- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
CriticalHit #119195 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél.
Én személy DKJ-ben tartom a 6 havi béremet mint likvid rész, bankszámlán csak az átlag havi kiadásomat fedező összeg van, semmi több. Bármit amit ezen túl kell fizetnem, azt a DKJ-ból eladással visszavezetem. (és aztán visszatöltöm egyébként következő fizetésekkor) De addig is legalább ad plusz hozamot, amit a bank nem.
Pl. most betojik épp a klímám és arra kell a pénz, így most adtam el egy részét a D240624-nek. 21-26 között már túl közel lesz a lejárati dátum és lezárja a MÁK az eladhatóságát, akkor már nem lehetne hozzáférni, ami meg nem oké, mert ma megyek megrendelőt írni, holnap utalnom kell az előleget.
-
tomazin
veterán
válasz
CriticalHit #119195 üzenetére
kell neki a penz?
en is pont likviditashataron billegek. -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
BrandonXXV #119170 üzenetére
Akkor nem érdemes ilyesmiben gondolkodnom?
-
acsati
aktív tag
Másnál sem működik a webkincstár bejelentkezési űrlap? Felhasználónév mezőbe nem enged beírni semmit, ha máshonnan kimásolva illeszteném be a nevet, akkor meg lehagyja a végét és írni továbbra sem tudok hozzá.
-
Llew
senior tag
-
Peter.70
addikt
A dkj-nak most mennyi kb a hozama?
-
Vesa
veterán
válasz
Lauda #119177 üzenetére
Egyelőre nem úgy néz ki, vélhetően pont az a cél, hogy oda tereljenek mindenkit erőszakkal. Ugye ha minden más eszköz kamatadó köteles, csak az ÁP nem, akkor nem nehéz kitalálni, hogy az egyszeri ember hova fogja tenni a még ki nem fosztott maradék kis pénzét. Persze majd jön a cunami a TBSZ-el, de a helyzet az, hogy azt nem reklámozzák, az egyszerű ember nem is tud a létezéséről. Nem is nekik van kitalálva.
-
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok!
Ha Magyar Állampapírt vennék befektetés céljából, akkor melyiket lenne érdemes? Akár több félét kombinálva, rövidebb (3-4 éves) és hosszabb (5-8 éves) MÁP?
Összegben sajnos nem sok, 5-600e Ft lenne.
Valahol el kéne indulnom. -
Aaron14
őstag
Néztem a DKJ-t és a PMÁP-ot. Egy év távlatában nem éri meg jobban mondjuk PMÁP-ot venni és ha úgy van kivenni még az 1%-os “bünti” ellenére is?
-
vnorbi
aktív tag
K&H is az AFR-ben érkezteti a bankon kívülről érkező törlesztéseket a hitelkártyaszámlákra, az OTP meg belerokkan, hogy online mutassa a számla állapotát. A hitelkártya rendszer rendszeresen nem elérhető, amikor meg igen, akkor is képesek múltbeli állapotot mutatni, és majd csak nap végén áttenni zárolásba az aznapi vásárlásokat, addig meg azt mutatja, hogy van még pénz költsed bátran
-
vnorbi
aktív tag
Általában aznap (2-4 órán belül) sikerül az OTP-nek a bankon belüli utalással történő törlesztést jóváírni a hitelkártyaszámlán. Azt vállalják az üzletszabályzatukban, hogy 24 órán belül jóváírják az ilyen törlesztést, de ez nem mindig sikerül nekik.
Ha kicsúsznak az időből, és a törlesztés pontosan a türelmi időszak utolsó napján történik (most június 26), akkor még az aznap esti záráskor felszámolják a hitelkamatot, adott esetben túlhívási díjat is, ha a hitelkemattal túllépnéd a hitelkeretet. Aztán amikor jóváírják a törlesztést, akkor azt a törlesztés napjával teszik, és pár napon belül visszatérítik a késedelmük miatt felszámolt díjakat.
-
-
hipó
tag
Sziasztok!
A D240626-os DKJ kérdésében én is érintett vagyok hitelkártyás vásárlás miatt, és ezzel kapcsolatban lenne gyakorlati kérdésem:
Az OTP bonus gold kártyám elszámolási időszakával kapcsolatban azt írják, hogy "...alapján 2024. 06. 26-ig fizetendő..."Jól gondolom, hogy a 06. 26-án a reggeli órákban már meg kell, hogy érkezzen a DKJ a számlámra, ha a kiutalást választom?
Ha az OTP-s alkalmazásban választom a visszafizetés opciót és a fizetési határidő 06. 26., akkor az aznap éjfélt jelent, vagyis addig van időm törleszteni?
Ha reggel megérkezett a számlára a pénz a MÁK-tól és rögtön visszafizetem, akkor az még aznap jóváíródik és nullázódik a tartozás?
Illetve még az érdekelne, hogy ilyen esetekben napi kamatot számolnak, vagyis minden nap a tartozás 1/365-öd részével nő az összeg, amit vissza kellene fizetni?Előre is köszönöm a válaszokat! Egyébként egy éve olvasom ezt a fórumot és nagyon sokat tanultam/tanulok tőletek az anyagiakról és magamról. Több mindent a saját bőrömön (pénzemen) tapasztaltam. Kezdetben volt, hogy azt hittem nagyon okos vagyok és majd az árfolyamon fogok nyerni (nem így lett). Volt, hogy a nagyon határozott pénzügyi tervemet felrúgtam (látszik, hogy ennyire volt(am) határozott) lakás és autóvásárlás miatt, amikből végül nem lett semmi, viszont jelentős kamattól estünk el, mert nem volt likvid tartalékunk (baba miatt nagyobb lakásba szerettünk volna költözni, aztán végül átrendeztük a lakást és gyakorlatilag jelentősen nőtt az életterünk).
Összességében viszont egyre kevesebb fáradtságomba és időmbe kerül átlátni az anyagi dolgainkat, jelentős haszonra tettünk szert és a halogatásra való hajlamom is csökkent a növekvő (pénzügyi) tudatosság miatt.
Szóval köszönöm nektek az építő hozzászólásokat! : ) -
Ra3
őstag
válasz
DarkByte #119158 üzenetére
+1, már én is szedtem ki pénzt idő előtt DKJ-ból mert kellett, de ez is volt a terv, annyiból szintén jó hogy nem kell feltétlen mindet feltörni.
Itt azért azt érdemes megemlíteni hogy ha a vásárlás óta emelkedett az adott papír hozama akkor az ilyen idő előtti feltörésekkel akár rosszul is lehet járni, de a MÁK-os DKJ-kre ez az utóbbi időben egyeltalán nem jellemző, ráadásul lejárat előtt pár nappal ennek már tényleg minimális a veszélye.
-
tlac
nagyúr
válasz
DarkByte #119154 üzenetére
igen, 2 munkanapot én is olvastam
de arra is figyelni kell, hogy ha a munkaidejük után csinálod, az már a következő munkanapra esik
a péntek meg még kritikusabb, mert akkor rövidebb ideig vannak szerintemszóval ezért kérdeztem úgy, hogy melyik az az utolsó pillanat
de lehet 20. csütörtök este így akkor a legnyugisabb, mert akkor már pénteki árfolyammal számolnak, ha jól gondolkozunk -
DarkByte
addikt
Úgy olvasom a lejárat előtti két munkanapban nem tudod eladni az értékpapírokat. (harmadik kinyitható szakasz, "A lejárat vagy kamatfizetés előtti 2 munkanapban miért nem lehet az adott értékpapírt értékesíteni?")
Szóval ha minden igaz utolsó nap a D240626-nál 21.-e péntek.
(egyébként ez most engem is érdekelt, mert én is felkészülöm törni) -
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #119151 üzenetére
Na csak megkerestem neked. 2010-ben volt.
A méltányossági kérelmet, fellebbezésnek kezelték. [kép] -
tlac
nagyúr
a dkj D240626-nak mi az utolsó pillanata, amikor még lejárat előtt el tudom adni?
-
válasz
PredatorZoli #119148 üzenetére
Kerestem ezt az ügyintézési díjat, amit gyulazsolti említett fentebb, de semmit nem találtam róla. A rendőrségi GYIK annyit ír, hogy illetékmentes a benyújtása a kérelemnek. Ügyintézési díjat sehol nem találtam, de nem bízok bennük annyira, hogy feltételezzem, hogy akkor ilyen már nincs is.
Viszont ugyanebben a GYIK-ben van egy ilyen rész:
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy nem működne az általad felvázolt dolog.
Na mindegy, igazából már több energiát tettem bele, mint amennyit megérne egy részletfizetéssel nyerhető minimális plusz, úgyhogy elengedtem a dolgot. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
HussarF #119126 üzenetére
Ha nem szeretnéd befizetni, akkor van egy ilyen lehetőség:
Érdeklődd meg a munkaügyi hivataltól, hogy helyben ahol laksz, van-e közmunkára hely.
Ha nincs (általában nincs szabad hely), akkor kérd, hogy te a bírság értékét inkább közmunkával ledolgoznád.
A munkaügyi hivatal a jelentkezéskor meg fogja állapítani hogy épp nincs közmunka, így készenléti listára tesz és meg kell jelenned havonta 1x. Pár hónap után elévül a büntetés és viszlát. Ha megér neked ennyit és nem tartod gáznak, akkor ezt meg lehet csinálni -
Tyson5
tag
válasz
vass1024 #119142 üzenetére
Ebkm a 8 éves opciónál 5.09%. Mert ugye a ma befizetett 30 ezer forintodra is 30%-ot ad 8 év alatt meg a 7.5 év múlva befizetettre is. Ha a mai pénzedre 8 év múlva ad ennyi kamatot, akkor erre a pénzre évente 3.75%kamatot ad.
Nagyon nem likvid, ha idő előtt kellene a pénz, akkor negatív a kamat. (Ergó vesztesz) inkább állampapírt vennék. Egyrészt likvid, bármikor kiszállhatsz, másrészt több kamatot is fizet (ebkm 5.09 a lakáspénztárnál). Szerintem ez egy végtlenül rossz konstrukció és ez úgy általában igaz a legtöbb bank által kínált termékre.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
vass1024 #119142 üzenetére
"Van egy tanácsadóm akivel eddig jó dolgokat sikerült kötni..."
"Számlanyitási díj: a szerződéses összeg 1%-a". Na innen a tanácsadódnak már biztos jó, de neked?!
Kb. semmit nem érnek ezek a mostani lakástakarékok.
(Persze, alakulhatnak úgy a dolgok, hogy majd amikor pont lejár, akkor a 7,9-es kamat majd nagyon jó lesz épp és kidolgozza a megtakarítás minuszát, de csak erre játszani számomra nem gyere be.) -
Inkább xanax-ra. Egy Dacia elkezdett 30-cal szüttyügni előttem, idiótán bele-belefékezgetve, meg ide-oda cibálva sáv egyik szélétől a másikig. Felcseszett, aztán kielőztem. Aztán jött a FAFO
#119141 bandus
Remélem nem olvassa a fórumot#119144 Paxker315
Elöl 245/35R19, hátul 285/30R19.
AR homologizált Pirelli P ZERO Corsa-k, ez már csak jóindulattal utcai gumi, de ezek a gyárijai. Michelin-nél kb. a Cup 2 felel meg ennek, ha ez így mond valamit.
Az IS300h az a kis Giulia-k kategóriája, de sztem sokkal jobban járnál azokkal is, mint egy Lexus-sal. Azt a Lexus-t nagyon lomhának éreznéd mellettük. -
Paxker315
veterán
válasz
bandus #119130 üzenetére
Mé, a Dzsudzsu egy tök elegáns-klasszikus, visszafogott szedán. Az nálam a kényelemmel, konzervatív értékekkel, örökzölddel (hehe, QV) van asszociálva és az eleganciával-stílussal. NEM a nagytempóval meg kanyarvadászattal.
Szerintem egy Giulia QV-el jobb esély lenne méltányosságira, mint furgonnal, bár a kisbusz talán a legmostohább bódé ilyen téren. Középkat-szedanok közül egyébként nehezen tudnék választani a Giulia és (jelenleg EU-ban nem kapható) Lexus IS300H közt, nafene!
Más:
És ismét egy érdekesség, ami számomra új információkat tartalmazott.
A korábban már említett Gerd Kommer Multifactor ETF ( https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE0001UQQ933#holdings ) kapcsán egy srácnak feltűnt, mennyire nagy a tracking difference, "error". Felvette a kapcsolatot az L&G-vel, a válasz ilyesmi volt:
A nagy tracking difference (eddig) oka egyrészt az volt, hogy tavaly nyáron, mikor elindult az ETF, körülbelül 1950 részvényt tartalmazott, míg a mögöttes index 5000-t. Ahogy nőtt az állomány (jelenleg cc. 280 millió euró, kevesebb, mint egy év alatt), egyre több részvény került felvételre az indexből, jelenleg körülbelül 3300.
Eleinte nem volt indiai kitettség, de az idei évtől már van. Miközben tavaly az év második felében az indiai piac jól teljesített, így ez is egy tényező a "rossz" tracking difference hátterében.
Összességében: idei naptári évben javult a tracking error, és idővel valószínűleg még jobban követi majd a mögöttes indexet.Nekem ez így újdonság, és meglepő egyébként, milyen gyors volt a tőkebeáramlás ebbe az alapba relatíve hamar, egy év alatt.
& #119136 HussarF
Ez milyen gumi-méret? Néha elfog a vágy 18-19"-es felnire, de akárhányszor megnézem, mibe lenne felgumizni, inkább maradok a 225/45/17" mellett -
axioma
veterán
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Sajnos nem értek a befektetésekhez, viszont szeretném valamibe rakni a pénzem amíg nem adom Ház vásárlásra fejem. Van egy tanácsadóm akivel eddig jó dolgokat sikerült kötni, most viszont egy álandó havi megtakarításról lenne szó, Erste Lakástakarékpénztárt ajánlott nekem, többszöri elmondása szerint ez a nekem legmegfelelőbb és már csak Junius végig lehet kötni ilyet, mert megszüntetik a bankok.
A problémám az hogy nem valószínű hogy 4évig is bent lenne a pénz vagyha mégis akkor se hoz olyan sokat. Vélemény?
Berakok ide részleteket amit küldött:
Köszi a Válaszokat! Bocsi a Zöldfülüségemért! -
válasz
Oppenheimer #119134 üzenetére
Nem olyan vészes, van a rendőrség oldalán iratminta. Épp csak 2-3 mondat indoklást kell beírni, aztán vagy elfogadják vagy nem.
Csak pont a hónapban cseréltettem gumikat rajta (600k), vettem jegygyűrűt (300k), fordulós a casco-kgfb (550k), emellé már minden 5 számjegyű kiadás kezdi a komfortzónát súrolni
#119135 gyulazsolti
Na basszus, akkor az úgy nem kamatmentes. Köszi, ez hasznos info. -
atee_13
őstag
válasz
Oppenheimer #119129 üzenetére
Drágának drága a QV, de 20-30 év múlva mégdrágább lehet. Befektetésnek is jó addig meg van benne élvezeti faktor is.
Bár a következő Giukiából is lesz belsőégésű, ha igazak a hírek így az utolsó belsőégésű opcióját elveszítette. Ez még némi bizonytalanságot jelenthet az értéknövekedést nézve.
-
válasz
Oppenheimer #119129 üzenetére
Családtag TBSZ-e volt, mindenáron tőzsdére akarta vinni a pénzét. Segítettem neki nyitni számlát. Csak aztán olyan kevés pénzt tudott rátenni, hogy az IBKR TBSZ díja simán elvitte volna még egy jobb év profitját is és inkább kivetettem vele.
Nyilván ki tudom fizetni, ha muszáj, de miért tenném, ha kamatmentes részletekben is megtehetem?
Elvégre ez a pénzügyi tudatosság topikja, nem?
Van már a fejemben egy forgatókönyv, csak mondom megkérdezem, hátha csinált már valaki ilyet. -
atee_13
őstag
válasz
HussarF #119126 üzenetére
Mivel kaptak le? 3 hete M3 miskolci felhajtónál beleszaladtam a trafiboxba. Nem tudtam, hogy van. Sima 130 tempomat az íven esőben, láttam a 80 táblát, de gondoltam az a gördeszkásokra vonatkozik, mikor hirtelen meglátom a trafis jelzőtáblát rajta az esőben 60 km jelzést de mire elgondolkoztam volna már láttam a boxot is.
De lőn csoda még nem jött csekk
Ha nem véda vagy 3 lábú mért be még maradhat a reménykedés.
-
Slightly related, de van valakinek tapasztalata abban, hogy gyorshajtási bírság méltányossági alapú részletfizetés kérelméhez milyen indokot érdemes felhozni? Úgy vagyok vele, hogy jobb, ha nálam ketyeg az a pénz, mint a yard-nál
-
Enrico77
csendes tag
válasz
Oppenheimer #119073 üzenetére
Elnéztem, némileg nagyobb összegért vettem új ETF-eket, mint amennyiért eladtam, a különbözetet pedig nyílván meg kellett vennem és ez elkerülte a figyelmem
Csak a riport végén néztem, hogy volt egy nagyobb Forex költségem.
De a lényeg, hogy eladáskor nem volt EUR-HUF tranzakció.
Bocsi, ha valakit megtévesztett a figyelmetlenségem. -
dugo_
veterán
válasz
Sterilzona #119123 üzenetére
OTP euró ATM-ek nem számolnak fel díjat jelenleg.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Ugyan nem megtakaritas temaban kerdeznek, de csak ezt a topikot talaltam hirtelen.
Szoval, van egy kis eurom. Szerintetek, hogy es hol vegyem ki, hogy a leheto legjobban jarjak? -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Ixion77 #119118 üzenetére
Hiába az alapján kell adózni, nem azt kell bejelenteni, hanem a transzferkori értéket. Mint ahogy az új megnyitásnál is az első tranzakció értékét. Ez a bejelentés nem az adómérték megállapítására van. Ezzel csak jelzed a nav felé hogy rátetted azt a minimum 25-öt amit kell és lesz róla tudomásuk hogy neked hol van ilyened.
-
kokii
tag
Sziasztok!
Két dologgal kapcsolatban kérdezném a véleményeket és fogadnék javaslatokat.
A nyár végén vidékre költözünk, vettünk egy családi házat. Az önerő a vételár 20%-a, maradék egy nagyságrendileg ekkora összegű piaci hitel és "kétgyerekes" 30m-es CSOK Plusz.
Előbbiek már tények, a kérdéseim az alábbiak lennének:
-Jelenleg PMÁP-ban vannak a megtakarításaink, még a jobbik féléből. Itt látok 1-2 milliónyi "menthető" pénzt. A terv az lenne, hogy az önerő fennmaradó részét, valamint a felújításra szánt összegek mögötti papírokat anyósomékkal elbizniszelnénk (nekik már újabb állampapírjaik vannak). Az így, végéig kitartott jobb papírok "profitját" pedig elosztanánk. Itt igazából annyira nincs is kérdés, csak hogy jól tudom-e, hogy ez zökkenőmentesen megoldható elvileg, ugye?
-A másik pedig vonzata a házvásárlásnak, ugyanis van egy lakásunk Pesten, amit úgy döntöttünk megtartunk és a bérlőm (haver), aki a helyünkre jön, minden valószínűséggel devizában (fontban) fizetne. A gondolatom az, hogy erre az összegre tekintenénk innentől megtakarításként, akkor váltanánk és használnánk fel az adott hónapban, ha esetleg megszorulunk, bár azzal kalkulálok, hogy egy vésztartaléknál kicsit nagyobb összegű PMÁP-unk azért még maradna (10+m). Ezzel a bevétellel mit javasoltok mit kellene tenni? Gondolom az instant válasz az, hogy csak úgy ne tartsam a devizát.
(Erre egyelőre "nem bevallott" bevételként gondolok..
)
Előre is köszi a véleményeket! -
-v-
addikt
válasz
Ixion77 #119118 üzenetére
Ez idei
Ha júli végén migrálnak akkor 30 nap van bejelenteni. A gyűjtőév vége meg csak év végén lesz. Szóval feltételezem a migrálás pillanatában érvényes egyenleggel kell bejelenteni mert azzal lesz megkötve az új szolgáltatónál az új tbsz szerződés? Nem pedig azt kell jelentenem amivel IBCE-nél elindult ..
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
menpee #119115 üzenetére
Új, itt nyitott TBSZ-nél persze, de áthozottnál kell tényleg az összeg, ahogy azt a fenti linken írja a "A kitöltésén egy bonyolult dolog van, az Elhelyezett pénzösszeg: / Deposited amount. Ez az Activity Statement..." részben?
Ha csak annyit kéne nyilatkozni hogy van TBSZ, megnyílt, akkor ok, az összegnek nem látom mi értelme van. -
-v-
addikt
válasz
PredatorZoli #119112 üzenetére
Tehát majd IBIE migrációnál azt kell jelenteni ami épp aktuálisan a TBSZ-en van? Nem pedig amennyivel megnyitottam IBCE-nél ..
-
menpee
aktív tag
válasz
tothjozsef #119114 üzenetére
"A gyűjtőévben az első befizetést követően további befizetések teljesíthetők, ezeket azonban nem kell bejelenteni a NAV-nak."
Jelentgetné a tudodki minden befizetésnél.
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
PredatorZoli #119112 üzenetére
https://github.com/hyperknot/interactive_brokers_tbsz/blob/main/ibkr/nav_bejelentes.md alapján nekem nem az jött le hogy az első beutalás összegéről kell nyilatkozni (annak amúgy se értem mi értelme lenne). De akkor vagy ez a leírás nem kerek, vagy nem értem, olvasgatok még visszafelé.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
tothjozsef #119107 üzenetére
Visszaigazolják, hogy vették. Nem azt kell jelenteni hogy mennyi ment rá gyűjtőév végéig, hanem hogy mennyi ment rá a nyitáskor az első átvezetéssel.
Szerintem már a migrációig ne transzferelj.
Amíg nem érted a bejelentőst addig ne kezdj bele. Itt a topicban korában leírtuk többen mi a pontos menete, mit érdemes csatolni, házi feladat visszaolvasgatni (külön az új TBSz nyitást, külön a transzfer esetét is kibeszéltük). -
vnorbi
aktív tag
"A Forgalmazó a kamatot EUR devizanemben, banki átutalással fizeti ki, készpénzben (sem euróban sem forintban) kamatot nem fizet ki."
Ugyanez igaz a tőke visszafizetésére is. Kiutalni viszont lehet forint számlára is, ha az adott bank tud ilyen esetet kezelni, és átváltja a neki tetsző árfolyamon forintra.
-
TATU
csendes tag
válasz
Dani82 #119100 üzenetére
Megoldás lehet a számodra a Magyar Államkincstár befektetési számlája, euro készpénzes befizetésre a megyei irodákban van mód. A számla ingyenes, kivenni forintban tudod vagy eurós számlára ki lehet utalni. Jelenleg EMÁP 2027/U papírt tudsz venni, 3,94% a jelenlegi kamat.
-
Paxker315
veterán
Csak FYI, "odaátról". JPGL költségek és index-tracking adatok.
Ezen a linken érhető el a tag "gyűjteménye", adatbázisai. -
tothjozsef
aktív tag
válasz
PredatorZoli #119106 üzenetére
Nincs is jobb mint ez a bejelentgetősdi, aminél azt se tudod hogy jól csináltad-e, vagy vették-e a lapot a navnál. Próbálom megérteni hogy mit kell ebbe beleírni: nyilatkozni kell hogy nyitottam tbsz-t, az ok, és hogy a gyűjtőév végéig mennyi pénz került rá forintben (nyilván akkori árfolyamon).
Nekem van Ersténél 4 TBSZ-em (2020-24-ig), plusz IBCE-nél egy, hamarosan indítanám majd a transzfert IB felé - ami jó eséllyel már az IBIE -hez fog befutni. Az egész folyamat tiszta, de ez a nav bejelentősdi egy homály. -
PredatorZoli
Topikgazda
Én azt gondolom, hogy érdemes bejelenteni majd, mert abból baj nem lehet.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Ixion77 #119104 üzenetére
Jelen állás szerint lesz új szerződés az IBCE -> IBIE egybeolvadásakor.
"In the coming weeks, we will provide you with all relevant IBIE agreements and disclosures for you to review and sign, via a login task in the Client Portal. While these agreements and disclosures will not become effective until after the date of the Merger, we encourage you to review and sign them as soon as possible."
https://www.ibkrguides.com/kb/merger-of-two-eu-broker-dealers.htm
-
Ixion77
addikt
válasz
net91 #119099 üzenetére
Lustáknak, ennyi a lényeg:
"Tekintettel arra, hogy a TBSZ áthelyezéséhez az új befektetési szolgáltatóval új szerződést kell kötnie, külföldi illetőségű befektetési szolgáltató esetén a fenti bejelentést meg kell tennie."
Tehát ha van új szerződés, akkor be kell jelenteni. Ha nincs, akkor nincs teendő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- One mobilszolgáltatások
- Felvásárolta a Briumot az AMD
- Ford topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Olcsó, de gyors a Redmi Pad 2
- További aktív témák...
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged