- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
-
aAron_
őstag
válasz Ixion77 #92492 üzenetére
Árlépésköz mennyi a termék kereskedési helyszínén? Lehet kerekítésből adódik az egyenlőség KBC felületén.
#92499AMD Power: Portfolio.hu clickbait cikk -> ignore. Minden nap írnak mindent is. Meg kell nézni az európai indexeket, azokból látszódik minden.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
tomazin
veterán
válasz stephan0s_ #92487 üzenetére
Bankmonitoros csomag.
Hidd el megneztem utana a hirdetmenyt,mert en se akartam elhinni. -
Ixion77
addikt
válasz j0k3r! #92493 üzenetére
Nem vagyok biztos benne hogy real time, de azt írja hogy az.
Level 2-t talán további előfizetéssel lehetne kapni, de lehet hogy azzal sem.
Botrány ez az egész real time előfizetéses szerencsétlenkedés Európában. Jó lenne már eljutni oda, ahol a kriptók vannak ebben a tekintetben...
--
Végül teljesült úgy, hogy lejjebb vettem az árat. A legjobb tippem, hogy kerekített a kijelzés. De hogy miért tűnt utána el az én még nem teljesült ajánlatom arra végképp nincs magyarázatom.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Érti valaki hogy ez hogy lehet a KBC-nél?
Elvileg real time az árfolyam, kiadok az ajánlati árra eladást, mégsem teljesül.
Sőt, két perccel később el is tűnt az én 35 darabos eladásom:
89 db 55,57 EUR - 55,77 EUR 89 db
De továbbra sem teljesült.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz peetie1 #92488 üzenetére
Amennyire én megtapasztaltam, minden bank ilyen lett. Legalábbis az OTP, K&H, Erste biztosan. Sajnos a körülményekből valahogy adódik hogy ilyenné váltak. Iszonyatosan bürokratikus, körülményes, nehézkes minden, az alkalmazottak meg felkészületlenek és túlterheltek. Erre nyújtottak reménybeli megoldást a fintechek, de azokat meg ott gáncsolják ahol csak tudják (főleg jogi, szabályozási vonalon).
-
stephan0s_
csendes tag
válasz Maxxxim #92489 üzenetére
Azért írtam neki, hogy pont a CIB-nél lehet ingyen befizetni, sztem terelik a népet az ügyintézőmentes ügyintézés felé. Aztán lehet, hogy számlacsomagfüggő, de ahol a befizetésért is pénzt kérnek azok menjenek a... minden másért is levesznek a bankok, be se raknám ilyen helyre a pénzem.
-
tag
válasz stephan0s_ #92487 üzenetére
Van olyan bank, ahol az automatánál való befizetésnél számolnak fel valamennyit, pl MKB.
-
peetie1
aktív tag
válasz Hi!King #92475 üzenetére
Mai erste : vettem ki szabit hogy be tudjak menni muterral megszuntetni a nyeszt. Nem foglaltam időpontot mert nem tudtam mikor tudok majd jönni. Ülünk sorban egy órát, a 4bol az egyik ablak csak valami spéci dolgot intéz, 2nel ugyanazok ülnek mint mikor bejottunk ( nem tudom mi a tökömet intéznek ami órákig tart), a 4. nel sorra kerülünk 1 óra után csak sajnos az ott lévő ügyintéző nem intezhet ilyet. Blaaah. Oké várunk tovább, de a 2 ablak továbbra sem mozdul. Majd kijon hozzánk az ügyintéző és szólt hogy inkább menjünk haza mert itt ma nem fogunk sorra kerülni, időpontosok jönnek folyamatosan. Vagy tudnak adni jövő hétre időpontot. Végül is ez lett, még egy szabit már nem veszek ki anya kénytelen lesz egyedül intézni. Legalább az ügyintéző kedves volt és segítőkész, amit lehetett kihozott a szar helyzetből. De hoyg én ezt az erstet mennyire gyűlölöm azt le se tudom írni. Ja, és az e-mailre 1 hónap alatt sem válaszoltak, de már nem is érdekel, úgy is megszuntetni az értékpapír számlát is.
[ Szerkesztve ]
-
Krugszvele
senior tag
válasz lumpy92 #92463 üzenetére
Nem ismerem a részleteit a felhasználási módnak, de a két szó, amit írtál arra utal, hogy extrém a felhasználási igényed (pénzfelvét, sms-ek) Valóban lehetséges, hogy az OTP adott rá egy jó választ! [Azért tartom extrémnek az igényt, mert sms helyett már alkalmazásbeli értesítés létezik (0.- Ft) és a készpénzfelvétre pedig csak adósumákolási okok miatt lehet szükség]
-
karlkani
aktív tag
-
Brandynew
őstag
válasz karlkani #92477 üzenetére
Szia!
Semmi különbség nincs a fizikai és a virtuális kártya között, ugyanolyan kártya mindkettő, csak az egyiknél egy plasztik lapra rá van nyomtatva a kártyaszám, a másiknál meg az appban látod leírva ezt a számot. Nekem nincs is fizikai kártyám, a mobilban a virtuálisat adom meg, azzal fizetek mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz bulikavagyok #92473 üzenetére
Marmint abban vagyok mazlista, h ahogy megvettem utana irjak,h emeltek?
-
blg
senior tag
válasz karlkani #92477 üzenetére
már bocs, de ezt hányszor és hány topikban kérdezed még meg?
Az OTP-s topikban reggel megírtam neked, hogy megy a webkártyás fizetés. Valaki már ebben a topikban is megírta neked korábban, hogy menni fog.Miért nem próbálod ki saját magad? 100 Ft-al is ki lehet próbálni, nem kell egyből 10 millióval kezdeni.
-
törölt tag
válasz tomazin #92466 üzenetére
Érdekes dolgok ezek... Én még ilyen egyik banknál sem tapasztaltam. CIB viszont kiesik, lehet azért. K&H-nál meg nem is engedtek - vagy abban a fiókban fizetni készpénzzel.
#92467 aujjobba
Inkább ügyesek.#92468 Ixion77
Már visszarendeződött... előbb kellett volna olvasnom a topicot.... -
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Webkincstárban, kártyás vásárlásnál használható az OTP Webkártya, vagy csak a fizika kártyával megy?
-
Hi!King
őstag
válasz Stylewars_kp #92472 üzenetére
Nem csak ügyintéző függő.
Egy példa, igaz eléggé régi, valamikor 2015 körül lehetett. A lényeg, hogy akkor voltak állampapírjaink az Ersténél, illetve az OTP-nél. Kétféle típust nem lehetett eladni netbrokerben. Bementem az Erste Bank egy random plázás fiókjába, rengeteget álltam sorba, mikor sorra kerültem, kitöltettek velem az egyikre egy nyomtatványt, majd elküldték a központba, a másikra nem volt nyomtatvány, így írt az ügyintéző egy kérvényt, azt aláírtam, küldték a központba. Két nap múlva el lett adva a kétféle állampapír.
Feleségem ugyanezen okból bement az OTP-be, ott ő is aláírt egy papírt, náluk mindkettőre volt nyomtatvány, majd miután aláírta, egyből eladta neki az ügyintéző, egyből megjelent a számláján, ennyi.
Ez nem fiók függő volt, nyilván fiók függő dolgokban vegyes a tapasztalat. Tudom, ez értékpapír számlás ügy, nem bankügy, de egyébként banki ügyekben is hasonló volt mindig a helyzet.
Szintén nem fiók függő dolog a netes infrastruktúra. CIB-nél akkor mikor feleségem otthagyta, még a hírhedt Java appletes tákolmány volt, pedig az már a 2010-es években volt, nem csak a technológia miatt volt kritikán aluli. Ehhez képest nagyságrendekkel jobb volt az OTP netbankja akkor is. Az Ersténél egészen jó netbank volt, amíg meg nem jelent a George... A Netbroker... szerintem felületben mindig jó volt, csak épp egy rakás bug volt akkoriban, mikor használtam, a KBC igazi felüdülés utána.
-
nagyúr
-
tomazin
veterán
válasz bulikavagyok #92465 üzenetére
En direkt vartam eddig, h kicsit emeljenek rajra. Ma reggel lattam, h nem emeltek, jolvan, akkor veszek...
-
aujjobba
addikt
válasz Ixion77 #92468 üzenetére
Tegnap valami olyasmit olvastam, hogy a kulker merleg folyamatos javulasa miatt tartos forinterosodesre szamithatunk.
-
Hi!King
őstag
-
tomazin
veterán
válasz PredatorZoli #92455 üzenetére
Cöcöcö
Ugy levontak a cibnel 0,3%ot befizetesert,mint a huzat -
nagyúr
válasz aujjobba #92453 üzenetére
Én is csak januárban tudtam meg, h a K&H-nál 30M felett fizetős. Pénztári jutaléknak hívják, majdnem 15k 30 millió után.
Szerk.: Ingyenes ha két nappal korábban bejelented.
fokukac: szuper, két napja vettem 13.9-en. Nem gondoltam, h visszamegyünk 14 felé.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
lumpy92
aktív tag
válasz Krugszvele #92458 üzenetére
Ez egy hamis sztereotípia!
Pár éve, amikor váltottam számlacsomagot, több banknak, több csomagját összehasonlítottam excelben (Hirdetmények apró betűs részeinek áttútásával) az én felhasználásomnak megfelelően (pénzfelvét, smsek, stb) és akkor az OTP Smart csomag lett a nyerő, a legolcsóbb csomag."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
MasterMark
titán
-
sarkanyolo2
őstag
válasz MasterMark #92413 üzenetére
Értelek. Amennyiben a lejáratkor adod el a DKJ-t akkor viszont az ígért névértéken kell visszavásárolniuk igaz?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
atish15
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot, segítséget vagy megerősítést szeretnék a csoporttól. Beleestem a OTP Supra alappal a covid idejében bekövetkezett szakadsába amikor a portfoliom kb -30%-ban áll meg nálam, ami azóta 23% környékére javult. Lassú az emelkedés. Jó ideje ülök benne de kezdek arra az elhatározásra jutni, hogy realizálom a bukót és 2030/I állampapírban korrigálok, sajnos tőzsdében nem vagyok túl gyakorlott (mondjuk a nagy Richter emelkedésben gondolkodtam 6500 körül beszálni de a vonat elment). Gondolom vagyunk még ezzel páran. Van valaki hasonló cipőben? Mi lenne a jó út?
Köszönöm.
-
fokukac
nagyúr
szóval 14,33% lett a rövid DKJ-k hozama
a PMÁP és a buboros kötvények előnye olvad
a buborosok árfolyama esik is
a 2027/B nettója már csak 99,3%, pedig egy hete 99,9% volt, 3 hete pedig 100,6%.
emiatt nem vagyok boldog...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bandus
veterán
nyitottam vegul ibkr es degiro (vagyis flatex) szamlat is, de egyelore hajlok az utobbi hasznalata fele. pozitivum, hogy ugyanugy ingyenes a legtobb szolgaltatas, de sokkal baratsagosabb a felhasznaloi felulete es az appja is, mint az ibkr-nel. egyszerubben atment a legmagasabb risk classba valo besorolas. ezt az ibkr-nel nem sikerult megugrani, es egy hete nem valaszolnak a megkereseseimre, ami nalam nagy fekete pont. cserebe a flatex csak nemetul elerheto
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Cicero
őstag
Sziasztok, nagyobb összegű (több m ft) készpénzt hogy érdemes befizetni bankszámlára? Van valami "trükk", amivel a kezelési költségeket lehet fogni?
-
aAron_
őstag
válasz customer114 #92440 üzenetére
VWCE-t nekem sikerült vennem, és nem vagyok privát banki ügyfél. OTPdirekt Bróker kell hozzá, ami vásárlás után le is mondható.
What is your ikigai?
-
SzGee
aktív tag
Leveskockára vagy kenyerre költesz többet? Nem térfogatra gondoltam nyilván, hanem árra, nem gondoltam, hogy ez magyarázni kell... Túrórudi? 1500 Ft 5 db... nyilván nem 40%-al emelkedett...
De amiket felsoroltál, nem tudném belőlük kiemelni olyat, ami nem emlkedett jelentősen... Hogy jön ki a kosárra a 44% Úgy, ahogy a 3x kenyérárra ráírják, hogy 80%... KamuvalIf you leave me, can I come, too?
-
félisten
> Az élelmiszerek ára 44,0%-kal emelkedett, ezen belül leginkább a kenyér (80,6%), a tojás (79,4%), a vaj és vajkrém (76,6%), a sajt (76,1%), a tejtermékek (75,8%), az édesipari lisztesáru (73,8%), a száraztészta (66,4%), a margarin (57,9%), a péksütemények (56,3%), a baromfihús (48,3%) és a tej (48,2%) drágult.
> és ami egy átlagos család kosarának 95%-át kiteszi
Szerintem ezek nem teszik ki a kosar 95%-at. Rengeteg aprosagot vesznek az emberek folyamatosan, amik szinten nem olcsok, es terfogatra nem ilyen nagyok. So, bors, fuszerek, fokhagyma, zoldseg, multivitaminos pezsgotabletta, neszkave, gyumolcsjoghurt, turo rudi a gyereknek, kakao, leveskocka, franciasalata, mittudomen. Ezekbol nem veszel sokat egyenkent, de nagyon sok ilyen van, tehat a 'long tail' eleg sulyos.
while (!sleep) sheep++;
-
SzGee
aktív tag
25,7% az infla, érdekes adatok vannak
Mondjatok olyan élelmiszert, ami nem kerül legalább a duplájába... Erre kihoznak 44%-ot, felsorolva azokat, amik a legjobban drágultak, és ami egy átlagos család kosarának 95%-át kiteszi... Olaj liszt még olcsóbb is lett, biztos még ársapka alatti áron is megérte adni...Az élelmiszerek ára 44,0%-kal emelkedett, ezen belül leginkább a kenyér (80,6%), a tojás (79,4%), a vaj és vajkrém (76,6%), a sajt (76,1%), a tejtermékek (75,8%), az édesipari lisztesáru (73,8%), a száraztészta (66,4%), a margarin (57,9%), a péksütemények (56,3%), a baromfihús (48,3%) és a tej (48,2%) drágult. A termékcsoporton belül az étolaj ára 6,4, a liszt ára 0,9%-kal csökkent. A háztartási energia 52,4%-kal drágult. Ezen belül a vezetékes gáz ára 88,6, a tűzifáé 58,6, a palackos gázé 50,6, az elektromos energiáé 27,7%-kal nőtt. A tartós fogyasztási cikkekért 13,5, ezen belül az új személygépkocsikért 24,2, a konyha- és egyéb bútorokért, valamint a fűtő- és főzőberendezésekért egyaránt 20,6, a szobabútorokért 19,9%-kal kellett többet fizetni. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 15,5, ezen belül a szeszes italok 25,2%-kal drágultak. Az állateledelek ára 49,0, a mosó- és tisztítószereké 33,9, a lakásjavító és -karbantartó cikkeké 29,7, a testápolási cikkeké 29,0%-kal lett magasabb. A járműüzemanyagok 35,9%-kal drágultak. A szolgáltatások díja 11,3%-kal emelkedett, ezen belül a taxi 32,6, az autópályadíj, gépkocsikölcsönzés, parkolás 27,1, a sport- és múzeumi belépők 25,2, a járműjavítás és -karbantartás 24,2, a lakásjavítás és -karbantartás 23,1, a belföldi üdülés 22,0%-kal került többe.
If you leave me, can I come, too?
-
j0k3r!
senior tag
-
Catman
aktív tag
Nem lehet, hogy a kockázatvállalási profilod miatt nem engedi?
-
vnorbi
aktív tag
Egyszer futottam bele hasonló korlátozásba, egy teljesen irreleváns hibaüzenet miatt nem tudtam egy kiszemelt ETF-et venni (nem is NYESZ-re akartam, hanem TBSZ-re):
Ezt panaszoltam (ezért van meg a fenti régi képernyőkép), amit elvileg megoldottak, de abban a hónapban már addigra mást vettem, a következő hónaptól pedig már nem is akartam ilyet venni, úgyhogy nem tudom megerősíteni, hogy tényleg kijavították-e.
Ha ezen a ponton akadsz el, akkor érdemes megkeresni vele az ügyfélszolgálatot.
Ilyenem van egyébként, ami VWCE-hez hasonló (viszont feltörekvő országok részvényei ebben nincsenek, VWCE-ben pedig vannak), ilyet tudnod kellene venni:
iShares Core MSCI World UCITS ETF (ISIN: IE00B4L5Y983)
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Ilyennel még nem találkoztam. Egyes saját kötvényeiket és befektetési alapjaikat szokták korlátozni privátbanki ügyfelekre, de a tőzsdén elérhető papírokkal kapcsolatban még nem tapasztaltam ilyet. Konkrétan ilyen Vanguardos ETF-em nincs, de szerintem kellene tudnod venni. Hol akadsz el?
-
PredatorZoli
Topikgazda
"ott ragadt".
El lehet transzferálni másik szolgáltatóhoz, ha úgy tetszik, a tbsz feltörése nélkül.[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz Peter.70 #92436 üzenetére
nem kell végig tartanod, csak ameddig akarod. De ha most visszaváltod, akkor realizálsz 1% bukót (a névértékre), azért, hogy vegyél egy olyat, ami ugyanúgy kamatozik (tavalyi infláció +1,5%), és még hosszabb is, azaz tök fölöslegesen dobsz ki pénzt...
jövő héten van a kamatfordulója a tiednek, utána az is 16% lesz.
[link][ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ngaba
aktív tag
válasz Peter.70 #92434 üzenetére
El ne add a 2028/I-t. Február 23-ától pont ugyanúgy fog kamatozni, mint a 2030/I, és 2 évvel rövidebb futamidejű. (Nincs lejáratig 16% kamat. Évente változik a kamat, az előző évi infláció függvényében.)
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
ngaba
aktív tag
-
karlkani
aktív tag
válasz RangerFox #92426 üzenetére
Az a helyzet, hogy a fizikai kártya úgy van beállítva, hogy napi vásárlási limit 200k, virtuális vásárlási limit pedig 0. Szóval hülyeséget írtam. Sőt, telefonszám sincs hozzárendelve. Netes vásárláshoz webkártya van használva. Annak nem néztem utána, webkártyával lehet vásárolni?
-
kp78
addikt
válasz Yellow73_a #92411 üzenetére
Az említett "devizaváltogatós csomagelemnek" mi a pontos neve , hogy keressem?
Telefonos mobilbankban bekapcsolható, vagy csak személyesen fiókban?
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Peter.70
addikt
válasz Morgenstern #92427 üzenetére
Köszönöm. Akkor most nem célszerű vissza váltani?
-
karlkani
aktív tag
válasz RangerFox #92420 üzenetére
Biztos ez? Nem tudom elképzelni, hogy egy 200k-s limitre beállított bankkártyával a limitnél nagyobb összeg elkölthető legyen az adott napon...
#92421 fokukac
Igen, tudom hol kell a limitet módosítani. Utalni nem szeretnék, az nem lenne ingyen...#92422 SzGee
Úgy tudom, hogy a készpénz felvét maximálva van 40 címletre, ami maximálisan 800k (automatából felvéve). Két éve, mikor autót vettem, háromszorra tudtam kivenni idegen automatából, ugyanis a kártyámmal felvehető maximális összeg naponta 300k volt (nem tudom azóta történt-e változás). -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
A PMÁP ha jól tudom az előző évi inflációhoz igazítja a hozamot. Ez ugye tavaly 14,5 % volt.
Az idén mikor " kezdi " el a magas hozamot termelni? -
gaston63
tag
válasz PredatorZoli #92418 üzenetére
Én nem voltam elég részletes. PMAP és DKJ már van, most szeretnék némi valutát, diverzifikáció gyanánt. Elvileg 1-2-3 évig nem lesz rá szükség. A DKJ tervezett felújításhoz van.
-
fokukac
nagyúr
válasz karlkani #92419 üzenetére
Ha belépsz a netbankba, módosíthatod a limited. Lehet akár 10-20 millió is a limit, és akkor nem kell részletekben csinálni... Csak utána majd ne felejtsd el visszaállítani a korábbi értékre.
Lehet amúgy utalni is a Kincstárba, általában az is odaér egy percen belül, van egy dedikált, saját számlaszám az adataidnál. (mondjuk ennek lehet költsége, bankfüggő, nekem ingyen van az utalás, így én ezt jobban szeretem)
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
karlkani
aktív tag
válasz zoo8800 #92415 üzenetére
Köszönöm a választ, erre voltam kíváncsi!
Azt nem tudom, mekkora limitet lehet maximum beállítani, jelenleg 200k hosszú évek óta, nyilván növelni kell (régi Net számlacsomagom van, VISA kártyával). Gondoltam, hogy csak a számlát nyitom meg személyesen, a vásárlást itthonról intézném, Webkincstáron keresztül.
Köszönöm szépen a Többieknek is!
-
PredatorZoli
Topikgazda
Ezért írtam, hogy attól függ, hogy milyen vész esetére van feltéve. Országos dolog jellegű vész, vagy egyéni vész. Ha egyéni szocprobléma megoldására van szánva, akkor mikroszkópikusan kicsi az esélye annak hogy az egy időpillanatban lesz valamilyen állami haváriával. Ha állami havária ellen akarja, akkor meg külföldi devizaszámla és csókolom. Cipőt a cipőboltból.
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Néhány napja bújom a topikot, úgy érzem itt az idő, hogy nyissak egy értékpapír nyilvántartási-számlát a Magyar Államkincstárnál. Jövő héten személyesen fogom intézni, ha minden jól megy. Eddig a pénz a bankszámlán parkolt, nyilván az állampapír vásárlással "bevételhez" juthatok. Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) vásárlását tervezem.
A vásárlásra szánt pénzből egy összegben, vagy több részletben érdemes vásárolni, ha esetlegesen idő előtt hozzá kell nyúlni (összeadódnak a vásárlások, vagy külön tételekként szerepelnek)?
-
MasterMark
titán
válasz sarkanyolo2 #92412 üzenetére
Nincs fix árfolyama, mindig naponta változik. Lehet csak kevesebbért tudod eladni, lehet többért. Nem lehet előre megmondani.
Switch Tax
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
DKJ 3-6-12 hónap. Névérték alatt vásárolunk, de névértéken kapunk vissza. Tegyük fel, hogy veszek egy 3 hónapos DKJ-t de 1 hónap után kivenném. Realizálok-e bevételt, illetve van-e bármilyen büntetőösszeg, ha lejárat előtt kiveszem.
(Pár oldalt visszaolvastam, de nem találtam fix választ, vagy béna vagyok )
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
ngaba
aktív tag
válasz vnorbi #92409 üzenetére
Szerintem kimondottan jó, hogy van egy kis késleltetés az árfolyamban. Ha heves mozgások vannak, ezen nyerni is lehet, de sietni kell (az tuti, hogy nem frissítik percenként). Az aktuális középárfolyamot meg kell nézni az appban előtte.
Az utalásnál lehet, hogy késleltetve váltódik (nem tudom), ezért biztosabb lehet először devizaszámlára váltani (az azonnali, és a devizaszámla ingyen van), és onnan utalni.
A 300e ft túllépésére persze figyelni kell.
Külföldön is jó ez kártyás vásárlásra, középárfolyamon, arra +300e a keret.
Szerk.: Ha az OTP kicsit rágyúrna az értékpapír-számlára (az Erstét megszorongatandó), egész használható lenne.
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
vnorbi
aktív tag
válasz Mizsala #92406 üzenetére
Ebben azért lehet néhány buktató.
Az OTP árfolyama nem azonnali, az határozza meg a frissítés gyakoriságát, hogy az adott napon mennyire rángatja a piac a forintot. Nyugodt napon 3-4 árfolyam van, izgalmas napon meg 15-20 (akár néhány percen belül lehet új árfolyam, de lehet, hogy aznap már egyáltalán nem). És ez a rendszer nem működik tökéletesen (vagy éppen direkt hibás), mert van olyan, hogy össze-vissza mozog az árfolyam, az OTP meg a délben megállapítottat alkalmazza frissítés nélkül, és nem feltétlenül az előnyös árfolyam ragad be.
A másik problémalehetőség, hogy az átváltást nem alkalmazzák sávosan. Ha a limit 300 ezer forint, és a megadott euró összeg forintra számolva bármennyivel is több (mondjuk 300.010 forint), akkor a teljes összegre a deviza eladási árfolyam lesz alkalmazva, a kedvezményes középárfolyam egyáltalán nem. Olyan lehetőség pedig nincs, hogy forintban adjuk meg, és adjon érte annyi eurót, ami éppen kitelik, hanem euróban kell megadni, és drukkolni, hogy a kiszámolás és az utalás/váltás indítása között nem változik az árfolyam annyit, hogy azzal pont kifussunk a limitből.
Eddig nekem egyébként szerencsém volt, használom pár hónapja, és minden alkalommal kedvezőbb volt, mint a Revolut. És mivel amúgy is OTP-s TBSZ-re pakolom idén az ETF-eket, utalási díjam sincs.
-
JDMKid
tag
válasz Shadowbull #92400 üzenetére
„A magas építés miatt magasabban van az ülőlap, messzebb van a lábad a földtől, kényelmesebb az üléspozíció.”
Szerintem a suvok valós előnyei nagyjából kimerülnek ennyiben. Könnyebb a be-kiszállás, kevésbé nyújtott térdes üléspozíció. Esetleg a magasabban lévő csomagtérpadló miatt oda is kényelmesebb a pakolás.
Illetve van még amit mondani szoktak, hogy „Mert jól átlátni belőle a forgalmat.”
Viszont ezt az említett, magasabb, foteles üléspozit már az egyterűek is tudták.„Ha ehhez még SUVos ballonosabb kerekek és komfortos futómű is társul, akkor nagyon jó utazóautó.”
Erre viszont van bőven ellenpélda, amikor a magasabb kasztniből adódó fokozott billenési hajlamot keményebb futóművel kompenzálják, plusz aláteszik az extrás nagy felnit, peresebb gumival (mert az néz ki jól), és mindjárt egy összességében sprődebb menetkomfort lesz a végeredmény. Ez főleg a kis suvok sajátja, nyilván minél magasabb kategórás az autó, annál kevésbé igaz.
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
Mizsala
tag
válasz Mizsala #92273 üzenetére
Gondoltam beszámolok az utalásról a kedvezménycsomaggal, aminek jelenleg 0 huf a díja az OTP smart-hoz. 770 EUR-t utaltam SEPA utalással, ez 297682HUF volt, tehát 386.6-os középárfolyamon váltotta le. Nem a SEPA utalási díjat számította fel, hanem a belföldi deviza utalását a már nagyon régen megkötött smart csomagomnak: 0.2%. Így lett az egész ügylettel 595 HUF költségem. Ez azért elég jó dealnek tűnik a revolut ingyenes váltási limitén felül utalgatni
-
veterán
-
Hi!King
őstag
válasz Shadowbull #92403 üzenetére
Szerintem mindkettő ronda, de ez szubjektív, de nem is azért lenne elvileg az autó, hogy szép legyen, illetve nem csak egy SUV lehet szép.
Társadalmi szinten viszont egyáltalán nem oké, ha csak azért, mert sokan szebbnek találjak, ceteris paribus erőforrás igényesebb autókat használjunk, ráadásul a környezetvédelmi szabályozás is ezt támogassa. Tőlem mindenki olyan autót használ, amilyet akar, ha az externáliáit is megfizeti.
-
Hi!King
őstag
válasz Shadowbull #92400 üzenetére
Pl. Citroen Berlingoban is magasabban ülsz, mint egy átlag autóban, apáméknak régen ilyen volt, most Ford Kuga, és kb. ugyanaz az ülőmagasság, de közben más autóknál is emeltek, pl. a mostani Ford Focusban is magasabban ülsz mint a régiekben.
Amit írsz, az nem SUV jellegzetesség, hanem kialakítás kérdése.
-
gg07
tag
Én ezt azért nem tudom elképzelni..a drasztikus kondíció módosítást. Mert azzal a kisbefektetők felé teljesen elvágnàk magukat.. sőt lehet a nagyobb szereplők felé is. Amikor minden forrásra szükség van, ilyen szerintem nem fog történni. Maximum ha nagyon kilátástalan lenne a helyzet, államcsőd/háborús állapotok...itt még nem tartunk egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- SSD kibeszélő
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 2042
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- Nyaralás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla