Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Hát azokat fogdoshatod...mindkettőnek egyforma a fogása, a 2-esen ki van rakva a fénymérés tárcsára, illetve asszem 2 FN gomb van, illetve tapizós az lcd (nekem nem számít folyton evf-ezek)
Igazán gyorsaságban, felbontásban, iso értékben különböznek...Nem akarlak terelni, de a pénztárca eléggé meghatározó lehet 80-90 vs 150-160.
Úgy gondolom sok ember számára a GH1 bőven elegendő!
-
Tulku
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Felbontásban egyformák (persze a GH2 alapból 1080p de 24p, míg a GH1 hekkel 1080p de az 25p...nekem jobban tetszik, GH2 mindig remegősebbnek hat nekem svenknél)
GH1-et csak hekkel szabad használni (nem kell félni a gar elvesztésétől hiszen mindegyiknek lejárt a garja...
) úgy kültéren jelentős különbség nincs, vonalélességben azért ott is jobb a GH2. Beltérben aztán ugyanaz marad, talán a bandingtól nem kell tartani GH2-nél, bár az én gh1-em 1600-ig filmnél nem mutat ilyen jelenséget, legalábbis nem pregnáns.Bármelyiket veszed, a legjobb videó felbontást tudhatod magadénak, sok esetben hallom, hogy filmesek, operatőrök ajánlják a GH-kat, annyira jól teljesítenek...beltérben gyenge fényviszonyok között szerintem nincs ellenfelük (rettenetesen fókuszáló csúcsdéeseler-eket is beleértve), tehát bátran ajánlom, fóleg egy GH1 80-90 ezres áron csúcsvétel...
-
trialboj
őstag
válasz
Superbad
üzenetére
Nem, minden az alap mikrofonnal lett felvéve, csak utólag... nem sok helyen maradt meg az eredeti hang. Elég komoly mikrofonnal rendelkezik a gép is szerintem, persze a szelet már nehezebben szűri ki, de egy kis mesterkedéssel az utómunkában elfogadható eredményt lehet elérni.
-
Gondwana
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Az enyémet is itt vetettem, öjömbódottá. Van egy kingakármi ND8-am is, annak csak a keretje ér valamit.
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Ez csak egy kis szelete a városnak (Kisvárda), pici kis park, de ha belenagyítanék a képbe, ott van a fűben a sok törött borosüveg, kicsit jobbra a padoknál az energiaitalos dobozok, no meg az egész park tele van kutyasz*rral
egyébként tényleg relatív jó környék, bár az asszony kertesbe vágyik, így pont eladnánk ezt a lakást. -
Gondwana
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Ha nincs közel a képsíkhoz (szenzor) és a tárgysíkhoz (amire az élességet beállítod), a kész képen nem mutatható ki a jelenléte - sokszor még műszeresen se.
Mi kell ahhoz, hogy legyen hatása a képalkotásban? Pl. ott, ahol a szösz van, ha a fényáteresztő felület felét takarja le épp, akkor fog egy blendényit sötétíteni. Ha csak 0.01%-nyi felületet takar, van némi minimális esélye, hogy a bokehben megjelenjen, mint folt (tényleg minimális), másra nem lehet hatással.
(ha lesz rá időm, lövök képet, hogy mennyire dzsuvás az egyik céges EF28-70 f/2.8 belseje, ehhez képest meg hogy karcol azzal a 7D-vel, amelyiknek csak 4.5um a pixelmérete a D800 4.8um-éhez képest, amire paráztak, hogy milyen üveg fog kirajzolni annyi megapixelt) -
Tulku
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Én 125-130-ért adtam el az enyémet...
Atis: Remélem manuál kontrollt is varázsol az orosz gyerek, de vannak kétségeim...viszon t nekem sokkal fontosabb a bitráta és a progresszív mód, mert be lehet állítani 4 értékre a shuttert( 1/50-60-100-120) vagy a blendét (IA módban) vagy az expo komp-ot.
Ha videózol akkor szerintem a Parci által említett kritériumokból a szenzorstabi lenne neked a leginkább elgondolkodtató, gondolj bele, rárittyentesz egy 20-as panát vagy egy kis 45-ös zuikót s lenne videónál beltérben egy fényerős stabis géped, ha az AF nem fontos akkor pedig a lehetőségek tárháza megnyílik a manuálok felé...persze azok is stabilizáltak lesznek.
(nem mindegy, hogy egy 135-ös Zeiss öveggel tudsz szépen videózni távoli témát...közben nem remeg szét a videód) -
Tulku
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Most szedik össze a gempát a két gépre, gf3 talán márciusban kész, utána tesztelik, aztán ha összejött a két gépre való Vitalij elkezdi...május eleje-közepe-vége...a tippem.
Én is várom, GF2-n baromi sokat dobott, meg lehet nézni a jutyubon a hack-kelt videókat, olyan terük élességük van, hogy na! Fenyképével tökéletesen elégedett vagyok a G3-nak, néha elképedek egy-egy iso 3200-as képen és keresem azt a nagy zajfelhőt, de nem találom

De a videónak nem ártana egy kis bitráta emelés... -
arn
félisten
válasz
Superbad
üzenetére
mert obiparkot most szedem ossze, es szerintem tobbre megyek egy olcso vaz, normalis obi komboval, mint forditva
a pl2 is kb egy honapos, kitben olcso volt. persze ha lenne folos 2-300am, akkor megvennem, de igy kell egy fontossagi sorrend. a vaz az ami a leggyorsabban az erteket vesziti, en pedig ha bevalik, nem akarom gyorsan lecserelni, igy nem nagyon erdekel, hogy nem a legujabb db, ha megfelel a celjaimnak. az eddigi olympus vazak annyira nem tetszettek, inkabb az aruk es a szenzoros stabi miatt valasztottam a pl2ot a panaval szemben. az m5re viszont megmozdult vmi 
a kis beepitett vaku uj ertelmet nyert a 45ossel... felbillentve egesz termeszetes hatasu kepet ad. kar, hogy nem lehet ugy fixalni.
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Superbad
üzenetére
Nem kell letölteni semmiféle ini-t.
Beállítod magadnak amit szeretnél és ha el akarod tenni későbbi alkalmakra, akkor elmented és ez lesz a te ini-d.
Az eredeti gyári firmware megbízható, egy gipsz jakab által gányolt ki tudja milyen feltöltöttben viszont ki tudja mi van? Fel mernél tenni egy ilyet a gépedre?
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Pedig nagyon egyszerű a GF1 hack: hivatalos oldalról lerántod az adott gép firmware-ét, beszerzed a ptool-t, berakod ezt az ini-t a ptool mappájába, elindítod a progit, load fw, alul rákattintasz erre a reliable izére, save fw (más néven, mondjuk egy-két számmal nagyobbra) az sd kártyára, azt be a gépbe, bekapcs, play gomb megnyom és a GF1 felajánlja, hogy frissüljön-e.
Ja, csontig töltött akkut használj, különben nem fog menni.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Superbad
üzenetére
Ha még mindig nem jutottál hozzá jelezd, és holnap estefelé feldobom valahova (11MB)
FEDman: Egyértelműen látszik a difi mgasISO-n a G3-hoz képest, de nem lehet, hogy az AA-szűrő az eltérés oka?
PRO-peller: Szerintem jó lesz neked ha a D3100-at választod......meg nekünk is

-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Nincs gond, otthon van kábelem, csak itt a munkahelyen nincs. Nem ez az első külföldi cuccom, sőt, zömében onnan veszek mindent

#9406: nincs kizárva, hogy azonos típusnál is van különbség, de összességében két GF1 használata után szembetűnő, hogy azon a legszebb (bár az meg kicsit meleg színhatású, de azt jobban befogadja az ember szeme). engem amúgy is a zöldes színek zavarnak a legjobban, majdnem minden színes fotóm vörös-kékes inkább, hacsak nem kereszthívásról van szó.
-
schawo
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Vámot, ÁFÁ-t beérkezéskor kell kifizetni. Minden attól függ, hogy ki a szállítmányozó cég. Ha a posta, akkor ők simán utánvéttel kiküldik a csomagot, ahol az utánvét összege a fizetendő vám+áfa+kezelési költség. Ha futárszolgálat hozza, akkor az ő egyedi szabályzatuk alapján fognak eljárni.
-
törölt tag
válasz
Superbad
üzenetére
Jelenleg egy házi készítésű szoftboxal kísérletezem. Úgy tudom, hogy még nincs dedikált mikro 4/3 körvaku, a régebbi 4/3 rendszerhez gyártott Olympus körvaku szett pedig eléggé ormótlan példány egy GF2 vázhoz.
Az Olympus MAL-1 karos makrófény nekem nem tűnik jó megoldásnak rovarok és lepkék fényképezésére.
Remélem, hogy az új M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm makró optikához majd egy méretben a mikro 4/3 rendszerhez illő körvakut is fognak kínálni.
-
Marseille199
senior tag
válasz
Superbad
üzenetére
Háát, alkuképes

Viccet félretéve: jó sok munka volt vele, egyik haver csinálta munkahelyén. Mondom én nem fúrom szét a vázsapimat, mint tettem az anno a nikonnal, csináltatok egy ilyet, meg hát a vázsapi drága is.
Ezzel néhány órát elszenvedtek egy olyan gépen, aminek egyórai működése 10-12e forint

Egy üveg jó borért mindenesetre megérte

-
nord_
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Egyetértek Madgie-val. Én is marhára idegenkedtem a Lightroomtól, de be kellett látnom, hogy ha jót akarok, ezt használom. Aztán használat közben kiderült, hogy ha az ember egyszer beletanul, már nem bonyolult.

(iTunes: ezerszer inkább ez, mint a LR!
Ennek a proginak köszönhetem, hogy végre rendben vannak a zenéim, videóim, ebook gyűjteményem.) -
sebgutkopf
őstag
válasz
Superbad
üzenetére
Érthetetlen számomra miért csak a sony gépei tudják az avchd 2.0-t (ez kell az 1080/50p-hez). A kínálatukban ezt a nex5n, a nex7 és a vg20-as (nex alapú) kamera tudja.
Remélem a pana majdan a gh3-al rászánja magát. Egészen más világ 50p-s videót nézni mint a darabos mozgású 25/30p-ket, ha meg hosszú a zár akkor az átmenetek olyan szép mósön blúrosok a darabosság elkerülése érdekében. Valamint ma még nem elég elterjedt szoftver részről se a támogatás. Néhány videó szerkesztő tudja, de nem mind, és a netes megosztók (pl.: youtube) nem támogatja (átkonvertálja és borzalmas lesz).
-
ROBOTER
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Hivatalosan nem fog.
A Panasonicnak ott van a profi mikrós kamerája is, és az sem tud igazából semmi extrát, sőt felbontást tekintve rosszabb, mint a GH2. Ha abban nem engednek meg olyan funkciókat, mint az extra nagy fps, akkor a konzumer kategóriában pláne nem fognak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Superbad
üzenetére
Ja, valami rémlik, hogy abból az újabb HW-verziókat nem lehet hackelni, tőlem is mindig kérdezgették amikor az enyémet tavaly hirdettem, hogy mikori gyártmány/sorozatszám.
Peregrinator: Általában a kezdőértéknél 2 rekesznyivel szűkebben nyújtják a legjobb teljesítményt, az pedig az obipark nagy részénél ugye...
bár van ami már nyitott rekeszen is a maximum közelében van, sőt van, hogy nem is érdemes rekeszelni, mert csak romlik az obi teljesítménye. F8 körül pedig már kezd belépni a diffrakció. -
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Ne erőltesd az 1080p-t, a GF1 igazéból 720p-re jó, az 1080p-je felkonvertált 720p-nak néz ki. Érdemes viszont piszkálgatni ettől függetlenül, egy 35-40 Mbites beállítással nagyon szép 720p-t produkál.
Az eredeti kérdésed viszont arra vonatkozott, melyik váz tud a legtöbb "fps"-t. 1080p mellett tudtommal még a GH2 sem 50p/60p-t, pedig annyival megy a szenzor kiolvasása. Persze lehet már Vitalij meghekkelte, fene tudja. Viszont 720p mellett a GH1 és a GH2 tud 50p/60p-t, beállítástól függően.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Superbad
üzenetére
Mindegyik pontos, legfeljebb
- te bemozdulsz és a kis DOF miatt kiesik a téma a mélységi síkból
- az AF nem arra áll rá amire te szeretnéd, mert az AF-pont valójában nagyobb, mint amit a kijelzőn látsz és ha annak a terültén belül van kontrasztosabb téma mint amit te szeretnél az lesz éles
- A GF1 hülye 1/30-as expóidő korlátja miatt hiába fényerős az obi bemozdul a kép, ezért úgy tűnik az obi nem pontos, pedig...Ijk: Van akinek fontosabb a magasISO-s teljesítmény, és a kis súly, mint a jó fogás, 2 tárcsa, nagy OVF.
-
Gondwana
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Én Oly FL36R-t találtam használtan 32k-ért, LX3-mal és GH1-gyel is tökéletesen villog, mindent kommunikál a vázzal, az R miatt tudom használni távvezérelve is - megkötésekkel (manuális vezérlés és 1/2 alatti fényerő, mert a mérővillantásra is elvillan, de nincs ideje újratöltődni az exponálóvillanásig)
Méretre kisebb mint ez, viszont lassúbb az újratöltése (lemerülés szélén járó eneloopokkal akár 20 másodperc is lehet, frissekkel teljes kisülés után 5-6s) -
madgie
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)) Nemhogy kattognánk majd párat egyszer a határban, vagy a Tisza parton

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én is tartottam tőle, de már szinte csak azzal szerkesztem a képeimet..