Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3638) Adamo_sx


Adamo_sx
aktív tag

Adott egy RB2011 router, az eth10-en jön be az internet a DIGI ONT-ből. Ezzel minden rendben. Az USB portra rádugtam egy Huawei E3372 LTE (USB device Id: 0x14dc) modemet Telenor kártyával. A modemet előtte egy notebookon beállítottam, hogy ne kérjen PIN kódot, illetve olyan APN-t, amivel publikus IP címet kap (a modemet a számítógépre dugva feljön egy "weboldal" a böngészőben, ezen keresztül lehet állítgatni a modemet és itt látszik is a megkapott IP cím). Sajnos azonban úgy tűnik, hogy ez nem csak egy sima modem, hanem router is egyben és NAT-ol, befelé egy 192.168... as címen jelenik meg.
A mikrotikben 'lte1' interfaceként jelenik meg, és egy DHCP klienst ráakasztva ott is megjelenik ez a 192-es privát IP cím.
Namost ezen a mobil neten nem akarok normál forgalmat átküldeni, nem tervezek failover-t sem, annyi lenne csak a cél, hogy adott esetben, ha pl. a DIGI leáll, akkor a routert elérjem kívülről. Ehhez kellene ugye egy dinamikus DNS szolgáltatás, de ehhez kellene a modem külső, publikus IP címe. Ezt hogyan tudnám kinyerni? Modem parancsokra (amik az LTE interface-hez vannak a ROS-ban) nem válaszol:
[admin@EWN] /interface lte> info lte1
failure: Modem does not have serial interface!

Illetve egy pillanatnyilag még nem aktuális, de azért kíváncsi lennék rá, hogy lehet-e: a kártyáról lehet SMS-t küldeni és fogadni (a PC-n webes felületen). Ezt a funkciót vajon el lehet érni a Mikrotik alól?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.