Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
George85
tag
válasz speedydb23 #46499 üzenetére
utánanéztem, és találtam egy teszt-oldalt:
[link]I'm always one card short!
-
speedydb23
senior tag
válasz George85 #46485 üzenetére
Vajon ki vette ezt meg? Point of View Black Diamond 500W
[ Szerkesztve ]
-
-
pcsabat
őstag
kimondtad a varázsszót!
Mondok mindkét FSP-nél jobbat, halkabbat, modulárisabbat, 5 év garisat! Seasonic G550 lesz a Te tápod, hosszú éveken át, megbízhatóan és még épp elfogadható áron!
-
pcsabat
őstag
FSP Raider 550W - ha szűkös a keret
FSP Aurum Gold 500W, ha kevésbé szűkös.Igen, megéri az aurum - ha van pénzed. Mindenképp halkabb mint a raider, magasabb a hatásfoka is, full harisnyázottak a kábelei stb.
Többi gyártót miért zártad ki? Seasonic-ban még nem csalódtunk. És 20 alatt kapsz XFX Pro 550W, seasonic elektronikával, halk ventilátorral, 5 év garanciával - bizonyos helyeken -, full harisnyázott kábelekkel, egy ágas felépítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Adatlapomnál található konfighoz milyen tápot javasoltok FSP-k közül, ami kellő (későbbi fejlesztéshez is) és nem is túl hangos? Az Aurum Gold megéri az árát? Vagy jó a Raider is, ami azért jóval olcsóbb?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Potzee
addikt
válasz George85 #46483 üzenetére
Ezekből válassz!
Corsair VX 450
Be Quiet! Straight Power E5 450W
CTG 400 80P
CTG 400 80P
Hexa 400...vagy Duliee-val boltold meg a Be Quiet! - Pure Power 350W -t!!!
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
-
George85
tag
válasz speedydb23 #46484 üzenetére
azt nem tudtam, hogy nem megbízható márka.
Az M-Tech is hasonló kategória? (egy 350W-osra gondolok)I'm always one card short!
-
George85
tag
válasz speedydb23 #46480 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, sokat segítettél nekem,
ezt figyelembe veszem, és az ENERMAX EG465P-VE 460W-ról mi a véleményed?I'm always one card short!
-
Rypejakten
addikt
-
George85
tag
válasz Rypejakten #46472 üzenetére
De ez a 2 tápegység attól még megbízható?
Meg csak 4500-5000 Ft-om van tápegységre.
I'm always one card short!
-
Luigee99
tag
válasz Rypejakten #46470 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Az mit jelent, hogy szoftveresen vezérelhető a működése? -
Rypejakten
addikt
válasz speedydb23 #46473 üzenetére
siess, kelendo a cucc biztosan.
-
speedydb23
senior tag
válasz Rypejakten #46472 üzenetére
Ezt nem is láttam, lehet lecsapok rá jövőhéten ha még meglesz! -
George85
tag
válasz speedydb23 #46465 üzenetére
Köszi a választ,
akkor a Point of View-et ajánlod inkább?I'm always one card short!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz polgi803 #46466 üzenetére
XFX-et a bolt adja 2-vel, viszont érdemes más üzletben megnézni, mert két helyen is 5 évvel adják
És ez azért Seasonic belső , és ADDA venti, ez nem fog kikopni egyhamar
-
Luigee99
tag
válasz pcsabat #45244 üzenetére
Nagyon bevált ez a Seasonic G550, az egész gép (szinte) hangtalan. A régi géphez képest tényleg néma!
Most viszont egy teljesen moduláris tápot keresnék az adatlapomon lévő konfighoz.
A lényeg: Intel i7 3770k (később tuning), Asus Maximus V Gene, HD7950 (valószínűleg Sapphire, valószínűleg tuninggal), 1db 128-256GB-os SSD, 1db 500GB-os WD Caviar Black vinyó.A procit és a videókártyát vízhűtés tartaná hűvösen, ami a következő áramfogyasztókat tartalmazza:
-egy max 25W-ot fogyasztó Laing D5 vízhűtéspumpa,
~8 ventilátor (Noisblocker BlackSilent Pro) hozzájuk ventivezérlő,
-továbbá LED szalag a megvilágításért.A legfontosabb:
A ház egy Silverstone TJ07, szóval nem kicsi (220x560x565mm). Az alaplaptálca is fordított állású, tehát a videókártya van felül, mint ezen a képen.A fentebb leírtak figyelembevételével tudnátok ajánlani nekem egy megfelelő tápegységet?
-
George85
tag
Mi a véleményetek a Point of View Black Diamond 500W tápegységről?
És az ENERMAX EG465P-VE 460W tápról?
Melyiket érdemesebb megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Hellósztok!
Az alábbi konfighoz milyen tápot ajánlatok?
LAP: Asrock B75 Pro3
CPU: Intel i3-3220 3,3 Ghz
VGA: Sapphire 7770 1Gb GDDR5 11201-17-20G
SSD: Kingstone V300 120 gb
RAM: Kingmax 4Gb DDR3 1600Mhz
ODD: Samsung SH-224BB/BEBE OEM fekete DVD író
HÁZ: Sharkoon Vaya ház+ Windows7 64 bites op. rendszer
Néztem az FSP 400W 400-60APN-t, az megfelelő lenne? Nincs rajta kevés csatlakozó?
Válaszotokat előre is köszönöm!
CRF300L
-
polgi803
őstag
Esetleg 550W-osba milyen a sorrend?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz polgi803 #46456 üzenetére
Ha bejön az FSP Raider 650-esből a Silver minősítésű, akkor ő biztos ajánlott lesz még venti szempontjából is.
Illetve a testvérmodell megtalálható a Be Quiet! kínálatában, méghozzá System Power néven is jó lenne, de ott valamiért szétbontották az ágakat, így most őt húzzuk ki.
XFX 650WPro Series: kb 22 ezer körül igazán jó vétel. vagy ha szűkebb a pénztárca, akkor az 550-ese
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
engem anno egy ócska hangkártya driver szívatott így XP alatt. Bizonyos esetekben újraindult tőle a gép . Én azt javaslom, hogy mielőtt minden hardvert lecserélsz jó pénzért, csinálj egy win reinstallt és próbáld meg mindenféle codec meg egyéb anyámkínja feltelepítése nélkül a VLC-t meg az adott játékot. A driverek is legyen azok kezdésnek amiket a win7 tartalmaz (csak ha nem ismerné fel az eszközeid akkor tegyél fel hozzá gyári, nem béta drivert).. Ha így szűzen is újraindulgat akkor valószínűleg nem szoftveres lesz a gond, ekkor szerezz kölcsön - MINŐSÉGI - tápot tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz marinea2 #46441 üzenetére
Üdv! Mostanában olyan problémám van, hogy a gép néha, mindenféle előzmény nélkül reseteli magát. A Windows újraindítás után csak azt mutatja hogy hibás leállítás történt, nem kékablak meg semmi dll-t nem ír hibánál. De van hogy órákig játszom gépigényes játékkal, akkor semmi baja, de van hogy elindítok egy videót, beletekerek, és leáll. Én tápra gondoltam először, de ha táp lenne akkor játék közben állna le leginkább, és pont nem olyankor áll le, amikor terhelést kap...
Azt vettem még észre, hogy ugyanerre az áramkörre, amibe a gép is van dugva, van egy hűtőgép. Amikor az leáll, akkor a Win7 ad egy olyan hangot, mint amikor egy USB eszközt kihúzol. Ez sem lehet normális...
Szóval a fenti hiba mire vezethető vissza? RAM-ot most cseréltem, az nem lehet a gond, proci nem nagyon szokott tönkremenni, videókártya még esetleg, ami szar lehet, vagy alaplap.
Valaki találkozott már ilyennel esetleg? Az a baj hogy nincs fölös alaplapom, tápom, stb...
Még egy kis adalék, VLC Player 2.0.6 elindítok egy filmet, alul a csúszkán beletekerek, reset... Van egy játék, amiben az alapmenüben belépek a setting-sbe, utána nyomok egy Apply-t amivel jóváhagyom a beállításokat, reset... Ezeknél mindig, másnál meg véletlenszerűen. Videódrivert éppen tegnap frissítettem, de ezek a dolgok már több hete előfordulnak. Mit tanácsoltok?
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Ez szerintetek jó táp?
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM-WB
-
Potzee
addikt
válasz George85 #46443 üzenetére
Az egy "AKYGA" márkájú időzített bomba! Cseréld le, amíg nem tesz kárt a többi hardware-ben!
GIGABYTE GE-C420A-C2 - 6.3k
FSP350-60APN - 8.5k
Chieftec 400W ErP OEM - CTG40080PB
Nézz szét az aprón, 5-8k környékén nagyon jó cuccokat találhatsz...pl.ezPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
George85
tag
Sziasztok,
Olvastam az első hsz-ban hogy az M-Tech /bartucc kieg./ veszélyes táp.
Mit jelent az a bartucc kieg.?És most egy Stability Power 500W LPK12-30 tápegységet használok ehhez a konfighoz:
Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz
Powercolor AX HD 4670 512MB
2 GB DDR2 667Mhz
1 db IDE HDD
Egy kicsit hangos, illetve amikor pl. a játék betölt, akkor hangosabb.
Ez a tápegység megbízhatóan működik?
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz pcsabat #46435 üzenetére
6 éves FSP Bluestorm II 500
Proci szerintem nem melegszik, főleg nem egy fullHD videó nézéstől... És van hogy több órás játék során meg nem fagy... Pöcsöm kivan ezekkel a hibákkal, hogy nem tudni mi okozza, és mire kicserélek mindent kiderül hogy valami szoftver szarakszik...Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok !
XFX 450W Pro Series / 550W (ez majd még kiderül) AVAGY Cooler Master GX 450 ?
Vagy esetleg van hasonló árkategóriában, jobb minőségű tápegység ?
-
ACE-
addikt
Na, lecseréltem a sok RAM-ot 2 db 4 Gigás Corsair RAM-ra, és az újraindulások nem álltak meg, sőt inkább sűrűsödnek. Van hogy film nézés közben van restart, és most az előbb 10 perc játék után is volt egy. Szóval tanácstalan vagyok, hogy költsek-e új tápra 20ezret, mert aztán meg ha ott is folytatódik a probléma, idegbajt fogok kapni...
-
Potzee
addikt
PICO PSU 12V/120W + AC DC 12V/10A/120W desktop táp energiaellátással!
ASUS P5G41-CM - Intel Pentium DualCore E5300 (max.TDP 65W) - Thermalright HR-02 Macho (passzív mód) - Kingmax 2x4GB DDR3 1333MHz - Samsung 840 Basic 120GB MZ-7TD120BW SSD - Intel GMA X4500 iVGA
CPU mag hőmérsékletek:
IDLE - 40 / 42 C°
LinX 0.6.4 AVX alatt - 62 / 64 C°Fogyasztási adatok:
Induló állapot - 47W
IDLE - 24-29W
LinX 0.6.4 AVX alatt - 60 - 70WPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ChrisG
tag
Üdvözletem!
Szerintetek egy Chieftec 450-es táp milyen VGA-t bírna el kényelmesen?
(AsRock B75pro, I5 2320, 4gb 1600mHz ddr3, 500 gb-s SATA WD hdd mellé) A GTX 660 ill. GTX 660TI-ket néztem ki, de érdekelne, hogy erősebb vga-t is elbírhat -e majd...
köszönetem,
Krissz
Nem kockulok, a kocka testi adottságaimtól messze áll, inkább gömbülök...
-
pcsabat
őstag
válasz simonzsoli #46429 üzenetére
Az FSP Raider jó, vagy esetleg egy XFX Pro 450W. Utóbbi teljesítménye is bőven elég és még halkabb is - meg dizájnosabb is - mint a raider.
-
tag
válasz gerrrrry #46423 üzenetére
volt itthon egy Chieftec gps-500ab a típúsú tápom, és belepatintottam.
eredmény:
5 Volt helyett 5,7 volt
lehet szar az alaplap érzékelője. (Asus P5G41-M LX)
A táp tuti jó, egy másik gépben (s1155, s1156 asrock alaplapban egyaránt jó (pár század voltos eltérést mutatott))
lehet a deer tép mégse volt rossz, de ha már így belefolytam, akkor lecserélem egy jobb hatásfokúra, mert a mostani chiedftec túl erős egy vga nélküli, netezős gépbeA próbagarancia a nálam vásárolt minden termékre automatikusan jár, mert szerintem így korrekt.
-
pcsabat
őstag
válasz simonzsoli #46408 üzenetére
a táp épp elég lenne a géphez. A 4 pin csatlakozóval is menni fog a gép, nem lesz gond, viszont ne tuningold a procit mert akkor már kevés lehet. Elvileg 130W TDP proci még mehet a 4 pin csatival is gond nélkül. 144W felett viszont már necces.
Beelőztek!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz simonzsoli #46424 üzenetére
Szia!
Elég lesz. Tuning ne legyen.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
simonzsoli
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna válaszolni erre a kérdésemre:[link]
"Modern tánczene, amitugye éntaláltam ki." - Hamvai P.G.
-
tag
üdv.
lehet rossz helyen járok, de nem találtam a kérdésemhez megfelelő topicot.
Van egy eléggé régi Deer tápom (Annyira régi, hogy még egy 8cm-es venti van ami kifele nyomja a levegőt.), a címkére írva max335W-ot tud leadni, és a +5V ága 5,5 és 5,6 Volt között ingadozik. Ez jelentősen eltér a +/-10%-tól.Azonnali cserére gondoltam, mert félek, tönkretesz valamit.
Mit gondoltok a dologról?
Választ előre is köszönöm:
gerrrrryA próbagarancia a nálam vásárolt minden termékre automatikusan jár, mert szerintem így korrekt.
-
syberia
veterán
válasz Goblin12 #46417 üzenetére
Én nem nagyon paráznék a corsair táp miatt, ha valami csoda folytán nem működne, a védelmek miatt nem tenne kárt semmiben sem. Szedd szét (ha már nem garis) és sűrített levegővel porold ki teljesen, nézd meg a kondik tetejét hogy mind szép lapos
A tervezett konfigodat egy vga-val simán vinné, szerintem 2 db sem lenne probléma ha nem fogod szénné húzni őket a procival egyetemben.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Goblin12
őstag
-
Potzee
addikt
-
bluyoo
nagyúr
válasz Graphics #46410 üzenetére
"én nem bízok a szutyok belsős tápjaikban viszont.." Ebben egyetértünk.
Viszont a megoldásuk a "gondra" mondhatni Gordiuszi
"Akkor, ha a felhasználó engedélyezni szeretné a fejlett energiatakarékossági módot, de olyan tápegységet szerelt az adott számítógépbe, amelyről köztudott, hogy nem támogatja a C6/C7 állapotokat, akkor egy apró trükkel megoldhatja a problémát. Ha van rá lehetőség - márpedig kevés kivételtől eltekintve van - a számítógépházba be kell szerelni egy csendes rendszerhűtő ventilátort, amely akkor is elegendő terhelést ró a tápegységre, amikor aktiválódik a fejlett energiatakarékossági mód."Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Bazinga!
-
simonzsoli
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy egy Chieftec gps 450aa-101a táp elég lenne-e egy AMD FX8320 processzorhoz és egy Nvidia GTX660 kártyához? Az alaplapon 8-tűs ATX tápcsatlakozó van, de a tápon 4-tűs, ez gond? Köszönöm a segítséget előre is!
"Modern tánczene, amitugye éntaláltam ki." - Hamvai P.G.
-
Potzee
addikt
válasz atesss #46405 üzenetére
A Sharkoon WPM 400 CWT beles, egybe hagyott 12V-os ággal. Nem rossz, de van tőle jobb...
Én ezt javaslom. 16.5k
Silencer Mk III 400W
(Seasonic elektronika, egybe hagyott 12V-os ág, 30A, max. 360W teljesítmény a 12V-os ágon, 80Plus Bronze, moduláris)
[link]
JonnyGuru az 500W-rólPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
atesss
addikt
válasz Rypejakten #46404 üzenetére
És - ha a kinézetet elfelejtjük - alsóbb kategóriában ?
Pl. a kis FSP-ket nagyon szeretem. Valami 350W-os FSP ?A 300W már nem 100% hogy elég, valami ilyesmi konfigba menne:
> alaplap: ASRock 970 Extreme 4
> cpu: AMD FX 6-Core FX-6300 dobozos Socket AM3 (FD6300WMHKBOX)
> memória: 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2x4GB) (KHX1600C9D3K2/8GX) CL9
> vga: ASUS Radeon HD7850-DC2-2GD5-V2 2GB GDDR5
> ssd: 120GB Kingston SSD SATA3 (SV300S37A/120G)
> dvd-W: Samsung SH-224BB/BEBE
> ház: Sharkoon Vaya fekete
> táp: Chieftec 500W tápegység (CTG-500-80P) OEM
>
> Fórumon ajánlották:
>
> alaplap: Gigabyte GA970-UD3
> vga: Gigabyte GV-N660OC-2GD GTX660 2GB DDR5(Ez egyelőre tervként küldték nekem, 1-2 módosítást lehet ajánlok, de a proci, VGA valoszinüleg marad.)
MOD:
A Sharkoon WPM400 nem tűnik annyira rossznak első ránézésre. És akár 13-ba is beleférhet: [link]
De a legtöbb helyen már nem lehet kapni. Kifutó vajon ?
Illetve mit lehet tudni a belsejéről ? Esetleg tudsz tesztet ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest