- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
MaCS_70 #6658 üzenetére
Hát, nem olyan bonyolult az.
Első lépésnek például elérni azt, hogy az adott porton müküdjön a dhcp és a router adjon ip címet az eszköznek.
A második lépésként meg beállítani a net elérést a mobilneten keresztül.
Ha a router már eléri a netet, akkor beállítani a nat ot, hogy a rákapcsolt eszközök is elérjék.
Ha ez megvan akkor tűzfal szabályokkal kialakítani egy alap biztonságot.A Mikrotik nem megismerhetetlen, ellenkezőleg, nézz meg egy Juniper oldalát, vagy akár egy Cisco-t
Sokkal kevesebb infot fogsz találni.A 4 komersz márkával meg lehet csinálni azt amit akarsz ?
Amikor én megvettem az első Mikit a HEX 750 GR3 ast kb 10 perc után volt net, úgy hogy elötte nem láttam még mikrotiket.
Persze olvastam a témában, és most sem mondanám szakértőnek magamat még kezdőszinten sem.
De ami akartam terveztem beállítani azt meg tudtam csinálni a netes leírásoknak ill. eme topik segítségével.
A konkrét választ sokszor nem kaptam meg, de azt igen, hogy merre is induljak, hogy mire keressek rá, pl a YT videon.A legtöbbet a dual wan al kinlódtam, aminek semmi értelme nem volt, nem adott hozzá a rendszerhez nem nem vett el belőle, csak érdekelt, hogy hogyan lehet megcsinálni.
(#6690) Guszti
Leírhatnád, hogy mit is szeretnél megvalósítani, és egy rajz is segíthetne
(#6704) Guszti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest