Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5806) brickm válasza bacus (#5805) üzenetére


brickm
őstag

Pedig annak a szabálynak is számol a számlálója, elvileg a restart óta 287 csomag ment át rajta, , 142kB adat. ami reális lehet abóbl kiindulva, hogy azóta a fő masq- en 8700 cosmag és 1430kB adat ment át. Belépkedtem a géppel meg a telóval és kipróbáltam tud-e pingelni meg netezni.

Egyébként azért raktam be, hogy tudjak a VPN becsatlakozással is netezni távolról az itthoni IP-mmel, mindjárt megnézem ha kiveszem is tudok-e. (szerk:: kivettem, így a kliens nem megy ki a netre, tehát kell a masq szabály a pool-ra ha netezni is akarok vele.)

Pár nap múlva megint elém kerül a win7-es kliens, kipróbálom ujratlepítek mindent rajta amit tudok épp(egyébként tázfal ki van teljsen kapcsolva rajta már, rendszergazda a fiók, hálókártya sorrendet is módosítgattam stb...)

Egyébként az egy erősen vállalati környezetben van, mint ahogy a topológián is láthatod, viszont a telómat feltettem ugyan arra a hálózatra, és az akkor is hazajött, szóval mennie kellene.
(Ja igen, pl a tescobol nem tudok hazajönni a telefonnal se, gondolom ők a 41194-es portot kiszűrik)

Köszönöm neked is és bambano-nak is, hogy foglalkoztatok a problémámmal!
Ha sikerül beléptetni a másik gépet is jelentkezem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.