Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
Aktív témák
-
Rick4
félisten
jópár éve az egyik jó cimborám járt úgy, hogy este melóból hazafelé jövet elütött egy embert, aki a sáv kellős közepén üldögélt nagyberúgás közepette.....a cimborát majdnem elítélték halált okozó közúti valami miatt, kapott 2 év felfüggesztettet, meg elvették egy jóidőre a jogsiját....pedig nem ment gyorsan, minden rendben volt a kocsival, nem ivott alkoholt, egyszerűen csak nem számított arra, hogy egy barom kiül az útra...majd ha kedves dare2live kolléga azért csavarokdik fel a fára, mert egy buszhoz siető átszalad előtte azúton, és a félrerántott kományból csak az jön ki, hogy annak a fának csak nem kellett volna ott lennie, akkor majd lehet gondolkodni, hogy talán a gyalogosokat is kellene büntetgetni, de legalább rendesen leteremteni a kedves rendőr uraknak...(ja, élő példa, 1 hete a cimbim ment az úton, 50nel, normális köv. távolság, egyszer leugrik a gyaolgos a villamos miatt, átrohan az úton, hogy elérje, a cimbora előtt menő beleállt a fékbe, nagy gumi, abs jobban fogott, és a havernak nem sikerőlt megállni, a saját autójában kb 100K-s kár keletkezett....na erről ennyit, bár ettől még nem kívánom senkinek hogy saját magán tapasztalja meg, hogy milyen is az, amikor más miatt történik a baj...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Dare2Live #4195 üzenetére
#4152:
igaza van a jóembernek, aki beszél, ha az autóst megvágják 300K-ra egy gyorshajtás miatt, akkor egy gyalogost is meg kellene büntetni 50K-ra, ha a piros lámpán megy át... nem zárkózom el a szigorítástól, de akkor ne csak az autósokkal packázzanak.....49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
I_Am
veterán
válasz dabadab #4159 üzenetére
Talán annyival különb, hogy ha azért ütlek el és halsz meg, mert átmentél a piroson gyalogosan, akkor én szívok nagyot, viszont ha én megyek át körültekintve egy piroson az éjjel kellős közepén (akármiért) még nem tuti, hogy elütök valakit...
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
Rick4
félisten
válasz Dare2Live #4195 üzenetére
várjál, ha visszaolvasol, és értelmezel, kiderül rögtön, hogy nem azt mondtam, hogy nem jó az, hogy a szabálysértőket 2-300K-ra büntessék, nekem nagyon is megfelel.....csak az a gond, hogy emellett nem veszik komolyan azt, amit a gyalogosok csinálnak. a kresz rájuk is vonatkozik, így a szabály megszegése náluk is megszegés. ezen mi nem érthető? ha egy részeg az én feleségemet/ gyereketet eltalálja bciklivel, és kap 2 évet, akkor te mit mondanál? most nem mindegy, hogy autóva, létrával, vagy biciklivel csinálta?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Dare2Live
félisten
válasz hobizoli #4193 üzenetére
Nem voltam benne biztos alá: "persze lehet voltmár a történelemben." haláleset!
Neked megyek... rosszul esel és meghalhasz. Mégis elég kevesen halnak meg ilyenektöl és az ilyen baleseteket a "nemenj utcára" "gumibol legyen a beton"on kívül kivédeni is elég nehéz.
Nem úgy mint a gyorhajtást. Ott a szabály, aki nem tartja be annak viszlát jogsi, meg k* nagy büntetés. Ha csak 10%al csökkenne a szigorubb szabályozás miatt a MOi halálesetek száma már megérte.
Azhogy evvel vki nem ért egyet vagy akkkor akkkor a gyalogosokat is jobban büntessékkel akarja terelni dolgot... hát olyan szánalmas. Majd ha Rick4 feleségét és gyerekét elüti egy alkesz/gyorhajtó és meghalnak aki pedig elütötte kap 50.000Ft büntetést meg 2év felfügesztettet akkor talán majd elkezdi kapizsgálni....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz Dare2Live #4184 üzenetére
Szerintem ebben ne legyel biztos. Pl a hugomat ovis koraban egy hasonlo koru kissrac utotte el biciklivel, 2 hetig fekudt korhazban elegge szar allapotban. Es a kissarc megcsak gyorsan sem tekert, mert meg kovajgott, akkor tanult mankokerek nelkul bringazni. Az arcan meg mindig megvannak a hegek, amit akkor szerzett. Felig leszakadt az orra, vmi akkor nagyon uj eljarassal nem varrtak meg kapcsoztak, hanem "ragasztottak", hogy kevesbe latszodjon majd a heg tizenhuszon eves koraban.
Na most 3-4x akkora sebesseggel egy 15-20 eves "csak" bringaval elcsapva siman okozhat akar halaos serulest is. Nem csak az utkozestol -de akar attol is-, hanem utkozes okozta eses kozben szerzett utesektol, lasd pl jardaszegely kontra fej, vagy az utoer serul es elverzik, vagy komaba kerul, vagy a baleset utan par nappal beut egy trombozis, aztan helloka
hobizoli
több drón kell ;P
-
Rick4
félisten
persze csakis gázos amcsi verdát, kéttonásat, hogy letiporjak vele mindenkit. mi mást?
azért azt gondolom némi aktuális dolgot mindenképp érdemes a beszélgetésbe csempészni, így indult az is, hogy mondtam tegnap, kezdődik a műsor a tévében, és látod, ez lett belőle...
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Hali
Rick4;Dare2Live: eldöntöttétek márhogy milyen autót vesztek , ha már ebben a topicban vagytok?Az élet kegyetlen .
-
BlacKSouL
addikt
Kívülállóként tényleg jobb nézni
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Rick4
félisten
válasz Dare2Live #4184 üzenetére
persze, hogy találó annak, aki magára veszi. tehát te el sem tudod képzelni, hogy valakit elütnek biciklivel, elesik, beveri a fejét, és meghal? akkor azt mondom, továbbra is legyél ilyen vicces csákó, ha már nem a te nagyapáddal történt..ja, hogy nem láttál, nem halllottál, és akkor már nincs is? na ez a hülyék önigazolása...amiről te nem tudsz, az nincs, hát erre legyél büszke.......kisbarátom, én nem szabálytalankodom, nem megyek át sem záróvonalom, sem piroson. az, hogy te szabályt szegsz, az a te dolgod, hogy nekem miért van olyan autóm amilyen, és mit csinálok vele, azt meg végképp nem neked kell eldöntened...mégis mit képzelsz te magadról??
továbbra sem értem, mit miért csinálsz. eddig is elmondtam, ezután is el fogom, nekem nem azért kell 2 tonnás gép, hogy mindenkit ledúrjak az útról, az ilyen énközpontú gondolkodást meghagyom neked és a hozzád hasonlóknak....kicsit olvass vissza, mit mondtam anno a dologról...vagy ha nem tudsz érdemben nyilatkozni, csak személyeskedni azt ne itt és ilyen formában tedd, senki sem kíváncsi rá..
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
fantasztikus pld "ha elütsz autóval egy gyalogost, aki meghal, kapsz a pofádra érte rendesen. de ha ugyanezt biciklivel teszed, akkor mi változott"
hát az, hogy ha vkit elütnek biciklivel az nem hal meg..... legalábbis én még olyat nemláttam, nemhallotam....
persze lehet voltmár a történelemben.Hogy én is pldzzek. Családi és baráti körömben 5db balesetes halottrol tudok ebbol 3db gyorhajtás 2db pedig ittas vezetés+gyorhajtás.
Ha behozták volna 10éve ezt a durván gyorshajtol 800K is lehet a büntetést van rá sansz, hogy legalább 1-2élne köztük.
De ne neee csinálják ezt ez szemétség mert Rick nemfog majd tudni gyorhajtani mert fél majd a büntetéstöl ez igy igazságtalan mértis hmmm ja mert a biciklis ha....
tudom tudom nagy nehéz amerikai autó ami eléd kerül etiprod és neked nincs mitöl félni....Hülyék önigazolása? Találó....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Rick4
félisten
válasz hobizoli #4181 üzenetére
hagyjad, nem érti... ettől függetlenül azt mondom, akire a szabály vonatkozik az tartsa be, egy piros lámpán átmenés autóval, biciklivel és gyalog is ugyanaz, szabálysértés....csak sajnos a gyakorlatban másképp működik az elbírálás. bezzeg svájcban. ott érdekes módon a gyalogosok magukra nézve is kötelezőnek érzik a kreszt. leverném azt a szülőt, aki nem arra tanítja a gyerekét, hogy akkor menjen át a zebrán, amikor zöld, meg menjen át ott ahol lehet, nem ahol szeretne....
-
hobizoli
nagyúr
válasz dabadab #4179 üzenetére
Ja meg a masik. Ha autoval athajtasz a piroson, nem csak akkor b@sznak meg erte, ha baleset lett belole -akkor is, csak akkor megjobban-, hanem akkor is, ha nem lesz, de felvette egy kamera vagy eppenseggel a rendor orra elott tetted
A piroson atgyaloglas pedig kapasbol kimeriti a balesetveszelyes kozlekedes fogalmat, ami kerulendo by KRESZ, akkor is, ha ezzel elsosorban onmagara nezve veszelyforras, mert suicid hajlamokkal bir. Az ijen setaljon be inkabb egy vonat eleA KRESZ meg ugyanugy vonatkozik a gyalogokra is, a piros az piros neki is, akkor is nem vizsgazott belole. En sem vizsgaztam BTK es PTK-bol, megis A-Z-g vonatkozik ram.
hobizoli
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
Aha. Es ha ez miatt lesz baleset ugy, hogy ot ugyan nem utottek el, de kikerulo manoverben utkozik ket auto es egy masik gyalogot vasal el, aki a jarda szelen all varva a zoldet, akkor meg jogyerek modra el is setalhat ez a leszaromenapirosat gyalog, mi? Sot, kituntetesben is reszesitik ezert...
Kedden varakoztam 10percig IX-XIX ker Hatar utnal a 99 busz megallojaban, hat....30-40 fejfat ki lehetett volna osztani. Beall a busz 3 savon tudulnak at, nem baj, hogy autoknak van am zold, aaaa, eppen csak megall hogy ne usse el egyiket se, meg lekurvanyazzak, hogy mit kepzel, hogy a zoldon at mer menni? Azallatja. Ennyi erovel minek lampa, ha zoldon es piroson is az autos a hunyo? Tok felesleges beleolni annyi lovet, zebra is minek, hiszen mashol is atmennek ha eppen ugy szottyan kedvuk, mert nehogyma elmenjek 20m-t....
hobizoli
több drón kell ;P
-
BlacKSouL
addikt
-
dabadab
titán
Ugyan nem latok tul sok eselyt arra, hogy belatod, hogy marhasagokat beszeltel, de itt az eredeti megszolalasod:
"ha az autóst megvágják 300K-ra egy gyorshajtás miatt, akkor egy gyalogost is meg kellene büntetni 50K-ra, ha a piros lámpán megy át... "Nem tudom, sikerult-e felismerned, hogy nem baleset okozasarol irtal, hanem veszelyes kozlekedesrol (javaslom tovabba a "gyorshajtas" es a "gazolas" kozti kulonbsegek feletti meditaciot).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Rick4
félisten
válasz dabadab #4177 üzenetére
erről beszélek....csak sajnos a két dolgot nagyon nagyon összekeverted....csodálkoztam is hogy mit süketelsz össze vissza, felhoztam két példát, hogy megpróbáljam veled megérteni. eddig azt hittem szivatsz, hogy direkt kevered a kettőt, de mostmár látom, hogy komolyan nem érted....szomorú... add meg a szlaszámod, küldök pénzt...
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz dabadab #4175 üzenetére
várjál, ha ölök, mindegy, hogy 10 centi, vagy 40 centi...ne keverd össze magadat is...... az más kérdés, hogy a 8 centi hosszúságú késsel probléma van, ettől még nem követtem el vele semmit, ha otthon van a fiókban. küzdjél még...
-
dabadab
titán
"a hasonlatoddal élve akkor piros nyelű késsel ölhetek, az nem bűncselekmény, mert olyannal ritkán ölnek...."
Alakul ez, csak a kes nyele helyett a penge merete szamit es maris megerkeztunk a valos szabalyzashoz (175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről): "[/i]A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz: a) az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja[/i]"
#4174: Nem, megsem erted. Altalaban veszelyesebb az autos huligankodas, nyilvan egy specifikus eset lehet az atlagosnal tobbe v kevesbe veszelyes: a jogalkoto ezert is tartomanyokat jelol meg buntetesi osszegkent nem pedig egyetlen osszeget.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Rick4
félisten
válasz dabadab #4172 üzenetére
tehár arra gondolsz, hogy ha hajnal 3kor a néptelen utcán áthajtok a piroson, ( hozzáteszem, megtehetem 5km/h-val is, a kereszteződésben alaposan körülnézve, sehol senki...) az veszélyesebb, mintha ugyanakkor ugyanott átmegyek a zebrán, miközben piros a lámpa....érdekes felvetés. asszem a saját határaidat feszegeted ezzel, hogy megpróbálsz egy általad meg sem értett dolgot elmagyarázni..
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #4171 üzenetére
tényleg nem érted, miről beszélek? én ugyanazért többet kapnék, mert 190 centi fölött vagyok, és más kevesebbet, mert 160 centi alatt van? a szabálysértésnek miért része bizonyos körülmény, ha maga a szabálysértés megtörtént. ha piros lámpán mész át, megbüntetnek, ugye? (persze csak ha látják) akkor visszakérdezek, ez a szabály nem vonatkozik a gyalogosra? dehogynem.
és akkor még egyszer. ha gondatlanságból elkövetett emberölés a cselekmény, akkor szerinted mennyi jelentősége van, hogy az utcán gyalogosan fellöksz egy embert, és amiatt hal meg, vagy autóval lököd fel, és attól kampó....
bebizonyítanád nekem, hogy a biciklisek által okozott halálos gázolások és 50 km/h feletti száguldások hogy aránylanak az autósokéhoz?
a hasonlatoddal élve akkor piros nyelű késsel ölhetek, az nem bűncselekmény, mert olyannal ritkán ölnek....vagy legalábbis nem olyan nagy, mert nem nagy számban történik. ezt most komolyan csinálod?
-
dabadab
titán
Igazan nem akarom az agyi kapacitasod hatarait feszegetni, de a birsagokat* annak fuggvenyeben szokas kiszabni, hogy az adott cselekedet mennyire veszelyes, marpedig ebbol a szempontbol eros kulonbseg van az auto meg a gyalogos kozott (nem tudom, hogy tudsz-e meg kovetni, de itt azt is felvetnem, hogy az ittas vezetest is hasonlo okokbol szankcionaljak).
*: azt talan nem kell kulon elmagyarazni, hogy ha tenyleg halalra gazolsz valakit a rollereddel (es nem csak atcikazol vele a piros lampan), akkor nem otezer forint szabalysertesi birsagot fognak kiszabni, de ha megis, akkor majd szanok erre egy kulon posztot.
DRM is theft
-
lajafix
addikt
bebizonyítanád nekem, hogy a biciklisek által okozott halálos gázolások és 50 km/h feletti száguldások hogy aránylanak az autósokéhoz? Tessék már a valóságban járni. Nem a biciklisek okozzák a más kárával járó súlyos baleseteket. Tényleg azt nem érted, hogy mi különbség az autós és az önerős közlekedés között?
Rock'n Roll
-
Rick4
félisten
válasz dabadab #4161 üzenetére
jog hatarozottan ismeri azt a fogalmat, hogy "veszelyesseg", ..megint hülyeséget beszélsz. meg persze ismer sok minden mást id, de hogy jön ez ide???? arról beszéltem, ha meghal valaki amiatt mert gondatlan voltál, tök mindegy, hogy autóval, biciklivel vagy csak gyalog voltál....sajnállak, hogy nem érted....
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #4164 üzenetére
akkor beteszem ide még egyszer:
csak egy példa. ha elütsz autóval egy gyalogost, aki meghal, kapsz a pofádra érte rendesen. de ha ugyanezt biciklivel teszed, akkor mi változott, ugyanúgy közlekedési szituációban ugyanúgy gondatlanságból elkövetett emberölés....gondolkodj már, mielőtt gépelni kezdesz...a hülyék önigazolását most már kifejthetnéd bővebben...kíváncsivá tettél, ilyen gondolkodásmód mellett milyen érveid vannak...
leszel szives válaszolni erre???? nem beszélve a hülyék önigazolásának semmitmondó magyarázatáról...
A te logikád szerint ua ebírálás alá kellene esnie egy lopásnak és egy gyilkosságnak, hisz mind2 bűncselekmény... linkeld már be légyszi hogy ezt hol írtam...
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
hali mindenkinek!
vannak ezek a 2000-től gyártott corolla-k, a dupla kör lámpásak. alig (szinte nem is) láttam olyat, amiben cd-s rádió van. lehet bele rakatni amilyet én veszek mp3-ast? vagy hogyan van ez?Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
lajafix
addikt
válasz dragonfx #4162 üzenetére
ha majd felnősz( egyik jele nálad az lesz, hogy már futja komoly autóra is ), akkor rájössz, hogy a közlekedés nem egyéni, hanem tömegsport. Márpedig tömegben nem csak a te cselekedeted adja ki a végeredményt. Pl: ha jön egy olyan hülye, akinek agy helyett a lentebbi önáltatás jutott és belédszáll, akkor már nem rajtad múlik, hogy kiszálsz vagy elszálsz.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
Az a hülyék önigazolása, amit te itt előadtál.
Tessék már gondolkodni és rájönni, hogy mi a jellegbeli különbség, a gyalog, biciklin, autóval való közlekedés között.A te logikád szerint ua ebírálás alá kellene esnie egy lopásnak és egy gyilkosságnak, hisz mind2 bűncselekmény...
Hagyd abba a kifogáskeresést!Rock'n Roll
-
dragonfx
veterán
válasz BlacKSouL #4151 üzenetére
ezt hagyjuk, bontó kategória.....jó lesz alkatrésznek...érdekes belül semmi nem ment szét annyira kívülről meg igen szal tuti megsuzták....hogy mennyivel mentek lényegtelen ennek az autónak annyi.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
Most öszintén ti tényleg ilyenekkel foglalkoztok egy autóhány csillagot kap meg mikor mennyire törik össze?
Ez egy vicc
A autó kinézete teljesítmény emegbízhatóság aalényeg...egyszerű nem kell megtörni oda kell figyelni és kész....ezért kéne mindnekinek bmw"nem ertem, hogy mitol van akkora arcod az ezereves romoddal."--hehe... amugy ki az az idota aki azt terjeszti hogy egy égi autó feltétlej rossznak kell lennie?..és ezértkell újj. mikor az ujakkal sokkal több a gond...én több új lerobbant autót látok pesten mint régit...
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dabadab
titán
Tulajdonkeppen leszallhatnal az "en Matizomrol", egyreszt mert nem Matizom van, masreszt meg kurvara nem ertem, hogy mitol van akkora arcod az ezereves romoddal.
Amugy meg ha van erdemi eszreveteled, azt ird, de ilyen gyenge kis szemelyeskedesre par a biteket pazarolni.
Mindenesetre a jog hatarozottan ismeri azt a fogalmat, hogy "veszelyesseg", marpedig ebbol a szempontbol egy gyalogos meg egy auto kozott jelentos kulonbseg van.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Rick4
félisten
mondjuk a te matizoddal teljesen mindegy kinek mész neki, max ronggyátöröd...ne legyél már prekrimen, a jog nem arra alapoz, hogy mi lett volna ha.... a te világod egy jó nagy burok, nem ártana néha kinézni belőle....az, hogy te személy szerint mit gondolsz egy dologról, nem (és egyre világosabb hogy nagyon sokszor nem) egyezik azzal, ami tulajdonképp a valóság...
[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #4157 üzenetére
szerintem meg te látod rosszul....verjük meg pistikét, mert butikosok a szülei...hát ez az ovodás mentalitás. ha tudsz a sorok között olvasni, azt írtam le, hogy a büntetés nem az autósoknak kell járjon egy szabályszegésért, hanem az állampolgároknak. attól függetlenül, hogy autóval volt, vagy gyalog....szerinted egy piros lámpán való áthaladás mivel különb szabálysértés, mint egy piros lápmás zebrás átsétálás? rickx-ezhetsz, ha te meg fix vagy...de mire mentél vele?
csak egy példa. ha elütsz autóval egy gyalogost, aki meghal, kapsz a pofádra érte rendesen. de ha ugyanezt biciklivel teszed, akkor mi változott, ugyanúgy közlekedési szituációban ugyanúgy gondatlanságból elkövetett emberölés....gondolkodj már, mielőtt gépelni kezdesz...a hülyék önigazolását most már kifejthetnéd bővebben...kíváncsivá tettél, ilyen gondolkodásmód mellett milyen érveid vannak...
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
"igaza van a jóembernek, aki beszél, ha az autóst megvágják 300K-ra egy gyorshajtás miatt, akkor egy gyalogost is meg kellene büntetni 50K-ra, ha a piros lámpán megy át... "
Ez a hülyék önigazolása Rickx! Egymástól független problémákat összekötni.
Ettől még lehet büntetni a piroson átkelő gyalogost, de a gyorshajtással összekötni felesleges. Ez óvodás mentalitás, hogy én is ütöttem Pistikét de Bandika is. fel kéne már nőni.Fa meg azért van az út mellett, hogy ha letérsz az útról, akkor ne csapd el a parasztot, meg hogy ne süssön a szemedbe a nap.
Sok helyen meg árok is van.[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
SaNyEe
aktív tag
Felénk, (Kaposvár) kivágtak egy halom fát az út mellett. Ismertetném a módszert, mert ha a cél szép akkor a megvalósítás ... Na szal kispista kimegy a brigáddal fátvágni az út mellé, olyan módszerrel, hogy én ugyan le nem hajolok nagyon mert megfájdul a derekam, s kb 40centi magas törzsek azok a mai napig ott vannak az út mellett. . .
Nekem volt egy ilyen szarvasos ( najó őzgida ) esetem, éjszaka jöttem haza, s kb 20-30 méterre a kocsitól átrohant az úton az állatka, mindössze annyit tudtam tenni (teljesen ösztönös volt), hogy a kocsit lerántottam az út szélére így nem csaptam el szerencsétlen állatot(az út jobb oldaláról jött, nem az őzpörkölt miatt rántottam le jobbra ).
-- end of transmission --
-
Dare2Live
félisten
ezt a TVt is eszurják eredetileg városban aki 100kmh vagy országut 160 vagy sztráda 200 felett megy az 800K nyi buntetést kapott volna. Márha jol emlékszem.
ésaki nemnormális és a legalapvetöbb szabáylokat se tudja betartani azt büntessék is meg ennyivel.
OLÉ!don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dumb
senior tag
válasz BlacKSouL #4151 üzenetére
Kb 50-60-nal. Olyasmi mint egy NCAP teszt
A fák szerintem még a régi időkből maradtak, hogy a kocsin és lovon utazókat ne égesse szét a nap, stb. Országutakon 3 autónak el kéne férni nagyjából az útpályán + padkán, ez lenne az alap...
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Rick4
félisten
igaza van a jóembernek, aki beszél, ha az autóst megvágják 300K-ra egy gyorshajtás miatt, akkor egy gyalogost is meg kellene büntetni 50K-ra, ha a piros lámpán megy át... nem zárkózom el a szigorítástól, de akkor ne csak az autósokkal packázzanak. )
az unió 50%kal kevesebb halálos balesetet várna el magyarországtól, de természetesen a döntéshozók ezt látják jó iránynak. mondjuk nem kellene azon elgondolkodni, hogy a nagyobb fákat ki kellene vágni az utak mellől? teljesen mindegy, mi miat tkell lemenned az útról, szembejövő szabálytalanul előző, szarvas, kutya, fácán, bármi, azért döglesz meg, mert ott a fa. sokszor figyelem, hogy a fa törzse, és az út széle között egy méternyi távolság van, pont a hét végén haltak meg nem messze tőlük, tény, hogy be sem voltak kötve, gyorsan is mentek, de csak egy fát találtak el.... mondja meg valaki miért van ott a fa?
erről jut eszembe:
épp hét végén mentünk Gyulára fürdőzni egy kicsit, egy egyenes szakaszon tempomattal 100-zal mentem, szólt a zene, sok érdekes nem történt. lenyúlok a tartóba a telefonomért, hogy megnézzem rajta az időt, mire a párom felhörren...felpillantok, a tükörben látom, hogy egy szarvas bukdácsol azon a helyen, ahol én 5 másodperce mentem.....nagyon nagy szerencsém volt, én észre sem vettem a 3 másodpercnyi telefonnézegetésben, de a párom azt mondja, rendesen benézett az állat az ablakon, kb 20 centin múlt a dolog, hogy meg nem puszilta a tükröt....még belegondolni is rossz, mi lett volna, ha eltalálom. bár minden alkalommal fel vagyok rá készülve, hogy történik valami, még talán jól is vezetek, de fene tudja, hogy akkor épp mit csináltam volna...még ha tudom is, hogy mit kell csinálni...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BlacKSouL
addikt
Tulaj szerint állítólag 130 körüli tempónál leállósávból kiment elé egy kivilágítatlanul elinduló teherautó. Mennyire hihető? Szerintem nem 130-al csapódott be, de akkor kb mennyivel? [link] Ja, és állítólag sértetlenül megúszták, gondolom karcolásokkal azért.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
23:15kor lesz a házon kívül c. műsor, épp azt fogják benne taglalni, hogy kinek lesz jó, 300 db ezres lesz egy gyorshajtásos bünti ára....kíváncsi leszek, mit mondanak...
-
Rick4
félisten
válasz BlacKSouL #4146 üzenetére
én meg elküldöm priviben azt amit ide írtam...ne töröltesd, én felvállalom azt, amit leírtam....megy a privi
csak annyit írok, nekem már a legeléején is ott volt a smiley...[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
És ha nem minden percben látogatom a topikot, akkor honnan tudhatnám, hogy őfelsége 4.Rick ezt a fost egyszer már belinkelte, és ezért már az se lehet rá kíváncsi, aki hozzám hasonlóan nem minden percben frissíti ezt a topikot??
Ugyanakkor akármikor benézek ide, a képernyőmbe beférő 4-5 hsz közül tuti az egyik a tiéd, és abban ha máshogy nemis, de odaszúrva ott látom hogy "de azért a jóféle gázos amcsi verdák az igaziak, mint pl az enyém is". Na jó sarkítok. Csak 10-ből 8 hszodban látom ezt. Még jó hogy nem látogatom minden percben ezt a topikot, különben azt hinném hogy a gázos amcsi verdák a legjobbak a világon.
Mire mondtam volna hogy igazad van? Arra hogy egyszer már belinkelted? Persze, elhiszem, igazad van. De hogy senki nem kíváncsi rá, azt kurvára nem tudhatod, amíg az összes, beleértve a read-only fórumozókat is egyenként azt nem írja hogy nem érdekli, mert már látta. Azért lefutott mert már láttad? Meg még 10 másik ember is?
Teljesen nyilvánvaló hogy egy olyan kardinális dolgot, minthogy pl Talmácsi világbajnok, nem fogok úgy belinkelni, mintha még biztos senki nem tudná, de egy olyan marginálist, mint az hogy egy szar kocsi hogy lett szétzúzva, azt linkelte-e már bárki bármikor bárhol...Mégis honnan kellett volna tudnom?
Elmehettél volna mellette, mint ahogy gondolom mindenki elment mellette megjegyzés nélkül, aki már látta négy hónapja, de mivel ezt Te, 4.Rick linkelted akkor, hát ezt meg kellett jegyezned. Ergo a baxtatást nem én kezdtem. Én meg még próbáltam poénra venni a lottószámokat, de úgy látom kár volt.
Na, mivel hirtelen felindulásom elszállt, nem kívánok erről többet írni.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Rick4
félisten
válasz BlacKSouL #4144 üzenetére
áááá, tudtam. .... ahelyett, hogy azt mondtad volna: igazad van, inkább egyszerűbb mást baxtatni..a nagy gázos amicsi verda miért is lenne lefutott? nem napi szinten emlegetem, csak ha a véleményemet vagy tapasztalatomat kérdezik. ezzel meg végképp nem tudom mi a bajod, ebből áll össze a fórum....na meg a kötsög emberek kötsög hozzászólásaiból...
most komolyan: benézel a forma1-es topicba, és belinkeled, hogy 2007ben raikkonen nyert ausztráliában, szerinted körberöhögnek? csak elmondom, minden a maga idejében van jó helyen, mint pl anno 2 évesen nem volt ciki, ha a gatyádba csináltál egy nagy futkorászás közben, de motmár azért csak ciki lenne, vagy nem?
-
BlacKSouL
addikt
Akkor soha ne linkeljen senki semmit, mert lehet hogy 4 éve már linkelte valaki..
áh, legközelebb megkérdezlek, úgyis minden egyes linkre emlékszel,no nem mintha a nagy gázos amcsi verdák nem lenne szintén lefutott dolog, ráadásul nemcsak négy hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz BlacKSouL #4127 üzenetére
akkor benyomhatnád ide a május 12-ei lottószámokat, hátha akar vele valaki foglalkozni...
(#4128) Dare2Live: ha a világítás rajta van, és elfordítod a kulcsot, akkor vagy elhalványulnak a láémpák, vagy nem. ha nem, az önindító nem is vesz fel áramot, akkor valószínű bendix, ha felveszi, de nem forgatja, akkor álló, vagy forgórész menetzárlat, egyszerűbb esetben bronzpersely. javítással együtt is max. 15K kellene, hogy legyen. most arra nem térnék ki, hogy a kábel xaraxik, fiatal autón nem szabadna ilyennek történnie..
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
azért röhely mostantol majd végigfényképezem a kocsit kötelezö szerviz elott?
Mindenesetre ha rajovok tenyleg eztortent levagom a tokuket irok a Toyotanak meg japanba is...
dragonfx: ezen a heten 3szor inditottuk bena toyotat betolassal szoval ez indul.
-
aesir
veterán
Nahát, ez eléggé érdekes...
Van saját életem...
-
lajafix
addikt
gázt kis motorú autóba és évi 20e km alatt nem éri meg beszerelni, a beszerelés költsége max másfél év alatt térüljön meg, mert nem azért rakatja be a drájver, hogy környezetvédő legyen, hanem hogy olcsón kijöjjön az üzemanyag.
A thread elején egy 2.5 literes V6 moci állt, no ott nem 6 literrel kell számolni ! V6 be minimum 300 ezer egy hengerenkénti gázszett.
Rock'n Roll
-
SaNyEe
aktív tag
egyáltalán nem fosok tőle, csak:
1. nincs még mibe beszerelni
2. első ótómobil nemhiszem, hogy addig meg volna tartva, hogy megérje beszerelni.
3. kisautót fogok elsőre venni ami eleve elég keveset fogyaszt .. igaz azt benzinbőlSzóval legyen mondjuk éves szinten 15ezer km, 6l átlaggal számolva, gázból legyen 6,5-7liter. Az 260.000 benyából, gázból meg 178.000pénz. Ez 82.000 megtakarítás évente, egy normális gázszett beszerelése 250körül van, megtérülési idő várhatóan 4év. Drágábban nem lehet eladni mint egy sima benzinest, meg az se tuti, hogy annyi ideig meglesz a kocsi.
Ennyi-- end of transmission --
-
-
dragonfx
veterán
válasz Dr. Ernő #4124 üzenetére
Miből gondolod neki Z4 Mkéne nem hasonlít a swift kicsiségére
#4125>>sajnos pont alényegi része ment a tönkre amotor...tuti hogy a blokk megsérült nagyon keményen ergo javíthatatlan.
Amugy ez hír érdekes...nem nagyon tükrözi a valóságot, vagyis Mo.ra nem vonatkozik mert itt, annyi uj 5ös járkál hogy nem igaz, meg 7est 6ost is látni bőven és ezek 15-20 as kategriák, elég szépen termelik a lécit...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Yaris 3év 2hónapos, nemrég volt kötelezőn.
A héten most 3*nem akart elindulni önindítóval.
1*1napot ált indítás elött, 1*kb 10percet és 1*kb 20percet.A dolgot totál szar aksinak nézném: efekt uaz mint szar aksinál: önindító nem akarja megforgatni a motort. DE ami furcsa, ha felkapcsolom a világítást+magnót+belső világtást azok meg vígan mennek.
Ha 1mert tolom a kocsit és megforgattatom a motort akkor elindul.Van még1 dolog ami zavar: Amióta elhoztuk kötelezőröl sose pöccre:"első fordításra" hanem 2-3.fordításra indult a motor. (Amióta biztosítószervíz kilopta a rossz notimbol a még használható dolgokat nem hiszek az ilyen véletlenekben....)
Kocsi a 3éven eresztül futott 63ekmet, kötelezőt/légszürő/olajcserét.... mindig megkapta és végig 10+Cs garázsba volt tartva + 95%ban városban futott.
-
BlacKSouL
addikt
Tűzpiros fullextrás Ferrari eladó, hátulján kisebb sérüléssel
-
Rick4
félisten
és egy vicces történet: [link]
-
Mawyx
őstag
válasz V.Stryker #4108 üzenetére
Aki a házba van bejelentve az kap parkoló cetlit, de csak egyet! Ha pl több kocsi van a családban, de a családtagok vidékre vannak bejelentve, akkor cumi van, mi is ezzel szívunk. És csak adott területen érvényes a cucc Azt nem tudom pontosan,hogy a kocsiak ki nevén kell lennie, de ehhez sztem nincs közük, az állandó lakcím a lényeg, nem a verda.
[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Rick4
félisten
ja, az amcsi gépek ilyet is tudnak:
-
Dumb
senior tag
válasz Gebriel #4114 üzenetére
Itthoni vásárlásnál, én nem vennék 1 milla alatt /124-est kb. 1,5 alatt Benzines, vagy dízel?
Szokásos dolgokra, milyen a motor, hogy indul hidegen, füstül-e, ha igen mennyire, milyen a hangja, búg-e a diffi hátul, milyen a kasztni, rohad-e. Az enyém lassan 18 lesz, de semmi rozsda sehol. Van egy 18 éves 124-esünk is, mint első tulaj azon sincs semmi rozsda.
Mennyire kopott a kormány, a pedálok, bár ez is lehet csalóka, és nem mindig mérvadó
Ettől függetlenül simán vannak rohadtak, lehet javítani, kérdés hogy meddig lesz jó a javítás"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
SaNyEe
aktív tag
Hát nemtom, azt a 115.000km-t én inkább nem hinném el, lehet volt az 215.000 km nem is oly régen
Ez egy igazi utazóautó, grand turismo vagy hogy híjják ezeket, autópályára fel aztán goto ideoda. Ettől függetlenül tényleg szép.
Még mielőtt alaptalannak tűnne amit írok. Ismerős Audi A6 2.8V6 1998as évjárat jelenleg 368.000km!!!!! Hozzáteszem céges autó, de egy muki használja mióta megvették, ennek ellenére hogy ennyi km benne van, nem nyöszög benne semmi, motor szépen duruzsol, futómű sem kotyog még, szóval nagyon jól bírja.
A Mondeok tényleg olcsóbbak mint a vectrák, nemtom, hogy ennek mi az oka, de tényleg egyel újabb generációsokat lehet kapni ennyiért.
... majd mindjárt jön Rick4 aztán megaszondja, hogy gázt neki azt jóvan-- end of transmission --
-
Kicker
őstag
válasz lajafix #4112 üzenetére
elég puccosan néz ki a képen... 2.5ös motorral szerintem reális a 115E km... mennyit fogyaszt egy ilyen dög? milyen a gyorsulás? 1.8-ért egy 2.5-ös v6-os autó azért nem rocc..
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
erről mi a vélemény?
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lajafix #4106 üzenetére
A tulaj egy másik kerületben lakik.
Tehát elképzelhető,hogy én vidéken maradok bejelentve, a verda az én nevemen és a tulaj meg az önkormányzattól csak kér egy x típusú és rendszámú gépjárműre egy engedélyt? (jah, itt értem,hogy az ő nevén kell legyen...de egy család esetében ezt nehezen tudom elhinni,hogy minden autó egy ember nevén kell legyen.:S)-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz V.Stryker #4101 üzenetére
Most olvasom,hogy tök hülyén fejeztem ki magam.
Szóval a helyzet:-Vidéken vagyok állandóra bejelentve
-Autó még nincs átíratva
-Budapesten lakom albérletben, szerződés nincs, bejelentve nem vagyokKérdés:
Mi a megoldás,hogy a kerületben,ahol lakom, ingyen parkolhassak?
-
-
Rick4
félisten
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki tudna abban segíteni,hogy ha állandó lakcímem vidék, aminn nem is akarok változtatni. Max tartózkodásiként másikat. Hogy lehet megoldani,hogy a kerületben ahol lakom ingyen parkolhassak? (az autó az én nevemen van adott esetben)
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest