- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Vertigo18 #147399 üzenetére
Én még olyan Rx560 (4Gb) vga-t nem láttam, amin lett volna 8+6 pin csatlakozó.
A 30-40 között többnyire gold (550-650W) fér bele, pl.:
picivel 40 felett már van platinum is:
de vannak fentebb linkelve corsair tápok is, amik itt nagyon ajánlottak.
Majd el felejtettem, hogy érdemes több boltban is nézni a garancia idő miatt, mert van ahol csak 1 évet adnak ami a kötelező, de máshol meg megadják a gyártó garancia hosszát is.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Ferke77 #147398 üzenetére
Igen, most is az van, moduláris tápot szeretnék. Most egy Kolink 1050W 80+ Platinumom van benne, azt szeretném lecserélni.
Asszem' atx táp fér bele, normál házam van a konfignak.
A félpasszív módot nem tudom mi, de engem nem zavar a venti zörgése, éjjel nem megy, nem zavar senkit sem...
A mostani VGA-ba 8+6 tűs csati van, de igen, szeretnék mielőbb váltani VGA-t...
A hatásfokokról sem tudok sokat, itthon van 4 számítógép, igyekeztem mindegyikbe minimum Goldot venni.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Vertigo18 #147397 üzenetére
A konfigod alapján egy 450W-os táp teljesen elég, de azért kérdések még felmerülnek:
- moduláris tápot szeretnél?
- félpasszív mód kell-e?
- tervezel-e a jövőben vga cserét, aminek pl. 2x8 pin kell (mondjuk RX 6700XT)?
- a házadba hosszra mekkora és milyen táp fér el (sfx, atx stb)
- gold hatásfok kell vagy esetleg elég a bronz is?na hirtelen ennyi
-
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #147395 üzenetére
Meg egyszer: nem kell tobb W ahhoz a konfighoz.
Vehetsz RM550-650-750X-et, mindegyikkel mukodnie kell.
Ahogy az osszes tobbi ajanlat is rendben volt. -
válasz
CoolBoy323 #147393 üzenetére
"de a minőségre adok, az kell!"
Akkor azt nem a 20k körüli árkategóriában fogod megtalálni. -
válasz
CoolBoy323 #147391 üzenetére
Havi egyszer kapcsolod be szvsz ahhoz gold tápot se vennék, ott az FSP, 5 év garancia és bronz hatékonyság.
A 750 meg overkill ehhez az összeállításhoz.
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Ha tápot keresnék ehhez a konfighoz olyan 30-40 között, akkor mit javasolnátok?
2 SSD
1 HDD
Rx560 (4Gb)
Aorus Elite lap
Ryzen 5 3600
32 Gb memória -
-
Gothmog
senior tag
válasz
Skfpo #147378 üzenetére
Ha Focus (és nem Core) szériás, akkor legyél nyugodt, a táp belseje "A kategóriás", minőségi, megbízható darab. (A Core szériájukba, meg a még olcsóbb Seasonicokba azért szórják már bele rendesen az olcsóbb vackokat is, sajnos. De hát valamit valamiért, nyilván nem véletlenül olcsóbbak azok)
-
_Atesz
addikt
PCI-E 5 táp árukeresőn [link]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #147352 üzenetére
Nos szóval milyen tápot javasoltok akkor?
-
dudika10
veterán
válasz
Rowon #147376 üzenetére
Tervezett elettartam es koltsegoptimalizalas mindig es mindenhol van. Ertsd, a tapoknal maradva, egy tapgyarto sem fogja megvenni a legjobb (=dragabb) kondenzatort azert, hogy a varhato elettartamot pl. 8 evrol 12-re tolja ki, mivel a 8 ev teljesen elfogadhato ebben az iparban.
Nagyon iparfuggo a dolog.
#147365Cs1csó : a ventilator trukkes kerdes. Mi szamit hibanak? Egy hasznalattol felhangosodo ventilator biztosan nem az, kopo alkatreszrol van szo. Raadasul orszagonkent valtozni fog a jogszabaly.
De ehhez a temahoz jogasz kellene, nem villamosmernok.
#147366blountex: en alkoholos filcet szoktam hasznalni a celra.
Na de befejezem mostmar az offot. -
válasz
Vigneau #147375 üzenetére
Erről a tervezett elavulás történetről már korábban is olvastam és volt, aki cáfolta, volt aki szerint van benne valami... Nem tudom. Ha csak tartós dolgokat gyártana mindenki, akkor jóval kisebb lenne a kereslet, nem kellene annyit termelni, ezzel együtt nem tudnának annyi embert foglalkoztatni sem, szóval elvileg ennek van egy pozitív oldala is. Gyártjuk a gagyit, de cserébe tudunk munkát adni az embereknek.
-
válasz
CoolBoy323 #147361 üzenetére
Szétszedés előtt, ha ment a gép, akkor érdemes a kondikat kisütni. Kihúzod a tápkábelt, majd nyomva tartod a gép bekapcsológombját 30 másodpercig. Vagy a P1 csati zöld és egy fekete vezetékét gemkapoccsal áthidalod. Vagy magától is lemerül, csak alsó hangon egy óra emlékeim szerint.
De az első a leggyorsabb megoldás.
-
Cs1csó
titán
válasz
blountex #147366 üzenetére
Szia, a PowerChute progiban nem hiszem hogy ezt be lehet állítani az egy általános UPS program több APC UPS is ugyanazt használja.
Kérdezd meg itt esetleg: Szünetmentes tápegysége (UPS) topikEgy "durva" megoldás biztos van: lehúzni a LED-et a tápról. Persze ez garanciavesztést okoz tehát kezdések a letakarást ajánlom.
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Van egy APC Back-UPS 1600VA, 230V, AVR, Schuko Sockets (BX1600MI-GR) típusú szünetmentes tápegységem. Jól működik, de olyan borzasztóan világít a két oldala (elég lenne csak a bekapcsoló gomb), hogy kellene kezdeni vele valamit. Manuált átnézve nem találtam led információt amivel kikapcsolható lenne.Online PDF-t olvasva BX seriesre ezt találtam:
LED Brightness Setting
The Back-UPS is able to control LED brightness. During On-Line Mode, a short press of the POWER button will dim the LED brightness and heard a beep. Press one more time, and the LED brightness will return again.Mi lenne az az On-Line mode? A bekapcsolt állapot? Akkor hiába nyomtam röviden, nem történt változás. Nyomtam hosszan is a power gombot, egyet sípol és aztán kikapcsol a táp.
Láttam van valamiféle PowerChute program is, esetleg abban lehetne led beállítás, szerintetek?
Ha más nem, akkor marad a letakarás, valamivel:
matt fekete öntapadós fólia -
dudika10
veterán
válasz
Rowon #147358 üzenetére
A puposodas egyertelmu jele a hibanak. De van amikor az alja puposodik inkabb, azt nem latod. Van amikor semmi nem latszik, de rovidzar vagy open circuit, van amikor semmit nem latsz, csak ha mersz egy kapacitast, akkor nem hozza az elvart kapacitast, csak pl az 50%-at.
Nem fekete-feher a dolog.[#147357 Cs1csó] : tudom, rengeteg tapban csereltem is. A mostanaban egyre inkabb elterjedt 10 ev garancia viszont bizalomra ad okot arra, hogy a gyartok mostmar nem 3 evre tervezik a tapot (de azert nem is feltetlenul 10-re, gondolom jol kitalaljak az optimumot
)
[#147361 CoolBoy323] : a 10 ev mar az a kor, hogy igy aleirtak alapjan egyaltalan nem valoszinutlen a taphiba. Ez van.
-
Floyd80
addikt
válasz
fattila92 #147362 üzenetére
Hát most ezt venném meg amíg lehet, ez 70 felett volt nemrég.
Corsair RM750x (2021) - PC tápegység | Alza.hu
Corsair RM750x (2021) Power Supply Review | Tom's Hardware (tomshardware.com)
-
fattila92
csendes tag
válasz
Floyd80 #147359 üzenetére
Köszönöm a válaszod, nézegettem ezt a tápot, bár az említett hangot mellőzném, érdekesmód mostanában csak Cooler Master tápjaim voltak, azoknak semmi zaja. Jelenleg 6600XT van a gépben, de ha a 7. széria lejjebb tessékeli a 6-osok árát, akkor váltanék 6800XT környékére, ezért is céloztam meg a 750Wattot, mert az összes PSU calculator ezt írta, plusz az AMD is ezt ajánlja ehhez a kártyához. Nem égető a tápcsere, de mivel házat váltok, szivem szerint letudnám a tápot is a jövőre gondolva, ha már szét lesz szedve minden. Corsairek, FSP-k esetleg?
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Cs1csó
titán
válasz
Rowon #147358 üzenetére
Nem vagyok műszaki szaki de kapásból:
- az említett kondik amik kiszáradhatnak vagy akár ahogy írtad púposodhatnak nem tudja a rá írt értéket
- egy forrasztás is elengedhet - ez talán a legegyszerűbb mert csak újra kell forrasztani
- a ventilátor is zajos lehet azt is lehet cserélni vagy (igaz csak ideig-óráig) akár meg is lehet egy kicsit kenni pl. lítium zsírral azt ajánlották korábban(ezek a nem túl költséges javítások egy ventilátor is 2-3-4k körül is kapható)
-
Floyd80
addikt
válasz
fattila92 #147355 üzenetére
Ebben a kategóriában 5. Cooler Master V750 Gold V2 szerepelt legjobban a tom's hw oldalán, a tesztelő fickó a Cybenetics egyik vezető mérnöke. Ha nem zavar a fehér, az még 45-be belefér. Cooler Master V750 Gold V2 White Edition - PC tápegység | Alza.hu
Ezt vettem nemrég, de a lentebb részletezett ventivel kell együttélni.
De full modulárisat ennél csak drágábban kapsz.
Vagy ha megírod milyen VGA, akkor lehet 650 is elég lesz.
-
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #147354 üzenetére
Boven eleg volna. De 8-10 eves kora korul mar johetnek elo ilyen gondok (a par hozzaszolassal feljebb emlitett kondik ugyebar).
Mennyi idos? -
fattila92
csendes tag
Sziasztok! Hetek óta vakarózok, hogy milyen 750W Gold tápot kellene venni 35-45 ezer Ft között. Csendes, moduláris tápot szeretnék (ki nem?), de rengeteg a hangzatos márka, Corsair, Cooler Master, FSP, Seasonic, Evga, Be quiet!, sőt még az Asus TUF 750-es tápja is szimpatikus, szóval bele lehet bonyolódni rendesen. Lehet egyszerűbb lenne mondjuk belső alapján dönteni, hogy pl. melyikben vannak japán kondik vagy hasonlók. Lenne valakinek tuti tippje vagy hozzáfűznivalója?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #147352 üzenetére
Érdekes, elvileg 24W-al tud kevesebbet az XFX, minden esetre minőségibb.
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
XFX pro550 kevésnek bizonyult, egy chieftec gps-600ab meg jónak (tesztre szereztem)
A konfig: Asus tuf gaming x570-plus, 5600X, radeon rx6700, 1HDD, 2SSD, 1m2 ssd, 2*8gb ram.
Rx470-el simán megy az xfx...Mit javasoltok, ami hasonló minőség mint az xfx, száz éve kiszolgál.... Nagyon nem szeretnék 40 rongyot kiadni, inkább 20at, de ha jól sejtem esélytelen álom
-
dudika10
veterán
válasz
Rowon #147335 üzenetére
Minel nagyobb a nevleges feszultseg mint az uzemi, annal hosszabb az elettartam (de ez max 2x-es szorzot jelenthet, annal nagyobb tulmeretezes nem noveli mar).
Arra utaltam, hogy a gyartok szamolnak varhato eletrartamot, de nem celjuk a vegtelensegig mukodo tap azert. A gyarto altal vallalt garancia arulkodo lehet. -
Floyd80
addikt
válasz
Rowon #147341 üzenetére
Bocs a fogalmazásért, ez a mostani Coolermaster hallható ki, de a Prime is valószínű így üzemelt, mondom, lehet kicsit elfogultabb vagyok a mostanival szemben. Mert a Prime-nál elvileg ha benyomod akkor megy a full venti, én meg azt hittem fordítva, tehát mindig silent állásban volt, de nem melegedett.
De legalább 140-es venti lenne benne, nem ilyen 135-ös akármi, már dobnám is ki belőle.
-
válasz
Gothmog #147336 üzenetére
"Nem tudom különben, hogy most mennyire jók a Delták."
Ezt akartam volna kideríteni, de nem találok új tápot, amit a Delta csinál és méretben is jó lenne a konfigurációmhoz, Hollandiából meg nem tudom idehozatni. Nem rég jött ki a CM-nek egy 1300-as tápja, amit elvileg a Delta csinált, de akkora tápot meg a büdös életben nem használnék ki, meg túl drága is lenne. Van itthon Delta tápom, az egy brand gépből való. Az elég f*sza, már amennyit értek belőle. -
Floyd80
addikt
válasz
Valószínű ezt a hangot hallod, csak itt ugye fel van erősítve.
Cooler Master V750 gold V2 - Buzz & fan issues - YouTube
Fan noise on Seasonic Prime Silent Snow 550W - YouTube
Szerintem nem lesz probléma nyáron se a Seasonic-kal, az elmúlt évben 550W-es Snowsilent Prime-ot használtam, teljesen ugyanaz a morajlós venti (HA13525M12F-Z), ami a mostani CM-ben van, a CM meg nagyban reklámozza, hogy micsoda szuper meg forradalmi csendes venti, de a Snowsilent mikor jelent meg, kb. 2017-ben vagy előbb.
Most már nem rakom vissza a Prime-ot összehasonlítani, volt hasonló hangja, de a kisebb teljesítmény miatt valószínű még kisebb fordulatra volt belőve. Vagy ugyanilyen hangja volt, csak a mostaninál várt csendesség miatt ezt másnak érzékelem. De tény, hogy két AIO pumpa és 8 ház venti mellett kihallom ha nem hibrid módban megy. A gép a földön, asztalon ez már komolyabb dilemma lenne. Ez olyan mint a pixelhiba, mindig oda nézel.
-
Viktor77
titán
válasz
Én direkt azért vettem (volna) kapcsolhatót, mert a gépem éjjel is hangtalan (egy Deepcool CH510-em van)(engem nagyon zavar bármi kis zümmögés is)(az előző Chieftec tápomban is cseréltem a ventit Arcticra), de valamiért jobban bízok egy enyhe légmozgásban (VGA-nál sem szeretem a 0RPM módot).
Ha kikapcsolom a ventijét, akkor nyílván nincs hangja, de akkor meg ott vagyok ahol az RM650x-nél, ami minőségibb táp.
A tápban ugye áll a venti, a procin egy Fortis 5 van kb. 500-as fordulattal (de ahogy nézem passzívan is elviszi a Ryzen 5600-at).
A vga-ra (egy 1650) egy Artic 12-es venti van ráerősítve (épp keresem az utódját, de nagyon félve vásárolok bármit, pont a hang miatt).
Amúgy pontosan ilyen hangja volt: [link] -
Gothmog
senior tag
válasz
Rowon #147328 üzenetére
Ha visszaszámolsz napra, évre, akkor ez nem olyan ijesztő: gyakorlatilag egy 75 fokos állandó 24/7 működéssel (ami azért full extrém és életszerűtlen példa, maximum valami nagyon szerencsétlen felállásban szerveralapon működő gépnél jöhetne elő eshetőségként) is kb. 5 év jönne ki.
És akkor dudika10 megjegyzése (amihez nem tudok hozzászólni, mert nem értek pengén a dologhoz, úgy meg ugye ne okoskodjon az ember) ebben még benne sincs.
#147329 Viktor77 : Én most (már itthonról) direkt kikapcsoltam az eco módot kb. 15 perce. Az elején, amikor kinyomtam (nyilván odahajoltam közben), hallottam a beinduló venti nagyon halk mormogását/zümmögését (annál magasabb frekvenciájú a hang, de nem tudok rá jobb szót), viszont arra kellett ráébrednem, hogy a gép előtt ülve és dolgozva (tehát, ha nem "fülelek a hangra"), akkor nem hallatszik, nem zavaró.*** (Tulajdonképpen egy borzasztó halk, de jellegzetes "zümmögésről" van szó.) Persze most "nappali zaj" van (vagyis megy a tévé a másik szobában). Valószínűleg este 11 óra körül, amikor mindenki bóbiskol már, csönd van, nincsenek háttérzajok, azért észre lehet majd venni, ha éppen néma csöndben dolgozik az ember a gépen.
***Phanteks P600s a gépház, a hangszigetelő elő- és tetőlap fent van, és 540rpm körül mennek a házventik, a procihűtőnek meg még annyi hangja sincs. Ilyen setupnál gyakorlatilag érzékelhetetlen hangja van a gépnek - konkrétan oda kell bújni/fület odanyomni, hogy halljon az ember a gépházból némi "elektronikus zúgást". Tehát a tápventi hangját nem igazán nyomhatja el onnan más.
#147327 Rowon : Nem tudom különben, hogy most mennyire jók a Delták. Emlékszem, a 2000-es évek végén, 2010-es évek első felében egy Enermax Modu82+ 525w tápom volt, ami nagyon kafa minőségi kis cucc volt akkoriban. Azután, amikor le akartam cserélni (az említett Super Flower lett az utódja), persze Enermaxokra néztem rá először, és kiderült, hogy alaposan esett a színvonal az eltelt évek során... Mindenesetre - noha boltban én sosem láttam Delta tápot, inkább márkás (Dell, HP stb.) gépekbe pakolgatták őket - régen itt a topikban is sokat emlegették a Deltát a szakik, mint igazi, jól összerakott, strapabíró, minőségi darabokat.
-
válasz
Gothmog #147325 üzenetére
Deltáról jut eszembe, hogy rendelni akartam Hollandiából Delta tápegységet. Felvettem a webáruházzal a kapcsolatot, és azt válaszolták, hogy csak abban az esetben szállítanak bármit is Magyarországra, ha holland, német, belga, vagy osztrák számlázási címem van. Szóval szivacs. Am. itt a link, ezek vannak náluk: [link]
-
niof
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy lenne egy lehetőség, hogy lecseréljem a 2060 OC kártyámat egy 2080 Ti-ra, és jelenleg egy EVGA Supernova G3 550 tápom van. A mostani konfig ~300-320W körül szokott fogyasztani a konnektoros kérő szerint. Ez egy bő 100W emelkedést jelentene.
Szerintetek ki kell hozzá cserélni a tápot, ha összejön a dolog, vagy egyelőre maradhat, mert elbírja. 10600K, 32GB RAM, 5 venti, 5 SSD van a konfigban a 2060-on kívül.
Előre is köszi a válaszokat. -
Gothmog
senior tag
válasz
Rowon #147324 üzenetére
Egy Gold és egy Platinum között átlagában ~2% különbség van hatékonyságban, egy Gold és egy Titánium között ennek nagyjából a duplája. Ilyen értékeknél nehezen tudom elképzelni, hogy (mondjuk 50% körüli terhelésnél) szignifikáns különbség lenne a hőtermelésben.
#147323 KAMELOT : Jogos, lehettek volna azok is. De úgy voltam vele, hogy megnéztem azért innen az ajánlott listát, és mivel a Seasonic-ok úgy éltek bennem, mint A TÁPEGYSÉG, azon a vonalon mozogtam tovább, és találtam is jó árban megfelelőnek tűnő darabot (kicsivel 30k fölött, 10 év garanciával, moduláris, Gold minősítésű, tesztekben rendre dicsért). Gondoltam is, hogy na, most a Seasonic is sorra kerül
(Igen, persze azóta olvastam, hogy már "belesimultak" ők is a mezőnybe, és már nincs olyan, hogy ha valami Delta vagy Seasonic, akkor automatikusan leesik az áll...) Egyébként ismétlem, nekem semmi bajom vele, amikor meg kell, hogy menjen a venti, egyéb okból nem fogom hallani a hangját. Alapjáraton bőven legfeljebb 50-60 w körül ehet a gép (munka, netezés, filmnézés, sőt az általam kedvelt játékok jó része, ha meg valami újabb darab kicsit izzasztja és felmegy mondjuk 250w környékére (11400f és 6650xt páros), még az sem lesz sok egy 550-es tápnak, és némi ventihuzattal tudja tartani a hőmérsékletet. (Abban azért bízom, hogy a Seasonicnál tudnak ventiprofilt írni. Illetve, ha nyáron dögvész meleg lenne, akkor úgyis kilövöm az eco módot.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
KAMELOT #147320 üzenetére
Néztem, gyakorlatilag először erre a márkára kerestem rá, de Super Flowert mostanában kevés helyen árulnak, nem mindenhol adják meg a garanciát, tesztek alapján az új Leadex széria már nem emelkedik ki a mezőnyből (bár azért még mindig az élmezőnyről beszélünk), viszont ehhez képest húzós árban mentek, amiket néztem/ahol kapható volt. (Gyakorlatilag a F-GX550, amit vettem, egy kb. tízessel olcsóbb volt +5 év garancia előnnyel a vele pariban lévő SF-hez képest.)
Platinum táp meg azért lett akkor, mert nem volt éppen nagy különbség árban a Goldhoz képest. És úgy gondolom, hogy kicsit is jelentősebb árkülönbözetnél átlagembernek már szvsz nem éri meg a Platinum (és legfőképpen a Titánium) többletköltsége a Goldhoz képest. (Persze, okés, ezen az alapon lehetne mondani, hogy minek a Gold, jó a Silver, sőt a Bronz is, de érzésre nekem a Gold a "sweet spot". Az tűik a "józan" választásnak. Persze, ha van éppen akciósan platinum (mint amikor 2016 elején vettem az SF-t), mondjuk 2-3 ezer forint difivel a Goldhoz képest, akkor naná, hogy csábul az ember, és megveszi
-
válasz
Floyd80 #147318 üzenetére
"Nálam is jó a félpasszív mód, viszont azt vettem észre, hogy akkor eléggé meleg jön ki a tápból, és ha erre a meleg levegős állapotra indítasz egy játékot, akkor elkezd azért pörögni."
És szvsz az a meleg sem egy jó dolog. Találtam tegnap egy jó grafikont, hogy a kondenzátorok adott hőfok felett hogyan veszítenek az élettartamukból. Emlékeim szerint 50 fok felett drasztikusan elkezd csökkenni az élettartamuk, de majd otthon belinkelem. -
Gothmog
senior tag
válasz
Floyd80 #147318 üzenetére
Szomorú. Nekem az előző tápom egy Super Flower Leadex Platinum 550 volt, ami 7 évet leszolgált, így az új konfigba már nem akartam továbbvinni, mert akármilyen minőségi darab is, de csak nyugodtabban alszom, ha egy még garanciális, új táp ül bent a frissen összerakott gépben. Az még bekapcsolt venti mellett is halálos csöndben tette a dolgát (de amúgy bőven elvolt passzívban az ideje jó részében).
Persze folyamatosan k*rvulnak a gyártók, így most csak gyorsan ránéztem, és pl. már az újabb SF Leadexekben is (legalábbis amit most nagy hirtelen találtam a neten) Hong Hua van... -
Floyd80
addikt
válasz
Gothmog #147316 üzenetére
Atesz is írta nemrég, hogy a Hong Hua ilyen, szinte mindenbe ezt teszik, nálam a CM tápban is ilyen berregés van általa, minden tesztben ultra quiet meg minden, de nem az, mert zavaró tud lenni, ilyen szempontból nem értem a tesztoldalakat, hogy ezt miért nem lehet kiemelni.
Nálam is jó a félpasszív mód, viszont azt vettem észre, hogy akkor eléggé meleg jön ki a tápból, és ha erre a meleg levegős állapotra indítasz egy játékot, akkor elkezd azért pörögni.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Viktor77 #147301 üzenetére
+1
Szintén Seasonic Focus GX (egy 550-es) darabot vettem nemrég, és lefelé fordított ventivel (alsó táp helyen) van egy halk, de egyértelműen hallható mormogása a ventinek, ha kilövöm az eco módot. (Viszont furcsa, mert úgy rémlik, hogy amikor kicsomagolás után a hozzáadott tesztelővel megnéztem, hogy működik-e, és akkor ventivel felfelé fordítva tettem az asztalra a tápot, mintha nem lett volna ilyen hangja... bár lehet, hogy rosszul emlékszem, mert akkor éppen a gondolataimat igyekeztem összeszedni, hogy közel hét év gépösszerakási/szerelési hiátus után ne csesszem el az aktuális új gépem összeszerelését, és ki ne felejtsek valamit - pl. M.2 meghajtót még a procihűtő felrakása előtt beaplikálni stb..)
Ugyanakkor nálam eco módban vszg. a használati idő 90%-ában elviszi passzívan is a gépet - eddig mindenesetre nem hallottam a hangját, így nem zavar. (Csak maga a tudat bosszant egy kicsit, mert adott egy kifejezetten jó nevű cég, amely az amúgy igényesen összerakott, megbízható és minőségi tápjába fillérb@szó módon - hogy minimálisan spóroljon - belerak egy ilyen ventit. Persze cserélhető, de akkor ugrik a gari...).
-
icp1970
senior tag
Sziasztok. Viszonylag egyszerű kérdésem lenne.Havertól nagyon jó áron ,azonos árral,és szinte azonos garival melyik a jobb minőségű, vagy újabb platformú táp ?EVGA GQ 750W vs SilentiumPC Supremo FM2 750W. Melyik a jobb a kettő közül?Köszi előre is a választ.
-
kamijo
csendes tag
Sziasztok, újra én jelentkeznék.
Megrendeltem az általatok ajánltt tápot(RM650x), viszont időközben hozzám került egy Great Wall 750W 80+ gold táp.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek adjam el Great Wall tápot vagy ne vegyem át az RM650x-et?
Köszi!
-
Szancsó
aktív tag
Sziasztok!
Fiamnál videókártya (+ proci?) cserén gondolkozunk és ahogy láttam a kinézett jószágok fogyasztását (RX 580 / GTX 1060 kártyák valamelyike i3 9100F - i5 9400F körüli procival) lehet a mostani FSP Hexa+ 400W nem örülne, ha ráaggatnánk ezeket? Vagy a megadott gyári maxokat úgyis csak tesztek alatt érnék el? (Max. nem cserélek most procit és nem lesz kihajtva a kártya sem)
Játék lesz, tuning tuti nem - persze lehet gyári OC kártyát sikerül kifogni...
(Illetve jól gondolom, hogy a két 12V -os ág gyárilag úgy van szétszedve, hogy egy a laphoz, egy a PCI-E vezetékekhez van?) -
BMWline
csendes újonc
Sziasztok!
Jelenleg egy 12 éves tápot használok (chieftec ctg-500-80p 500w) ezt szeretném leváltani. Van értelme? Ha igen akkor mit ajánlanátok?
1.: Mennyit szánnál rá?
15-25 ezer
2.: Milyen gépre kötnéd?
Alaplap: Asrock B450M STEEL LEGEND
Processzor: AMD Ryzen 5 3600
SSD: Kingston UV500 Solid-State Drive 240GB, SATA III, 2.5"
HDD: 1TB
RAM: Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: ASUS GeForce GTX1060 STRIX OC 6GB GDDR5 -
válasz
Rowon #147300 üzenetére
+Viktor77
Köszi az infót akkor azt rendelem meg a kofigba.
Közben megkerestem és a gép összerakós topicba először ezeket ajánlották.
Quiet System Power (CM) 500-600W / be Quiet Pure Power (CM) 500-550W / Corsair CX550M / FSP Hexa+ Pro 500-600W / FSP Hexa 85+ 550W / FSP Hydro Pro 500-600W / FSP Hydro M Pro 500-600W / Seasonic B12 550W / Seasonic G12 550W / Seasonic Focus 550W
-
Viktor77
titán
válasz
INGJOKE #147290 üzenetére
GX-szel nagyon vigyázz, morog a ventije. Gyakorlatilag mindnek.
Nálam most megy egy vissza.
Egy RM650x-et váltott volna (mert a GX-en kapcsolható a fanless mód), de inkább marad. (A történet az, hogy a Corsair eddig egy kis mATX házban volt felül és a proci és a táp egymást fűtötte, baromi forró volt a táp (nem tudtam annyira terhelni a gépet, hogy elinduljon a ventije, pedig tudom, hogy bekapcsol ha kell).
Most új, alsótápos házam van, messze van a táp a procitól (ráadásul plusz szellőzése van az alsó rekeszben), mindkettő hőmérséklete leesett, a táp épp csak langyos (még az sem)).
Baromi jó táp a Corsair és a kábeleit is simán el tudtam vezetni, hiába nagyon kemények.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!