Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Én is gyorsan elcseréltem a 45-öst feketére, mert csúnya volt a fekete vázon az ezüst obi. Félek, hogy a 17-est és a 12-est nem tudom ilyen gyorsan elcserélni. Persze az is megoldás lenne, ha a vázat tudnám ezüstre cserélni, de erre még kisebb esélyt látok. Pedig az jobban tetszik. 
Amúgy Degeczi jól beszél, tisztelendő, hogy E-400-tól az E-M10-ig használják a BLS-1 akkut, és amikor a japó szabályok miatt változtatni kellett a töltésén, akkor is meghagyták a méretét/érintkezőit.

-
Degeczi
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Szerencsére úgy néz ki, a kompatiblitással nincs gond: a régi E-PL2-től nem csak az akkuk használhatóak az E-M10-ben (ez is szimpatikus: ha a méret hasonló, minek vezetnének be új akkut), de az ahhoz vett rádiós távkioldó is, tehát vészmegoldásnak mindig megmarad, ha a telefonos program épp hülyéskedne is
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
nem ezt akarom megoldani egy szem rendszervakuval, sztem simán még mindíg nem értitek páran mit szeretnék... nem kell profi világítás, nem kell nagyobb dinamika, csupán a környezeti fényeket akarom kiegészíteni. ezt meg lehet oldani derítőlappal is, tudom, mivel van derítőlapom, próbáltam, de állandóan magaddal hurcolni kényelmetlen, és kéznél kell legyen egy segéd, aki tartja... biztos hogy ilyen célra is állványok, vakuk, derítők, kioldók, ernyők stb kellenek?

(#57078) schawo: na ez végre egy olyan ellenérv, ami komolyan elgondolkoztat... de akkor miért léteznek egyáltalán állítható nd-k, hss-t tudó rendszervakuk stb? sztem tényleg ki kéne próbáljam ezt a dolgot, megpróbálok szerezni valahonnan egy manuális vakut, hátha...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
van egy nd4-em, egy nd16 (ami már az esetek felében elég, ha nem túl erős a fény vagy a modell sötétebb ruhában van, leszorítja a záridőt 1/160 alá simán, ez pl. F2.8-on készült az nd16-al vakító fényben, és a záridő mint láthatod 1/125-ig lement), és úton van egy nd32, ami már sztem mindenre elég lesz...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
na, akkor mégegyszer
: a pana mellett döntöttem, nem fogom az elkövetkezendő években leváltani, nem bántam meg, a fujira sosem tudnék olcsó portré fix-et venni, na meg oly-val is deríteni akartam, és valszeg fujival is szeretnék... rengeteg olyan helyzet van, amit a dinamika sem old meg, pl ha az arc egyik fele sötét, vagy ha a szemek árnyékosak, meg amúgy is, a dinamika csak dinamika, csodára valszeg az sem képes, ha a háttér világos, az alany sötét, akkor valszeg fujival is ugyanez lesz, max nem ég ki, bukik be semmi.
vagy lehet, hogy mégis csodára képes a fuji dinamika, ezért nincs egy normális fuji vaku?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vario nd-t meg sima nd-kkel is lehet helyettesíteni nem? az előbbi előnye csak annyi, hogy nem kell cserélgetni gondolom...meg a fényviszonyok általában nem változnak annyit, hogy egy rekeszeléssel, vagy iso emeléssel ne lehessen kordában tartani a záridőt... -
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Az már meglesz, jaja.
Másik: várható vmi fejlődés szenzor téren (zaj), új modellek 2015-ben ? Vagy kukázzak a 45 fix mellé egy M10-et ? (Másik opció lenne egy használt E-PL5 a 45-öshöz jóárasítva és megvárni ezzel a vázzal, mi jön jövőre, csak tüzijáték, vagy értelmes dolog is, és akkor az E-PL5 mehet lepasszba hugomnak pl).@schawo:

-
.mf
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Hmm... jó trükk ahhoz, hogy megfelelő körülmények között a fizikai pixel-méret növelése nélkül a felbontást növeljék. De 40 Mpx helyett inkább olyat kérnék, ahol csak 16 Mpx van, de minden egyes pixel külön megkapja a grbg infót, nem pedig csak az egyiket veszi, a többit interpolálja a szomszédosokból. Mondjuk az "akár 40 Mpx akár 8 képből" valamennyi reménnyel kecsegtet, hogy így lesz.
Nappali képekhez jó lesz ez, ahol a záridő elegendően alacsony.
Meg gondolom beállítható lesz, hogy pl. ha a záridő 1/500 alatti, akkor 4 képből, ha 1/1000-nél is kevesebb, akkor pedig 8 kép.
1 kérdés vetődik fel még bennem: a dead- vagy hotpixelek akkor itt most egy még nagyobb felületre lesznek hatással..Jjeahh: biztos, hogy nem lesz fw upgrade-ben, az EM5-ben nem volt az a live composite, ami valószínűleg ehhez kell. Valószínűleg erősebb feldolgozó is kell hozzá. S ha lehetne is, akkor hol lenne az üzlet?

Schawo: add hozzá a mozgatás-stabilizálás-ellenőrzés időtartamát is.
-
schawo
titán
válasz
madgie
üzenetére
Akárhogy gondolkodom, azonos zajszinthez szerintem nincs szükség sokkal hosszabb záridőre, mint eltolás nélkül, hiszen a több kép nem csak a felbontást növeli, hanem segít a zajszűrésében. Szóval sok alacsonyabb záridős (magasabb ISÓs, esetleg önmagában alexpós), zajosabb kép együtt azonos expozíciót és zajszintet adhat, mintha egyben lett volna kiexponálva a kép.
-
ROBOTER
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ha a vázon és esetleg a saját RAW konverteren kívül más nem támogatja, és csak JPG képre vonatkozik, akkor megette a fene.
Én abban reménykedem, hogy az AP-t lehagyják róla mint az E-M10 esetében, és egy picit kompaktabb lehetne a váz. A kiegészítőknek szinte semmi értelme nincs, komolytalanok.
-
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nem jó, nagyon nem jó... Nálunk tele van az épület 'szatlan 40-es női középvezetőkkel, nem normális egyik sem. Fölfele már nem tudnak jutni, mert a felsővezetői kört gyakorlatilag egymás közt forgatják cégen belül, meg a cégek között is, de attól nagyon félnek, hogy valaki jobb náluk a beosztottjaik közül, ezért minden értelmes gondolatot nyomnak el izomból. Mindennek úgy kell lennie, ahogy az elmúlt 20 évben csinálták, mert az a jó.
Mindemellett persze arrogánsak, vagy épp sunyik. -
Chance
tag
válasz
madgie
üzenetére
Tudtommal akkor, ha felismeri. Legalábbis Nikonnal, ha bepipáltam az automatikus korrekciót, akkor a Nikon objektíveket felismerte, kiírta, korrigálta, a 3rd partyknál meg kiválasztottam a gyártót, és úgy már felismerte.
Itt, most egyik sem működött, üresen maradtak a lencsére vonatkozó mezők. -
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
nem tom, oly-n amit láttam az élőképen olyan lett a fotó is...tehát tudtam pl., hogy kell-e expókorrigálni vagy sem, g3-nál fogalmam sincs. csak annyit szeretnék, hogy ne világosítsa a keresőt, nekem nem éjjellátó kamerára van szükségem, hanem élőkép alapján akarom korrigálni, kiexponálni a képet

-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Az, hogy te nem cseszted el még nem garancia arra, hogy jjeahh nem fogja!

Mondjuk ő alapvetően manuálozik, te meg AF lencséket használtál jellemzően, nem? Persze ez a fénymérés pontosságán, megbízhatóságán nem változtat.jjeahh: full manuálban tolod, vagy a fénymérést a vázra bízod?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Hát, ha ott nem zavartatták magukat ahol bárki láthatta, képzelem mi történik egy zárt helyen. Másik oldalon meg ott vannak a bezárt kisboltok akik már nem bírták a fosztogatást, és inkább feladták az üzletet. Meg a másnap kisétáló és a rendőr képébe röhögő elkövető. Azt hiszem ebben a kérdésben nem lehetünk elég okosak.
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Szekszárdot is telerakták leddel. Éjjel a város felett rideg lilás fény van, az utcákon meg hidegfehérnek csúfolt furcsa fények. Mivel pontszerű a forrás, hiába a foncsor vagy mi, azt érezni, hogy minduntalan a szemedbe világítanak a kis lámpák.
De a legdurvább ha lakásban vannak az ilyen ledszarok. -
.mf
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Assz'ed feliratkozok minden egyes szembejövőre, aki azt mondja?

Nemrég vettél ájfónt, ötest, nem? Egyből az első, telók közül egyik legnagyobb kedvezménnyel, nem hazudtolod meg magad
Bah, kevés vagyok én a guglin helyszínkereséshez és távkomponáláshoz. Nézem az utcakép-nézetben a fjordok menti utakat, elképzelem nyári napsütéses zöld lombos és füves kép helyett hóval és sötét éjszakával a tájat, majd próbálom elképzelni, hogy 17, 12 vagy halszem látószögével hogy néz ki, és folyton oda lyukadok ki, hogy nagyok a távolságok, 12 és halszem valszeg nem adná vissza jól a magasságot-mélységet / méreteket, a 17 és 25 még csak-csak, de inkább 45-öt használnék... de akkor hogy kerül bele elég égbolt, mert hát azért megyek...
Mindegy, majd ha ott leszek, kitalálom. -
TayRol
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
ugye mazsi nem te unatkozol éjszakánként?

-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nincs, az Oly 3 féle szenzort használ m43-ban: a "régi" 12-es Panát, a 16-os Sonyt (ezt ugye variálva AA-val és anélkül), valamint az E-M1-ben a GX7 16-os Panáját PDAF-el felvértezve. Ha időm engedi összelövöm az E-M1-et és a GX7-et, hogy színben hogy állnak egymáshoz. De a GX7 színeivel már jpegben is elégedett vagyok, igaz, kicsit melegebbre van húzva a vázon.

-
.mf
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Éppen ezért írtam, hogy ide m4/3-ra egy szintén ekv 18, azaz 9 f2-es lenne a jó

Nem lenne rossz olyan tiszta sötét környék... Ami nekem szomszédság, felmentem a Gellért-hegyre, halszemet az ég felé fordítottam: a kép középen sötétkék, körbe meg narancssárga lett... Legközelebb Pilis / Dobogókő van, de ott is körbe fény (Egom, Vác, Szob-Zebegény, pilisi falvak); vagy Börzsöny belseje, de az meg még jóval arrébb.Parci: én sem értek egyet a gyakorlattal, de ez van... ennél még sokkal rosszabbak is feltűnnek időnként...
-
.mf
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Láttam már korábban ezt a képed, csak lestem, hogy ezt hogyan tudtad kihozni
Nekem fekete-fehérben se sikerült markánsabb Tejutat kicsavarnom a képekből. Na ja, bőven van még mit tanulnom 
Gondolom valami elég kies, sötét környék volt (de még így is csupa fény lett az alja ilyen magas ison).
De jó lenne ide is egy aránylag olcsó és kompakt 9 f2-es obi, nem igaz, hogy ennyi év után sincs
-
HollyBoni
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Erről a 12-es samiról tudnál írni valamit, vagy ha már írtál esetleg be tudnád linkelni? Nagyon érdekel, eddig nem is tudtam a létezéséről. Nagyon kéne valami fényerős jóképű nagylátó, ezt az obit meg még tovább is tudnám vinni ha kilépnék ebből a körömnyi szenzoros (
) rendszerből és APS-C-re váltanék. Tesztekben jókat olvasok róla, érdekelne a te véleményed is. -
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
az biztos, hogy fujival most boldog lennék, de örökre lemondhatnék az af portréobiról, és valszeg emiatt ugyanúgy visszaváltanék 1-2 éven belül oly mft-re, és fájdalmasabb lenne a váltás mint a szintén mft panasonicról... nehéz ügy. remélem lemennek az e-m5 árak valaha
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
saját felhasználásra én sem, de pl tegnap is kutyafotózáson az első pár expónál még alacsonyan volt az iso és bemozdultak elég durván, a haveromnak meg így is tetszenek, feltoltam az élességet 70-re, oszt facebookra jó lesz
persze senkinek nem árulom majd el, hogy azokat a fotókat én lőttem 
szerk, amúgy ez majdnem ott van, mint az "üveg belenézőke"

-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
szénné sosem élesítem, csak ha bemozdult vagy rossz helyen van a fókusz. egy alap minimális élesítést meg mindíg reflexből tolok rá, tökmindegy milyen obival, vázzal lőttem, ami egész eddig jól működött a d7000, 60d, e-p1-nél is, g3 rawokon viszont úgy tűnik maszatol vagy nem tom... de sztem csak össze kell szokjak vele, valszeg másképp kell tologatni a csúszkákat ahhoz, hogy hasonlóan jó eredményt kapjak.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
nem elég, hogy b*romira elavult a 12mp szenzor, végül kiderül még, hogy iso-ban is csal, vastag az AA, ráadásul a kijelző sem kihajtható, tapicskolni sem lehet, af lassú, de én úgyis szeretem
ha lenne beépített evf vagy dobozban adtak volna vele egy vf-2-őt esküszöm nem váltottam volna le, addig nyúztam volna, amíg a zár bedöglik vagy valami 
MrChris: ccd-s oly-m nem volt, de flickr-es képeken is látszik jól miért istenítik annyira, csorgattam a nyálam miattuk én is párszor már a billentyűzetre
-
Mercutio_
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Anno én is visszasirtam Pentaxos koromban a Kodak ccd színeit amikor az öreg pentax vázat új cmos-osra cseréltem.
kamylion04:Várható volt, hogy amikor 25 a garis kitobi ár , akkor dömping idején max 20 lesz, főleg úgy, hogy abból a piac felvevő képessége is kisebb mint tele, vagy fényerős fix fronton.
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Mondjuk itt megint más
A lényeg hogy elég nagy, alig kisebb a felső kategóriásnál.
De mint tudjuk az üvegbelenézőke az igazi!
-
HollyBoni
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nálam frissítés, méret, zaj a legfontosabb. (Na meg mondjuk egy jó nagy eyecup sem lenne rossz ami jobb videókamerákon szokott lenni) Csak azért kérdeztem ezt az egészet mert picit fura volt hogy újabb gépnek kisebb a keresője. Persze minden másban sokkal jobb. De akkor most tényleg kisebb?
Össze vagyok zavarodva picit. -
válasz
madgie
üzenetére
önmagában nem bűn, tényleg ki lehet használni, ha amúgy jól működik úgy a gép (evf maszkol, ahogy kell, a raw fájl is okés stb.), na de ennek akkor lehetne értelme, ha valami qrva jó üvegről van szó, nem fordítva

az a7-ii amúgy nekem nagyon tetszik. de az a6000 is tetszett. meg a nex-6 is. meg a nex-5 is. rég nem a vázakkal van a gond.
-
válasz
madgie
üzenetére
nyilván lehet fotózni velük, a 16-50 elviselhető. de ezt teszi a kognitív disszonancia, a sok nex-user egy idő után eljut oda, hogy "igenis van elég obi a nex-re, és nem is olyan rossz az a 16-50. különben is, a szenzor és a videó, az valami szuper". alkati kérdés, én biztos nem örülnék a szenzornak egy ilyen gyenge (mert az, a konkurenciához képest) obi mögött, sőt, inkább egy stylus 1 egy penge obival és körömnyi érzékelővel.
de azért az a7-ii elé tett 16-50, mint logikus koncepció nálam mindent visz, szerintem kb. erre az évszázadra. (jó, de fullfrém!!!!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR (makulátlan állapot!)
- Canon EOS R100 + RF-S 18-45mm (MILC) Digitális fényképezőgép
- Nikon Z5 full frame nikkor 85mm 1.8 és 35mm 1.8 ftz II
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G szett
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G 16/512 GB Használt, karcmentes 3 hónap garancia
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én is gyorsan elcseréltem a 45-öst feketére, mert csúnya volt a fekete vázon az ezüst obi. Félek, hogy a 17-est és a 12-est nem tudom ilyen gyorsan elcserélni. Persze az is megoldás lenne, ha a vázat tudnám ezüstre cserélni, de erre még kisebb esélyt látok. Pedig az jobban tetszik. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

: a pana mellett döntöttem, nem fogom az elkövetkezendő években leváltani, nem bántam meg, a fujira sosem tudnék olcsó portré fix-et venni, na meg oly-val is deríteni akartam, és valszeg fujival is szeretnék... rengeteg olyan helyzet van, amit a dinamika sem old meg, pl ha az arc egyik fele sötét, vagy ha a szemek árnyékosak, meg amúgy is, a dinamika csak dinamika, csodára valszeg az sem képes, ha a háttér világos, az alany sötét, akkor valszeg fujival is ugyanez lesz, max nem ég ki, bukik be semmi.
garis...

ebay-en az e-p1, e-p2-ők lassan egy olcsóbb 50/1.4-es manuál áráért mennek.
Arra GH4 kell.