- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
ekkold #16841 üzenetére
Pár trükk van, az egyik, hogy 1 liter forralt vízhez 1 evőkanál só kell, ezt nem szabad elszúrni, ha bekeversz 1 litert és a felöntésnél kevés, akkor újból forralj és keverj be 1 litert 1 evőkanál sóval, a felesleget kiöntöd, de nem lehet eltérni az aránytól, mert vagy sós lesz, vagy sótlan.
A másik trükk a bevagdaláson van, én egyik végén félbe vágom majdnem teljesen, majd a másik végén negyed fordulat és megint bevágom majdnem teljesen. Ezzel szinte 4 részbe vágtam az ubit, mindenhol jól átjárja a lé. Természetesen az uborkát előtte megmosni, végeit levágni, stb.
Én teszek bele egy fej (vagy volt már, hogy több) fokhagymát. Nem egy gerezded, egy fejet. Ennek egy részét mi megesszük, de van aki nem, meg ennek a mennyiségét is mindenki magának belövi, én szeretem, többet teszek bele. A legtöbbször 3-5 literes vödörben szoktam csinálni, nem teszem tele legfeljebb.
És a lényeg, a kenyeret nem szabad tömködni, szétszedni, mert az csak a folyamat beindításához kell (ki kell tapasztalni melyik a legjobb kenyér a környéken ehhez, az a legjobb ami kovásszal készült), de amikor kész az uborka, akkor le is kell tudni állítani a folyamatot..
Tehát egy szelet kenyér a tetejére, alá kapor.. felönteni a bekevert sós vízzel amíg el nem lepi.A beindításhoz kell a meleg, ha nyár van, 35 fok, netán még a napra is ki lehet tenni, hát ott 1 max 2 nap alatt kész. A leállításhoz kenyér ki, majd hidegre az egészet. A folyamat teljesen lehet nem áll le, ezért az ubi 2 hétnél tovább szerintem nem áll el, illetve megpuhul, de kinél marad meg addig?
Én azt szeretem amikor az uborka még roppan, és nem savanyú nagyon, de minden nappal érik tovább még a hűtőben is, azaz puhul és savanyodik is. A melegben nagyon gyorsan, ott 1 nap plusz, már számomra ehetetlen állagúvá puhul !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest