Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17117) Alteran-IT válasza Pille99 (#17116) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Amúgy simán sem éred el a többi eszközt, próbáltál már távoli asztalt, vagy hasonlót? Mert én is tegnap előtt frissítettem fel minden eszközt, meg konfiguráltam be a főrouteren a WireGuard-ot és minden szépen megy, tehát fel tudok csatlakozni, van rajta internet is és távoli asztallal telefonnal fel is tudok lépni a belső hálózatban lévő gépre, azonban pingelni nem tudom, de a vicces az, hogy csak a Windows 10-es PC-t, ugyan azon a hálózaton lévő Mikrotik AP-kat tudom pingelni és mondom, a gép elérhető ha az egyéb szolgáltatásait nézem, legalább is a távoli asztalt, mert azt eleve úgy állítottam be, viszont az SMB sem működik a pinggel együtt, de csak WireGuard-al, ugyanis van már régebbi L2TP konfigurálva úgy, hogy a belső hálózatba dobjon be, tehát ugyan abba az IP tartományba és úgy is, hogy külön IP tartományba és érdekes mód, L2TP esetén mindkét esetben működik gond nélkül a ping és az SMB, mindegy hova rakja a telefont, csak WireGuard esetén szarakodik, pedig nem tér el másban annyira sem az alkalmazott IP tartomány, sem pedig a hozzá rendelt tűzfalszabályok, de végül is mindegy is, mert ha a számítógépen a tűzfalban kikapcsolom a Local Services (TCP/UDP) és az Incoming ICMP blokkolására vonatkozó szabályokat, akkor igazából működik a ping is és az SMB is, szóval ez Windows-os hülyeség, legalább is nálam, csak azt nem értem, a WireGuard-os hálózatot miért azonosítja másképp, na mindegy. Nálam ennyi volt a "probléma", igazából pár perc alatt rájöttem, csak kicsit szórakozni kellett, de akkor is bosszantó, majd ha lesz kicsit több időm, vagy a routerben módosítom a WireGuard-os hálózatot, vagy a Windows-on a tűzfalszabályokhoz berakom kivételbe.

Szerk.: Módosítottam a WireGuard-hoz tartozó IP címeket és a tartományt arra, amit L2TP esetén szoktam használni és a probléma megszűnt, kb. fél perc volt és így nem kell a Windows-al szarakodni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.