Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
Engem azért akart egyszer megverni egy biciklis, mert ő nem tartotta be a járdán a sebességkorlátozást és emiatt sokkal hamarabb odaért, mint hittem, plusz nagyot kellett fékeznie. Az ilyen tahó biciklisek miatt utálják őket az autósok. Szerencséjére nem szálltam ki, nem derült ki, hogy fele akkora élősúllyal mihez kezdett volna.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Megnéztem a videódat. Az a véleményem, hogy az ilyen stílusban közlekedőket be kellene zárni pár hétre, hogy elgondolkodjanak a dolgokról. Aki ennyiszer kírésti a szerencséjét, arra tényleg nem tudok mást mondani, csak azt, hogy várják a vesédet.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tbs
addikt
Látványos, bevallom tetszett.:!
De... Pont az ilyen bringások miatt rühellik a bicajosokat a gyalogosok és az autósok.
Pár éve próbáltam kerékpárral járni a munkahelyemre, nyár végén kezdtem. 2 hétig bírtam. Aztán az egészségem megóvása érdekében letettem a dologról. Pedig az út 3/4-e kerékpárút volt...
Ivan15: halhatatlan... Vagy hallhatatlan... (Fül. Érted.)
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Egyrészt nagyon sokszor használod azt a feltételezést, hogy az előtted/melletted menő nem változtat a mozgásállapotán és te elsuhansz mellette. Ami vagy bejön, vagy nem. Ez lutri.
Másrészt meg úgy látom, a kresz neked almás.
Abból pedig, hogy 13 év alatt nem volt baleseted, nem következik, hogy a jövőben sem lesz. Akár holnap, akár 5 év múlva.
Én nem szeretem, amikor a közlekedés egyes résztvevői minimális szinten sem figyelnek a többire. A kirívó példa, amikor két biciklis előz meg az úton ugyanazon pillanatban, az egyik jobbról, a másik balról. Ilyenkor végképp nincs mit csinálni, nem tudok neki helyet adni, semmi, mert akkor kivasalom a másikat.
Javaslom neked a bkv-t.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
_seth_
veterán
Azért nem árt vigyázni... engem csak egyszer ütöttek el olyan emberesen de akkor éppen kerékpárúton mentem és az autósnak volt kirakva a STOP tábla de nem érdekelte... egy kis mocitető majd szélvédő utána az volt a szerencsém, hogy puha fűre estem és még a föld is puha volt mert eső útán történt... annyit csinált az autós, hogy kiszállt és segített felállni majd már el is tűnt... én meg visszaültem A bukómnak volt haszna... kb 3x koppant Igaz utána még hónapokig fájt mindenem de komolyabb sérülésem nem volt... városban volt már, hogy wartbourgos bácsi nyitotta ki rám az ajtót ott ahol még csak meg sem lenne szabad állnia persze ő kiabált rám... stb stb...
----
Az autósok nem számítanak arra, hogy egy biciklis 15-20km/h-nál gyorsabban közlekedik, arra sem számítanak, hogy esetleg jó féke van és pillanatok alatt meg tud állni...
Amit pl nem szeretek: állok bringával az út jobb oldalán majdnem a padkán, hogy mellém elférjen egy autó mert úgyis mellémáll... és akkor jön egy nagy dög (ifa, kamion, busz...) és úgy áll mellém, hogy ha nem vigyázok ott helyben lezúz és ha tegyük fel rácsapok akkor néz ki gyilkos szemekkel, hogy mi a f... van??? az persze nem zavarja, hogy én már nem is az úton állok hanem mellette a padkán túl...
Autós, motoros, biciklis, gyalogos... mindegyik táborban van bőven olyan akit nem lenne szabad a lakásból sem kiengedni...Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
bambano
titán
Meg vigyázol, hogy ne csikard meg az autók oldalát, ne törd le a tükröket meg ilyenek? meg hogy a busz, amikor a holtterében mész, ne forduljon rád?
A biciklinek szerintem nem lehet jó fékje, de erről nyithatunk vitát.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tbs
addikt
Naja, de ezek az ''apróságok'' mind a hatékony lassulás ellen hatnak. Ültem már olyan autóban, amiben hiába támasztottam ki kézzelábbal, az 5pontos öv fogott meg fékezéskor. Ilyet semmilyen keró nem lassul ember/gép törés nélkül.
De nem vitatom, tényleg van pár előny a bicajos oldalán: ritka jó manőverezőképesség, a kakasülő miatt kvázi jobb rálátás a forgalomra, stb. -
dragonfx
veterán
a hibák
fekete mögött felugrathattál volna járdára, a2 csajnézős tényleg zsír, meg az egész video, nekem is fel kéne venneme gy margit híd oktogon szlalomot ...a szlalom lassú volt
Ke egy ilyne kamera"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
_seth_
veterán
Jaja... sajnos tapasztaltam is
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
''Ideális világ.'' Ez jutott eszembe elsőnek a videó közben Jó autó, ránézésre jó út...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
biga
őstag
Valójában nem. Megoldható lenne az is, csak akkor már nem gazdaságos. Legalább is benzinnél nem. Azért mondtam a két ütemü dízelt, és hoztam példának a Daihatsu személyautóba tervezett motorját. Az pl elvben teljesíti a még nem is létező Euro V. előírásait is! Azért az szép egy 1,2l-es dízeltöl, ami mellesleg 88LE és 230 Nm leadására képes, nem?
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
Turbo ugyan van benne azt hiszem, de az emlékeim szerint csak a gázáramlás szabályzásában vesz részt. De erre már nem esküdnék meg. Nem olyan régi egyébként, nem olyan régi cikket olvastam róla, mint hamarosan piacra is kerülő fejlesztést. Használták egyébként eddig is a 2 ütemü dízelt sok helyen (teherautók vagy hajók pl, amik mellesleg gyakran ellendugattyúsak voltak, hengerfej nélkül ugyebár ), csak személyautóban nem volt jellemző. Csak a személykocsik ilyen fantáziátlanok
Ja, találtam róla cikket: [link] Mégis van benne sima turbó is a mellett, amit említettem. Legalábbis ha jól értelmezem.
[Szerkesztve]''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Gyuri27
félisten
Azért büdős mert ásványi oljat kevernek hozzá. Szintetikussal nem lenne büdös! Csak akinek trabija van az nem vesz az autónál drágább olajat!
t1: az az igazi. Az még lámpánál gyorsul is. Hiába a német technika!
Über könnyű kaszni, pompás váltó, léghűtéses motor. Akár csak a porsche.Amd - Radeon - Ryzen
-
N1
tag
fantom? ló@szt fantom.
inkább idióta.. épeszű ember ilyeneket nem performál, hogy 350-el átrepülünk egykeréken a lángoló úton..(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''
-
-
N1
tag
A belső alapján sokkal kevesebb mondjuk nem lehetett, felszúrta az ötödiket és nyomta tovább. Gondolom nem 120-nál tolják egy hegyiversenyen az ötöst a pilóták.
(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''
-
dragonfx
veterán
ez kemény, kicsit le voltak maradva róla.
De a legnagyobb mindenki megy át szépen mintha mi sem történt volna, csak 2 kapu lángokban, a rendőrkocsiból kiszálló sem sietett igazándiból gondolta már úgyis mind1.
magyra segítségnyújtás...ugye múltkor téma volt itten hála nekem.
Amugy ehhez angy bénaság is kell azt a pici részt telibekapni, nem igaz ennyire nem figyelt, sávban jött, oldalr akapja átsuhan és kész."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
Lehet szimpi voltál neki ennyi, és ezzel próbált figyelemre méltatni, hogy dob be a bicajt hátúlra és szállj be mellé.
''Audiba ne rakj szerintem, mert kiröhögnek, ez BMW specialitás ''---az, de sajnos mostanság úgy fogalmazok német specialitás, mert golfba, vectrába, astrába, audiba is láttam már...tán mercibe még nem.
[Szerkesztve]"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest