Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz Catman #79296 üzenetére
igen (evente nyithatsz ujat, nem "kell")
az 5. ev vegen nyilatkozni "kell": marad minden rajta es ujabb 5 eves indul; vagy reszkivet vagy teljes kivét es akkor megszünik az a TBSZ (sok eve még nem volt részkivételre lehetöseg)
penzintezete valogatja, hogy a korabbiak összevonodnak-e (van ahol nem, nekem ezert ott van 2010, 2011, 2012, ...2022 ota minden evre külön -> ez ott szivas lenne, ahol a TBSZ-nek külön szamlavezetesi dija van; es biztos van penzintezet, ahol összevonodnak a megfelelö evszámmal shiftelt TBSZ-ek)
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Catman #79300 üzenetére
Ha 10 év múlva is a mai szabályok leszenk érvényesek, akkor 10 év múlva is újrakötheted, akárhányszor, tehát akár 40 évig is újrakötögetheted.
Van olyan szolgáltató, ahol ha az 5. évben meghosszabbítod a lejárót, meg az évben nyitottál egy gyűjtőszámlád is, azt a jövi év január elsejével összecsapja egy TBSz be, van olyan szolgáltató ahol meg két külön TBSZ ként fog megmaradni a kettő.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Catman #79306 üzenetére
A BEVA 100 ezer euró, ami 90%-ban megtéríti a károdat, ha az értékpapírodat ellopják, kicsalják, eltüntetik, csődbe megy az azt nyilvántartó szolgáltató. Nem fizet ha a cég amibe befektettél, csődbe megy. (Tehát ha veszel OTP-t és csődbe megy az OTP, nem kapsz egy forintot se, de ha nyitsz számlát a Budacashnél és lenyúlják a lóvédat, akkor fizet)
Van lehetőség értékpapírtranszferre. Állampapírokat viszont a kincstárnál éri meg tartani, mert nincs számlaveztési díj.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Catman #81844 üzenetére
Ezt senki sem tudja.
Ha bizonytalan vagy abban hogy betold-e most az egészet vagy sem, akkor oszd szét néhány részletre és a következő fél évben told be egyenletesen. Statisztikailag akkor van a legjobb esélyed, ha most betolsz mindent. A másik változatot meg könnyebb elviselni. -
Ra3
őstag
Jósolni bárki jósolhat de azzal előbbre nem leszel, ha valaki tudná a tutit nem ide írogatna
Bármi lehetséges és az ellentéte is, ha csak az elmúlt 3 évet nézed volt pár olyan esemény amire senki nem számított és átrendezett mindent.
Az időzített vásárlás jó eséllyel sem fog egyébként működni, felesleges a jó beszállót várni mert mire rájössz hogy mikor volt addigra már el is múlik. Célszerű DCA-zni, azaz elosztani a vásárlásokat egyenletesen, ezzel ki tudod egyenlíteni a nagy kilengéseket.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Sisco2
tag
Gondold át azt hogy pl. Aug 10. -én EURHUF 395 -nél volt tehát mai napig 2 hónap alatt gyengült cirka 8% -ot, a piac viszont esett 15% -ot majdnem a dupláját.
Tehát még így is hogy ekkorát esett a forint, sokkal jobban megéri ma befektetni mint hogyha pl. Aug 10. -én 395 EURHUF árfolyam mellett tetted volna.
Azért mondtam egy múltbeli példát mert a jósgömböm elgurult nem találom. -
Bugarov
aktív tag
jön a gyorsjelentési szezon, egy heten belul mar lehet latni mi lesz rovid tavon
ha tobbsegeben jo eredmenyek jönnek akkor lehet kis felivelés, de nem lesz tartos
ha meg rosszak akkor tovabbi lejtmenet
huf-ot nem hagyhatjak tovabb szabadesni mert ha igy folytatodik bedol minden : ket-harom nap es jon valami bejelentes amivel 210-220-ig visszanyomják a dollárt addig amig a piac akceptalja h 420 az uj 400
tessek mindent tudok megis ide irogatok mert jofej vagyok -
-
Kobe
veterán
-
net91
senior tag
válasz Catman #87785 üzenetére
Az én esetemben a család megtakarítása az én nevemen lévő értékpapírszámlákon vannak (ERSTE, KBC, IB, MÁK).
Az általad vázolt problémát én úgy oldottam meg, hogy a páromnak a MÁK-nál nyitottunk egy számlát.
A számlára annyi állampapírt vásároltam, amely 6-8 hónapig fedezi a kiadásait.
Ha velem valami történne, neki ott van a MÁK számláján a megtakarítás, amely fedezi a kiadásait, addig még a hivatalos ügyintézés lezajlik és hozzáfér az én nevemen lévő értékpapírszámlákon található megtakaratáshoz.szerk.: ....és
"Legyen ő is tulajdonosa a számláknak?"
Értékpapírszámlának csak egy tulajdonosa lehet![ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
válasz Catman #87896 üzenetére
A végrendeletedet a hagyatéki targyaláson fogják ismertetni, ami minimum 6 hónap után lesz a haláleset után.
Így hiába végrendelkeztél, a megadott örökös hosszú hónapokig nem fog hozzájutni az örökséghez.
Erre az időszakra jó az általamra javasolt MÁK számlanyitás. Ott annyi hónapra elegendő megtakarítást helyezhetsz el számára amennyit akarsz. Lehet 8-10 vagy akar 12 hónap is.
Én vittem magammal a páromat a számlanyitáshoz és megmutattam neki, hogyha velem bármi is történne ebbe az épületbe kell jönni és megmutattam az ügyfélszolgálatot, ahol személyesen tudja majd kivenni a számláján lévő összeget.
Ez kívül minden hónap végén megkövetelem tőle, hogy lépjen be a MÁK webkincstárba és ellenőrizze le az aktuális egyenleget. Így valamennyi gyakorlatot szerez a MÁK webkincstár kezelésében és nem feledkezik meg a megtakarításról.[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
cdl
senior tag
válasz Catman #87908 üzenetére
55 évesen ez a vonat már elment.
Bár egy Osztrák tulajdonú cégnél dolgozom, gond nélkül átvennének 2-3 szoros fizetésért szvsz. (persze a németre nagyon rá kellene feküdni)
De nem ez a fontos. A 2 gyereknek kell olyan tudást adni a fiatalságuk során, hogy eszükbe ne jusson itt élni.
Boldog leszek, ha minnél hamarabb tipliznek.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
én elég kezdő vagyok ebben, ősszel költöztünk át bécsbe. volt benne kis szakmai motiváció is, de leginkább a Kobe által összefoglalt dolgok miatt. anyagilag kb. ugyanott vagyunk, vagy inkább kicsit a hazai színvonal alatt, abból kifolyólag, hogy otthon nagyon olcsón béreltünk lakást nagyon jó környéken, és volt céges autóm. ausztriában inkább külváros (bár én imádom), és kell venni meg fenntartani egy kocsit (ami itt extra drága, főleg a biztosítás), plusz pain in the ass mire a csajom megkapja a szükséges papírokat (nem eu), vagy össze tudunk házasodni
ha az élhetetlen túlzás is, de nekem már nagyon fájt az otthoni mindennapi és politikai közeg, még úgy is, hogy a leginkább lepusztult területek nem érintettek = nincs gyerek akinek normális ovit/iskolát kellett volna találni, alapvetően nem kellett sokat orvoshoz rohangálni, és amikor igen akkor is volt medicoveres biztosítás.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
mauimagic
senior tag
Én lehúztam 5 évet a hanyatló nyugaton, angol nyelvterületen. Ottani átlag feletti fizetésem volt, mikor 2009-ben hazajöttem "ideiglenesen"
Egy pár év kultúrsokk után ma vállalkozóként elvagyok a szar tetején, nyilván egy normális országban jobban szaladna a szekér, de jobban élek, mint a mimagyarok 99%-a.
Az utóbbi évek demokrácia leépítése, oktatás, egészségügy szabadedése miatt mégis elkeztünk nézelődni külföldön, ha marad a felállás, szerintem 3 éven belül dobbantunk.
Fő ok a gyerek, mert nem szeretném, ha ebben az agymosott putyinista szarfészekben szocializálódna. Ennek a káros hatásait magánsulival sem lehet kivédeni.
-
Ringman
nagyúr
ha munkavállaló lennék, akkor vsz. már évek óta külföldön dolgoznék, de 10+ év vállalkozói/freelancer lét után azt elég esélytelennek látom most (persze romolhat annyira a helyzet, hogy ez se számítana) - építőipari mérnöki szakma, ezt külföldön gyak. csak és kizárólag munkavállalóként tudnám csinálni több évig.
azt jelenleg nem adja ki a matek, hogy külföldről dolgozzak haza, bár lassan már az sem annyira egyértelmű, pár hónapra ki lehetne próbálni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bear_
aktív tag
Mit tartunk élhetetlennek ugye. Szerintem egyáltalán nem élhetetlen az ország, és nem úgy tûnik, hogy az lesz amíg EU tagok vagyunk.
30 éves vagyok jó szakmával, de nem érzem úgy, hogy külföldre kellene mennem a hazai viszonyok miatt, amit akarok itthon is el fogom tudni érni.
-
stingy2
senior tag
Én elválasztanám az "ideológiai" részt a személyes "élhetőségtől".
Ideológiailag -nekem -már most is élhetetlen Mo. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy az emberek nagy része a nyugati liberális demokrácia helyett az önsorsrontó szovjet/orosz vagy kínaikomcsi irányt tartja idillikusnak. Kutyát nem érdekli az eü, oktatás, közigazgatás lezüllesztése, a korrupció, az új "jobbágyrendszer" kiépítése - főispán meg vármegye b+. Sőt, a covid alatt láthattuk, hogy már az emberélet sem számít.(folyamatosan benne voltunk az első 5-ben halálozásban a világon). Ha ebből az irányból közelítek, akkor holnap vagy elhúzok nyugatra, vagy felkötöm magam
Másrészről viszont itt a saját helyzetem: ugyan földrajzilag itt élek, de kb. semmilyen szinten nem függök a rendszertől. A tőke nagy része külföldön van, a hozamából vígan megélek (a statisztikák alapján jövedelem alapján benne vagyok a felső 5%-ban, megtakarítás alapján meg a felső 1%-ban). A tőke likvid, amennyiben hoznak vmi "végzetes" döntést (huxit és tsai.) már pár héten belül le tudok lépni innen, max a házat lenne kicsit több idő eladni.
Az adórendszer kifejezetten "kellemes". Azért ha megnézzük, Európa nyugati felén sokkal durvábban sarcolják az árfolyamnyereséget, osztalékot.
Ezen kívül a családi, baráti kapcsolatok is ide kötnek. Szóval ha van pénzed és beveszed a leszarom tablettát annyira nem rossz hely ez. Mondjuk azért már utánanéztem, hová mennék, ha lépni kellene: Ciprus. Eu tag és nincs semmilyen adó a külföldi tőkejövedelemre. (legalább is valahol ezt írták)INTJ
-
Kobe
veterán
válasz Catman #88061 üzenetére
Csak bankszamla szumma egyenleg es tranzakcio torteneti adatokat tarolnak / kapnak egy API-n keresztul. Ha feltorik, a hackerek max a zsomlevasarlast tudjak atirni kiflivasarlasra, mast nem nagyon. A bank oldalan van lekorlatozva barmilyen egyeb muvelet es semmilyen adatot nem tarol az app
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz Catman #88853 üzenetére
Otpnel szemelyesen be kellett menni, vsz itt is ez lesz.
Elotte felhivtam a makot es 3kodot adtak meg az egyiknek keler kód volt a neve (ahova transzferelsz), igy eselyes,h az lesz. Otpnel ez 1500ft korul volt (papironkent), tehat ha van 2027/i meg 2027/j-d (lehet ilyen nincs, de pelda szempontjabol mindegy), akkor 2*1500 lesz a dij.
Illetve valahova be kell irni a neved meg az azonositod is, de azt a mak ugyfelszolg. elmondja,h pontosan mit. -
peetie1
aktív tag
válasz Catman #89162 üzenetére
Ja, új taktik : beküldöm anyát ő úgyis raer Aztán megprobalja a maga módján elmondani mi a gond(lehet nem sikerül, de akkor jön a telefon), és ha az is maszlagot válaszol, akkor felhiv, és odaadja az ügyintézőnek a telefont. Nem hagyjuk magunkat, ha nekem meg mindenki másnak elengedtek a díjat, akkor ne akarják megmagyarazni, hogy nyeszre meg állományi díjra nem vonatkozik...
-
Ringman
nagyúr
válasz Catman #91264 üzenetére
köszi.
ha nem jön össze, akkor megpróbálom így, bár először ezt választottam, csak nem vittem végig, mert eurót kiválasztva is forintot akart küldeni (hiába mást választottam ki), csak akkor minek váltottam revoluton? vagy valamit félreértettem - na majd holnap kiderül.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz Catman #91283 üzenetére
"A PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMPAPÍR MÁSODLAGOS PIACA
A Forgalmazók napi vételi árfolyamot jegyeznek a Prémium Magyar Állampapírra, így náluk az
üzletszabályzatukban leírtak szerint a Prémium Magyar Állampapír futamideje alatt is eladható.
A Kibocsátó megkötése alapján a Forgalmazók által így megvásárolt Prémium Magyar Állampapírok eladási árfolyama az értékesítés kezdő és záró időpontja között a mindenkori forgalomba hozatali árral egyezik meg."En itt tovabbra is csak kijelento modu mondatokat latok, feltetelest nem.
I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
válasz Catman #91273 üzenetére
2 nap alatt átjött revolutról az eur utalás, vezethetem át tbsz-re.
---
10k eur-ról lenne szó, a most megveszem, majd 5 év múlva nyúlok leghamarabb hozzá (de alapvetően nem szeretnék hozzányúlni) megoldásnak jó 50-50%-ban a
VWCE (XETRA) Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc
JPGL (XETRA) JPM Global Equity Multi-Factor UCITS ETF - USD acckombináció?
ehhez ha minden jól megy, kb. ugyanennyi összeget rá tudok rakni tbsz-re idén (nem feltétlenül etf-be)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest