Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooliii
tag
válasz Hedgehog9780 #140397 üzenetére
Ez esetben megemlítem még a Corsair RM1000x-et is, mint nagyon jó ár/teljesítményű tápot, igaz, ez "csak" gold.
-
Ribi
nagyúr
válasz Hedgehog9780 #140393 üzenetére
11900k és a 125W az csak ritkán fordul elő, jó lesz inkább annak a duplája
Illetve EVGAnak vannak vicces bioszai egyes karikhoz amivel konstans enged 450Wot, nem peak. Szóval ha valaki tuningol, igencsak meg tud szaladni a fogyasztsás. -
palfitom
félisten
válasz dudika10 #140394 üzenetére
A kérdező ezt írta: "Tuningolni tervezem a CPU-t és VGA-t"
E miatt 850-es alá nem mennék.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dudika10
veterán
válasz Hedgehog9780 #140393 üzenetére
Az RTX 3090 FE [ennel] a meresnel 440W-os 1-5ms csucsokat produkal. Ehhez hozzaadjuk a CPU-t meg az RGB ledeket es a chia HDD szervert, es meg a 650W is eleg. De legyen 750-es biztos ami biztos.
Az 1000W-os 50%-ig se lesz terhelve soha.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Hedgehog9780
tag
Én a 850-est kicsit kevésnek tartom. EVGA weboldalán a minimum 750W táp az ajánlott az FTW 3090-es kártáyra. Erre még ha rászámolom az i9 11900K 125W Power Consuption-t és apró szösszenetnyi egyéb fogyasztót és azt, hogy 80-85%-nál jobban nem szeretném terhelni, akkor azért az 1000-es kell.... (vagy nem)
A jelenlegi házam ez:
[link]Ezen oldal aláján a speckók között azt olvasom, hogy 160mm a max PSU méret, de ahogy lapozom a képeket, látok köztük egy jobb oldali nézetet, amin azt mutatja, hogy az alján a kis keret (ssd v floppy) kiszerelhető és így talán befér a hosszabb táp.
Este, ha hazaérek meglesem
[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
válasz Alcsi69 #140385 üzenetére
Persze, ez tök jó. Ehhez az összeállításhoz kicsit overkill is teljesítményben, de későbbi bővítéseknél sem volna gond a táppal.
Hedgehog9780
Itt ugye az a kérdés, hogy ár-érték arányban akarsz egy erős modellt találni, vagy a keretet kimaxolni.
Előbbi esetben:
Fractal Design ION+ 860W Platinum
be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
Corsair HX850 850W Platinum
közül ajánlom valamelyiket, 60k környékén mozog az áruk.Ha utóbbi a cél, akkor meg be quiet! Dark Power Pro 12 1200W legyen, pont 130k az ára, mocskosul drága, cserébe a most elérhető talán legjobb PC táp a világon.
Ja, a Fractal táp 150 x 150 x 86 mm méretekkel rendelkezik, ahhoz szerintem jó a mostani ház is.
-
MODERÁTOR
válasz Hedgehog9780 #140388 üzenetére
Huh azt nem is neztem mekkora, de ebben a kategoriaban mar eleg nagyok a tapok.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz Hedgehog9780 #140386 üzenetére
Seasonic prime tx 1000 most 98k az emagon. Bar garira csak 2 evet ir, gondolom a tobbi a gyartonal intezheto.
ugyanennek a plat valtozata valamivel olcsobb, de egy ilyennel valszeg soha nem lesz gondod.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Hedgehog9780
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni táp választásban:
●Max 130.000-Ft
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● CPU = i9 11900K
●Alaplap = ASUS TUF GAMING Z590-PLUS.
●Hűtés = Arctic Liquid Freezer II. 360
● RAM = 1x 16GB CL 19 és 1x 16GB CL 16
●Háttértár = 2x 250GB SSD ; 1x 1TB M2 SSD; 1x 500GB M2 SSD
●FAN = 2 x 120mm
●VGA = RTX 3090 tervben (jelenleg RTX 2060)
● Jelenlegi házban max 160mm mélységig tudok tápot elhelyezni.
● "Tuningolni tervezem a CPU-t és VGA-t)
● 80+ Gold vagy 80+ PlatinaElőre is köszönöm.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Maximum 50.000 Ft.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
9700KF, RX 6600 XT, M2 SSD, Sata SSD, Sata HDD kombót kellene ellátnia a tápnak.
Moduláris ilyen árkategóriában szerintem alap, viszont elég nagy házba kerül a gép (Corsair 750D Airflow Edition), szóval jó lenne ha viszonylag hosszú kábelekkel rendelkezne a táp.Én leginkább a Fractal Design ION+ 760P-t nézegetem most alzán, ez beleférne elég jól a keretbe. Ez jó választás lenne az elképzelésemhez?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Icamingo
tag
Köszönöm a segítséget!
FSP tápot fogok venni, találtam is Hardveraprón.
Ez így tényleg alacsony költségvetésű csere lesz. -
Baboka
tag
nagyon koszonom mindenki valaszat!
-
Mekiúr
tag
Azért írtam hogy "kissé" . A régi jó kis Codegen, meg vargáné fajta tönkremegy és viszi a fél gépet hibával az elmúlt 5-6 évben MI nem találkoztunk. Csak ezekről a tápegységekről beszélek, a valami kínai valami felirattal tápokat nem forgalmazzuk. De azzal mindenképp egyetértek, hogy nem a tápegységen kell spórolni.
-
zooliii
tag
válasz Icamingo #140373 üzenetére
Nem hogy 300-at, de még a 100-at se nagyon fogja karcolgatni az a fogyasztás. Egy FSP350-60HHN-t vegyél, akár hardveraprón is találsz ilyen 2-3 ezer forintokért, és fényévekkel jobb, mint az általad felsorolt néhány hulladék, amiket abszolúte kerülni kell.
Mekiúr: nem feltétlenül túlzás. Ilyen tápot jellemzően az használ, akinek gőze nincs a hardverekről, és lehet, hogy 5 winyóját már 3 deszkáját már tönkrevágta az Akyga, csak ő nem gyanakodott rá, hanem mindig winyót meg lapot vett újat, közben szidalmazva a gyártókat, miért ilyen szarokat csinálnak...
-
senior tag
-
-
tasiadam
veterán
válasz Icamingo #140373 üzenetére
FSP 350 NHH60 vagy micsoda. Egész olcsó és jó minőségűek ahhoz képest. Nem új, használtan tele van velük a piac. Akyga meg njoy az potenciális bomba hozzá képest.
Nekem egy 350-es elvitt egy xeon 1240 v2-t + GTX960-atBoldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
dudika10
veterán
válasz Baboka #140369 üzenetére
A kartya TDP-je 200W ugyan, de ezek a kartyak eleg nagy terhelesi csucsokat tudnak generalni.
[Meresen] lathato, hogy az 1-20ms tartomanyba eso tuskek ~320W korul vannak a mert 3060Ti-vel. Erre erdemes meretezni, mert ezzel meg a tapnak kell nagyreszt megbirkoznia, es ezek nem szabad, ohgy aktivaljanak tularam vedelmet a tapban, mert egy leallas eleg rossz hatassal van a jatekelmenyre. Az ennel kisebb csucsokat mar a tap "nem igazan erzi".
Ez alapjan vigan elboldogul az uj VGA-val a tap.
Ha lenyegesen tobbet kernek az alkatreszek mint amit a tap kepes leadni, akkor normalis esetben a tap tularam vedelme aktivalodik es minden lekapcsol. Rossz tapok eseten a tap fustjelekkel megadja magat, aztan vagy visz magaval alkatreszeket vagy sem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Icamingo
tag
Sziasztok!
Anyám gépében meghalt a táp, másikat kell vennem.
Gigabyte G31M-ES2L
Xeon L5408
HD 7450
1 x 256 gb Sata SSD
2 x 7200 rpm winyóLow budget, minél olcsóbb legyen, a teljes rendszer fogyasztás 300w alatt van.
5-6 e körül láttam Approx 500w, Njoy 500w, Akyga 500w.
Mi a véleményetek?
Köszönöm. -
tasiadam
veterán
Visszatérő nekem most a táp kérdés. 1 árban van az TX550m a CX550m-el. 7 év a gari és nincs benne a 0% fan mod, ami annyira nem fájdalmas, most sincs. És sokkal olcsóbb mint az RM550x.
A félmoduláris is jó nekem, mert a kábelhosszabbítók maradnak. Csak ne legyen sok fölösleegs sallang a gépben.
A TXm lényegében egy XCm, csak gold és más venti?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
-
Baboka
tag
Sziasztok!
VGA csere elott allok es nem vagyok biztos benne hogy kell e tapot cserelnem ebben kernem a segitsegetek:
- Ryzen 5 1600
- Asrock AB350m Pro4
- 2x8 gb ram
- 1 Nvme 512 ssd
- 1 Sata 256 ssd
- 1 1tb 7200rpm hdd
- 2 haz huto
- Be Quiet Pure Power 10 500wEddig egy msi rx580 8gb volt benne semmi gond nelkul ment es most egy inno3d rtx 3060 ti 8gb kerulne bele.
Szerintetek birni fogja?
Koszi!
-
failed
tag
sziasztok!
ismerősnek keresek tápot, paraméterek:
"A" opció:
-20k keret
-fx-8350
-1050ti
-4x4 giga ddr3"B" opció:
10400f
rx580
2*8gb ddr4
xonar dx 5.1 hangkártya
1x nvme ssd
2x hddA "B" opcióban most egy Seasonic Core GC 500W Gold . Nem tudom mennyi tartalék van ebben a tápban a "B" opcióban szereplő géphez. Ha eléggé ki van hajtva, akkor akár vennék egy nagyobbat a "B" opcióban szereplő gépbe, és ismerőssel elboltolnám a gc 500-at vele az "A" opció gépébe. [ha az ő gépébe elég]. Akkor a feljebb váltásra kérnék tippet
Ha felesleges bolygatni a a B opciót, akkor az "A"-ba kellene egy táp 20k körül. szintén nem baj, ha nem csisszesen elég.
előre is köszönöm
szerk.: gc650 van most 23-ért.[ Szerkesztve ]
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
Hegyirabló
veterán
Igen, az bele is fér, de az kikapcsolható félpasszív? Mert a Fractal az biztosan az.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MODERÁTOR
válasz Hegyirabló #140363 üzenetére
Hulyeseget irtam, kereken 60k alzan a hx850
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Fractalt néztem én is, de azt hiszem akkor pont nem lehetett kapni. Azért megnézem a Corsairt is. Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MODERÁTOR
válasz Hegyirabló #140361 üzenetére
Fractal Ion+ 860p, alzarol 10 ev garival
corsair hx850 mar nem fer bele a keretbeEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
850 wattos tápot keresek.
● 50-60 ezer2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Lásd az adatlapomon. De azért jó lenne, ha ez tényleg időtálló lenne.+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Moduláris csatlakozók, kikapcsolható félpasszív működés, halk, 140cm venti, platinum, 7 vagy 10 év jótállás, Seasonic NEM!.Köszönöm!
-
Grave_444
nagyúr
A mostani tápodon is a megfelelő 8pin (6+2) van, úgyhogy nem feltétlen kéne cserélned.
Esetleg a kora miatt, lehet nem ártana szétszedni és megnézni a kondenzátorokat rajta.
Nem volt rossz a maga idejében, de egy ilyen drága gép, legalábbis a kártya alapján feltételezem az, megérdemelne egy új, korszerűbb tápot.Kábelek hosszúságát a gyári oldalakon tuti megtalálod, ahogyan maga a psu méreteit is.
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy FSP Raider 550w van a gépemben, 2015-ben vettem. Egy Thermaltake Suppressor F31 házban lakik, ami elég nagy, alulra van szerelve. Alaplap ATX-es- Tervezek venni egy 3060 TI kártyát, amihez vélhetően 2x8 pin csatlakozó kell. Kérdéseim:
- a jelenlegi tápon 2 db 6+2 PIN van, ez megfeleltethető a 2 db 8 PIN-esnek vagy egyébként az összes tápon így van kialakítva a 8 PIN?
- Mindenképpen táp csere is lenne majd, a kiszemelt egy Seasonic FOCUS GX-650W Gold, lehet 550-enes is elég lenne, de inkább legyen nagyobb. Kérdés, a Raider-hez viszonyítva milyen hosszúak a kábelek, be tudom rakni vajon a Raider helyére toldók nélkül? -
tasiadam
veterán
CX550M-nek van barmi hatranya a RM550x-hez kepest?Egyik modularis, masik felmodularis. Csak ha 10 evre tervezek vele is, akkor mondjuk sporolok vele annyi aramot, hogy nekem megerje? Mert a bestmarkban neztem, Ott 10k kulonbseg van.A 3060 azert nem egy 3090 sem eroben, sem fogyasztasban. Viszont 14-16 orat megy a gep sima alapjaraton, meg jatekban. Es ha mar kevesebbet fut a tap, akkor megyek a goldert. Ha nem, akkor a CX-ert.Felpassziv es kevesebbet fogyaszt a gep a RMx-el. Ez lesz
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Grave_444
nagyúr
-
joysefke
veterán
Seasonic FOCUS 550-650W hogyan viszonyul a FD ION+ Platinum 560-660W-hoz?
Cicergés (Coil whine) mennyire jellemző ezekre?
@140344 Cs1csó:
Már változtattam a konfigomon, jelenleg R5-3600+B550m+32GB+2SSD van. Komolyabb VGA még nincs, lehet nem is lesz egy darabig. Procit esetleg cserélem egy 5600X-re ha elkap a gépszíj.
Az előző konfigot azért írtam, mert a 10 év nagy részében a táp azt vitte, tehát öregedés szempontjából talán inkább az számít. Nem szeretném ha egy elöregedett táp esetleg tönkretenné a gépemet / háttértárakat.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van!
Gyors kérdésem lenne:
FPS 450W SFX PRO tápom van, és szeretnék ráaggatni egy GTX 780+I7 4770 kombót. 1db venti+1 ssd és 1 vinyó van a gépben. Tudom a gyártó nagyobb tápot kér a VGA mellé, de ha jól tudom ezeket mindig túlbecsülik. Szerintetek elbírja a tápegység a konfigot?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
tasiadam
veterán
válasz Cs1csó #140347 üzenetére
Koszi! Az RMx-et irta mas is (nem neztem vissza, bocsi). De ha jo a seasonic is, akkor majd meglatom hamarosan mit valasszak.
"Kinai" de draga/jo minisegu kabelhosszabbitot gondolom kukazzam belole. [kép]
-
Cs1csó
félisten
válasz tasiadam #140346 üzenetére
Szia, látom te nem kaptál teljes választ. A te konfigod természetesen már más tészta elég drága és elég új is a tápod pedig régi úgyhogy neked érdemes egy új tápot venni Talán még némi teljesítmény problémád is lehet a régi táppal.
Félpasszív táp legalább 550W-os kellene.
Seasonic:
Seasonic FOCUS GX-550W Gold 29,6k
Seasonic FOCUS GX-650W Gold 33,2k
Vagy az ajánlott Corsair márkából:
Corsair RMx Series RM550x 550W Gold 32,6k-tól
Corsair RM650 650X Gold Fully Modular 33,6k-tól -
tasiadam
veterán
válasz Cs1csó #140344 üzenetére
Pont attól félek én is, hogy mindent magával visz. 3060 megy és 2700x plusz egyéb, de fps korlátom van. De akkor sem nagyon tekeri magát hülyére. lolban kb 5%-on megy a VGA és 10% a proci. Viszont bf5-nél ez magasabb, de összesen akkor sem éremel a 300 wattot. 550-es CTG persze.
-
Cs1csó
félisten
válasz joysefke #140343 üzenetére
Szia, szerintem ameddig nem változtatsz a konfigon (méregdrága új VGA és/vagy CPU) és a tápegység jól működik (akár ha tudod meg is nézheted, hogy nincsenek e púpos kondenzátorok stb. maradhat is. ) Még annyit, hogy ez egy kb. 7 éves VGA és kb. 8 éves proci előbb utóbb (1-2-3 év) gondolom cserélni kell majd az egész konfigot ráérsz akkor) és Ezekben van annyi védelem, hogy nem fogja magával vinni a konfigot ha kileheli a lelkét.
Persze egy új konfig alá már nem eröltetném.
A GTX 970 kb. max 120W-ot vesz fel, az a proci talán 70W-ot az egész konfig megállhat 200W környékén.Új vásárlásánál főleg ha az extrém csend a fontos nem nagyon tudok tanácsot adni változó esetleg érdemes egy olyan nagyot venni mint amit néztél pl. 650W-osat ami tudja a félpasszív módot tehát adott terhelésig nem kapcsol be és akkor tényleg csendes lesz a tápegység. Egy 650W-os tápegységet ha 100W-al terhelsz nemigen fog bekapcsolni, normál szobahőmérséklet (pl. 23 fok celsius) mellett.
Ami még hasznos lehet ha "sok" garanciát kapsz rá minimum 5 év de nem árt a 10 év garancia sem én 3 évnél kevesebb garanciaidős tápot nem is vennék.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Jelenlegi Be Quiet Straight Power E9 450W tápom 10 éves. (Nagyon meg voltam vele elégedve a halksága miatt)
A gép ez idő alatt sokat ment, de viszonylag keveset volt komolyan terhelve (játék i5 3550+ GTX970).
Érdemes lehet elővigyázatosságból ezt egy újra lecserélni?
Fractal Design ION+ Platinum-mal szemezek. Kérdés, hogy itt árat figyelmen kívül hagyva van-e értelme 660W-ost venni 560W helyett? Nem tervezek nagy VGA-t a jövőben, max egy felső középkategóriást...
Régebben azt mondták, hogy a tápnak gyengébb a hatásfoka, ha túl alacsony a kihasználtság. Ez mennyire van még jelen? Mit jelenthet ez alapjáraton az 560W vs 660W viszonylatában? 1-2W-nak nincsen jelentősége.
Van esetleg a Fractal Design ION+ Platinum nál jobb vásár ebben a kategórában? (Halkság abszolút fontos) Lehet olcsóbb is
-
Nowi
tag
Sziasztok!
Ha értelmes elérhető áron és időben nem igazán találok Corsair RM1000x -t akkor ezek mennyire jó alternativák lehetnek??
SEASONIC - FOCUS PLUS GOLD 1000
BE QUIET! - STRAIGHT POWER 11 - 1000W - BN285koszi
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Véleményt kérnék erről a tápról:Thermaltake ToughPower GF1 850W ATX 2.4
Ismerősnek lenne aki nagy Tt fan,jóformán amit lehet mindent tőlük vesz.Itt utána olvasva,meg teszteket nézve korrekt tápnak tűnik nekem,de bárki véleményét szívesen fogadom.A gép amibe menne,minden alkatrészt nem ismerek,de i9-9900,rtx3080 meg azt hiszem 32gb ram,ezenkivül pár vinyó meg ssd. Ja az ár lemaradt,ez most jelen pillanatban 110 euró és nagyjából ebben az ársávban gondolkodik. Köszönöm.Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
MODERÁTOR
válasz Geresics #140333 üzenetére
Szerintem igen. Azért is olcsóbb mert nem moduláris. Azért ha rákeresel a tx850-re, a legtöbb helyen 46-48e ft. Az alzás áron perpill eléggé bestbuynak tűnik, 7 év gari is van rá.
El kell olvasni pár külföldi reviewt róla [link] tomshardwaren csak a 750-est láttam.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Hmm... ez jó ez a táp? Még mindig szerencsétlenkedek a Fractal Design ION+ 860P-vel, mert várom, hogy 52-re visszamenjen az ára (mikor eldöntöttem, hogy az lesz, aznap vitték fel 51-ről 69-re, és nemrég levitték 62-re majd 58-ra).
Viszont ez a Corsair TX850M a 32eFt-os árával közel fele annyiba kerül!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
coccolino
aktív tag
válasz zooliii #140326 üzenetére
Ez az LTT mennyire irányadó? Seasonic Focus GX-650 Goldot vettem, ahogy láttam a fórum megítélése alapján Corsair RMx-el van egy szinvonalban, de az általad említett listán a Corsairt magasztalják, a Focust megítélése meg elég felemás
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Garsza
veterán
Helló!
Corsair TX850M ez a táp miben gyengébb mint ez Fractal Design Ion Gold 850.
14000HuF val drágább a fractal.Konkrétan 86 vs 126 euro
[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
Szia
Neked is az unalomig ismételt Bitfenix Formula 450W vagy pedig EVGA B5 550W-ot ajánlom, 20k alatt szvsz nincs jobb ezeknél. Azért a SATA csatlakozók számának nézz utána vásárlás előtt, de szerintem elég lesz. (Megj: a modern tápokban már nagyon régóta csak aktív PFC-t használnak, ha esetleg mégis akad valahol passzív, az csak valami szar Akyga és hasonszőrű hulladék lehet, ami messziről kerülendő.)tasiadam
Corsair RMx esetleg?oke
Teszt nem nagyon van a GD szériáról, LTT is csak Tier C-be sorolja, szerintem van az árán jobb. Inkább a Corsair TX M - Seasonic Core GC/GM - Bitfenix Formula hármasból választanék valamit. -
tasiadam
veterán
Udvozletem
10+ ev utan csereerettnek gondolom a CTG550-em.
Erdekelne egy legalabb 550 wattos, gold tap, es orulnek ha a venti lekapcsolna terheles nelkul.
Szine nem lenyeg, modularis felepites jo lenne.
Ara nem erdekel, de overkillt nem akarok. (Ertem ezalatt a 1600 wattos diamond tapot)
2700x es 3060 melle kene.[ Szerkesztve ]
-
TG25
újonc
Sziasztok!
Sajnos elfüstölt a 7 éves gépem tápegysége, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy milyet vegyek!
Az alaplap: ASRock 970 Pro3 [link]
Processzor: AMD FX 6300 Six Core [link]
Videókártya: MSI N760 TF 2GD5/OC [link]
Ram: 8GB
Merevlemez: 4db. régi, + 1 új WD Purple 2TB (ezt kb 2-3 hónapja tettem bele, szerintem ezt már nem bírta el, ez volt a baj ) De 2-3 régit ki fogok venni, és veszek helyettük egymásik WD Purple 2TB-ot.
CD, DVD, floppy nincs.Amilyet szeretnék:
- Legyen halk működésű. (ez fontos)
- Ár: Max 20.000Ft-ot szánnék rá, de inkább legyen olcsóbb, mégiscsak 7 éves gépről van szó.
- Lehetőleg legyen valamilyen 80+ minősítése.
- Passzív, vagy aktív PFC (Nem tudom melyik lenne jobb )Előre is köszi a segítséget!!!
A régi táp egy 500W-os Chieftec CTG 500 80P volt.
(Remélem az alaplapnak, és a többi alkatrésznek nem esett baja, sajnos nem tudok próba tápot szerezni )[ Szerkesztve ]
-
sztech
csendes tag
Sziasztok!
Az alapgépem: egy i7 6700, gtx 1080ti, 1-1 satas hdd es ssd, 2db házventi. A táp pedig egy fsp hexa 550, gond nelkül üzemel, elbírta a rendszert, fél éves. Viszont a fél gép cserére kerül mert a proci kevés, i5 10400f lesz valószínűleg és elgondolkoztam a táp cserén is.
Kérdésem hogy érdemes lenne 600as goldra cserélni vagy megfelelő lehet a mostani táp is? Válaszokat előre is köszönöm!
Nem S a cél, hanem XXl!
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Ez a táp ajánlott? Van tapasztalat?
[EVGA 600 GD]AMD Ryzen 5 3600 van jelenleg és RTX 3060 vagy 3060 TI menne mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ha az rtx2070-et egy rx6800XT-re cserélem;maradhat a Bitfenix Formula 650W tápom?Vagy mindenképpen cserélni kell?Konfigom a cuccok alatt olvasható.Terveben van még egy deszka és egy proci csere(R7 5800x) is de ennek a fogyasztása megegyezik a mostani CPU-val.[ Szerkesztve ]
-
CyberDude
lelkes újonc
Sziasztok!
Új tápot vennék a gépembe, ezt a két típust ajánlotta isemrősöm:
Corsair CX750F vagy pedig Aerocool Aero 850MMelyiket érdemesebb megvenni? Már a 750W is bőven fedezi az igényeimet.
Vagy ha van más ebben az árkategóriában akkor szívesen fogadom az ötelteket.
max 35-36e ft-ig.Köszi
-
Garsza
veterán
Fractal Design Ion Gold 850
FD-P-IA2G-850
z mennyire megbízható táp? Ajánlott kategór vagy felejtős? -
MODERÁTOR
válasz podtibi #140304 üzenetére
Nem zsebbe akarok turkálni, de ha volt cash egy 80Ti-re akkor megérdemli, hogy egy minőségi táp kerüljön alá, Corsair rm850x, seasonic prime 850 vagy egy fractal ion 860p. Én ilyen 'noname' bronz táp alá tuti nem kötném be ezt a konfigot.
4nick8: felesleges pénzkidobás sztem a titanium minősítésű táp (100k)
[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
válasz -Faceless- #140305 üzenetére
Szia
Bitfenix Formulát tudom ajánlani, ehhez a konfighoz a 450-es verzió is elég, de a 30k keretbe belefér nagyobb teljesítményű modell is.podtibi
Szia
Nem ajánlott egyik sem. Aerocoolnak a "Project 7" volt az egyetlen jó tápja, de már nem kapható.
Ennyi pénzért inkább Alzáról vegyél egy Corsair TX750M vagy TX850M-et, most 28 illetve 32 ezer az áruk. Jól bevált, megbízható típus, 7 év garival. -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
30k körül, de ha lehet inkább alatt2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Ryzen 1600
Rx 570 8GB
2*8GB RAM
1 NvME SSD, 2 SATA SSD, és 1 HDD
5 venti
(semmilyen OC nincs, és nem is lesz. A GPU visszább van véve, nagyon ritkán maximum 30-40%-os terhelésen van az egész, és a jövőben csak alacsonyabb fogyasztású GPU-ra tervezek cserélni pl. 3050 ha lesz, vagy 6500xt)+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
A legjobb minőségű táp ami ennyiért van védelemmel ha lehet. Nem kell se passzív legyen, se moduláris, se harisnyázott, nem lesz ebben 3080 soha.[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
A tanácsodat kérem. Ezek a tápok megfelelőek 3080ti-hoz és ha igen, melyiket vegyem?
https://www.bestmarkt.hu/aerocool-850w-lux-80-bronze-tapegyseg-p666909
https://www.bestmarkt.hu/aerocool-850w-aero-bronze-850m-80-bronze-tapegyseg-p685894
Conf: 8700k,3080ti,1xHDD sata,1xSSD sata,1xM.2 SSD
Ui: Semmit sem huzatok.
[ Szerkesztve ]
Ezt inkább rád bízom.
-
valsavis
tag
Sziasztok,
táp keresésbe fogtam és tanácsot szeretnék kérni
Jelenleg egy Be Quiet! Efficient Power 350W BQT F1 használok
Amit meghajt Fatal1ty AB350 Gaming K4,AMD ryzen5 2400G,2*8gb memória, MSI760,5venti, 3HDD,1ssd,1nmve
Táp alul helyezkedik el a házban.Amire gondoltam
- 450W teljesítmény
- legalább GOLD80+ minősités
- modulárist nem annyira fontos de jó lenneAmit nem keresek:
világitó ventilátorSem szine sem a márka nem mérvadó.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest