-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz eladodo #15699 üzenetére
Szeretettel várom a vasvillás/csákányos bányásznyugdíjasokat a portámon. Nagyon ijesztőek lennének.
(Papám bányamérnök volt valaha, no offense.)Kommunizmus meg soha nem volt Magyarországon. Fityisz propaganda ide, vagy oda.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Ringman
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #15695 üzenetére
Feloldani úgy lehetne ezt a csapdahelyzetet, hogy kerekperec megmondaná a kormány, hogy a 2020-tól (akármikortól) munkába állók már nem részei ennek a felosztó-kirovó rendszernek, hanem a saját nyugdíjukat építik.
- akkor lehetne választani, hogy nem építik
- jelenleg is jórészt így van, mivel a munkáltatói járulék helyett szoc. adó van, ami vsz nem számolnak majd bele a nyugdíjadbaaz kellene, hogy differenciáltan hajtanának végre nyugdíjemelést (pl nettó átlagjövedelem felett 0%, alatta sávosan növelni), továbbá szuperbruttósítani, hogy az esetleges járulék/adóváltozás (jellemzően növelés) őket is érintse.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz DopeBob #15696 üzenetére
Gondolom, a 'megmentést' még mindig idézőjelesen érted... A véleményem az a magánnyugdíj pénztárakról, hogy noha az ország és a szavazóik szégyene, amit a narancsék műveltek vele, alapvetően nem alkalmas arra, hogy a felosztó-kirovó rendszert felszámolják vele. Egyszerűen annyi bőrt lenyúznak már szerencsétlen munkavállalókról, hogy nem tudnának két egymás mellett létező rendszert hatékonyan eltartani. Azért gondoltam ki a fentit, mert abban egyértelmű kenyértörés volna az új rendszer mellett, de ahhoz meg a feltételek nem adottak (még). Annyiban jó lett volna a MNYP is, hogy legalább lassú szemléletváltást hozzon, de így lerabolva, ellehetetlenítve sajnos 'döglött lovat' csináltak belőle.
[ Szerkesztve ]
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
DopeBob
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #15695 üzenetére
volt valami nagyon hasonló rendszer pár éve... nem megmenteni kellett volna, hanem normálisan szabályozni
MZ/X
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz bandus #15691 üzenetére
Az öngondoskodás kapcsán azt látom idehaza problémának, hogy ehhez is egy erős(ebb) gazdaság kellene. Aki nyugdíjas, vagy nyugdíj előtt áll, azon értelemszerűen nem segítene, ha eltörölnék a járandóságukat, mert vagy nem tudnának dolgozni, vagy nem annyit, amiből el tudnának éldegélni. Ahhoz viszont, hogy nyugdíjat kaphassanak, az aktív dolgozóknak továbbra is őket kellene finanszírozniuk, ahelyett, hogy azok már csak maguknak tennék a pénzt félre. Feloldani úgy lehetne ezt a csapdahelyzetet, hogy kerekperec megmondaná a kormány, hogy a 2020-tól (akármikortól) munkába állók már nem részei ennek a felosztó-kirovó rendszernek, hanem a saját nyugdíjukat építik. Ez viszont potenciális nyugdíjbefizetőket von el a régi rendszertől, itt jönne képbe az erős gazdaság, ahol a jól prosperáló versenyszféra adóbevételeiből elegendő kompenzáció jutna a kieső nyugdíjbefizetések mellé. Ezzel a módszerrel - elviekben - a régi nyugdíjrendszert fokozatosan ki lehetne vezetni, és teljesen öngondoskodási alapokra helyeződni (kivétel rokkantnyugdíjasok, vagy más, nem teljes értékű munkát végző emberek, akik kapnának továbbra is speciális támogatást).
-
bandus
veterán
[link]
méginkább az öngondoskodás felé fordulást erősíti ez a cikk is."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
fokukac
nagyúr
válasz #24334592 #15688 üzenetére
a nem svájcban gyártott, de kereskedhető (trade-able) javak akkor is pariban lennének, csak a svájciaknak picit drágább lenne, mert olcsóbb lenne a devizájuk...
az meg, hogy a fizetés mennyi, az ebből a szempontból indifferens.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
válasz fokukac #15681 üzenetére
verzió1: tragédia...csak ünnepnapokon lehetne olaszban kajálni
verzió2: jóval olcsóbb lenne minden itt mint mogyoróországon (feltételezve, hogy az 1.65-öd esetleg 180Ft-os frankot hozna mellé, mert most kb. majdnem pariban vannak egyes dolgok árai miközben a fizu kb. 5-10x difit mutat)
tudom, sajnálom a dev.hiteleseket,de tudni kell költséget csökkenteni (spórolással), vagy bevételt növelni (tanulással, melóhelyváltással etc.)
-
DeFranco
nagyúr
válasz concret_hp #15684 üzenetére
Nyáron kimegy mindenki nyugatra falat rakni szakmunkázni meg napszámba. Ezért (is) épül itthon minden a téli időszakban, mert akkor van ember. Jó kis -10-ben húzva kellemes minőségű is lesz majd az a beton. Előbb lesz azokkal szívás, mint a panelokkal.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz concret_hp #15684 üzenetére
Jó a kérdés, mert ha csak a falubeli közhaszontalanokat veszem alapul, akkor azok is főleg nyáron 'dolgoznak'. A füvet, sövényt nyírni kell, szemetet kell szedni, árkot, folyómedret takarítani stb. Télen gyakorlatilag nincs munkájuk, mert a természet vegetál, a havat meg a lakóknak kell a ház elől kotorni, az utakat gépek takarítják. A görbének tehát inkább a tükörképét várná az ember. Ez még úgy is egy talány, hogy a mezőgazdaság (is) lassan tovatűnő emlék lesz, az építőipar meg már évek óta döglődik.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
-
KMT
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #15679 üzenetére
2020-ra szólt az is. Azóta biztos elfelejtette, így megálmodta megint.
Amúgy a zindeksz figyelemmel kíséri, egész jól állunk.
-100e (időarányosan)[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
állambácsi betétet is fog gyűjteni? amúgy poén már le se írják a mester nevét
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz concret_hp #15668 üzenetére
Ez az ember egy sültbarom, nem véletlenül nem akarják a brüsszeliek felelős pozícióban látni többé. A tatárjárás ennek a fickónak a 'munkássága' fényében csak afféle családlátogatás volt. Az 1 millió munkahelyhez meg nyugodtan hozzádobhatnak még 50ezret, kb ennyi szűnt meg az ominózus bejelentés óta (ami mintha 2014-ig szólt volna eredetileg).
-
zsoltee10
addikt
válasz concret_hp #15660 üzenetére
úgy imádják a családot, mint ha istenek lennének, ha ők azt akarják, hogy a nép mellette szavazzon, akkor mellettük fog.
-
bandus
veterán
nos végignéztem minden bank megtakarítási ajánlatát, és még a csökkentet kamatú malacperselynél sincs jobb ajánlat. viszont az sehol sem derül ki a cib honlapján, hogy a mp számla nyitásához szükséges-e, hogy legyen náluk lakossági folyószámlám. erről tud valaki nyilatkozni, akinek van ilyen számlája? köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Cyrin
addikt
de most komolyan ezeket kinek mondja?
-
attiati
veterán
"Kockázatvállalásra buzdít a HSBC - Irány a részvénypiac"
most hogy 3-4%-ra vannak az amcsi indexek az ATH-tól... ott biztos komoly tüzijáték jön elsőre
-
attiati
veterán
válasz fokukac #15666 üzenetére
Az a durva, hogy az egyik leginkább válságálló gazdaságról van szó (még erősödő deviza mellett is), és ennek ellenére nincs paritás alatt a devizájuk az eur-ral szemben. Mondjuk ha a piacon múlna, már rég ott lenne. ~250mrd eur-t tankoltak be eddig az 1,2-es küszöb bejelentése óta. Magyarország teljes államadósságának háromszorosát nyomtatták ki pénzben a semmiből 0%-os kamatra több mint egy év alatt, és meg se kottyan az árfolyamnak.
-
brd
nagyúr
Hát, ha így haladnak, meglesz az az 1mill', csak nem új, hanem összesen.
The only real valuable thing is intuition.
-
g@bo
nagyúr
" GDP-t megduplázná, a külgazdaság teljesítményét pedig megtriplázná 2025-ig "
kimaradt az, hogy az adókat megötszörözné. amúgy 2025 ig? még 3 turnus? kizárt.
-
concret_hp
addikt
egymmillióújmunkahely + gdp duplázás
végülis ha az idei évet is számoljuk a duplához, akkor is csak 5.5% / év. simaliba nem? mondjuk az inlációt megpörgetik kicsit, forintban minden gond nélkül meglesz
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
fokukac
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #15663 üzenetére
a 3% ot nem beszedett adókkal, hanem kiadáscsökkentéssel kellene tartani, de ez pl nem a polgármesteri jutalmak kifizetését jelenti, miközben a jónépet kivéreztetik.
van itt kérem ellentmondás. és jólképzett arcbőr.
kiváncsi vagyok, holnap lesz e merszük kamatot csökkenteni, ha hitelesek akarnak maradni -mármit a folyamatot illetően- akkor kell. ha a 300 as eurót nézzük, akkor bátor dolog. ft azonnal átütné az emlitett szintet, és elvitorlázna szép lassan 305 felé és egy rossz forgatókönyv szerint megint eljászthatunk a 320 gondolatával, erre rásegités lenne egy kevésbé hiteles ember elhelyezése az mnb élén, ami lassan aktuális, a személy bejelentése mindenképen.
klassz hónap lesz.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz WiZARD #15662 üzenetére
Csak megszorításokkal nem lehet örök időkig a pénzt előteremteni, előbb-utóbb minden tüdőből kifogy a szusz, ha nem engedik újra lélegzethez. Munkahelyteremtés nélkül esély nincs rá, hogy az állam (indokolatlan) túlköltekezését fenntartható módon finanszírozni lehessen. Azt sem értem, miért ragaszkodnak olyan görcsösen a 3%-hoz, tudtommal szinte egyetlen másik ország sem tartja be, de magam sem látom sok értelmét. Pontosan azt a pénzt, amit kitalicskáznak innét, kellene a magyar gazdaság feltámasztására használni.
-
WiZARD
addikt
válasz fokukac #15661 üzenetére
IMF SAYS HUNGARY’S ECONOMY EXPECTED TO STAGNATE IN 2013 – STATEMENT AFTER REGULAR REVIEW
IMF SAYS HUNGARY’S GROSS FINANCING NEEDS „VERY LARGE”, SUDDEN SHIFT IN INVESTOR BEHAVIOUR COULD UNDERMINE STABILITY
IMF SAYS HUNGARY’S BUDGET DEFICIT LIKELY TO REACH 3.25 PCT/GDP IN 2013-01-28
IMF SAYS FURTHER MONETARY EASING IN HUNGARY SHOULD BE CONSIDERED VERY CAUTIOUSLY
IMF SAYS HUNGARY CBANK SHOULD MAINTAIN „ADEQUATELY HIGH LEVEL OF RESERVES” TO PROVIDE BUFFERS AGAINST SHOCKS
IMF warns against too fast c.bank rate cutsSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fokukac
nagyúr
na, csak megvolt...
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #15627 üzenetére
"hogy nem kérek majd nyugdíjat, de cserébe nem is fizetek", jó de akkor rád htkznak vagy 10 nyugdíjast, akit el kell tartanod. Merthogy nem a saját nyugdíjadat fizeted
Rock'n Roll
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
A cikk keretes írása a legaranyosabb a túlzott deficit eljárásról: " londoni elemzők [...] úgy vélik, ennek ára további megszorítások életbe léptetése lehet". Micsodaaa? Megszorítás várható ettől a drága kormánytól? Az ilyen 'merész' kijelentésekhez már nem akármilyen diploma kellhet, köszönjük 'elemzők'.
-
Cyrin
addikt
"Az IMF-hitel előtörlesztése nem annyira bizalomjavító, mint inkább prevenciós lépés lehetett "
http://azenpenzem.hu/cikkek/forintzuhanasra-szamit-a-kormanyzat/1065/
-
Mercutio_
félisten
válasz stangli #15652 üzenetére
"Hülye angolok, angolhülyék"
Mondjuk angolok elég suttyók szvsz, ugatnak az EU-ra, de amit lehet kihasználnak belőle, nem beszélve arról, hogy ha nem lennének a bankjaik nem tudom hol tartanának
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz stangli #15652 üzenetére
Mivel jelenleg Országgyűlés=Fidesz, ezért én is pártkatonára tippelek. Szerintem Matolcsyt elkaszálják, Simort Orbán csak legutolsó utáni esetben, inkább valaki olyan lesz, aki a kettő közé esik valahová. Az Angolokról tudtam én is, na ezt idehaza magam is elképzelhetetlennek tartom...
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
válasz Dr.F.E.R.I. #15651 üzenetére
Ha belegondolunk Anglia Canadából importálta a jegybankelnökét, hogy minél tapasztaltabb és függetlenebb legyen... de ez Anglia, és ők ortodoxok gazdaság politikát követnek, mi meg unortodoxok vagyunk, ergo valószínűleg egy párthoz közeli személy fog oda kerülni... bárki is lesz, a kormányt fogja szolgálni... -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Kövezzetek meg érte, de úgy gondolom, hogy a 'piac' nem venné rossz néven, ha a jegybank minél kevésbé függne Orbánék szeszélyétől. Azt már úgy is átverekedték, hogy a tanácstagokat az Országgyűlés delegálja a tanácsba, ezért érthető, hogy az elnök személyének kiléte méginkább kulcskérdés. Matolcsy eddigi ténykedését látva nem nehéz megérteni, hogy a külföldnek - finoman szólva is - fenntartásai vannak az ő jelöltségével kapcsolatban. Amit ők látni szeretnének, az egy mértéktartó, szakmailag jól felkészült, Orbánhoz kevésbé hű vezető, de ha csak a köztársasági elnöki kinevezésekre gondolok, akkor a harmadik ponton valószínűleg elcsúszna a dolog. Emiatt látom úgy, hogy a politikai nyomásgyakorlás egyik klasszikus módszerével próbálják a döntést minél inkább a 'függetlenség' irányába terelni. Így van-e? Azt nem fogják az orrunkra kötni, mindenesetre szerintem elgondolkodtató a dolog.
-
stangli
senior tag
válasz Dr.F.E.R.I. #15648 üzenetére
amúgy is az lesz, amit mondanak a nagyok... most tesztelik a piacot, az lesz a meglepő ha Varga fog ott ülni, annak talán jobban örülnének?
-
Rive
veterán
válasz Dr.F.E.R.I. #15648 üzenetére
Ennek Matolcsyhoz elég kevés köze van.
A világ nagyon jól tudja, hogy bárki is kerül 'oda': az, aki a pórázt markolja, zsarolható.
Ez már többször is bebizonyosodott.Viszont izé... Kicsit kevesebb politikai töltet és meggyőződés hasznos lenne.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz fokukac #15647 üzenetére
A "jókedvhez" ennek semmi köze, a gyengén tartott forinttal Matolcsyt próbálják lebeszélni a jegybankárságról. Ha Simort megerősítik, újra kitörhet a "jókedv", és mehetünk ismét vissza 280 körülre. Ennél mélyebb összefüggéseket nem kell belelátni, minden más csak zajtényező ebben a képletben.
-
fokukac
nagyúr
http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/hiaba_a_kulfoldi_jokedv_esik_a_forint.178802.html[link]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
A hatalom megtartásához ez már nem elég. Az 'aranyifjak' nem alkotnak túlságosan népes tábort, hiába harácsoltak nagy vagyonokat össze. A pénzes nyugdíjasok kihalóban vannak, és több ballib párt közt fognak szétforgácsolódni (a nyugdíjrendszer összeomlása után amúgy is csak gazdaságtörténeti érdekesség lesz ez a kategória). Orbán felismerte, hogy az igazi bázist a segílyesék jelentik, a 'forradalmi kétharmadot' sem az egyetemistáknak köszönhette. Amíg ezeket tejben-vajban füröszti, addig nem nagyon fog lukra futni. Amíg az adófizető réteg (elsősorban a vállalkozások) meg nem roppan ebben a fenntarthatatlan rendszerben, addig ez marad az Ász az ingujjban.
-
_BM_
senior tag
[300 milliárdot keresett Templeton rajtunk]
Vajon kinek osztott vissza 10%-ot?
-
_BM_
senior tag
válasz concret_hp #15642 üzenetére
-
_BM_
senior tag
válasz concret_hp #15642 üzenetére
Majd átszoknak állampapírra. Van az a százalék......
-
_BM_
senior tag
válasz fokukac #15640 üzenetére
"A magas jövedelműek mellett hagyományosan megtakarítanak a nyugdíjasok is"
Itt a lényeg. Csak úgy lehet hatalmat megtartani, ha a juppik után közvetlenül a városi nyugdíjas réteg él a legmagasabb színvonalon. Minden ez alá van rendelve. Minden egyes intézkedést ennek tükrében hoznak meg.
-
fokukac
nagyúr
körbeér Matolcsy nagy terve
(Mondjuk azért azt hozzátenném, hogy nem egyből így kezdték. Az elején még nagyobb hiányt szerettek volna elérni, ugye, csak aztán az IMF és az EU nem hagyta, így még náluk is durvábban csinálják)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
Teljesült a hiánycél, de minek?
@Bandus: Ha millióid lettek volna az mnyp számládon, akkor pont hogy azért nem érte volna meg visszalépned.
Uui. most néztem, nekem speciel valami 450 ezerrel nőtt az mnyp. egyenlegem az Aranykornál, mióta einstandolták a nyugdíjpénzeket. mindezt úgy, hogy egy fillért se fizettem be 2 éve. Azért az már nem olyan rossz.
-
bandus
veterán
válasz Mercutio_ #15637 üzenetére
nyilván ha milliós tételről lett volna szó, vagy ha mo-n képzelem el a jövőmet, akkor jobban meggondolom. de amikor választani kellett, akkor volt a mnyp számlámon ~40k és biztos voltam benne már akkoris, hogy előbb-utóbb külföldre esz a fene
-
Mercutio_
félisten
válasz bandus #15624 üzenetére
Én is, de a családban aki közszférás az a leépítések előtt nem merte megkockáztatni, hogy "lázad" és majd a HR ezt "meghálálja", nesze neked jogállam
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zsoltee10
addikt
Nekem minimális összeg volt akkor a pénztárban, úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Tényleg az lenne a korrekt, ha lehetne választani öngondoskodás és állami között, de ilyen nem lesz az tuti. Meg a legtöbb embernek rossz lenne, felélnék a holnapot is, nem tudnának takarékoskodni. Utána meg szaladnának segélyért, meg teljes megdöbbenéssel vennék tudomásul, hogy nincs pénz.
-
-
stangli
senior tag
van sima nyp-i lehetőség is, ahova tudsz utalgatni, ha kedved támad
-
bandus
veterán
nekem előtte a generali növekedési portfóliójában volt, ott ~22%-os hozama volt. mondjuk az még simán 5 számjegyű összeg volt csak, az időszakos gyakorlatok miatt elég kevés járulék érkezett.
most azon gondolkozom, hogy átrakom a pannóniába az összeget meg nem tudom, hogy a cafeteria keretből kérjek-e ide még további kiegészítést amellé, amit a cég befizet.
-
Ringman
nagyúr
vagy csak simán lehessen olyat, hogy nem kérek majd nyugdíjat, de cserébe nem is fizetek
az a jelenlegi nyugdíjrendszert (nyilván az aktuális befizető érdekeit nem vizsgálják) hátrányosan érintené, uh ilyen nem lesz, illetve egy hasonló van, ha vállalkozol és osztalékként veszed ki a nyereséged, nem bérként.különben is kiírnád magad a Nemzetközösségből?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
concret_hp
addikt
-
eselyes, most hogy eltoroltek a 8millas plafont is. Meg nem is lenne jo,a sok okos verne a penzt, aztan jaj mar itt is a nyugdij? Akkor mibol is fogok megelni? Es tartja a markat.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
concret_hp
addikt
jah én meg jól megszívtam valszeg, mert nem voltam mnyp-ben (nem dolgoztam akkor)
remélem 1 pár éven belül visszavezetik a rendszert vagy valami.
vagy csak simán lehessen olyat, hogy nem kérek majd nyugdíjat, de cserébe nem is fizetekvagy fullba vagy sehogy :D
-
Rive
veterán
válasz bandus #15624 üzenetére
Jah, ráadásul nagyon jó időzitéssel... Amikor most nekem 'átment' a cucc OTP-ből ING-be határozottan szépen festett az egyenleg
Mondjuk a váltással együtt most visszább soroltam a kockázati kategóriát, nem kéne, hogy idén meg visszaadja az egész hozamot/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bandus
veterán
én maradtam mnyp-ben. egy tegnapi index cikk alapján a legjobbak még az alacsonyabb kockázatú portfólióban is 15% körüli kamatot hoztak, a legjobb az otp volt, valami 66%-kal azt hiszem. szerintem jól döntöttem, hogy itt maradtam, akármi is lesz a jövőben, vagy akárhol is fogok dolgozni
[ Szerkesztve ]
-
zsoltee10
addikt
válasz FehérHolló #15614 üzenetére
Nem kapcsolódik szorosan a témához, és minden indulat nélkül, kizárólag közgazdasági szemmel nézve következő a helyzet, nálunk vidéken. A feleségem várandós, május végén születik az első gyerekünk. Megkérdeztem a védőnőt, hogy a 2000 lelkes faluban mi a helyzet.... megdöbbentő adatok derültek ki: 11 kismama van, aki babát vár. Rajtunk kívül még egy magyar csaj van, a többi roma. Na most. Mivel tanítok is mellék állásban az általános iskolában, tudom, hogy a roma gyerekek 90%-a semmitérő, nem fognak, nem is tudnak majd dolgozni, legalábbis értéket nem igen tudnak majd termelni. Egyszerűen a szellemi szintjük alacsony. Nem ők tehetnek erről, de attól még tény.
Mivel nagyon ledöbbentem, ezért pict elkezdtem nyomozni, érdeklődni. A környékünkön van egy 20000-es, 30000-es város, és megannyi falu. Az arányok ugyanezek. Mire én nyugdíjba mennék cirka 35 év múlva, egyszerűen nem lesz, aki kitermelje a nyugdíjat. Én úgy saccolom, hogy a fordulópont nagyjából 10 éve lehetett és romlik a helyzet folyamatosan. Ebből nagyjából arra következtetek, hogy 10-15 éven belül érezni fogjuk a bajt, és 20-25 éven belül összeomlik az egész. -
fokukac
nagyúr
ha már így szóba került.
[link]
Nem lesz pénz az egyéni nyugdíjszámlán
2013. január 21., hétfő 9:01Lesz egyéni nyugdíjszámla, amelyen a biztosított személyi adatai, a foglalkoztatójának 2012. január 1-je utáni nyugdíjjárulék-bevallási adatai szerepelnek majd, pénz azonban nem - ismerteti a Népszava.
"A jelenlegi nyilvántartás a nyugdíj-megállapításhoz szükséges szolgálati időt és kereseti adatokat tartalmazza, ez nem változik, ez a nyilvántartás folyamatosan töltődik fel az aktuális adatokkal" - mondta el a napilap érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve hozzátették, további adategyeztetéseket is kezdeményeznek.
"Az egyeztetett adatok alapján a nyugdíj-megállapítás lényegesen gyorsabbá válik" - közölték. Kiderült: az egyéni számla nem biztosít rendelkezést az állampolgári befizetések felett, célja csupán az, hogy a biztosított követhesse a foglalkoztatója által teljesített járulékbevallást. Ezt azonban nem lehet számlának nevezni, csupán lekérhető és folyamatosan frissülő adatbázisnak.
-
Rive
veterán
válasz FehérHolló #15612 üzenetére
Az MNYP-évek befizetései 'háromnegyedesnek' számitanak.
Mármint a pillanatnyilag aktuális (utolsó két évben ~ féltucatszor módositott) verzió szerint.
Ha jól tudom.Ugyanakkor a majdani állami nyugdijamról mindig az a bizonyos 'járni jár - de nem jut' vicc jut eszembe...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Mercutio_
félisten
75% a 2010 előtti időszaka, azt követőre 100% ha jól értem ezt a tájékoztatót.
#15614-re: Tovább nő a nyugdíjasok aránya így elég kicsi az esély a fenntartható rendszerre, vagy ha az lesz, akkor igen kicsi lesz a nyugdíj.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Nekem még jó 40 év a nyugdíjig... az állami nyugdíjat 0 Ft-al számolom, kb ez lesz a reális. Legalább nem kell majd csalódnom
MZ/X
-
fokukac
nagyúr
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
Elég jól kiherélték ezzel a tranzakciós adóval a rövid távú akciós betétvadászatot.
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
válasz stangli #15602 üzenetére
azt az elgurult gyógyszerit hang nélkül üt igazán
-
Egorov
aktív tag
Sziasztok
Lehet, hogy rossz helyen járok, de hirtelen nem találtam jobb topikot. Ha van, akkor linkeljétek légyszi.
Van olyan lehetőség az OTP banknál, hogy tartozást vállaljon át?
A helyzet: Van OTP kártyán "A" hitel, mellé egy személyi kölcsön + egy ellopott telefon miatt kötbér meg minden miatt 142k Vodafone tartozás.
Ezt jó lenne egy kap alá venni, hogy csak egy helyre kelljen fizetni. Valami adósságrendező vagy hasonló, ami a telefon tartozást is átvállalja?
[ Szerkesztve ]
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- EAFC 25
- Kriptovaluták és az adózás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla