Hirdetés
Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
válasz Integra #5179 üzenetére
de a mostani Castrol RS-t eszi a kocsi, a régit nem ette... Csak erre gondolok. Most hirtelen nemtudok neked származási országokat. De ha rémlik valami akkor van Amerikai meg van Ausztrál import, az eggyik szemét, a másik a preludbe is iszonyat jó volt. Ugyanakkor a Mobil1et meg megzabálta ugyancsak
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
dragonfx
veterán
termosztát szeritnme nekem sem ártana, olaj milyen típust raktál belepontosan?
A hidrótőke már rég szólógat de 4e darabja enyébe 8 kell +munkadíj...amugy hidrótőke emlyik kopog az megállapíthatatlan sokak szerint szalmind cserés szerintem..
bubu sok aza 7 ...4é van.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Rick4
félisten
válasz Integra #5191 üzenetére
az 5186os végére odaírtam ezt is:
és persze ne abból induljunk ki, hogy az a 4 szatyornyi hely kell a csomitartóban, ennyi erővel mindenbe bele lehetne kötni
erre írod Te az 5187ben:
és mi van ha egyszerűen nem akarnak egy kurva nagy palackot a csomagtartóba
remélem látod, mire írtál mit...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Integra
titán
arról beszélek, hogy sokan azért nem tetetnek gázt az autóba, mert valakinek a szomszédjának a régi katonatársa hallott egy olyan emberról, aki látott olyan embert, akinek a szomszédja azt mondta, hogy a gáz szétcseszi a motort, meg még egyszercsak fel is fog robbanni a tartály... meg ilyen baromságok...így inkább beletankolja a 280ftos benzint, mert azt hiszi, hogy az jó...erre gondoltam volna..
erre kérdeztem amit, szerintem nem volt hülyeség, csak sarkítottam.
de megkérdezem másképp is mi van, ha egyszerűen valaki nem akar gázzal járni mert nem érdekli? pedig semmi rémtörténetet nem hallott a szomszédjának régi katonatársának a szájából? sőt még azt is hozzáteszem gyorsan, hogy az előnyeivel is tisztában van.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Rick4
félisten
persze, felhozhatsz példákat arra amire a mondatom nem passzol, ezt nem nehéz de pont ezért írtam, hogy miről beszéltem...most komolyan értetlenkedtek? ha egyvalamire írok valamit, az rendszerint nem szokott egy másik dologra tökéletesen passzolni...miért is kellene?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lenox
veterán
Vilagos, idegenkednek az emberek a gaztol. De az a jelenseg, hogy azt hiszi az ember valamirol, hogy az jobb mint a masik, es ezert tobb penzt ad erte (meg ha a valosagban nem is jobb) ettol meg nagyon is letezik. Oke, a gumis pelda esetleg nem volt teljesen jo, de a biztositos azert csak jo, nem?
-
Integra
titán
és mi van ha egyszerűen nem akarnak egy kurva nagy palackot a csomagtartóba, ugyanakkor kell a csomagtartó és egyszerűen nem akarnak nagy tragacs busszal járni? gondolom ez az eshetőség meg se fordult a fejedben
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Rick4
félisten
ha elolvasod a hozzászólásomat, ott volt az a mondat, amire válaszoltam...az autógáz a drága benya előli menekvés ez volt, nem más, ha te sem értenéd, arról beszélek, hogy sokan azért nem tetetnek gázt az autóba, mert valakinek a szomszédjának a régi katonatársa hallott egy olyan emberról, aki látott olyan embert, akinek a szomszédja azt mondta, hogy a gáz szétcseszi a motort, meg még egyszercsak fel is fog robbanni a tartály... meg ilyen baromságok...így inkább beletankolja a 280ftos benzint, mert azt hiszi, hogy az jó...erre gondoltam volna.. természetesen nem arról van szó, ami egyértelmű előnyökkel rendelkezik, pl márkásabb strapabíróbb gumi, jobban világító lámpa...
szerintem ma nincs igazán jó érv az autógáz ellen, és persze ne abból induljunk ki, hogy az a 4 szatyornyi hely kell a csomitartóban, ennyi erővel mindenbe bele lehetne kötni..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lenox
veterán
Nem azert, de nem ezt irtad? :
ki az a hülye, aki bármiért többet fizet, csak azért mert azt gondolja, hogy az a jó
Ami eleg erdekes, mert gyakorlatilag akarki. Pl. autotemanal maradva az emberek tobbet fizetnek a goodyear, michelin, bridgestone gumikert, mint a falken, hankook, kleber gumikert, mert azt gondoljak, az a jo. Vagy sokan tobbet fizetnek dizelmotorert, mert azt gondoljak, az a jo. Vagy automata valtoert. Vagy xenon lampaert. Vagy vpower benyaert. Vagy teszemazt kotelezo biztositasert, hogy ne a kobe/mav fasztudjakinel legyen, hanem valami rendes cegnel. Vegtelen hosszu a lista...
Szal lehet, mi vagyunk a hulyek, es nem ezt akartad mondani, de en igy ertettem...
-
tildy
nagyúr
válasz _Yvorl_ #5180 üzenetére
Így van. De ha megnézed a thaliát ... Ott bár dönthető az üléssor, csak épp használhatatlanul...
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Integra
titán
-
_Yvorl_
tag
Én vezettem tesztből az mcv t a gyengebbik disellel es semmivel sem volt roszabb az ereje mint a mostani mazda diselemnek (MAZDA 2 1.4 CD). Kenyelmes ules csak ronda belso es a 7 szemelyessege fenomenalis volt. A harmadik sorban annyi hely volt mint egy limuzinban. pedig igazán nagy embör vagyok tehát ha én elfértem akkor bármi. De mondjuk ez itthon drága kint jobb ára van, de én pár szézezerrel keresek alatta autot használtan meg még nem adják el annyira viszik ujonnan is, nemhogy eladnák sajna.
A sima dáko meg nem tetszik de el kell ismernem váradon bementem egy szalonba és van most egy Kiss fm változat ( ez az ottani MTV, ami támogatja) most a 85 lovas dizellel 4 legzsakkal abs el fedelzeti komputerrel elektromos ablakokkal alufelnivel full fullosan Forgalomba helyezésel első éves adóval együtt 2.625.000 Ft Szoval azért ilyen autot másba nem kapni. Egy baja van a hatso ulessor nem dönthető s ráadásul még szinte be is van falazva egy vas keresztmerevitő szerüséggel.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
Makaveli
senior tag
Valahol lehet olyan tesztet kitölteni, ami megmutatja, hogy milyen kocsi illik hozzád?
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
Bubu79
addikt
válasz hobizoli #5173 üzenetére
Azóta, hogy az óvodában szivattyú volt a jelem én már nem csodálkozom semmin
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Bubu79
addikt
Akkor baromi olcsón számolhatták a Castrolt Neked Júniusban cseréltettem szintén 5W40 ment a gépbe, castrol txt - 4 lityó és csak az olajért perkáltam volna 12-t, de mivel náluk vettem, így a négy lityóból csak hármat kellett kifizetnem... Előttem tették bele a gépbe, nem hordóból pakoltak bele valamit, hanem normál flakonos kiszerelés volt - steril dobozzal ( csak azért írom, mert ahogy hallom egyes helyeken trükköznek a dologgal és egészen mást tesznek a gépbe, mint amit kifizetsz... )
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
I_Am
veterán
Nem kell mind a 20-at cserélni, de nem tudjuk amig szét nem szedjük.
Olajcsere amugy 10k volt szűrőkkel együtt, a termosztát és vízcsere meg 3.5k.
Autószerelő a legjobb barátom, igy a munkadíjat nem számolja fel, együtt nekiesünk és megcsinálunk mindent. Valamint az alkatrészbeszerzésben is sokat segít, olcsóbban jutok hozzá a dolgokhoz, mint a bolti ár.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
Castrol 10w-40 volt benne. Most 6000 km óta 5w-40 castrol van benne. Nem az olajcserétől jött ki, hanem mert elérte azt a kort, mikor ki kell jönnie. 241.000-ik kilométert pakoltam ma bele.
Semmilyen metabond nem volt benne, nem kamuembertől vettem a kocsit.
Ez van, itt az ideje a gyári hidrotőkékből párat cserélni. A szelepfedél levétele után nem elérhetőek még sajna. De ha már szétkapjuk, akkor kap új vezérműszíjat is, meg görgősort is a kicsike. Meg új gyertyákat és minden szűrőt és vákuumcsövet lecserélek. (vmelyik alattomos módon farslevegőt szív és néha, ritkán ingadozik az alapjáratom)
[ Szerkesztve ]
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
Bubu79
addikt
Tuti kis lista - az olaj- és vízcsere kapásból lehetett 20-25 ruppó, ez mehet a levesbe...
Nem tudom az Audidhoz mennyi egy hidrotőke - a sajátomhoz 7 körül láttam ( szerencsére nálam csak 8 van - ennyivel számolva is jó kis summát otthagyhatsz a szervízben, nemhogy 20-szal matekozva - nem irigyellek"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Rick4
félisten
van egy eladó moci, olyan, amiről pár napja beszéltem...5.7 V8 [link]
Hengerűrtartalom 5735 cm3
Max. teljesítmény 355 LE (502 LE)
Max. nyomaték 405 Nm (567 Nm)
azért ezek egy motortól nem olyan rossz értékek..[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Rutinos autóvásárló koromban,megvettem életem első veráját,nagyon frankó volt, semmi baja,full hibátlan.
Eljött az első olajcsere,elhozom a szerelőtől,olyan furcsa a hangja,mintha kopogna valami.Hívom az extulajt,ő nem tudja,de hívjam a szerelőt aki szokta csinálni.
Igen-igen kicsit kopogott raktunk bele metabondot.....
Ó bakker vetem én is metabondot,de már nem segített.
Olaj,metabond,és a motor,ment a kukába
Aztán motorcsere,1 évig használtuk,csak tankolni kellett bele, majd eladtuk....(a végén semmit nem buktam, mert jó áron sikerült eladni a vasat,mákom volt,de ezt egy életre megjegyeztem....)[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
miért, milyen motor van abban? normális konstrukciónál elég a szelepfedelet levenni...még a nevében is benne van: szelepfedél....ha meg nem indítod be 10 percig a gépet, ott olaj sincs....felül van a vezértengely, nem?
lehet olajtól is. eddig milyen volt benne? (amikor nem csattogott)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
skoda 120L árverés a vaterán
baromi jó a szövege
fetrengtem a röhögéstől[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
I_Am
veterán
Úgy szeretem a hidrotőkék hangját. Csak tudnám, hogy hány darab kezdett el halkan kopácsolni a mocimban. Legrosszabb esetben mind a 20 muzsikál. És azt is imádom, hogy az egész motort apró darabokra kell majd szedjük, hogy kicseréljük őket. Most volt termosztátcsere, friss viz van benne, buktam. Olajcserét buktam (5w-40 castrol), klimatöltést buktam. Imááááádom
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
-
tildy
nagyúr
válasz _Yvorl_ #5154 üzenetére
Jepp. Nem komálom az ilyen bumburnyák kocsikat , de ez azért elég kellemes. A csomagtere meg lepipálja a swiftet és a fabiat is (igaz utóbbit csak 20 literrel).
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Jön az 5-ajtós logan. Egész jó lett az ajtókárpit. Ha ez menne a normál loganba is , frankó lenne.
-
glutamin
őstag
válasz hobizoli #2273 üzenetére
Ha felhúzott kilincsel csapod be az ajtót (pl F astra), akkor nem ugrik fel a kispöcök. Szóval így tudatosan azért ki lehet zárni magad
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
dabadab
titán
válasz fokukac #5140 üzenetére
Az ordog persze biztosan itt is a reszletekben van. Pl. Amerika kedvenc kozlekedesi eszkoze, a SUV nem szemelyautonak szamit, hanem teherautonak, igy azokra ez az eloiras valoszinuleg nem fog vonatkozni (ahogy mar egy csomo mas egyebek (pl biztonsagi kovetelmenyek) se vonatkoznak)
DRM is theft
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #5139 üzenetére
az autógáz a drága benya előli menekvés..miért kellene menekülni? ki az a hülye, aki bármiért többet fizet, csak azért mert azt gondolja, hogy az a jó? persze más, hogy számít e a hely amit a tartály elvesz, fél e a gáztól, megy-e annyit, stbstb..olyan ember nem sok van, akinek kellene, meg tudja is, hogy jó, mégsem teteti bele.....az autógáz a kőolajfeldolgozás mellékterméke, de többek között jobb hatással van a motorra és a környezetre, mint a benzin. Szerbiában egy komplett gázbeszerelés 60K-ból kijön. igaz ott az ilyen jellegű műveletek 65%át zastavákba teszik...tény, hogy 3 ftos bezinnél nincs miről beszélni, de ha benzin van, akkor gáz is van..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
nocsak, nocsak.
-
dragonfx
veterán
mér?..azé szerintem örülnél te ha ha abból a 116os számba hirtelen helyet cserélni két számocska..mondjuk így 116@161 ...amit egy turbónak köszönhetnél és a 320at leturnád....milyen egyedi lenne a verda...nekem se ártana
így van bunkó, valakinek képviselnie kell a márka ímídzsét
hagyjuk az irániakat van nekik elég bajuk..én nem cserélnék velük....én egy 150es benzinárral is kiegyeznék
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
hobizoli
nagyúr
válasz fokukac #5135 üzenetére
Hat azert amikor ott ment a tores-zuzas ott vigyorgott egy 206-s Pozso is a sorbanallo autok kozt. Az meg nemtom mennyire 40-s eves technika. Jo persze, biztos nem az a autok tulnyomo tobbsege, de azert van olyan is, es az ijen "modern" autoknak meg mar nem mind1 a benzin oktanszama es minosege. Azert az ECU sem tud akarmit lekorrigalni....
Ja es ugy tudom ott azert annyi a benzinnar, mert az ar allamilag tamogatott a koltsegvetesbol.hobizoli
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
nagyúr
válasz hobizoli #5133 üzenetére
irán rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel. a kitermelés már ma is jelentős, viszont nincs nekik finomítójuk, ezért nem tud a kínálat lépést tartani a kereslettel. ígyhát bevezették, hogy fejenként havonta csak 100 litert lehet tankolni, már emelt áron, úgy 30 ft-ért. vicces.
ja, és az ottani kocsik se a takarékosságukról híresek, kb. 40 éves technikát képviselnek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz szatocs #5129 üzenetére
Ja meg mijen lazadas volt Iranban(?), hogy 25%-l emelkedett a benzin ara es mar 20Ft-ba kerul egy liter. Oooob+
Azert az a 20Ft is mar mijen lehuzas a 3Ft-hoz kepest
Kerdes persze mijen minoseg, mert ha ijen LOL 80-s oktanszamu, akkor hiaba csorog a nyalunk...hobizoli
több drón kell ;P
-
Bubu79
addikt
válasz dragonfx #5121 üzenetére
Szépen vagyunk... De mit várjon az ember egy márkatárstól...
Bunkó BMW-s
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
na ezt figyuzzátok..[link]
türkmenisztánban 1 liter benzin 3 ftba kerül...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Bubu79
addikt
-
jasszer
őstag
Bár nem aktuális, de kíváncsi vagyok a véleményetekre:
700k-ból milyen verdát vennétek? Városi szaladgálásra, dugóban tötymörgésre kellene, a legjobb ha igénytelen, olcsón üzemeltethető és szervizeltethető. Nem hajtanám sokat, tehát fontosabb volna h azt a kevés km-t hiba nélkül tegye meg, ha ezért cserébe fél literrel többet eszik mint egy kevésbé megbízható, de kisebb étvágyú társa az nem baj...
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
Bubu79
addikt
válasz hobizoli #5113 üzenetére
Őszinte leszek - nem vagyok autószerelő - mégcsak igazán nagy ínyenc autóőrült sem.
Ha látok egy motorteret nagyjából meg tudom mondani, hogy mit látok benne, de eszemben sem lenne belenyúlni.
A sajátomban már úgy-ahogy eltájékozódok, de ennyi ( egyszerű benzines, injektoros 1,8-as motor, semmi extra )
Turbóban és nyalánkságaiban abszolut nem vagyok otthon...
A képre ránézve az ugrott be elsőre, hogy kirakta a szűrőt előre, hogy minnél hidegebb levegőt szívjon befelé ez a szörny - nem is néztem hány cső megy és merre ( a fénykép amúgy sem a legjobb - szvsz )
Szóval ennyi - láma vagyok, de vállalom
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz hobizoli #5106 üzenetére
Bubu mekkorát nézett volna ott a reptéren az aranyozottra....
detán ő is ott volt,és ott látta... ....zoli tiéd a szürke punto gt aminek a jobb első lámpája ki van szedve és lenyomtál egy 32xet félen?
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
Az se volt ecceru, amikor eccer kint setalgattam a Hungaroring-n egy gyorsulasin, jo sokan voltak, de mindenki egy Trabi korul tomorult, nezem mi a f@sz erdekes egy bilikek Trabiba...kicsit eloszlott nep onnan, odamentem, mert nem hagyott nyugodni mit neztek ott 25-30-n labujjhegyre allva....hat elol bent vigyorgott benne egy VR6-s motor. Eppen csuktak is le a geptetot, de a sokktol elfelejtettem lekapni geppel, csak alltam meg neztem igy: Majdnem leraktam az arcom a foldre.
Kivulrol SEMMI feltuno nem volt a auton, ugy nezett ki mint barmelyik masik 2t Trabi. Szep uj fenyzese volt es ennyi.
Kb akkora flash volt, mint anno az a (elso) dizel kispokMonnyuk ez igy szakadtan meg nagyobb oltas
hobizoli
több drón kell ;P
-
Bubu79
addikt
Talán egy bukókeret még beleférne - ahogy elnézegettem az egy szem belsőről készült képet nem úgy tűnt, mintha lenne benne ilyesmi ( bár a hátsó ablak előtti X jellegű valami nem tudom mi lehet ). Igaz akkor nem 750 kiló lenne...
-
q765
tag
válasz dragonfx #5097 üzenetére
ültetést..meg nem szeretnék....az első lökháritomnál a gyár ugy csinálta , hogy a kerék előtt levitte a földre közel 4 cm re a lökháritót..és igy nem tudok ültetni...és a gyári bodykit tetszik a legjobban ... nem is tudok belenyulni, mert nmtudom mennyi christal van a fényezésembe..ugyhogy nem tudom ujrafényeztetni...csak karbonbol tudnám csinálni..kinnt van az árajánlat..de elado lett az auto..ugyhogy nem lesz megcsinálva....egyébként, nem kell rá ultetés..kitalálta ezt már a DSM rendesen
-
Bubu79
addikt
válasz hobizoli #5098 üzenetére
Bocs, ezt biza benéztem - de akkor is - mekkora már? Félelmetes lehet egy papírjaguárban végigizgulni egy száguldozást - az ok, hogy a fékek, meg a futómű kicsit meg lett dolgozva - de ettől még ugyanaz a kasztni van az ember körül - nem egy életbiztosítás...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest