Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz pulutodurumo #49398 üzenetére
20+4 jelzésű a csatlakozó, ha szétszedhető. 24pin, ha egy darab műanyag.
Ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Potzee #49397 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget! Had kérdezzem meg még egyszer akkor, hogy ez a CoolerMaster 600W Elite (RS-600-ACAB-M2) felejtős? Nem az a +2K a gond amit a Chieftec 500W-ra rá kéne dobni hanem az a sok sok +2K amit még a gépre rá kell dobni. A szitu az, hogy az én régi gépem adom ajándékba (2600K, GTX580 3GB) de kiderült utólag, hogy kell táp és memória is etc. és ezért próbálok kicsit szorítani a szíjon.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
pulutodurumo
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy a 20+4 pines csatlakozó ua.-e mint a sima 24-es. Tudom láma kérdés, de gondoltam biztosra megyek. Ugyanis kinéztem magamnak egy FSP400-60APN 85+ tápot és remélem megvehetem gond nélkül. Egy asus F1A75 laphoz menne. Teljesítményben biztos elég, mert most egy 400-as codegen hajtja a gépet (szégyellem is magam).
Kösz és viszlát"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Potzee
addikt
válasz Graphics #49388 üzenetére
GeForce GTX 580 1.5GB Bit-tech teszt
teszt konfig:
Intel Core i7-965
Asus P6T V2
3x 2GB
Corsair X128 120GB SSD running v1 firmware
Corsair HX1000W PSU
Windows 7 Home Premium x64IDLE 150W ; LOAD 363W
...csak, hát az a kettéosztott 12V-os ág...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Grave_444
nagyúr
válasz speedydb23 #49395 üzenetére
Maga a 400W elég lenne, 12V-on is 360W-ot tud csak rosszul van elosztva.
Mindegyik ágon max 204W... -
Grave_444
nagyúr
válasz speedydb23 #49391 üzenetére
3V-ról vagy 5V-ról nem tud felvenni a vga egy keveset? Csak a 12V-os ágról?
-
Potzee
addikt
válasz Graphics #49388 üzenetére
Igen, szerintem elviszi, bár eléggé koppra lesz vele hajtva...és a kettéosztott 12V-os ág miatt is megtorpanok...egy 500W-ra nyugodtabban rábólintanék
Azért a VGA a 240-250W-os ill. CPU a 95W-os fogyasztást a mindennapokban nem produkálja...[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
speedydb23
senior tag
-
-
Ruffian
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Kilestem 3 db tápot, ezek közül szeretném, ha segítenétek a legjobb választást megtalálni!1. CHIEFTEC CTG-600-80PB
2. Chieftec GPS-600A8
3. Cooler Master 600W GX LiteSajnos az 550W-os HKC tápom nem igazán akarja elviselni a konfigot (főleg ebben a meleg évszakban), így a baj bekövetkezte előtt le szeretném cserélni mielőbb.
Leírom a konfigot is, mert lehet, hogy nem szükséges a 600-as táp hozzá, ezt majd az okosabbak megmondják
Alaplap neve Asus M4A79XTD Evo
CPU AMD Phenom II 965 BE
Rendszermemória 2x4Gb Patriot DDR3 1866Mhz
VGA HD6950OC 1Gb
3db HDDKöszönök előre is minden segítő hsz-t.
Üdv néktek!
Ruff -
tornas
őstag
válasz Simivok #49378 üzenetére
Üdv!
Ha a háromból kell választani, akkor inkább a CTG-500, ami nem fehér, hanem inkább szürke.
De fehérre vagy feketére is festheted, esetleg rózsaszínűre is és rajzolhatsz rá egy Hello Kitty mintát, Kalasnyikovval a kezében. A kábeleket meg szig.szalaggal is "harisnyázhatod".
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Simivok
senior tag
Sziasztok!
400W-500W-ig keresek megbízható tápot, lehetőleg fekete festéssel.
-CX430 2 év gari
-VS450 5 év gari (!)
-CTG-500 (tudom, fehér) 3 évCX430 a 2 év miatt kiesett, CTG-500 fehér, de nekem most is chieftec van, 5 éve teszi csendesen a dolgát.
VS450 meg a 5 év miatt szimpatikus.Melyik legyen?
Az új konfigom egyébként: i5, HD7870, 8GB, 2xHDDGalaxy S23 256GB Cream
-
atti_2010
nagyúr
válasz Graphics #49374 üzenetére
@atti_2010: mármint milyen kábel nem kell?
A táphoz nem kötött be semmit csak összerakta és bezárta a házat, ilyen szerelő kell nekem, vagyis segéd és még WOT -ozni is tud, kész főnyeremény.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hardver Arc #49371 üzenetére
Gigabyte, inkább azt vedd újan. Sharkoon régebbi széria, és 8-as ventije van.
Vagy ment privátban egy ajánlat
@Landon: Maradj a Chieftec-nél , az a Cooler Master nem fog annyit tudni, a Gigabyte pedig egy régebbi FSP belsőre épít talán
@atti_2010: mármint milyen kábel nem kell?
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
A múltkor ajánlott Chieftec CTG-500 mellé még néztem pár tápot és érdeklődnék, hogy az alábbiak nem lennének e jobbak/egyenértékűek esetleg:
CoolerMaster 600W Elite
Gigabyte 470W Superb(Gép: 2600K, GTX580 ref, 2 optikai meghajtó, 2 HDD)
Köszönöm!
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!! Sharkoon T9 green edition gépházamhoz szeretnék venni egy sharkoon (SHA450-8P) 450W tápegységet.. a Kérdésem: jobb mint a Gigabyte ge-c420a-c2 420wattos?
És megér e 4000ft-ot a sharkoon táp? -
qwert111
csendes tag
Végül erre esett a választás: CTB-650S. Holnapra megérkezik,csak annyit szeretnék kérdezni,hogy ez mi? (8PIN EPS / 4PIN 12V) Mármint a 8 PIN EPS. Ez ugyanaz mint a 4 pin 12V,csak dupla?
-
Free04
tag
válasz Graphics #49355 üzenetére
Bár már nincs jelentősége, de furdalt a kíváncsiság milyen volt a gyári venti és sikerült kibányásznom az ágy alól: ADDA AD1212MB-A71GL.
Az első az adda, második a 120p:Airflow: 80,5 / 60,4-127,6
noise: 38dba / 8,5-27,1
speed: 2050 / 800-1700
power rating: 3,96w / 3,96w(input)
voltage range: ? / 7-13V (7V lenne az indítási fesz? gondolom igen, mert csak ezt az egy értéket nem találtam. Pont beletrafáltál )
Am lehet homályosan fogalmaztam fél óra alvással és 2 carlsberggel...Hidegbe, hideg indításnál kellett csak várni 1-2 percet (idle), ilyen 25-30 fokba egyből pörög a venti terhelés nélkül is.[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
12-13 ezerig lehet venni újonnan jó minőségű legalább 400-450w tápot?
Elvárás: Fekete szín és minimum 2 év garanciaA FSP Hexa 500W néztem ki, de állítólag rövid a kábelezése...
Még jónak tűnik a XFX 450W, de ahogy nézem elég kevés helyen árulják.
( kifutó modell ? )AMD Phenom II X4 965
GTX550ti
SSD
HDD
12GB RAM
2 DVD[ Szerkesztve ]
-
Free04
tag
válasz Gabor901127 #49359 üzenetére
Ha tuningoltál bármit is, akkor azt vedd vissza alapra. Kábeleket,ramokat,vga-t,(ha van, nem láttam a profilodnál) igazítsd meg. Memtestet is lefuttathatsz, bár a ramhibák többnyire kékhalált produkálnak.
Lehet szoftveres gond is, programok/driverek frissítése ill. végső esetben teljes rendszer újratelepítés.
Lehet alaplapon adta meg magát valami és lehet a táp vagy a vga is. Próbáld meg lépésről-lépésre kizárni a hibalehetőségeket.
Ide írj: [nem induló gépek topikja][ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Gabor901127 #49359 üzenetére
Rengeteg más dolog miatt is fagyhat a gép, pld. a GPU, memória a végére kell járni, a CPU csak egy kis része a PC -nek.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Gabor901127
tag
válasz tornas #49358 üzenetére
mert nekem a cuccaim között írva lévő tápot elvileg ti ajánlottátok és valami hasonlót csinál a gép, pontosabban , játszom és egyszer csak fullra lefagy, a reset gomb se működik csak a 10 másodperces bekapcsoló gomb nyomás, jah igen még annyi, hogy a hang is beakad és iszonyatos zajt produkál...
közben a proci olyan 60fokos szóval valószínű nem az a gond[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Gabor901127 #49356 üzenetére
Fagyás, lekapcsolás, újraindulás kombinációi a terhelés (és hogy a kondik mennyire vannak kiszáradva) függvényében.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
atti_2010
nagyúr
válasz Gabor901127 #49356 üzenetére
Kéhalált, újraindulást meg ilyesmi.
-
Free04
tag
válasz Graphics #49352 üzenetére
Anno napokig dúrtam a netet h tatláljak egy megfelelő ventit (kezdő fesz,rpm,cfm meg ilyenek) és ez alkalmasnak bizonyult(ill a fix 1600rpm-es coolink is jónak tűnt, de a halkság miatt lett végül ez a pwm-es). Bár amikor lecseréltem a gyárit és először kapcsoltam be a gépet majdnem agyhúgykövet kaptam, mert az új venti meg se moccant, a gép viszont elindult gond nélkül. Egyből kikapcs és vagy 3-4x szétszedtem a tápot, meg újrakötöttem a kábeleket (még a ventit is fújtam hátha attól beindul), mire rájöttem h saját magát vezérli és terhelésre/hőre kapcsol be. (csak hideg volt, kellett neki egy kis idő)
-
Free04
tag
válasz Graphics #49350 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek, akkor marad a cx400, megvagyok elégedve vele.
2009 novemberébe vettem 13800ft-ért 5 év garival. Cseréltem a ventit benne (swif2120p), mert nekem picit hangos volt (gari ugrott). Megéri "kezelni" a kondikat, ha igen mikor (mik a tünetei) és kb mennyibe kerül vagy inkább újat érdemes venni? -
Free04
tag
válasz shadow1901 #49346 üzenetére
Üdv!
fx6300 + gtx660 mellé elég lenne a corsair cx400, vagy cserélnem kellene?
Később lehet fx8320 + gtx660 lesz, a kérdésem ugyanaz.
xfx450 és xfx550 között csak a több nafta és +1 vga tápkábel a különbség?szerk: nem válasz akart lenni, hanem új...
javítottam a 2. kérdésemen, fx8320+gtx660 akart lenni.[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
Ha lenne ilyen szervezet akkor gyanítom a CTG 500 is 20 körül kezdődne. Elvégre nem lenne "olcsó táp". Nekem meg ér annyit, hogy utána olvassak picit és féláron vegyek jót, mintsem megbízhassak vakon egy PC boltban. Egy kereskedőben...
Ezek szolidaritásból is emelnek árat!! Lásd HDD árak.
(#49345) harylmu: Van, csak azoknál ereszt a szigetelés -> kijön belőle a füst!
Egyébként írt másik alternatívát is a kolléga: Gigabyte 420 C2Szerk: Ja csak azt nem neked írta. Ettől függetlenül jó lehet neked is.
[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Graphics
Jómunkásember
Ha valaki Seasonic, vagy Enermax táp vásárlásán gondolkozik , az aláírásommal barátkozhat
-
WP14
őstag
válasz Graphics #49338 üzenetére
Az ilyen HKC szintű gyártók kordában tartására kellene egy felügyeleti, engedélyezési szervezet, ami nem engedné egy bizonyos minimális megbízhatósági szint alatt, hogy forgalmazzanak. De sajnos igazad van, a pénz a legnagyobb úr...
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Graphics
Jómunkásember
Profit, olyan nyomott áron adják, hogy nekik megéri még úgy is, ha gariban cseréltetniük kell
Nekem mesélte egy számtech boltos, hogy a bizonyos HKC tápegységeket nettó 3000 Ft-ba hozzák neki, és tudja adni 7-8-ba.... gondolhatod, ha közvetlenül a gyártót keresi meg egy cég, akkor ugyanaz a belső mennyiért van...
-
-
MMIX
addikt
válasz TaylorXIII #49328 üzenetére
Természetesen nézze meg a kézikönyvben is, de szerencsére a csatlakozó kialakítása miatt, csak egyféle képen megy a helyére kalapács nélkül.
A színesek a 20pin.A jobb alaplapokon a csatlakozókon van matrica is.
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
Én még annyit tennék hozzá, hogy az sem mind1, hogy 20 pines hogy csatlakozik, hogy melyik oldalt marad ki a 4 tű. Úgy dugd be, hogy ott ne legyen a 4 tűs kimaradás ahol a pin 1(kis egyes a csatlakozó körül az alaplapon) van feltűntetve. De legjobb volna ha a kézikönyvben utánanéznél vagy közöld az alaplapod pontos típusát és akkor mi meg tudjuk neked mondani.
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Az új 24+8-as alaplapomat meg tudom hajtani egy 20+4-es táppal (az új úton van remélhetőleg már). Ha igen akkor gondolom mindegy hova megy a 4-es rész.
-
Vadroka
csendes tag
válasz anytime #49320 üzenetére
Azt mondták nekem vegyek ebbe a gépbe egy Chieftech CTG-500-80PB 500W-os tápot.
Core 2 Quad 2,5Ghz
GA-EP35-DS3L
Sapphire Radeon 4850 512Mb
4Gb 800Mhz DDR2
120Gb HDDNos ehhez passzolnának a kábelek és megfelelően kiszolgálná a konfigurációt? Esetleg ha van valakinek eladó szívesen meghallgatom az ajánlatát!
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Üdv: Nándi
-
Graphics
Jómunkásember
Nálam sokkal nagyobb tudású szakértők vannak itt, csak ők ritkábban szólnak hozzá.
Én inkább sűrűn kutatok, meg természetesen sok tápot forgatok a kezeim között, de az igazi szakértők azok, akik szerelik, javítják, forrasztják, és minden olyan dolgot elvégeznek a tápon, ami jobbá teheti.
Én rajongok, olvasok, táp belsők után kutatok, képek, fotók, adatok, infók, minden ami vásárlásnál szempont lehet.
De köszönöm ,én is amúgy egy beeső olvasó voltam, aki néha épp jókor volt jó helyen. Most meg igyekszek tanácsot adni, akik még nincsenek tisztában sok dologgal , de mindig tanulok új dolgokat / pl az XFX 450-es belső is most döbbentett le , kb múlt héten
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz Graphics #49316 üzenetére
Igazad van, de én vásárlás előtt olvastam teszteket a GX-ről és jók az eredményei, ezért is vettem meg.
Szerintem méltánytalanul van háttérbe szorítva az Enhance belső az ajánlásokból, mert nagyon stabil, nem melegszik, halk az ADDA ventije is, ami jól szabályzott. Azt belátom, hogy Cooler Mastereknél jól meg kell nézni, mert hulladék belsővel is adnak ki tápot Viszont vannak Seasonic belsővel is náluk, meg FSP-vel is, amik tényleg minőségiek. Bár nem vagyok szakértő, csak egy lelkes olvasó, de nagy vonalakban már remélem tudom, hogy mit szabad megvenni és mit nem, sokat olvasok, hogy tanuljak és megközelítsem a tudásodInkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
speedydb23
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz qwert111 #49311 üzenetére
Szerkeszd a hozzászólást, egybe is beleírhatod
CTG750C : jó táp, viszont 18k-ért én már Seasonic tápot vennék, vagy XFX550-est 5 év garival.
De ezt majd eldöntöd melyik a számodra megfelelő
speedydb23 & WP14: Igen az Enhance és a SuperFlower maradt ki. Előbbi teljesen jó , és tudom WP14 neked GX450-esed van
SuperFlower-ről is jókat hallottam, fura, hogy idehaza nem vetette meg a lábát , pedig jön/jött már a Chieftec Fanless tápja is, Superflower alapokon
De azért az alapján még nem jelentem ki, hogy fullos, hogy csak Silverrel dolgoznak.. Ha megnézed az Andyson televan Gold tápokkal... teszteken meg FAIL ... Persze SF-nél még ez nem tendencia,. csak azért nem mérvadó a minősítés
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz Graphics #49308 üzenetére
Ha már a CWT-t betetted az ajánlott kategóriába akkor simán mehet oda az új SuperFlower is.
Engem 100%-ban meggyőzött ez a márka, nagyon figyelemre méltó amilyen tápokat gyárt... Szinte már csak Silver feletti hatásfokkal foglalkoznak, nem sok gyártó van ezzel így...
Lehet a hatásfok nem arányos a minőséggel, de a tesztek szerint nagyon is így van a SuperFlower-nél.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz qwert111 #49309 üzenetére
Címkére azt írnak amit akarnak.
Xilence tápok mind szarok...
Mi a pontos típuskód, mert van Andyson, vagy Huizhou Xin Hui Yuan Tech. / biztató, nemde? /
Megvan az adatok alapján az utóbbi kínai... Felejtős tápMindkettő az a széria amely olyannyira kínai belsőt kapott, hogy veszélyes kategória....
Egy-két tápjuk a kivétel / Enhance belsővel, ami jó, meg Sirtec-kel /
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz qwert111 #49307 üzenetére
A belsejének gyártóját jelöli, mivel a Chieftec nem gyárt belsőket...
A nagyobb tápegység gyártók, akik belsőket gyártanak., és jó belsőket is
FSP
Seasonic
Enermax
CWT / van kerülendő szériájuk is sajnos /
Delta
SirtecEmellett megemlíthető azon gyártók neve akik még gyártással foglalkoznak de minőséget még nem igazán tudtak letenni /
HEC
Andyson
Great Wall
Seventeam
Acbel Polytech
SolytechAkik tudtak de már nem tudnak
Chicony / HiPRO /
ATNGÉs még sokan mások... Sorrend is változhat, mert pl régen voltak minőségi Acbel tápok, pl IBM gépekben, de ők is anno Seasonic tápokkal kezdtek , mármint az IBM.
Igazából az első kategóriából érdemes szemezgetni, de ott is akad gyengébb megoldás / pl CWT-nél, / vagy olyan hhogy egy nagyobb név a profit reményében a másiktól vesz belsőt / Enermax NaxN - CWT belsővel /
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest