Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peethy

őstag

válasz b.vr #35652 üzenetére

Egyelőre még nincs, kb. 3-4 hónap múlva szeretném lecserélni a mostani szettemet, és kiegészíteni valamennyivel, és valamilyen videós szettet vegyek, meg valami fotógépet. Ez a bajom a pocket kamerával is: kellene mellé egy GX1 mondjuk, hogy tudjak fotózni is, így pedig már nem jönne ki olcsóbban, mint a GH3, ami viszont nagyobb. Az összkeret körülbelül 450-500 ezer lenne, mindennel együtt. Nem várok ennyitől csodát, 200ezres objektívpark nem valami sok, de ha videózásról van szó, akkor nekem bőven elég elsőre egy 14-42 (vagy 45), egy 20mm/17.5mm, meg egy 45-ös oly, a többit pedig megoldanám manuális obikkal adapterezve.

Nem kell, hogy hozza egy profi kamera szintjét, nem ezt várom tőle, de szeretnék olyan felvételeket, amikbe belenyúlva már szép eredményt hoz egy kis color grading, netán egy kis expókorrekció, vagy más utómunka. A GH3-nál mennyire rugalmas a kijött videó? BMPCC esetén már a ProRes422 is nagyon szépen húzható. A 64GB = 20 perc azért engem is megijeszt :D Most egy i5-ös macbookom van, de csak 8gb rammal, sima fullHD-t könnyedén vagdossa, de gondolom rawwal már nehezebben bírkózna meg.

(#35655) schawo: erről tudok, de a srácnak több száz (!) volt és napi szinten jelentek meg újak. Ilyenkor már nem érdemes vele foglalkozni, de hogy ez technikailag mi, azt nem tudom :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés