Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz Gombinyó #49991 üzenetére
A webkincstaros azonositod utolso szamjegye elter a szerzodesszamodtol, emlekeim szerint nekem ennek felfedezese beletelt egy kis idobe ezert nem tudtam belepni (nalam pl eggyel alacsonyabb szam az utolso szamjegy), nezd meg ezt alaposabban, hatha nalad is ez a gond.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
wanted5
őstag
válasz Gombinyó #50444 üzenetére
Igazából csak ebben nem voltam biztos:
Meg nem nagyon tudok itt a környéken nyomtatni, így a következő oldalon a nyilatkozatot nem tudom aláírni.
Ha végigcsinálom és, amit küldenek szerződést levélben azzal kell még valamit csinálni, vagy csak elrakom? (levelezési cím miatt kérdezem)
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Csabroncka
addikt
válasz Gombinyó #51279 üzenetére
Kincstárnál nyithat magánszemély devizaszámlát (erről nem találtam infót)?
Értékpapírszámlát nyilván....
A váltás valóban így jön ki jól, maga a számlavezetés a legtöbb banknál ingyenes, a lényeg a járulékos költségeken van!
Mi pl nagyobb valószínűséggel nyaralunk/utazunk Eu-n belül, ezért ha már lehet (kellemest a hasznossal) egy betéti kártya amivel a vásárlást intézzük akár még meg is érheti.
Revolutban bízok is, meg nem is
aujjobba: Igen, én is ezeket olvastam
"in medias res"
-
JoinR
őstag
válasz Gombinyó #54136 üzenetére
Én nem kötöttem anno, nem volt lopásveszély, amúgy sem keresett típus, ha meg összetörtem volna, benyeltem volna és kész. A mostanin már muszáj a lízing miatt, de ha rajtam múlt volna, erre se kötök.
#54134 Veron: pl. Nissan, BMW amiket gyorsan találtam, de biztos van még.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Gombinyó #54136 üzenetére
Dehogy nincs. Pl. én. Ugyanis nem érte meg, a következők miatt: A Casco évente 250 eFt körül volt, tehát 10 éver 2.5MFt. Az autót csak hétvégente használtuk, garázsban volt tárolva, lopásra nem keresett típus, és passzív biztonsági megoldást használtam. Ha lettek is volna kisebb karcolások, balesetek , azokat az önrész miatt úgysem fizette volna a biztosító. A történet vége egy vétlen totálkár lett, amit a kötelező fedezett, szóval teljesen felesleges lett volna kidobni 10 év alatt 2.5MFt-ot. Ha lett is volna kár, akkor is olcsóbban jöttem volna ki mintha a biztosítást fizettem volna.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
nort_on
senior tag
válasz Gombinyó #57120 üzenetére
Nem feltétlenül ponzi (de elég valószínű), most bull-ban még lehet, hogy ki is hozzák, a havi 15% nem olyan sok. Más kérdés, hogy hosszútávon nem fenntartható. Pl most hétvégén is elég nagyot mentek az altok, volt ami 10-20, akár 30 százalékot is. Ettől függetlenül nem tennék HF-be egy fillért sem.
Inkább legyen a saját hibám, ha már bukni kell.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz Gombinyó #59169 üzenetére
no igen... Binance reg már megvan.
de még nem vettem kriptót, nem gondoltam, hogy ennyire macerás ez az egész.
Lehet hagyom a fa... fenébe az egészet.
Nem értek hozzá, és annyira nem is érdekel, hogy napokig/hetekig utána olvassak....
Pedig egy kis mellékes azért jól jönne...
Olvastam, hogy van olyan app, amivel egy kiválasztott (sikeres) kereskedő tranzakcióit le tudod másolni, és automatikusan megcsinálja neked, csak mondjuk kisebb (beállított) tételekkel.
De gondolom ez sem olyan egyszerű, hogy csak 2 katt: kereskedő kiválasztás, 100 dollár beállítás, és kész is...[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Csabroncka
addikt
válasz Gombinyó #80296 üzenetére
Igen ez hasonlóan aljas, mint a kamatstop, ami azokra nem vonatkozik akik 7-8 éve is már 12 havi bubor alapú 3-5 évre fixált hitelt vettek fel. Akinek mostanában fordul az így járt, közben az éven belül fordulós ügyeskedők változatlanul tolhatják.
Tapsi: igen, így van, de logikus lett volna körbenézni a hitelpiacon, mert így most megéri csalni.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
julius666
addikt
válasz Gombinyó #80296 üzenetére
Ez egyébként a jövőben felveendő hitelekre is érvényes vajon? Mert akkor az a hülye, aki nem veszi fel és vesz belőle ingatlant... Akkor is, ha a gyerek fel se merül.
Egyébként én valahol megértem, hogy módosítanak az eredeti agyament szabályozáson, mert potenciálisan szociális katasztrófát tudna okozni, ha marad a magas hozamkörnyezet. De 5% plafon??? Konkrétan aki az elején felvette ész nélkül, jobban járt, mint aki piaci hitelt vett fel...
Szerk.: ez most nagyon letaglózott. Erre még csak azt se lehet mondani, hogy támogatja a gyerekvállalást. Most így a legkisebb probléma esetén már jobban megéri gyorsan elválnia egy CSOK-os házaspárnak és lezárni a sztorit.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Gombinyó #81750 üzenetére
Számomra elég elszomorító, hogy 33 évesen átlag feletti fizetéssel nem reális, hogy egy családi házat(~100nm) vegyek. Múltkor nézte kollégám, hogy valamilyen statisztika szerint a felső 10 ezerhez tartozunk ha a fizetésünk nézzük. Igaz az nem derült ki, hogy ez csak alkalmazotti pozícióban nézték vagy vállalkozói szférát is.
@Lorden: Aláírom nem volt könnyű, de számomra elérhetőbbnek tűnt mint most. 2018-ban még 20 millió alatt lehetett kapni egy jó állapotú kádárkockát, most a duplája. A bérek pedig nem emelkedtek duplájára sajnos.[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Gombinyó #91155 üzenetére
Szuper. Köszi
Bár nem értem akkor PredatorZoli-nak miért, mikor nem ment -
Pfiucska
aktív tag
-
törölt tag
válasz Gombinyó #105268 üzenetére
Ki mire használja a kamatot? Én is, ezt találtam jobb alternatívának, mint bankbetét, ott még adó is van... nem vagyok beljebb...
Jövőre talán jön újabb papír, az vajon régi típusú lehet, vagy megint ez az új (emáp pemáp helyett?)
#105273 erx470
Ha idő előtt kivenné, és ugyan annyi a bünti, akkor mind1 szerintem melyikbe rakja. A Prémium jobban fog kamatozni, előre láthatólag, mint a bónusz ezt kalkuláljátok be. 3 év után is ki lehet szállni, de 1% a bűnti (jelenleg és várhatóan).De ha fél akkor maradjon a bónusznál
#105274 Pfiucska
Ezek azért nagyon nem jó előjelek...[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
-
Ra3
őstag
válasz Gombinyó #115389 üzenetére
Ezek a 30%-ok amiket hirdetnek ilyen 8 vagy valami hasonló hosszúságú évekre szólnak összesítve, semmi köze a régi már megszűnt állami támogatás 30%-ához.
Valszeg a fixmáppal most jobban jársz, kérdés hogy az meddig lesz elérhető.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Gombinyó #121086 üzenetére
Életbiztosítás mindenképp célszerűbb mint a hitelfedezeti. Olcsóbb is, meg jobb is.
Én a helyetekben nyitnék TBSZ-t és arra kezdenék félrerakosgatni ETF-be, ha ez tényleg nem kell egy darabig. Ez nyugdíjra meg a gyereknek is jó lehet.
1%-al olcsóbb hitelre már sok esetben megéri kiváltani, érdemes egy hitelközvetítővel átszámoltatni hogy a költségekkel hogy aránylik az alacsonyabb törlesztő.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gombinyó #122274 üzenetére
THM helyett érdemesebb csak a kamatot figyelembe venni.
Most olyan 6% körül lehet kapni mindenféle különösebb extra nélkül ingatlanra hitelt.
+- 0.2-0.3% attól függően, hogy milyen egyéb termék van a hitelhez, mekkora a tranzakció, mennyire vagy jó ügyfél.Ugye ismerjük amikor a kormány "önkéntes alapon" "megkéri" a piaci szereplőket, hogy valójában az mit jelent.
Én mindenképp megvárnám, hogy mi lesz ebből.
Azt érdemes tudni, hogy most a banknak is valahol 5.5-6% között van a forrásnak a költsége, nem keresi most magát halálra a kihelyezett hitelen."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Gombinyó #122274 üzenetére
A költségeket kéne mellérakni:
A kiváltandó hitelnél mennyit kell költségként fizetni? Írod hogy 1%, de azon felül nem-e fogja a bank visszafizettetni veled a kezdeti költségek elengedését, mert 3 éven belül végtörleszted?
Az új hitelnél is számold ki, nagyjából milyen költsége lesz a felvételnek.
A két költséget (régi és új hitel) összeadva azt összehasonlítod a havi törlesztő megtakarítás mértékével. Milyen megtérülés jön ki? Ha fél éven belül nem térül meg, akkor szerintem jobb, ha kicsit még kivársz.
Én arra számítok, hogy ez az 5%-os THM reálisan csak jövő év végére lesz. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Gombinyó #122280 üzenetére
350k a kezdeti költség? Soknak tűnik. És általában nem szokták az egészet elengedni, csak egy részét. Szóval ha összeadod az 1% előtörlesztést, meg a 350k-nak a vissza nem térített részét, akkor az hogy aránylik az alacsonyabb törlesztő miatti havi megtakarítással? Hány hónap a megtérülése a kiváltásnak?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gombinyó #122280 üzenetére
Általában az van a szerződésben, hogy ha 2 éven belül a tőke felét előtörleszted, akkor a kezdeti kedvezményeket vissza kell fizetni.
A második kiváltást a esélyes, hogy a bankok nem "fogják engedni".
Az elsőt még igen, a második esetén lehet azt kapod, hogy csak szabfelhasználású hitelt kaphatsz.Amit érdemes tudni, hogy ha közvetítőn keresztül intézed a hitelt, általában van benne egy egyszeri ingyenes 5 éven túli előtörlesztési lehetőség.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs