Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• asdf_

veterán

válasz #31733248 #101634 üzenetére

"Helyezd az egészet abba a kontextusba, amelyben beszélgettünk (Oly vs. mobil)."

Ha figyelmesen olvastál, abba helyeztem. Ugyanakkor még most is, harmadszor is Oly vs mobilt írsz fényképezőgép vs. mobil helyett. :U Talán ha nem írnál így hülyeséget, nem generálnál szándékosan vitát, nem ugranának a nyakadnak.
    (nem, nem érdekel, hogy egyszer, utólag(!) odaírtad az Oly mögé, hogy is.)

Az elmúlt években a mobilok elkezdték felfalni a fényképezőgépek piacát, alulról felfelé haladva.

Aztán nem pont ugyanezt írtam? :U :U :U Meg az is kikövetkeztethető belőle, hogy amilyen elképesztően tohonya -szerintem- a fényképezőgép-ipar, ez folytatódni is fog?

Ugyanakkor erősen valószínűsítem, hogy egy tücsökpöcsnyi és egy fényképezőgépes szenzor kiolvasási ideje, ennek megismételhetősége, ennek energiaigénye eltér, így a gépben az on the fly HDR-nek fizikai korlátai is lehetnek (vagy egyes gépeken ott van, csak be kéne kapcsolni :U , bár telefonon nem csak HDR, hanem minden más fittyfranc is van, és legfőképp, az ott a rendszer része, hogy menet közben hatalmas számítási kapacitással belenyúlunk a képbe, itt meg gondolom, félig-meddig utólag kellene beékelni egy ilyet), de a legnagyobb korlát természetesen, hogy telefonból évente eladnak 1,4 milliárd(!) darabot, minden évben a legújabb technológia kerül a top telefonokba -mert állítólag minden évben új telefonra van szükségünk-, egy szaros telefonban PDAF meg lézeres fókusz van, amíg a hülye Panasonic még mindig egy kontrasztalapút rak egy GH6-ba is és szívatja magát telibe vele, ugyanakkor egy fényképezőgép termékciklusa elképesztően más, nem egyszer a két egymást 2-3 évvel követő gépben is deka ugyanaz a szenzor volt, csak eddig a csúcsban, most a belépőben. Ezek együtt (ezeréves szenzorok, darabszámkülönbség, termék életciklusa már önmaga korlátozza, vagy akár lehetetlenné teszi, hogy ugyanazt a legújabb parasztvakító csodacuccot várja az ember egy fényképezőgépben, mint egy telefon fotóappjától.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés