Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
-
syberia
veterán
válasz Tommmysun #48396 üzenetére
Kicsi gold táp olcsón: itthon ilyen nem kapsz sajna G360 20 körül van, ennyi pénzért közel olyan hatékony, majdnem kétszer erősebb tápokat kapni, nem értem hogy nem tudnak figyelni az ár/érték arányra a gyártók. Fsp Raider 650 17.6k(!) és ebben majdnem 80+Gold hatékonyságú elektronika figyel (Aurum "Pure")
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Tommmysun
senior tag
válasz petike2014 #48395 üzenetére
Olvastam a sztorit. Hát annyiért amennyiért vetted, az "S" verzió nem lett volna jó üzlet, de így, hogy becserélték a "normál" aurumra, így nem olyan rossz vétel .
-
Tommmysun
senior tag
válasz Graphics #48394 üzenetére
Nézegettem ezt a verziót is, de úgy vettem észre nem sokkal olcsóbb (legalábbis ahol én találtam), azt a 1-2E forintot meg megéri a harisnyázott kábelezés, meg a kicsit pofásabb külső! ... de ha valahol kb 14E alatt találnék egy 350GT, akkor valószínűleg gondolkodás nélkül feláldoznám a külső megjelenést .
-
Tommmysun
senior tag
Korábbi "Aurum S" kérdésemre köszi a választ (volt egy kis be nem tervezett programom, ami miatt csak most tudtam visszaolvasni)!
Szomorú vagyok, hogy akkor ez nem lenne egy túl jó vétel :S! Így továbbra is kivárok egy jóáras ajánlatra és azt hiszem az alapján fogok dönteni melyik táp lesz a befutó a jelöltek közül .
Egy pillanatra belelkesedtem egy Seasonic G-360-ra, mert az Interstoreban 16E alatt volt, de aztán rá kellett jönnöm, hogy szállítással, meg a macerával, ami a külföldi ügyintézéssel járhat, már nem biztos, hogy olyan jó üzlet lenne :S.
-
gaben75
tag
válasz Graphics #48389 üzenetére
Köszi,
Értem csak az a baj hogy nekem a PCland-ből kellene választanom bár a lehet akkor rendelek a PCX-ből
több mindent ott úgyis olcsóbb.Ja még egy kérdés az lenne hogy ez mennyire halk?
[ Szerkesztve ]
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
gaben75
tag
Sziasztok,
Ehhez a konfighoz keresnék tápot:
Alaplap: ASRock H77M-ITX
Processor: I5 3570
Ház: COOLER MASTER - Elite 120 Advanced - RC-120A-KKN1
VGA: ATI-6850 1GB
Mem: 8 GB
+ SSD, ODD, Talán 1 db vinyó de ez nem biztos.Táp: Cooler Master 500W Elite Power - RS500-PSAPJ3-IT Ezt ajánlották hozzá, bár nem tudom van-e
helyette jobb halkabb?ÉN mondjuk inkább ezt venném: Fsp Apn (modell: 400-60APN ) szerintem ez jobb bár nem értek hozzá.
Várom válaszotokat, a lényeg hogy megbízható és halk legyen ha lehet.
köszönöm:
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
MrPetya19
addikt
Hali
Kéne egy moduláris (fél mod is jó) táp a lenti konfighoz. (Nem SS M12II, mert már nem kapni.)
I5-3470
8gb Corsair Veganance 1600mhz
Sapphire 7950 OC Vapor-X
2hdd[ Szerkesztve ]
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
syberia
veterán
válasz atti_2010 #48378 üzenetére
Ne legyél már ennyire negatív, én is tök laikusként szedtem szét azt a tápot amit a szakszervíz(!) nem volt képes 4hét alatt nem hogy megjavítani, de arra sem jöttek rá hogy a hibát egy kapacitását vesztett(púpos) kondenzátor okozza. Kicseréltem benne az alkatrészt és jó lett. Tehát műszer nélkül, "barkácsolással" megjavítottam egy viszonylag bonyolult felépítésű alkatrészt.
Amúgy egy táp belülről sokkal érdekesebb mint kívülről, ne akarj másokat megfosztani ettől az élménytől 4-5 csavar és lent van a táp teteje, nem fogdossa a primer kondért(a többit sem) és nem lesz megrázó élményben része, így hatékonyabb a portalanítás és a venti lapátjainak a tisztítása.[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz syberia #48377 üzenetére
Mit nézzen át a kondikon, nem muszáj púpos,kifojt legyen csak egyszerűen megnő az ellenállása amit nem akár milyen műszerrel lehet mérni, ezen felül ha nincs berendezkedve tápjavításra inkább biza olyanra akinek van tudása és felszerelése hozzá az ilyen barkácsolással jókora károkat lehet okozni, az egyik rokonom ilyen tápjavítás alkalmával elintézte az LCD TV -t és a számítógépet is egybe, a kár kb 250.000 Ft.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Graphics
Jómunkásember
Elég, de lehet zajos lesz, használtan kinálnak olcson be Quiet 350-est, ultrahalk. De amugy elbirja a tápod
-
wmarci
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfig lesz összeállítva.
Lap: Asrock FM2a85X-ITX
Cpu: AMD A10-5700
Ram.2*4GB Kingston Hyperx Blue 1600Mhz
Ssd: Samu 120Gb 840 Series
Odd: Samu oddAz a kérdésem, hogy ehhez a konfighoz elég lenne-e a régebbi Chieftec GPS-350EB-101A tápom?
Köszi a választ.
-
SRII
őstag
-
SRII
őstag
válasz Bigemperor #48367 üzenetére
te mázlista, én is ugyan ezen cuccokat veszem, de de te előrébb vagy ...hmmm kösszi..
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
SRII
őstag
válasz Bigemperor #48358 üzenetére
azért majd írj pár sort milyen is és pár képpel gazdagíts a topikot, én még nem rendeltem meg mivel még nincs rá...
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Becksman
őstag
tudom hogy nem ez a megfelelő topic erre de a következő a bajom: ( remélem tudtok segíteni )
A gépházam XG VIPER 2... amióta tápot cseréltem az első kijelzőnél az üzemidőt nem megfelelően mutassa... már mikor elindítom a gépet 4 órát ir...Samsung A54 5G 8+256GB
-
peteralbert7
tag
válasz speedydb23 #48355 üzenetére
Azért kérdeztem,mert nem rég vettem bele a lent szereplő vidkarit+volt egy BIOS frissitésem és azóta a gép rendszertelen fagyásokat-újraindulásokat produkál Power Kernel 41-es hibakóddal.
-
pcsabat
őstag
válasz Bigemperor #48358 üzenetére
szép nagy jószág majd meglátod! Minden bizonnyal évekig ki fogja szolgálni a géped!
szokeherceg: jó választás! Azt még passzív gépbe is bele merném rakni, annyira nincs hangja. Az 5 év garancia pedig külön vonzerő benne.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz speedydb23 #48335 üzenetére
PCX-nél 13k a GX-450, viszont "csak" 3 év garancia van rá,
akkor inkább 5 év 14-ért.(#48357) Becksman: jó választás, milyen gépet fog vinni?
(#48358) Bigemperor: nálam minden a legnagyobb rendben a kistestvérével (XFX450)
[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
Megrendelve az XFX 650 pro series XXX moduláris táp, itteni ajánlások szerint. Reméljük minden rendben lészen véle.
-
Becksman
őstag
megvan az új tápom ( Chieftech ctg 500-as) Régi HKC 550W-nál elég lassan dobta ki a tálcát a gép, ezzel gyorsabban (ez érdekes ). De eddig nem volt a leáálás és utánna ujraindulás probléma..
Samsung A54 5G 8+256GB
-
pcsabat
őstag
válasz szokeherceg #48353 üzenetére
EZ az egyik leghalkabb ventilátoros táp a világon. Magas hatásfokkal, minőségi belsővel, full harisnyázott kábelekkel (ebben a szériában olyan ventilátor van ami csak önmagában 5k körül mozog).
Vagy Ő szintén 80 plus gold hatásfokkal, rendkívül halk működéssel, nagyon jó minőségű komponensekből.
Ha ezek drágák, akkor itt van Ő, 80 plus bronze hatásfok, minimálisan hangosabb működés mint az előzőek.
Picit olcsóbban pedig szintén egy Seasonic elektronikával rendelkező XFX Pro 450W. 80 plus bronze hatásfok és igazán halk működés jellemzi őt is.
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz peteralbert7 #48354 üzenetére
Elég lenne, de az elektronika ami benne van nem éppen jó minőség, így kétes a valós teljesítménye... ATNG, ami manapság már letűnt sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
peteralbert7
tag
Sziasztok.
A konfigom lent olvasható,a kérdésem az lenne,hogy a benne szereplö CM GX Lite 500W-os táp lehet-e kevés ehhez az összeállitáshoz.
Elöre is köszi. -
pcsabat
őstag
válasz szokeherceg #48350 üzenetére
Ár? Alsó vagy felső tápos a ház?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz szokeherceg #48350 üzenetére
Fsp 350-es elég oda. Pl Gigabyte 420-asa, fentebb a link
-
szokeherceg
aktív tag
Sziasztok, tönkre ment a tápom, és szeretnék egy újat. Egy sima 350es codegen volt benne, konfigom is egy teljesen egyszerü: intelQ6600+gt430+2 vinyó. Játszani sosem játszom, viszont szinte mindig be van kapcsolva, ezért az egyetlen kikötés h minél halkabb legyen. Plz segítsetek, mert elveszek a csomó táp között
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. I5 2500k@4700mhz + 7870 -hez kellene nekem egy 450-550w-os moduláris táp. Tudtok ajánlani valami jót? Esetleg ez?
Előre is köszi.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
cross56
senior tag
Koszonom a segítségeteket, rendelem a tápot
-
cross56
senior tag
válasz speedydb23 #48342 üzenetére
Akkor Cooler Master GX450w, vagy ezt vegyem?
-
speedydb23
senior tag
-
sagem
addikt
válasz Graphics #48339 üzenetére
Köszi szépen Sajnos itt a közelemben levő boltban még sincs raktáron.. Szóval marad a holnapi nap. Van esetleg valami jobb ár/értékű ajánlat ebben a max 14ezres ársávban?
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
sagem
addikt
Sziasztok,
Sajnos meghalt a tápom, s most gyorsan kellene egy cseredarab. Az előző táp egy 460-as Gigabyte volt.
A konfigom:
Phenom II x4 965 BE
Ati 7770
2 HDD
Coolink Freezer A30
2 házventi
1 dvd íróHa összejön, akkor még ma gyorsan szeretném beszerezni, mert kellene a gép nagyon, s sajnos perpill csak egy Codegány van kéznél, amire inkább nem bíznám rá.. Így olyan tápot kerese, ami leemelhető xy bolt polcáról.
Ezt találtam pl: Chieftec 500W tápegység (CTG-500-80P) OEM
Ez megfelelne, ajánlott?
Ha esetleg nem jön össze ma a vásárlás, akkor holnapra már tudok rendelni több félét, mit ajánlotok maximum 14ezer forintig ? Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
cross56
senior tag
válasz speedydb23 #48335 üzenetére
Ez a CoolerMaster tetszik, de 100%, hogy elég?
-
speedydb23
senior tag
válasz cross56 #48333 üzenetére
A géped full terhelésen se fog 200W felett fogyasztani soha az életben, ide egy 600W-os táp pazarlás lenne még ha az ára nem is olyan vészes...
XFX450 ~14.000 ft körül kapható, ez bőven elég lenne a gépedhez és Seasonic elektronika van benne, egyes helyeken pedig 5 év garancia van rá.
Mondjuk én ezt is bevállalnám akár:
GX450 Erre is 5 év gari, és 1 ágas mint az XFX.[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
Sziasztok! Meghalt a noname 450w-os tápom, és szeretnék vmi normálisat venni.
Konfig: VGA: HD5770 1GB
Proci: AMD X4 3,0ghz
Ram: 4GB 1333mhz
Mekora, és milyen táp kéne a gépbe? -
Graphics
Jómunkásember
válasz petike2014 #48328 üzenetére
Mint minden XFX-ben, Seasonic belső van benne
-
petike2014
aktív tag
válasz speedydb23 #48324 üzenetére
Abban milyen bél van pontosan?
-
Ribi
nagyúr
válasz agentJ #48323 üzenetére
Effektív áramszünetet szerintem nem nagyon, inkább egy nagyobb áram ingadozást tud kisimítani.
Tápokban nem igazán van "tartalék kondi" ami erre szolgálna. Inkább zavarszűrők vannak, de azok meg már elhasalnak amikor az 50Hz átlendülne a másik irányba. Ami nagy kondi benne van az bemeneti kondi és tudomásom szerint nem tárol.[ Szerkesztve ]
-
chey
csendes tag
(#48317) syberia Igen, viszont abban nincs -5V, ami nélkül nem igazán akar menni a rendszer.
(#48318) speedydb23 ~6.000 Ft., (#48319) atti_2010 ~8.000 Ft., köszönöm a tanácsot.
(#48320) syberia Ha az ágaknak külön-külön szekunder tekercse van és a primer kör bírja, akkor az ágak össz terhelhetősége tényleg 500W. Köszönöm a tanácsot.
Üdvözlettel: Dani
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz agentJ #48323 üzenetére
Igen, minél nagyobb a kondi annál tovább bírja, persze ez a fogyasztással fordítottan arányos, ha beraksz egy HD 7990 -et már nem biztos hogy olyan sokáig bírja.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
speedydb23
senior tag
válasz petike2014 #48322 üzenetére
XFX550, ez elég sokáig ki fog szolgálni.
-
agentJ
tag
Kicsit off,de lehetséges,hogy egy,a géphez túlméretezett táp kibír egy egymásodperces áramszünetet?
Nálunk a napokban problémák voltak a villamos hálózattal,és 5 percenként elment az áram egy pillanatra,de a gép mindig kibírta újraindulás nélkül,de a többi cucc nem.
Ezek szerint ez a nagy kondi miatt lehetett?
-
petike2014
aktív tag
Üdv Urak!
Korábbi írásaimban megtalálhatjátok,hogy rossz tápot küldtek részemre nem azt amit rendeltem és most felajánlották,hogy bármit kérhetek.
FSP AURUM GOLD 400 , XFX PRO 450W és XFX PRO 550W, ezek maradtak versenyben nálam, 17,5k, 13.5k,17,5k árakon. Ezek közül melyiket kérjem (17.5k a jóváírásom)?
-
RagdollmastR
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfigurációba keresek tápot:
Asus gryphon z87
8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit (CMZ8GX3M2A1600C9) (2X4GB)
Core i7-4770
ENGTX560 DC/2DI/1GD5 (gyári adat szerint max fogy. 225W)
Van még 2 HDD, egy DVD író és néhány ventilátorMivel elég sok szimulációt végzek GPU-n és CPU-n is, több szálon, ezért eléggé terhelném a gépet.
A közeljövőben esedékes lehet egy GPU csere is egy nagyobb teljesítményűre.Nem tudom, hogy elég lenne-e egy fsp raider 550w táp, vagy szerintetek nagyobbi kellene?
-
syberia
veterán
válasz speedydb23 #48318 üzenetére
12-es ágon összesen 240 wattot tud(?) leadni, ez egy 300-as tápnál is kevés lenne, erre meg van pofájuk az 500-at rámatricázni Felejtős.
-
atti_2010
nagyúr
-
speedydb23
senior tag
-
-
chey
csendes tag
Helló!
Egy Xilence XP500 (r2) tápegységet néztem ki a régi P4-es rendszeremnek. Van benne -5V is (fontos), ugyanakkor kellően erős a 12V-os ága is (fontos). Elég megbízható ez a táp? Ha nem, akkor tudtok olyan tápegységet, ami PFC-s, van benne -5V és elbírja a konfigot?
- P4C800-E Deluxe
- Ati X1950 Pro
- 3400 MHz Prescott
- 500 GB HDD
- DVD íróElőre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: Dani
[ Szerkesztve ]
-
baluka6
aktív tag
Sziasztok
A Sharkoon tápegységekről mi a véleményetek?
[link] Egész pontosan az előbb linkeltről lenne szó.Köszi előre is!
-
atti_2010
nagyúr
válasz TaylorXIII #48305 üzenetére
Az újak nem rosszak de viszonylag elég szegényes a választék és a valóban jó darabok náluk is drágák.
-
fsb1000
nagyúr
válasz syberia #48304 üzenetére
"egy ilyen "táp" kifejezetten veszélyes az alkatrészekre nézve."
jaja... ez volt az a széria amit azzal a logóval reklámoztak, mint a halálos kenyérpirítókat:Aztán a gyártó több országában lefizette a fogyvédelmiseket és a szervizeseket, hogy szemet hunyjanak egy olyan TÁP esetén, ami kifejezetten veszélyes az alkatrészekre nézve.
A használatiban meg az volt piros nagy betűkkel:
Csak szilveszter éjjel kapcsold be!. (hogy a táp pukkanások ne keltsenek feltűnést)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest