Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Tegnap reggel nyitottam a postán államkincstár számlát, de nem tudok a webkincstárba bejelentkezni. Jelszót sikerült változtatnom, nem azzal van a gond.
Létezik, hogy kell neki pár nap amíg elérhető lesz? A postán nem említettek semmit ezzel kapcsolatban. Az ügyfélszolgálaton pedig egyik munkatárs sem érhető el.
-
Gombinyó
őstag
válasz bandus #49992 üzenetére
Igen, az a két szám eltér, de jóval próbálkozok. Az UF.... utáni 8 számmal. Ezért írtam, hogy jelszót is tudtam beállítani, a felhasználónevet és a regisztrált email címet kellett megadni hozzá és jött is a levél a linkkel.
Szerk.: közben sikerült elérnem az ügyfélszolgálatot. Mivel a postán kötöttem bele telhet pár napba, hogy jóváhagyják. Próbálkozzak és egyszer csak működni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
Mi történik a kriptovalutákkal?
-
-
Gombinyó
őstag
Úgy 25e ft, de egy hónapra is elő tudsz fizetni, az kerül 2500ba. A plasztik kártyát kiküldik 1 havi előfizetésre is.
sunavlys: hallottam már ilyet, de én nem tartok rajta pénzt csak utalásra meg váltásra használom, de nem tiltották még le, pedig autó árát utaltam róla, lakás foglalót, stb. Az igaz, hogy az online pókerből nem jön oda jövedelmem
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #50873 üzenetére
Igen, érdemes kártyával befizetni sztem, mert annak nincs díja. Illetve nekem az otp felszámolt kemény 24 ft limit módosítási díjat mikor nagyobb összeget fizettem be kártyával.
-
Gombinyó
őstag
válasz Csabroncka #51274 üzenetére
Én is gondoltam rá, hogy elraknék pár ezer eurot, hasonló okokból. Az államkincstár számla nem jó erre? Használja esetleg valaki? Revoluttal váltanék én is (de nem tárolnék ott pénzt huzamosabb ideig) és a virtuális kártyával fizetném be az államkincstár számlára. Talán így jönne ki legjobban a váltás.
-
Gombinyó
őstag
válasz racskobalazs #51901 üzenetére
Én nyugdíjbiztosításra tippelek.
-
Gombinyó
őstag
válasz aujjobba #54157 üzenetére
Nincs ilyen általános igazság. Hogy egy használt autó meddig tud gondtalan maradni az nagyban függ a konstrukción, új kora óta hogyan volt karbantartva, hogyan volt használva, stb. Egy 10 éves autó is lehet akár gondtalan még évekig, de mellette egy 3 éves is lehet egy marék csavar, ami csak a pénzed nyeli. Használt autónál a legfontosabb, hogy legyen hozzá típus specifikus szerelőd, aki ismeri minden típus hibáját, nap mint nap szereli és segít átnézni vásárlás előtt is. Ha nem értesz hozzá és biztosra akarsz menni, akkor a szalon autó a legolcsóbb, mert az nem fog százezreket/milliókat elvinni egy-egy javításra biztosan, amíg garis, míg a használtnál ez mindig benne lehet a pakliban. Az is szempont, hogy mennyire kell az autó, mennyire fáj, ha heteket áll a szervizben, stb.
-
Gombinyó
őstag
válasz Oppenheimer #54249 üzenetére
Többek közt ezért sem lehet kapni videokártyát vagy csak csillagászati áron. Meg megy a mutyi a nagykerekben is, ott dolgozók foglalják be az érkező készletet saját/ismerős cégre, stb. Meg van bolondulva a piac.
-
Gombinyó
őstag
HyperFundról hallott már valaki? Munkatársam nyomja nagyon, de nekem ez nagyon büdös, piramisjáték szaga van.
Csak tetherrel lehet befizetni és fixen havi 15% hozamot ígér. Ha jól emlékszem a tőkét nem lehet kivenni -
Gombinyó
őstag
válasz neophyte79 #57133 üzenetére
Kapcsold be az irónia detektort
-
Gombinyó
őstag
Ha már ingatlan. ~3 év múlva költöznénk nagyobb ingatlanba. Itt vidéken kb 10m ft a különbség a jelenlegi 62nm-es lakás és egy nagyobb 80+ nm-es lakás között. Havonta félre raknék fixen 200k ft-ot erre a célra addig. Van még valami értelmes lakás célú megtakarítás?
Vagy veszegessek havonta értékpapírokat addig (az utolsó évben már nyilván értelmetlen lenne). Esetleg ETF (ha igen, hol?)? Vagy hagyjam a francba az egészet és hagyjam gyűlni bankszámlán, mert ilyen rövid távon ennek a havi megtakarítás befektetésének sok értelme nincs? -
-
Gombinyó
őstag
Államkincstárból az EUR-t a szabad pénzszámláról csak EUR bankszámlára lehet kiutalni?
Szükségem lenne rá lakás vásárlás miatt, de ki van szürkülve a számla választó.
Utaljam ki revolutra/wisera? Vagy mi a legjobb megoldás? Magyar bankon belüli devizaszámlám nincs. -
Gombinyó
őstag
Most vettünk fel 10m piaci kamatozású lakáshitelt, mert nem szeretnénk második gyereket. Ezek szerint jobban jártunk volna, ha felvesszük a csok hitelt két gyerekre, úgy is, hogy kizárt a második pulya. Ez is csak itt történhet meg. Csak szív az ember, ha felelősségteljesen próbál gondolkozni. -
Gombinyó
őstag
válasz ad4m1337 #81559 üzenetére
33 évesen vidéki, 1+2 félszobás kisvárosi panelprogramos panel nagyrészt babaváróból, minimális önerővel. Most 3 évre rá ~100nm-es vidéki, nagyvárosi tégla lakás 70% önerővel, a törlesztő a havi bevétel 15%-a, januártól reményeim szerint kevesebb, mint 10%-a. Az eddigi megtakarításaink nagyját beletoltuk az új lakásba, annyi eurot hagytam, hogy ha a bevétel esetleg 0-ra csökken, akkor fél évig lazán elvagyunk + fizetünk mindkettőnknek hitelbiztosítást. Lehet újra kezdeni a megtakarítást, de ezzel a lakással sokáig elleszünk már.
Nagyobb hitelt nem mertem volna bevállalni.
A panelt eleve ugródeszkának terveztük ,kicsit korábban léptünk viszont a vártnál.[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz PredatorZoli #83369 üzenetére
Amit mi eladtunk 2,5 szobásat abban csak úgy fér el 4 ember, ha lemondunk a nappaliról, mint klasszikus nappali és bekerül egy ágy. A babaszoba 6nm volt, oda nem fér el két gyerek.
Ettől függetlenül igaz, amit írsz, mert valóban nem lett volna létszükséglet feljebb lépni, viszont sokkal jobban érzi magát az ember egy tágasabb lakásban, aminek megvan az ára. -
Gombinyó
őstag
válasz szabi__memo #91136 üzenetére
Működik, csak akkor a forint számlád bankja fogja átváltani az eurot forintra.
-
Gombinyó
őstag
válasz szabi__memo #91149 üzenetére
Ősszel utaltam ki eurot a forint számlámra és a bankom váltotta át. Azóta nem hiszem, hogy változott volna. Revoluttal nyilván jobban jártam volna csak gyorsan kellett a pénz. Annyi van, amit Csabroncka írt, hogy IBAN formában kell megadni a magyar számlaszámot.
-
Gombinyó
őstag
PEMÁP lejárta után milyen euros befektetésbe lenne érdemes átrakni a pénzt? Szeptemberben lejárt a PEMÁP, helyette már csak EMÁP van, ami nem tűnik túl jónak.
10e euro körüli összegről van szó, amire előreláthatólag nem lesz szükség az elkövetkező években. -
-
Gombinyó
őstag
válasz bobooo #105237 üzenetére
A hyperfundot pedig maga Chuck Norris reklámozta, nem vicc. Azóta is próbálják kimenekíteni belőle a pénzüket a károsultak. Juicy Fields, ugyanez volt, ugyanerre a sémára felépítve csak ott nem olajkutat vettél hanem "legális" kannabisz palántát. Remélem nektek szerencsétek lesz és legalább a tőkét vissza tudjátok valahogy lapátolni belőle.
-
Gombinyó
őstag
Az ÁK-nál
megszűntelfogyott minden euro alapú papír? Végül a lejárt PEMÁP-t EMÁP-ba akartam átrakni, de már azt se találok. -
Gombinyó
őstag
Érdemes szerintetek lakástakarékkal bíbelődni? Meglévő lakáshitelbe gondoltam betörleszteni. Ugye itt évekre fizet 30% támogatást, de olyan pénzre, ami jelnleg nem áll rendelkezésre (havi fix összeget fizetnék be). Vagy hagyjuk ezeket és inkább veszegessünk fixmápot havonta abból az összegből?
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
A gyerkőc elkezdi a bölcsit, úgyhogy az asszony megy vissza dolgozni. Az ő fizuját + egy kicsit be kellenne rakni valamibe havonta. Ti mit tennétek? 8-10 havi tartalékunk megvan már. Mellette van egy szolidabb lakáshitel 7,3% thm-el (a fizum kb 15%-a megy rá). Annyira nem fájó a törlesztés, a hitelt lehet nem piszkálnám, max megnézném megéri-e kiváltani 6% thm körülire. Nyugdíjig még legalább 30 évünk van, de gondolkoztam önyp-ban meg babakötvényben is. Illetve van hitelbiztosításunk is, ahelyett célszerűbb lenne szerintetek az életbiztosítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest