- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
Wn2tl #120198 üzenetére
+ ha ez motiválja az emberek egy részét legalább arra, hogy ne a természetbe dobálják szét, akkor van értelme, ráadásul a visszaváltás szelektív gyűjtést is jenet egyben. Nem magunkból kell kiindulni, akik eleve szelektíven gyűjtünk mert felfogjuk ennek jelentőségét. A többséget ez nem érdekli, ez a visszaváltósdi lehet egyfajta ösztönző. Más kérdés, hogy nem erre találták ki, hanem plusz adónak.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
FireKeeper #120188 üzenetére
Napi 1 millió vissza nem váltott palack, az napi 50 millió forint lopott pénz a molnak...
-
aAron_
őstag
válasz
ngaba #120178 üzenetére
Én is pont erre gondoltam, csak nem akartam felhozni, végén még kifogásnak tűnt volna. Egyébként itthon ilyenekkel is számolni kell, ez biztos.
Lakossági állampapíroknál azért a "piac" szerintem nem olyan mérvadó. Én inkább azzal magyaráznám a FixMÁP sikerességét, hogy kiszámítható, ezért nem tekintenek rá olyan kockázatosként.
PMÁP-ot is nagyon nyomták egyébként, miközben azon meg valóban brutális hozamot lehet(ett) elérni. Fene se érti ezt.
-
A MÁK tekintettel lesz a most szombati munkanapra az árjegyzésnél?
-
DarkByte
addikt
válasz
Moleman #120193 üzenetére
Nálam szimplán kényelmetlen logisztika szempontból az egész. Nem fogok a boltba visszacipelni ilyesmit. Tipikusan edzésről gyalog hazafelé jövet vásárlok. Az üres vászonyszatyor elfér a edzős táska mélyén, a nem összenyomott PET palackokkal telerakott nem. Odafelé nem esik útba a visszaváltó, és gyakran koppra van belegózva időben munka utánra a sport.
Amíg nem tudom leadni lakásban kerülgessem, pakolgathassam. Pont ezért is álltam át a ballonos vízre, mert nem termel annyi szemetet, hozzák-viszik lakásajtóig, nem kell fel-le cipelnem a lakásba.
Nálam nem billen az egész a visszavétel javára. De ez nem univerzális válasz, csak én így döntöttem és kész. Más azt csinál amit akar, még jó hogy -
Moleman
addikt
válasz
Vision #120184 üzenetére
Én beismerem, végtelenül fillérkúró vagyok, de ahogy mondod, bele kell számolni a saját idődet.
De pl az, hogy nem magyar bankszámláról utalok pénzért, hanem a Revolutról ingyen, hiába csak plusz pár tíz/száz forint, nem akkora extra erőfeszítés, hogy ne érje meg. Legalábbis nekem.
Az 50 forintos betétdíj is eléri már az ingerküszöböm, annyiért vissza fogom vinni azt a pár vizes flakont. Nagyobb mennyiségű sört meg úgyis inkább Ausztriában veszek.#120187 tototos
Én fix bérért dolgozom, de én is pénzben számolom a szabadidőmet. Ha nem veszem ki a szabadságaimat, felmondáskor kifizetik, tehát a szabadidő valóban pénzzé tehető - már ha engedik, hogy éveken át felhalmozd ilyen céllal, az előző munkahelyemen szerencsére engedték. A szabadidőmet ezért ugyanazzal az órabérrel számolom, mint amit a munkámért kapok. -
tototos
addikt
-
DarkByte
addikt
válasz
axioma #120186 üzenetére
Ha csak ezzel az 50Ft-al tömnéd.. na de ne menjünk ebbe bele itt jobban.
Társasház előtt nincs neki értelmes hely hogy egyben kirakd, ahol semmit sem zavar. Én is gondoltam már rá.
A hajléktalanok elkerülése miatt így is utolsó pillanatban rakjuk ki ürítésre a kukákat, mert teljesen szétborítanák a kutakodással előző este, amit pedig a parkoló kocsik miatt csak mi szívunk meg.
Ez van, feleslegesen pedig nem bonyolítom az életem.Vision: +1
-
Segal
veterán
válasz
FireKeeper #120188 üzenetére
Nálam most ez a troll hirdetés visz mindent
-
axioma
veterán
válasz
DarkByte #120180 üzenetére
50Ft: megertenem, ha ezzel nem a mohu-t tomned... tedd ki a szemetes melle egeszben, elviszi akinek megeri vacakolni vele, igy legalabb hasznosul tarsadalmilag 2x is
(eh, nem olvastam vegig a szalat, ez csak egy +1 SzGee-hez - en amikor me'g a lidl vette vissza 1 ft-ert akkor is odaadtam a cetlit egy kevesbe jolszitualt befele jovonek hogy nem vasarlok, hasznalja ki azt a par forintot) -
SzGee
aktív tag
válasz
Én csak azért viszem vissza, hogy ne a mohut meg a nert gazdagítsa ez is
Ennél az is jobb, ha leteszed a kapud elé vagy odaadod egy hajléktalannak
A "jötékonykodásban" így, hogy az sincs leírva, hogy kinek megy az összeg, még annyira sem hiszek, a végén még megkapja valamelyik ner alapítvány, vagy valamelyik egyéb rabló (pld vöröskereszt) -
válasz
kovaax #120182 üzenetére
Mintha anyósomat hallanám. Kiszaladok ettől a hülyeségtől a világból. Egyszerűen az időm 1000x értékesebb annál, minthogy ilyen filléres szarságokon agyaljak. Aki tényleg rá van szorulva, az úgyis figyel rá, a többségnek ez sima zsugoriság/pitiánerség/bármilyen gyarlóság még behelyettesíthető.
-
szőröscica
addikt
válasz
Én visszaviszem, de jótékonyságra költöm. Aldi/Lidl esetén nem volt problémám még a visszaváltással.
Egyébként rengeteg pénz el tud úszni ilyen napi 2-3-400 forintos apróságokon. Egyszer kell ezt átgondolni, kiszámolni és tudatosítani magadban, utána könnyű megszabadulni tőlük.
-
DarkByte
addikt
válasz
D1Rect #120172 üzenetére
Hja, ezt én is így érzem. Eléggé control freak-nek kell lennie hogy ennyire idegesítsenek ezek a filléres különbségek úgy, hogy mellette jól befektetem a pénzem érdemi részét.
Félreértés ne essék, ha nem muszáj nem szórom feleslegesen a pénzem, de kényelmetlen kerülő megoldásokat ezért nem építek.(Pl. az 50Ft-os üvegvisszaváltós őrületet is skip-elem. Nem ér annyit hogy a visszavitellel, sorban álással, nem működő automatával szívassam magam. Szerencsére havi pár üveg üdítőn kívül nem is érint, mert átálltam ballonos ásványvízre évekkel ezelőtt. Az a pár üveg pedig megy a szelektívbe mint eddig is.)
-
kovaax
őstag
-
ngaba
aktív tag
válasz
aAron_ #120169 üzenetére
Szerintem ez megint mesterséges hozamcsökken(t)és: Ugye nemrég buheráltak valamit azon, hogy hogyan tudják a bankok a bankadót csökkenteni állampapírvásárlással. (Korábban ki lehetett játszani rövid->hosszú portfólióátrendezéssel, most már az össz ÁP-állomány növekedését is nézik.)
És pont ezt emlegettük fel sokan a BMÁP hátrányánál, hogy manipulálják a DKJ hozamokat. (Plusz nekem mindig gyanús, ha egy terméket nagyon nyomnak. A lejáratközeli 2.5%-os kamatprémium is arra utal, hogy hozamcsökkenésre számítanak.) Egyébként a "piac" is a FixMÁP-ra szavazott, az ÁKK heti értékesítési statisztikáiban idén a fixmáp szokott nyerni.
-
válasz
szőröscica #119524 üzenetére
Miklós munkássága a gazdasági alapok terjesztéséig hordozott értéket.
Befektetési tanácsai, ötletei a telefonvásárlásról, az sms azonosításról meg havi 600Ft spórolásról nettó önszivatások. -
travix
aktív tag
válasz
stephan0s_ #120162 üzenetére
amíg van ner még jól sem kell tudniuk befektetni
-
aAron_
őstag
válasz
ngaba #120165 üzenetére
Nem fogadtam volna erre, de megtörtént valóban.
Ami durva, hogy a hozama így már a lengyel alapkamat alatt van több mint 70 bps-sel. Hosszabb hozamok még magasabban.
Hogy még így is ezt gondolom a jobbnak? Passz.
#120163Csigusz23: ÁÉKBV / UCITS irányelv szerinti befektetési alap.
#120164sajtos365: EU-ban egyébként nincs crypto ETF, tudtommal.
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi van olyankor, amikor állampapír vásárlás közben a sikeres kártyás fizetést / kártya megterhelését követő pillanatban fossa össze magát a MÁK szervere?
DKJ-t akartam venni 2 m értékben, bankkártyás fizetéssel. Simple felületen a fizetés megtörtént, a kártyámról le is vonta a pénzt, de a MÁK felületre való visszairánytás közben dobta be, hogy átmenetileg nem elérhető!
Előfordulhat olyan felállás, hogy a MÁK szervere már épp nem kapta meg a Simple felülettől a visszajelzést, hogy sikeres volt a fizetés, miközben a Simple már megterhelte a kártyát? Vagy ilyen eset nem fordulhat elő, biztos a nevemre kerültek a megvett papírok?
-
Csigusz23
csendes újonc
válasz
stephan0s_ #120162 üzenetére
Az ETF minek számít? Befektetési alap? Részvény? Adott esetben kötvény?
-
stephan0s_
csendes tag
Érdekes cikk a magyar gazdagokról, sok ábrával, egyelőre nem fizetős.
10 000 milliárd felett a magyar szupergazdagok vagyona – Mutatjuk, mibe fektetnek
[link](...)
"A befektetési alapokban van a legtöbb vagyonA friss adatok szerint egy átlagos privátbanki portfólió nagyjából 16%-ban tart részvényt, ami az elmúlt fél évben gyakorlatilag változatlan arányt jelent.
Továbbra is a befektetési alapokban volt a legtöbb privátbanki vagyon 45%-kal, a kötvények csak a második helyet szerezték meg (25%).
Felmérésünkben arra is rákérdeztünk a privátbanki szolgáltatóknál, hogy a kötvényeken belül mekkora részaránnyal bírnak a magyar államkötények. Az adatok szerint több privátbanki portfólióban a kötvényeket nagyrészt magyar államkötvények alkotják, persze vannak olyan szolgáltatók is, akiknél ez az arány nulla, illetve 50% alatti.
Az adatokat közlő szolgáltatóknál átlagosan 57%-ot tesznek ki a kötvényeken belül a magyar állampapírok.
Milyen vagyonbővülés jöhet?
Úgy tűnik, a még mindig kedvezőbb piaci kép a szolgáltatók vagyonnövekedéssel kapcsolatos optimizmusát is erősítette. Ha egyéves időtávot nézünk, a szolgáltatók eléggé megosztottak a saját teljesítményüket illetően: többen vannak, akik 16% feletti vagyonbővülést várnak, de ennél konzervatívabb véleményekkel is találkozhatunk. Annak kapcsán nagyobb a konszenzus, hogy a piac egésze hogyan teljesít majd ezen az időtávon: a várakozások többsége a 8-12% közötti vagyonnövekedésre esett.
Hároméves időtávon is meglehetősen megosztott a piac a növekedési kilátásokat illetően: többen ezen az időtávon már inkább a 4-8% közötti vagyonbővülést látják megvalósíthatónak, de egyes szolgáltatók nem riadnak vissza a 16% feletti bővülési előrejelzésektől sem a saját vagyonukat tekintve. A piaci vagyont nézve is megosztott a terep, fej-fej mellett végzett a 4-8% és a 8-12% közötti vagyonnövekedés."
(Telex kivonata)
Már több mint 10 ezer milliárdot tartanak a privátbankokban a leggazdagabb magyarok – felmérték, ők mibe fektetnek
[link]"(...)
A Portfolio felméréséből az is kiderül, miben tartják a leggazdagabbak a privátbankokban tartott vagyonukat. Eszerint egy átlagos számlán tartott vagyon:45 százaléka befektetési alapokban;
16 százaléka részvényben;
14 százaléka magyar állampapírban;
11 százaléka egyéb kötvényben;
10 százaléka készpénzben és bankbetétben;
3 százaléka pedig alternatív befektetésben van. (...)" -
Ixion77
addikt
Téves, törölhető -
donat_sz
senior tag
válasz
Yellow73_a #120156 üzenetére
Na igen, ezt ma még nehéz eldönteni mi lesz akkor a jó döntés..
Egyelőre legalább van opció a (járadék) kifizetésére, ez is már kettőre növeli a választási lehetőségek számát -
user112
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem "hármat vagy többet olcsóbban" és sima kosaras termékeket is (semmi extra). Jöttek is az e-mailek, hogy úton vannak. Ma meg visszajött az összes termék ára. Mindegyik Expired. Különböző boltok. Ez mit jelent? Miért járt le? Rendeljem újra? -
Yellow73_a
tag
válasz
donat_sz #120149 üzenetére
Valóban ők azok, akik ki tudnak fizetni, de csak járadékot adnak a felhalmozott pénz és a várható élettartam hányadosaként számított összegben, ami valószínűleg a hajamra kenhetem kategória. Az lenne a tuti, ha nyugdíjba vonuláskor felvehetném az egészet, hagy döntsem el én, hogy havi szinten mennyit szeretnék belőle felhasználni, vagy be szeretném fektetni, stb.
Lehet, hogy a járadékfizetés ellenére megérheti majd visszalépni az állami rendszerbe, mert lehet, hogy a reálhozam egyösszegű felvételével jobban járunk majd, mint az elaprózott járadékokkal. Aztán az is lehet, hogy olyan állapotban leszek akkorra, hogy a legjobb lenne az egészet feltenni a pirosra -
Vesa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Politika
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest