- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
tulajdonképpen mi változik, ha N ember beírja, hogy az volt / nem volt az?
a sok éves rally után várható volt, hogy lesz egy teteje a sztorinak, ingatlan meg részvény oldalon is (már ha részvény etf), ft-ban nézve önmagában az, hogy a ft gyengülés ki lett védve, nagyon sok %-ot számít.
-
Veron
addikt
Ha már ingatlan is volt a téma a napokban: nem jutottunk dűlőre az alábbi kérdésben.
Mennyire volt balgaság 2020-ban egy szép állapotú pesti panellakást eladni és az összeget inkább ETFbe és állampapírba tolni?
Utólag nyilván a megtartás többet hozott volna, de 2020-es fejjel mi a vélemény erről?
Ha nagyon off topic, akkor töröljétek nyugodtan. -
fokukac
nagyúr
válasz
PredatorZoli #91196 üzenetére
Nekem kamatfizetés előtt van egy "újrabefektetés" opció is, bár még sose próbáltam... Beleklikkelve felhoz egy menüt, de elég korlátozott lehetőségekkel
A DKJ-nál ilyet hoz fel, hogy 3 hó / 12 hó
A PMÁP - nál hogy 3 év / 5 év
A többinél pedig még ezt se.
Én elsőre azt hittem, hogy ilyenkor azt a konkrét papírt ajánlja fel újra, de nem.
Meg az sincs, hogy milyen áron, ugye.Valaki használta már ezt a funkciót...? Ha igen, akkor hogy működött.?
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
A webkincstárban van állampapírom, aminél nemsokára letelik az első negyedév, és van egy ilyen hogy "Következő esedékességfizetés" ami ha jól értem a kamat kifizetése, illetve egy "Rendelkezés" gomb.
Erre mindenképp rá kell nyomni és rendelkezni, vagy ha nem nyomok rá, akkor automatikusan hozzácsapódik?
Tehát ha én nem akarok kivenni semmi összeget, csak szeretném hogy szépen ketyegjen tovább az állampapír a kamattal, akkor van vele teendő?
Illetve ha kivenném, akkor mi történne?
Kicsit most összezavart ez. -
Tottu
senior tag
A tavalyi évben Randomnál, majd ennek következtében az Ersténél volt OTP, valamint Nvidia részvényem is, amik fizettek egy minimális osztalékot TBSZ számlán.
A kérdésem az lenne, hogy a 2022-es adóbevallásnál ezeket fel kell valamilyen formában tüntetni?
-
gg07
tag
válasz
PredatorZoli #91187 üzenetére
Ez jól hangzik! Köszi!
-
gg07
tag
38k Euro-t átpörgetni Revoluton milyen elosztásban érdemes?
Ezért már kérdezősködni fognak? -
allampapir.hu nem éppen a barátom most és a mobilkincstárba sem tudok épp bejelentezni. azt lehet már tudni mikor van a kamatfordulója a 2028/I-nek, az mennyi lesz, és van-e értelme tartani most ezt a papírt?
-
Vesa
veterán
válasz
fokukac #91162 üzenetére
Én biztosan írnék nekik, hogy nem az oviban vagyunk. Sajnos úgy tűnik, már nem csak a kormány kommunikál 1 biteseknek, 1 bites szinten, hanem a piaci szereplők is érzik, hogy idiotisztánban ilyen IQ szinten kell kommunikálni az ügyfelekkel, mert jeletős részük valószínűleg még ezt sem fogja megérteni. Szomorú látni, hogy már itt is ez a gyerekes, óvodás maszatolás megy.
-
Ryder1
senior tag
válasz
PredatorZoli #91174 üzenetére
Eddig tényleg így volt, aztán néhány hete nekem sikerült az appból. Hozzáadtam egy új CIB-es számlát és lejáró DKJ-t meg is kaptam rá. Nem tudom, mi történt, de örülök, hogy nem kellett bemennem emiatt személyesen.
-
SzGee
aktív tag
válasz
szabi__memo #91157 üzenetére
Ugyan honnan tudnák a számlaszámról megállapítani, hogy mi a mögöttes deviza, pláne egy küllföldi iban-nál, meg miért is kellene ezt szabályozni? Olyan devizát utalsz a forintos számládra, amit akarsz
Az MKB-nál egyébként meg lehet állapítani a kódja alapján, 490 a HUF, 488 az EUR, 401 az USD, a számlaszám utolsó nyolc karakterében benne van, de például az Erste-nél nincsenek ilyen kódok a számlaszámban
Szóval a lényeg, hogy a kicstárnak fogalma sincs arról, hogy a megadott számlaszám mögött milyen deviza van, a revolut-nál például bármilyen deviza is lehet -
Wn2tl
aktív tag
Van itt közületek olyan, aki megpróbálja kihasználni a Microsoft-Blizzard részvényfelvásárlási arbitrázst? Most a Blizzard 74$ körül forog, a MS pedig 95$-t adna érte, ha nem akadályozzák meg a trösztellenes hangok. 20% profit nem tűnik rossznak dollárban.
-
nort_on
senior tag
válasz
PredatorZoli #91163 üzenetére
Egyszer-egyszer befigyel egy kettes, oké. De 14 év alatt nulla hozam... Hát...
-
Fifi
őstag
válasz
donat_sz #91165 üzenetére
Tegnap este kipróbáltam, nekem Litvániával az LT-s IBAN-t engedte felvenni.
A jogosult bank adatait a Revolut oldaláról másoltam be:
Revolut Bank UAB
Konstitucijos ave. 21B, Vilnius, 08130, Litván KöztársaságNem hinném, hogy a bank neve és címe számítana, valami mas gond lesz.
-
-
fokukac
nagyúr
De ha már erre jártam, hadd újságoljam el, hogy olyan emailt kaptam az önkéntes nyugdíjpénztáramtól (Allianz), hogy nem hiszem el, hogy ilyet lehet a komoly üzleti világban. Szépségdíjas, de tényleg.
aszongya, hogy
Tisztelt Pénztártagunk!
Jelen üzenetünkben szeretnénk tájékoztatást adni a Pénztár 2022. évi befektetéseit érintő külső-belső hatásokról, ezek rövid és hosszabb távú következményeiről, valamint a 2023-as évet érintő előrejelzésekről.Befektetések 2022. évi piaci áttekintése
Mikor a mindig szorgalmasan és kitűnően tanuló gyermekünk egy nap azzal állít haza, hogy kettes érdemjegyet kapott a dolgozatára akkor – megértő szülőként – úgy véljük, hogy néha becsúszik egy ilyen.„Ez egy kivételes helyzet” – nyugtatjuk felelősen, hiszen évek óta bizonyítja tudását, nem ezen múlik a sok év múlva esedékes egyetemi felvételi vizsgájának sikere. Nem is szidjuk meg a rossz jegyért, hiszen mi magunk is tudjuk, hogy saját tanulmányaink során velünk is előfordultak időnként megingások, akkor is amikor mindent megtettünk annak érdekében, hogy maximálisan teljesítsünk.
Hasonlóan érezhetik most magukat a hazai nyugdíjpénztárak és külföldi nyugdíjalapok befektetői, valamint a befektetéseket kezelő szakemberek világszerte, hiszen kivételes évet zárt a szakma 2022-ben. Olyannyira kivételes évet, amire hosszú évtizedek történelmében sem volt precedens.és még alatta egy oldalnyi szöveg, ahol elmagyarázzák a kötvénymatematikai összefüggéseket.
De ez nagyon gáz. A "Piaci áttekintés" cím után az első mondatban a gyerek a kettessel, édes Istenem, nem hiszem elUi. amúgy becsületükre legyen mondva, hogy ma beléptem, és 200 ezerrel nagyobb az egyenlegem, mint 3 hete, szóval bejött a kötvénymatematika, biztos nekik is volt sok 2051/G-jük
uui. nem én nyitottam az önkéntes pénztárt. Anno a cib-nél dolgoztam, ez egy ilyen munkavállalói juttatás volt. Aztán persze eljöttem onnan, és valahogy megszűnt a pénztár, és az egész az Allianz-hoz került.. azóta évente befizetek 100-200 ezret, hogy legyen. De lehet, hogy ki kéne venni a hozamot, hiszen már 14 év is eltelt. Mondjuk október végén konkrétan 0 volt a hozam
-
axioma
veterán
válasz
donat_sz #91159 üzenetére
bocs, teves - nekem kb. igy van es mukodott
(megzavart hogy a link forintot utalna oda, az nem fog menni csak belfoldre, de te eurot, annak mennie kene)
ja orszag Litvania, nem Mo. a linken az rosszul van, ill a cim se pont ugyanigy van nalam irva
Ezt sztem nem en irtam be igy, valami automatikus lehetett: 'Konstitucijos pr. 21B, LT-08130, Vilnius' -
donat_sz
senior tag
Nem aktuális most a kiutalás részemről, de a lenti téma okán megpróbáltam beállítani mobil kincstárban a revolut eur számlát, de a mentés gomb szürke maradt. Valami nem stimmelt és nem jövök rá a hibára.
Ez a link alapján próbáltam.Valaki akinek már sikerült adna egy támpontot hogyan kell helyesen beállítani?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
szabi__memo #91157 üzenetére
Valószínűleg csak GIRO formában rögzítette a forint számlaszámot.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Gombinyó #91155 üzenetére
Szuper. Köszi
Bár nem értem akkor PredatorZoli-nak miért, mikor nem ment -
stingy2
senior tag
válasz
julius666 #91146 üzenetére
Először is nyilván tisztában vagyok vele, hogy ez nem a törvényes út.
(még nem próbáltam, remélem nem is kell soha)
Ezt viszont továbbra sem igazán értem: "te a halott nevében jártál el a saját javadra". A saját javamra akkor járok el, ha az ő számlájáról az enyémre utalok, de nem, a saját számlájára megy, így bekerül a hagyatékba, nincs átverve senki, max. az IRS, de mivel itthon amúgy sincs egyensági rokonok közt illeték, ezért a magyar államot nem éri hátrány. Szerintem. De ne próbálja ki senki, aki mégis, és ráfázik, az meg vessen magára -
Gombinyó
őstag
válasz
szabi__memo #91149 üzenetére
Ősszel utaltam ki eurot a forint számlámra és a bankom váltotta át. Azóta nem hiszem, hogy változott volna. Revoluttal nyilván jobban jártam volna csak gyorsan kellett a pénz. Annyi van, amit Csabroncka írt, hogy IBAN formában kell megadni a magyar számlaszámot.
-
pictigjis
őstag
FULL OFF, de nem lakik valaki innen nemetorszagban, es meg ebay fiokja is van?
egy laptopot szeretnek venni, de az elado nem postaz kulfoldre, sot meg a sajat mailboxde-s forwardolos cimemre sem hajlando elkuldeni. nyilvan privatot irjon lecci, akinek van otlete, koszi!
-
Gombinyó
őstag
válasz
szabi__memo #91136 üzenetére
Működik, csak akkor a forint számlád bankja fogja átváltani az eurot forintra.
-
julius666
addikt
válasz
stingy2 #91118 üzenetére
Ezt nem igazán értem. Hogy tudsz bármilyen pénzt tisztára mosni, amikor a brókerszámlára csak saját néven lévő bankszámláról fogadnak utalást, és vissza is csak ilyen számlára mehet?
USA brokinál - mivel nem tudják, hogy emberünk már nincs az élők között - nyilván szépen kimegy az utalás, a kérdés nem erre vonatkozott. Elhunyt magyar számlájára beérkezik hirtelen egy vagon pénz, ez nem zavar senkit? Mert ha neked élőként kérdez rá a bank valami utalásra, küldesz screenshotot/letölthető statementet brókertől és viszlát, meg van oldva. Na de halott nevében nem tudsz ilyet csinálni. Ha meg kiderül, hogy te a halott nevében jártál el a saját javadra, az gondolom erősen nem szerencsés.
csak vhogy belekeveredett az amerikai szál
Én kevertem ide mint példa, bocs, tényleg nem ide tartozik (bár örülnék, ha ez is ki lenne tárgyalva). Igazából az érdekelne, hogy ennél a joint számlánál vajon halál esetén mi az eljárás, jön-e le valami illeték.
Próbáltam utánaolvasni, ha jól értem az írek meg a dánok EU-n belül külön kezelik az öröklést, szóval az ír törvények lennének érvényesek:
Dánia és Írország nem vesz részt a rendelet elfogadásában. Ennek eredményeként az e két tagállam hatóságai által kezelt, határokon átnyúló öröklési eljárásokra továbbra is a saját nemzeti szabályai az irányadók.
-
axioma
veterán
válasz
PredatorZoli #91139 üzenetére
magyar iban tipusra felvitt erste hitelkartya (full forintos) siman engedne' kiutalni
viszont ilyen formaban meg a forintos lejaratot nem tudom rogziteni rendelkezeskent (forint 1 sincs rajta azert nem utalasinditassal probaltam ki)
[ettol fuggetlenul revolut jobb megoldas csak lassabb lehet mire a ft a magyar ft szamlara er] -
törölt tag
válasz
Morgenstern #91134 üzenetére
lényegében erre gondoltam én is. minden év azonos napján fizet... de nincs értelme most idén februárban... ezért több lesz mint 1 év a köv kamat fizetésig és azért több. - ahogy ezt már később olvastam másik is leírták időarányosan...
#91136 szabi__memo
Működik, igaz manuálisan lett intézve, nem online. De úgyis megy.Bocs forintra nem próbáltam...#91145
axiomaEsetleg kiutalhatja wise-ra.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Csabroncka #91140 üzenetére
Nem látok ellentmondást
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
PredatorZoli #91139 üzenetére
Akkor akadályozzák. Szuper
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csak IBAN számlaszámra tud menni.
-
SzGee
aktív tag
válasz
PredatorZoli #91137 üzenetére
Kelleni nem kell, csak ajánlott
Ki lehet utalni forint számlára is eurót, csak akkor a bankod fogja átváltani, nem túl kedvező árfolyamon -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
szerintem devizaszámla kell
Utald revolutra én azt tanácsolom -
szabi__memo
nagyúr
Próbálta PEMÁP lejáratnál kiutalni eurót forint számára államkincstárról? Gondolom működik, csak megerősítés kéne. Köszi
-
törölt tag
válasz
Krugszvele #91130 üzenetére
Oke, de ez meg mindig nem megtakaritas/befektetes, hanem vallalkozas.
-
törölt tag
válasz
Morgenstern #91040 üzenetére
"Az első kamatperiódus esetében – értve ezalatt a 2023. január 20. napjától
(ezt a napot is beleértve) 2024. február 20. napjáig (ezt a napot nem
beleértve) terjedő időszakot – a kamat mértéke 16,00% p.a., azaz évi
tizenhat százalék, ennek megfelelően az első kamatperiódusra kifizetendő
időarányos kamat mértéke 17,36%, azaz tizenhét egész harminchat
század százalék."Azért több, mert idén nem fizet kamatot - szerintem.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
#31733248 #91129 üzenetére
Abszolút igaza van. Igazi vállalkozó hozzállás! Tanítani kellene!
Én még egy érdekességet tudnék hozzátenni: Vidéken iszonyat sok "brigád" dolgozik. 6-8-10 fős csapatoknak folyamatosan keresnek kiadó lakásokat, szinte bárhol! Kisebb faluban (ha jó a hely, ezt előbb derítsd fel!) már viszonylag kis összegért vehetsz házat, amit felújítva 6-8 embernek kiadhatsz, havi nettó 400-500+ ezer forintért. Jó a megtérülése, hamar tudod venni a következőt!
Itt nincsen vele napi szintű teendő, viszont egy brigád nagyjából 1,5 év alatt lelakja falig a házakat, olyankor kell egy felújítás! Tehát ahogy a rövidtávú kiadásnál azt kell beletenned, hogy mosolyogsz, ott vagy, értesz az emberekhez, itt azt, hogy másfél évenként képes legyél egy festést, pár alap burkolást jól megcsinálni, ezen lehet sok milliót fogni.
Egy budapesti jó minőségre újított rövidtávra kiadó lakás árából tudsz venni kettő-három ilyen kisebb házat, számold ki, érdeklődj utána, csináld meg!
Bármibe is fogsz, Te csináld. Ne más. Majd Joci felújítja, majd Zsuzsók kiadja, úgy NEM fog menni. Neked kell odatenni magad, ez a titok. -
törölt tag
válasz
archie17 #91007 üzenetére
Csak Neked válaszolok már, de másoknak is hasznos lehet, remélem, segít:
Ahogy korábban írtam, mi alapvetően teljesen mással foglalkozó vállalkozók vagyok (cégvezető és ügyvéd) más felfogással élünk és máshogy ítéljük meg egy befektetés/vállalkozás esélyeit, mint a legtöbben. Akik csak akkor látják esélyét a sikernek, ha "kaptál valahonnan" egy rakás pénzt, azok soha képesek hasonlót összerakni, életük végéig a pálya széléről osztják meg a bölcsességeiket és mindig ugyanazt mondják: " szerencséd volt".
A legfontosabb annak megértése, hogy Budapest belvárosa a legmenőbb termékünk a világpiacon. Szó szerint. Ennek megfelelően érdemes hozzáállni, akár az anyagi kilátásokat, akár a későbbi fejlesztések szemléletét és igényszintjét tekintve. Fontos tudatosítani magadban, hogy rövid távú kiadásból akkor juthatsz pénzhez, ha ezzel foglalkozol és nem csak fantáziálsz róla.
Hogyan kezdj neki? Add el a lakásod és vegyél egy rövid távú kiadásra alkalmas lakást a Bulinegyedben (Te pedig bérelj). Ha van annyi pénzed, akkor olyan lakást válassz, amiből kettőt (vagy többet) tudsz kialakítani, sokkal jobb lesz a megtérülésed (én is ezt teszem, az említett lakásból négyet csináltam). Egy két részre bontott lakásból már kezdőként is kivehetsz havi nettó 1 milliót. Ha lehet, rövid távú kiadásra alkalmas lakások hosszú távú bérlésével, majd általad történő üzemeltetésével gyarapítsd a portfóliódat, ezzel megtöbbszörözheted a jövedelmed. Személyesen fogadd a vendégeidet és köszönj el tőlük távozáskor, a visszajelzéseik kulcsfontosságúak. Ha némi tapasztalatod összegyűlt, akkor a magas értékelésedre történő hivatkozással mások lakásainak üzemeltetését is el tudod vállalni, örömmel bízzák rád, kevés a jó üzemeltető. Csak jót vállalj (ebbe a jó fotózhatóság is beletartozik), egy szar lakással messze nem annyit keresel és az üzemeltetésre kapott pontszámok sem lesznek fényesek. Tapasztalt és magasan értékelt üzemeltetőként meggyőzhetsz befektetőket arról, hogy érdemes veled társulni, vagy legalábbis megbízni téged azzal, hogy az ingatlanjaikat üzemeltesd. A legnagyobb építőipari vállalkozók közül is sokan ezt tették, csak a nagyságrend más.
Rengeteg a fos lakás a piacon: pici (akár 12-15 négyzetméter), galériás, fehér falakkal, igénytelen ikeás enteriőrrel. Ezek az átlagember elképzeléseit és igényszintjét tükrözik, az ilyeneket messziről kerülni kell, erről is írtam már. A piacon minőséggel lehet jól teljesíteni (a lakásaink 9.9-es és 10-es értékelésekkel futnak, az üzemeltetés 9.9). A nagyobb üzemeltetők a közelében sincsenek ennek, 9 alattiak.
Mi is nagyon piciben kezdtük, de ezekkel az ingatlanokkal szarrá vertünk az amerikai tőzsdeindexeket.
Ahogy írtam már korábban, az üzemeltetéssel nagyon keveset foglalkozom, "az ingatlanok fejlesztésével viszont többet (minden ingatlannál teljes felújítás és az új funkciónak megfelelő részleges átépítés történik)". De már ezt is egy ügyvezetői szerepkörben levő kollégának delegálom, én pedig annyira nem kellek ehhez személyesen, hogy éppen éppen házat nézek egy kontinenssel odébb. Ha ügyes vagy és tehetséges, Te is meg tudod csinálni, de csak akkor, ha hiszel benne és elkezded. Hitellel még jobban haladhatsz, de mi mindig csak a megtermelt profitból vásároltunk.
-
tipuka
addikt
válasz
tomazin #91125 üzenetére
Köszi a gyors segítséget!
Megijedtem, hogy aláírást kellene akkor beküldenem (nincs itthon nyomtatóm, csak telóról tudnám max "bescannelni", a lakcímkártyám is befotózva küldtem be, remélem jó lesz úgy.Beküldtem az űrlapot és letöltöttem a pdf-et a beküldésről. Most hogyan tovább?
Jött e-mailben egy nyugta, amiben azt írják, hogy feldolgozzák jelenleg a kérelmem.#91126 RangerFox: köszi szépen!
Ez se rossz, átgondolom, hogy abba is rakjak-e esetleg a rövid futamidő miatt, mert bár kisebb a kamat, de nincs visszaváltási díj, hisz végigvárnám szerintem, ha beleölök egy kis pénzt.
-
tipuka
addikt
válasz
PredatorZoli #90805 üzenetére
Köszönöm, már is okosabb lettem, azt hittem el leszek küldve melegebb éghajlatra.
Akkor nem kell adózni utána, akármikor szüntetem meg, csak most az 1%-os(Jelenleg 1%) bukás áll fent, más költség nincs? PEMÁP-pal is ez a helyzet?
#90809 Ereshkigal:
Örülök, hogy megvehető bankkártyával a PMÁP meg a PEMÁP is, legalább 2 félében lesz félre rakva a pénz.#90814 KMT :
DKJ--nál jól értem, hogy csak megveszem és nem kamatozik? Meg ugyanúgy teljesen adómentes? allampapir.hu oldalán olvastam.#90808 -Mike- :
Köszi, ez nagyon hasznos link!Ezt a megbízásos kezelést nem igazán értem.
(már ott elakadtam, hogy mi az a függő ügynök?) Melyiket válasszam?
-
stingy2
senior tag
válasz
szabi__memo #91119 üzenetére
Nem tudom, még nem töltöttem rá pénzt, majd ha megtörténik, megírom.
-
stingy2
senior tag
-
Stanlee
őstag
válasz
PredatorZoli #91114 üzenetére
De meg mindig IBKR ir reszerol beszelunk, ott a US orokosodesi ado nem jatszik - de lehet nincs igazam.
-
Stanlee
őstag
válasz
bandus #91112 üzenetére
En transzferaltam 4 papirt nemet comdirect-rol IB-re. A lenyeg, hogy a transzfer nem az IB-nel tartott sokaig, hanem a comdirect baszogtatott olyan dolgokkal, amikkel nem is kellett volna, es kotve hiszem, hogy a magyar erste segitokeszebb lesz, csak azert, mert az anyaceghez akarod atvinni a papirokat.
Ahogy neztem felszamolnak evente valami allomanyi dijat, IB-nel ez nincs. A minimum 7,95 euros order dij szerintem rablas a mai vilagban. Az IB-nel sokkal tobb papirbol tudsz majd valogatni kevesebb dijert.
Nekem is van a bankszamlavezeto bankomnal ertekpapirszamlam es van berakva 2 trade / ho 100 euro ertekben ETF vasarlasra, hogy ingyen legyen a szamla. Nem vagyok hajlando tobbet otthagyni naluk, mert a legutobbi $1000 erteku papir eladasakor lehuztak 27 eurora.
Az osztrak erstenel meg nezd meg, hogy a Zusatzgebühren-nel mit irnak: "Devisenprovision: Für das Umrechnen von oder in Fremdwährung verrechnen wir Auslandszahlungsverkehrsgebühren gemäß Konditionenaushang für den Zahlungsverkehr." Ami oda be van linkelve, az alapjan minden USD alapu ordernel lenyulnak toled 11,53 eurot. Ne legyen igazam...
-
stingy2
senior tag
válasz
julius666 #91110 üzenetére
Az örökösök számlájára nem fog megérkezni semmi, mert egy amerikai bróker kizárólag saját névre szóló számlára utal ki bármit. Nem az volt a tanács - én írtam anno -, hogy az örökös utalja ki magának, hanem az, hogy az elhunyt itthoni saját számlájára utalja vissza. Az bekerül az örökségbe, és megy minden a maga útján. Max. annyi a csalás, hogy amerika nem tudja lenyúlni a megtakarítás jó részét örökösödési adó (v.mi) címén
-
julius666
addikt
válasz
stingy2 #91091 üzenetére
Hmm, ez a túlélő számla amúgy is jól hangzik, főleg ha rugalmas, kit lehet magad mellé venni. Számomra viszont erősen kérdéses még az adózás. Itthon ugye (szűk családon belül) illetékmentes az öröklés, de pl. USA-ban alaposan leszívnak (erre volt ugye az az okosság itt írva, hogy az USA intézmény értesítése helyett az örökösöknek gyorsan el kell sikkasztania a pénzt a külföldi számláról, ami azért sok kérdést vet fel. Pl. hogy mit fog szólni hozzá a NAV, ha beérkezik egy élet megtakarítása az örökösök számlájára...)
Ez alapján: For all beneficiaries under the will - Capital Gains Tax may apply.
-
tomazin
veterán
-
UberMutant
őstag
válasz
kozeposztaly #91107 üzenetére
egy ideje 1 forint a névérték egysége
-
kozeposztaly
csendes tag
egy buta kérdés: PMÁP, ezresre kerekített összeget, vagy teljes összeget az ezren felül is be lehet fektetni? Nekem most mindent engedett, mint sima MAP+nál. De nem ez rémlik a múltból, akkor mintha mindig maradt volna be nem fektetett összeg.
-
stingy2
senior tag
Hitelminősítők...ez a jelenet jutott hirtelen eszembe
-
pictigjis
őstag
most oszinten, szamit ez valamit? ha en nemzetkozi befekteto lennek, a "negativ kilatast" mar reg bearaztam volna, a tenyleges besorolas meg nem is valtozott. szerintem ettol nem fog most felborulni a vilag
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- LEGO klub
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nioh 2 (PS4)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest