Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz Freddy76 #32901 üzenetére

Doktor Úr, jól hallom, elmehetek?
    Nem, ELMEBETEG!

Bár mostanában (nem csak a jelenlegi, hanem az elmúlt tizenév eseményeire reflektálva), kezdem elveszteni a fonalat, hogy a bent és a kint közül melyik-melyik... kapcsolódó napirajz.

De nem is ezért jöttem.
    Mások gyors gépváltásait ellensúlyozandó én még mindig a vaku-kérdésnél vagyok leragadva (nem sürgős, ráérek alaposan utánanézni).

Szóval ha jól veszem ki, Oly/Pana TTL-t a maréknyi Oly vakun kívül csak egy-két 3rd party vaku kezel: két Metzet és egy Cullmannt láttam eddig (indexen említettek egy Yonguot is, de téves infó volt, csak az ebayes eladó írta bele a címbe, valójában teljesen manuális a vaku, semmilyen TTL-t nem tud). HSS pedig még tovább szűkíti a kört. A viszonylag kompakt méretet pedig jobb, ha el is felejtem. Ha jól látom, FL36R a legkisebb azok közül, amelyek a fentieket teljesítik.

Optikai slave-ként mindegyik tud működni, viszont megvannak a korlátaik, nappali fényben nem működnek túl megbízhatóan. Optikai módban viszont csak elsütés van, TTL nincs, tehát akár egy olcsóbb HSS-képes Yongnuo is megteszi optikai slavenek, ami újonnan is egy használt FL36R árának töredékébe kerül?

Rádiós fentiek között nincsen. S tovább bonyolítva, ha jól értelmezem, a rádiós adók is, ha nem ismerik az Oly/Pana TTL-t, akkor nem tudják úgy vezérelni, tehát csak az elsütést tudják, a slave-et ugyanúgy manuálisan kell előre beállítani, mint az optikai esetben?

Ha ezek igazak, m4/3 háza táján nem túl víg a vakus helyzet....

Új hozzászólás Aktív témák