.
A ZM T5re én 160mm helyet találtam hirtelen, ha tévedtem volna, google a hibás ;p De szvsz nem, ill. indokolatlan 1500al olcsóbban gagyibbat venni, ha a proci nem is indokol alapvetően jobbat..egy 120as ventivel szerelt nagyobb borda minden esetben halkabb lesz, mint a venti/borda szinten kisebb megoldás.
-
slaci007
senior tag
válasz Greatest_War #88474 üzenetére
Szia
Itx-re még jó választás lehet [link] Articnál biztos jobb és csendes is.
Esetleg még ettől a gyártótól [link]
Képek innen a ph-ról [link][ Szerkesztve ]
Tungsram 1896-2022
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest