Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
Sandy 2500K és 560GTX SOC mellé keresek tápot.
Melyiket, milyet lenne érdemes?iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Közben már megvan, ezt választottam.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
gg72
veterán
Úgy néz ki, hogy kezdi megadni magát az FSP tápom ventije, kérdésem pedig az lenne, hogy milyen 12cm-es venti kell bele? Fix fordulatos (ha igen, milyen), vagy pwm-es? Van itthon elfekvőben egy vadiúj Scythe Slip Stream 800rpm, 68.2m³/h ventim, ez vajon jó lenne bele?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Bár ez a 400-as és ahogy most nézem a W-okból visszaosztva, szerintem elszámolták azt a 72%-ot...
A gyári mérés szerint amit linkeltél az 500-as elvileg jobb kicsivel a 400-asnál. Ha azt veszem, hogy esetleg elfogult kicsit a gyári mérés, akkor is jobb lehet relatíve a fenti teszthez képest.
Ezek alapján lehet, hogy marad a Chieftec. 19k-ért az A-Databan nem tetszik a kevés gar és a színes ledes megoldás. Az FPS-től meg továbbra is félek hangügyileg. -
szumo
senior tag
válasz user137 #8500 üzenetére
Igen a saga II nél az aurum jobb azzal a kb 8k HUF -al.
Nem csak a kinézete más, hanem a belseje is egy teljesen új tervezésű nagy hatékonyságú elektronika.
Az enermax és a seasonic vagy más olyan gyártók legtöbb eszközükben nem csak a nevet kell ám megfizetned, hanem a belbecset is (Itt nem a matricázó cégekről van szó). S azért a pénzért olyan szolgáltatásokat kapsz a géped védelme érdekében, amely sok esetben fontos lehet, s egyből nem tűnik drágának az a 40k HUF.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Iván7
tag
Sziasztok
Érdemes ezt javítatani: fsp500-60glc
Leveri a bisztosítékot, zárlatos. Szétszedtem, csak pár kondi puposodott fel, egy ki is folyt, más szemmel nem látszik. -
nanizo
csendes tag
Sziasztok! Mi a különbség az "OEM" és "dobozos" tápegységek között?
-
Recon666
Közösségépítő
-
MMIX
addikt
Ezek mind csúszócsapágyas ventilátorosak, ha a tartósság a cél golyóscsapágyas ventis tápot kellene választani. Hosszabb élettartam(papíron 3X-os - ~30,000óra/25°C vs. ~100,000óra/25°C), cserébe egy picit hangosabb és drágább.
" So if you have a sleeve bearing(csúszócsapány) fan with only 30,000 hours(óra) lifetime at 25°C and you run this fan constantly at 35°C, you will only have 15,000 hours lifetime left – a reduction of 1.7 years in how long you can expect your power supply to run! " forrás
Antec High Current Gamer HCG-400 golyós 14-15ezer Ft.
Corsair CX400 is golyós. Használt 10ezer Ft
Az új Corsair CX430W/500W/600 viszont már csúszócsapágyasA Chieftec CTG kisebb fordulatszámon forgatja a ventilátorát mint az FSP APN.
Mind a kettő csúszócsapágyas. Talán a kisebb fordulatszám miatt lassabban kopik, feltéve hogy nincs nagyon "aláfűtve" a tápban.
A CTG Globe Fan ventilátor
Az APN Yate Loon ventilátor[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.na nagy nehezen találtam még egy értelmes boltot itt kint Angliában ami közel van hozzám. [link] tudnátok innen ajánlani egy tápot?
Eddigi kiszemeltem Corsair CX500 Builder Series 500 Watt ATX PS/2 Power . 47 font
Ennél drágább ne legyen mert akkor ezt veszem sz.tem.
Amit kellene hajtania az egy i5 2500, asus p8h61-m alaplap, ATI 6850, 1 dvd rw, egy 12 cm-es és 2db 8 cm-es ház ventit. 1-2 fontig eltudok menni de ilyen 10 meg ilyenek azok felejtősek ez a corsait bőven elég sz.tem erre a configra . azért meg fölösen nem adnék ki plusz 10-et.
Hja és ebbe a házba kellene beleférnie. Cooler Master Elite 342 Mini Tower Chassis...
Előre is köszi a segítséget..
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
de ha 10 fonttal több és meggyőzöl mért válasszam azt,de láttam ott OCZ, FSP,Cooler master-t stb. ami hasonló árba van szóval ,ha segítenétek egy értelemes jó tápot választani 47-50 körül akkor az kafa lenne
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
MMIX
addikt
Thermaltake szereti a saját gyártmányú ventilátorait belerakni a tápjaikba. Típust nem találtam.
Gyártó szerint 140mm, 1900R.P.M. ±10% ultra csendes (ha igaz) (CTG és APN 120mm)
Gyártó által rajzolt zajgörbe (ki tudja hogy mérték) kb. 300W-ig halknak mondható.
Ha e mellett a táp mellet döntesz mindenképp aktív PFC-s legyen. (ne legyen benne nehéz vasmagos passzív PFC és ne legyen a külsején piros tolókapcsoló)
Úgy nézzen ki a táp mint a fenti linkemben.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Whysperer #8522 üzenetére
OCZ StealthXstream II 500W Power Supply £47.16 (FSP GHN 80+)
FSP Bluestorm 80 Plus Bronze 500W PSU £45.96 (FSP GHN 80+Bronz)
500W OCZ ModXStream Pro Modular Power Supply £49.39 de viszont moduláris (Sirtec)XFX Pro 450W Power Supply Unit (Core Edition) £39.62 (Seasonic)
Ezt vedd.Kérdezted a Cit márkát. Na ez szerintem más néven a Colosit Colors-IT
Egyes hsz. nem ajánlott. -
Whysperer
addikt
köszike,de 450 watt elég lesz a configomhoz? hja bocis azt kifelejtettem ,hogy lesz benne egy
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Quiet (Rev 2) cpu hűtő meg egy samsung 1tb f3-as winyó. . így mindenestől elég a 450 w? lehet egyszer 6850 csere lesy nagyobb vga-.ra. szóval tutira elég?
-
MMIX
addikt
válasz Whysperer #8528 üzenetére
XFX 450W, de ugyan olyan erős +12V mint a Corsair CX500(papíron, még nem bizonyított tesztben a CX500), ha ez nem bírná akkor a CX500 se. Ráadásul Neked kevés a pénzed tápra és videokártyára meg nem kevés .(HD6850 csere)
"Arctic Cooling Freezer 7 Pro Quiet (Rev 2) cpu hűtő meg egy samsung 1tb f3-as winyó. . így mindenestől elég a 450 w?"
Ezek alig esznek pár wattot. A videokártya a CPU és a tápemelős tunung zabál sokat. -
gg72
veterán
Utolsó kérdés. Ezek milyenek?
- Be quiet! Straight Power 350W E6
- Be quiet! Straight Power 400W E6Vagy Németo.ból tudnék rendelni kb. 15ezerért egy ilyet: [XFX Core Edition PRO450W]
-
MMIX
addikt
Hát minden tápot nem ismerek, nem kizárt, hogy van még más is. De a moduláris ADATA HM-550 is 140mm golyóscsapágy, és csak 19ezer Ft. (ha már 15-18ezeres kategória)
16-17ezer Ft, de ritka Sapphire Pure PSU 625W (ENERMAX), most ez jut csak az eszembe.
teszt Fire PSU 625W = Pure PSU 625W. Ez is golyóscsapágyas. (120mm)(#8532) Whysperer:
Ki tudja mi lesz két év múlva. (például Maja naptár világvége 2012 ) Az alkatrészek fogyasztása már nem nagyon fog nőni. Azt mondják csökkenni fog, vagy a legrosszabb esetben is ugyanannyi mint manapság.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Hja és minden alapon menne semmi tunning. a VGA csere meg akkor esedékes csak amikor már ez a 6850 nagyon behal 1-2, de akkro majd úgyis config csere ahogy a pc ipart nézem. syóval ehehy elég a XFX 450W és ennyi. Köszi az infót azért
-
Whysperer
addikt
Okés XFX 450W. köszönök minden választ sokat segítettél és még olcsóbban is jövök ki mint a corsairrel. Tényleg köszi..éljen 2012 8)) ha világ vége van akkor cseszhetem a tápomat bár,ha fogok egy kis ladikot akkor lehet akkumulátorral tudok csinálni a lapátjából egy propellert ami meghajtja a csónakom 8))
-
MMIX
addikt
Be quiet! E6-os sorozat , nem új sorozat, de jó FSP bél, biztosan halk, azt hiszem valamilyen be quiet! gyártmányú csúszó venti van benne. Talán itthon is lehet csere ventit venni bele, ha elromlik, ellentétben a Yate Loon-nal.
Az XFX Core Edition PRO 450W is jó. [link]
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, egy haverom gépet újít. Eddig ez volt: athlon x2 6000+, 2gb ddr2, xfx9600gt.
mindez egy 450w-os chieftec táppal.
az új ez lesz: phenom II x4 840, 4gb Kingmax kit 1333mhz, később egy kb 4870-5850 körüli radeon.
Kérdés az, elég-e ennek a 450w chieftec. Ha nem, milyet javasoltok hozzá , ami nem kerül sokba de nem is olyan tré? kb 10-20k között.köszönöm!
-
gg72
veterán
Hát nem vacakolok többet, egy XFX lesz, modernebb, golyóscsapágyas és árban sem vészes, ha még találok valakit, aki betársulna.
[XFX Core Edition PRO450W (Seasonic belsővel, vadonatúj, előrendelés)]
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Igen, közben én is észrevettem, meg a magyar boltot is, de ők is kintről rendelik, anno tőlük vettem a Lian Li házam. Sajnos erre még rájön a 1000 Ft posta, mert a személyes átvétel elég macerás náluk.
Seasonic S12II tápom volt néhány éve, azzal nagyon elégedett voltam, csak eladtam a korábbi konfigommal együtt.[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Ma megérkezett a várva várt tápom egy FSP Aurum Gold 500W személyében.
A gyártó adott a külsőségekre is, már a csomagolása is minőséget sugároz.
A tápot kibontva is marad a jóleső érzés, hogy ez igen minőségi munka. Nagyon szép a táp kialakítása, nagyon jó a kábelharisnya minősége.
A kábelek hossza is igen jóra sikeredett, a házamban nagyon jól elér mindenhova még az alaplap mögött elvezetve is.
A hangjáról is csak pozitívan tudok nyilatkozni, gyakorlatilag hangtalan alapjáraton.
Próbáltam kellően leterhelni a prime95 Blend teszt és a Furmark egyidejű futtatásával, de vagy nem használja ki a konfigom a táp teljesítményét vagy terhelés alatt is hangtalan.Szerintem nagyon jó választás volt, aki ilyet vesz az nem fogja megbánni.
-
gergo0328
senior tag
Hello!
Van egy Chieftec A 80 500Wattos tápegységem és a mostani konfigomon kívül(adatlapomon) szeretnék még egy HD5850-et rákötni CrossFireX-ben. Elbírná-e a tápom avagy sem?
Előre is köszi -
SpeedR
őstag
válasz gergo0328 #8548 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor ez alapján elvileg elég kell hogy legyen.
-
Dictator^
veterán
Igazából a kérdésemet feltettem már máshol ,de nem odatartozóan.
Le lehet húzni egy 8cm-es ventit bekapcsolt gép mellett? Kábel végére nincs más kötve, csak a ventilátor.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest