Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Kb. másfél hete tanácsot kértem, és egy Chicony Hipro 430W tápot javasoltatok a régi Mercury helyére. A tápot megvettem, kicseréltem, működik. Azóta nem hallottam kattogást/berregést a gépből, úgyhogy köszönöm a segítségeteket.
-
balpis
őstag
válasz zuzu000 #8949 üzenetére
Nem számítva, hogy melyik tápban mekkora védelem van, mennyire hihetők a specifikációk, ekkora szórás van közöttük:
Egy chieftec 450-es tur 350W-ot a 12V-os ágakon.
A HKC 430W-os 260W-ot! Azaz a Chieftec közel 40%-kal erősebb, mint a HKC, pedig mindkettő 450W-os, s mindkettő új.
Lehet, van még a HKC alatt is, de soknál még specifikációt sem taláni.
Ha meg relatív régi az a táp, akkor még kisebb lehet a 12V-os ágának a teljesítménye.(Épp tegnap füstölt el (szó szerint) egy csoda táp mellettem. Évekig jól elvitte egy rokon celeronos konfigját. Most hallottam, hogy állandóan újraindul boot közben. A tápra gondoltam. Másikkal is újra indut. (a HDD volt 0%-os a HDsentinellel...), nem a táp volt a ludas. Gondoltam, hagyom a tápot. Betettem plusz 1db 7GB HDD-t, ami épp akadt, XP-nek épp elég felkiáltással. Kb. 5 perc után pukkanás, majd kis füstpamacs a venti helyéről.
Mákom volt, nem vitt magával semmit.
Utána láttam, hogy 12V-on 10A-t (120W) tudott elvileg az a 300W-os táp...
Szerencsére volt kéznél egy hasonlóan életveszélyes, de legalább a 12V-on 16A-t tudó 300W-os Codegen. Azzal megy most - míg legközelebb nem viszek haza egy normálisabb tápot - vagy el nem füstöl ez is.)Szóval látatanban az a 450W-os táp lehet, hogy csak 260-at tud 12V-on, akkor meg már határon fog mozogni a tervezett konfigod.
Én nem merném megkockáztatni.
A minimum, hogy kiveszed a tápot, lecsavarozod a tetejét és beküldöd róla a fotókat, hogy az itt ülő hozzáértők talán felismerik.
De látatlanban 90%, hogy valami HW-re veszélyes eszköz lehet ...
Honnan tudod egyáltalán, hogy 450W, ha a cimkéje hiányzik?[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
somasz
addikt
Hali!
Egy húzott 920, kezdetben 2, de később 3 tervezett GTX 560 2gb, egy ssd, egy vinyó, 12 giga ram alakítana, egy renderelő gépet. Milyen tápot javasolnátok hozzá? Ez kevés lenne?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Szlovi
senior tag
Az egyik javításra váró P4-es gépben ezt a tápot találtam:
LITEON PS-5251-6LF.
Ennek melyik gyártó csinálja a belsejét???
Alapos takarítás után viszonylag korrekt belső fogadott,én Deltára tippelek,de van aki ezt jobban tudja ...Valaki?
-
aginor
veterán
válasz elfelejtette #8897 üzenetére
Igazából csak kipróbálnám a dolgot, nem áll szándékomban megtartani mindkét kártyát. A processzort nem nagyon tudom már húzni,, mivel elfogyott az fsb a lapban.
Dyno: Köszi! Annyira azért nem fontos a dolog, hogy adjak vegyek egy próba kedvéért.
Traxx: ugye tudod, hogy ez a kalkulátor semmit nem ér? Kiszámoltam és a saját konfigomra 499W-ot hozott ki, ami azért kicsit vicces..
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MMIX
addikt
LITEON saját gyártmányú LITEON belső. Specialitásuk a matricával leragasztott tekercsek.
A főtranszformátorra is rá lesz írva a LITEON.
Nekem van itthon egy COMPAQ matricás tápom LITEON belsővel. (japán kondenzátoros)
Kár, hogy csak 145W és +12V csak 4.5A. Nem látszik gagyinak. Régi Pentium 3-as táp.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
zozz12
tag
Üdv!
A Chieftec CTG-500S -ről mi a véleményetek? Jó? Nem jó? Halk? Stabil, megbízható? Vagy érdemesebb inkább többet költeni egy Chieftec BPS-450S -re? Vagy inkább másra? -
Traxx
őstag
Épp emiatt szerepeltettem mellette a PH-s linket, amiben hasonló konfigot teszteltek... amúgy meg, ahogy írtam is, a saját gépemet pötyögtem be a kalkulátorba, ezért kerestem éppen ezt a tesztet, hogy legyen mellette egy műszeres mérés is (igaz, a proci és a VGA nem teljesen pontosan van megadva a kalkulátorban, csak széria szintjén, de a lényeg, vagyis hogy mennyire nem érdemes az ilyen kalkulátorra adni, épp eléggé látszik. Mint ahogy a te esetedben is látszik ) És a célom éppen ez volt.
Mod: volt a gépemben Radeon 3870 is. Ilyet nem találtam a kalkulátoros listában, de ez alapján a 4830-cal vetettem össze. 362W-ot kaptam...namármost, 348-at tud 12V-on a tápom. És padlógázas terhelésnél, tuning mellett (ami ugye ebben a kalkulátorban megint kiesik, és fogyasztásnövelő) semennyivel se nőtt a hangja, nem melegedett...magyarán meg se erőltette magát. Pedig a kalkulátor tanácsát követve feküdnie kellett volna
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
szijartg
őstag
Adott egy ilyen: Chieftec GPS-550AB
Jelenleg ez van a gépemben!
Kérdésem pedig csak annyi lenne, hogy simán elbírja ezt a konfigot + még pár újítást?
maximus II, q 9550 E0 (8,5x400 alapfeszen) 8 giga crucial 800Mhz (1066-on mennek, 2,1V)
Gainward ATI Radeon HD4850 512MByte, WDC-WD50000AAKS blue és egy WDC-WD3000GLFS raptor, meg készülök venni még egy 2TB-os WD-t. Később esetleg egy 6850es VGA is bele menne? Egy sima mezei DVD író. ~5db 12-es venti.[ Szerkesztve ]
-
bitmad
aktív tag
Melyik táp a jobb?
- Cooler Master Silent Pro Gold 700w
- Corsair Professional Series Gold AX750wÁrban egyformák, és modulárisak.
-
Tokman
csendes tag
Sziasztok HKC 550W kétszer is meghalt a gépemben, ezért úgy döntöttem normálisabb tápot vennék egy Chieftec 600W CTG-600-80P-t.
Szerintetetek ehez a konfighoz elég:
HD 4870 1GB(gyári órajel)
Amd Phenom II X4 965 BE (3,4ghz/gyári órajel)
1 Tb Samsung HDD
A-data ssd s599 64gb
2*2gb 1600mhz Kingmax ramMert HKC kipurcant kicserélték megint kipurcant :|
Már megrendeltem csak biztos akarok benne lenni. -
BlackPriest
őstag
nyilván, csak én nem találtam róla infót, ezért érdeklődtem, hátha van tapasztalat. asszem nem vennék jó néven, ha lefoglalom, ott megnézem és azt mondom köszi, de nem kell
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Mi a véleményetek erről a tápról?
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
Amarth
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
zuzu000
őstag
Chieftec gps-500a es ctg-500-as miben kulonbozik egymastol megbizhatosagban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- ZALMAN GigaMax 80Plus Bronze 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest