Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyul105
senior tag
Sziasztok,
vettem egy 750W RM750x (2018) 80+ Gold tápegységet.
Van mellette egy be quiet silent base 600 házam és egy gainward Gaming pro RTx 3080 vidkarim.lekotottem minden egyes ventit és a házból rezonáló, monoton motorzaj szerü hangot hallok.
olvasgattam, és úgy tűnik ez a PSu Coil whine (bár nem magas, kb mint egy hajnyiro, csak halkabb). Inkább ilyen zümmögés.lehet ezzel valamit kezdeni? Normális ez?
elozo FSp 550w Tápom nem csinálta.Van valami beállítás biosban ami segíthet ezen?
köszi!
-
smog86
senior tag
Sziasztok!
Chieftec-ből melyik típus a jobb?
ELP-500S
GPC-500S
GPB-500S
Köszönöm
-
gytompi
csendes tag
Sziasztok!
Corsair TX550-M és beQuiet PurePower 11 500W közül melyik lenne a jobb választás?
-
Micsurin
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
FSP Hyper K 500 netezős filmezős gépbe oké? Mostani Chieftec csapágya feladta a harcot.
Semmi extra nincs benne, passzív gt710, i3 4160, 5x1tb hdd.
15k körül nézek valamit semmi extra igény nincs.
Bármi egyéb esetleg? 450-es is elég kellene legyen bőven...
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Egy tápegységet szeretnék vásárolni a következő konfigurációba:
2 x Intel Xeon E5-2637 v3
2 x SAS winchester
1 x Matrox M9120 PCIe x16 VGAA konfiguráció legtöbbször 0-24 megy, van mögötte egy APC Smart-UPS 1500.
Egy 700W tápot cserélnék le benne. Ahogy kalkulálok 5-600 Watt tápegység bőven elég lenne nekem, lehetőleg 80+ Gold vagy felette.
Az alaplapra 2x8 pin processzor áramellátás csatlakozó lenne a legjobb, de 1x8 és 2x4 pin is jó lehet. Moduláris felépítés nem követelmény. Árban ha tudtok ajánlani ilyen típust 50.000 Ft körül, azt köszönöm szépen. -
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Gondolkodok, hogy a kis FSP Hydro G 650W tápomat le kéne cserélni egy nagyobb Platinum típusra.
Az adalapomon lévő pc-t hajtja meg jelenleg GPU és CPU bánya megy, ezen kívül ritkán gaming a VGA alul van feszelve, tehát játékok alatt se megy 300W fölé. A CPU játékok alatt szintén max 120W.
Igazából az alábbi típusokra gondoltam:
Corsair HX850
be quiet! Straight Power 11 850W
Fractal Design ION+ 860WA be quietet 50k alatt meg tudnám most venni, így leginkább arra hajlanék, viszont annak osztottak a 12v-os ágai, mennyire lehet ez probléma később, ha mondjuk akár 400W-al is megküldeném a VGA-t?
-
addikt
Az jól hangzik. A legtöbb kernel-power eseményes gépnek törlődött már az eseménynaplója egy w10 build frissítésnél, de itt a 2. helyezett. Ennél viszont amikor leállt, utána el sem indult, csak sokadszorra.
Amióta sikerült kicserélni az akyga-t egy most már nem is emlékszem, talán lc-power-re, azóta jóval ritkábban csinálja. Szánalmas, kínomban nevetek.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
niof
addikt
válasz Grave_444 #140888 üzenetére
Nálunk is állt már meg több gép ez miatt a retek miatt. A legszebb az egészben, hogy mi szétkaptunk egyet, miután megsült, és olyan csodát láttunk, hogy az nem igaz! Van az oldalsó lemezre csavarozva egy ilyen trafó szerű izé, kábel is jön ki belőle, kis 2 pólusú gyorscsatival rá is van kötve a panelra. Aztán ha leszereled a panelt, akkor látszik, hogy a 0 (föld) ágba van mindkét kábel beforrasztva. Na, több nem is kellett, lecsavaroztuk a trafónak látszó tárgyat, és szétszedtük. Konkrétan néhány EI lemezmag van a szélén, közte meg mindenféle vas meg műanyagdarabok vannak betömve. De a legszebb, az a kábel! Az egész kb. egy 10cm-es drót, és a szigetelés alatt visszafordul a csati egyik lábától a másikig. Annyi szerepe van, hogy nehéz, így kicsit komolyabbnak próbál tűnni, a tömege miatt, mint amilyen valójában. Vicc az egész. Mindenki óvakodjon, ha ilyet lát!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
joysefke
veterán
Fractal Define Ion+ PLATINUM 660W helyett még milyen táp jöhetne szóba 40E-ig?
Fontos hogy minőségi, nagyon nagyon halk (== hangtalan) ciripelésmentes és hosszú garos legyen.
Seasonic azért kevésbé szimpi nekem, mert 12cm-es ventikkel szerelik őket...Mi ajánlható még?
-
palfitom
félisten
A Formula minőségibb, a Hyper ráadásul még csak nem is halk (ellenben hangos tud lenni). Egyértelműen a Formulát "kell" venni ilyen áron.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
addikt
válasz neo81 #122984 üzenetére
Sziasztok!
Melóhelyen (állami szektor, közbeszerzés), az utóbbi években minden gépet állandóan Akyga 400W tápegységgel kapunk... Az eseménynapló szerint az egyik új gép, kb 1 év alatt 42 kernel-power hibát rögzített, amikor a gép újraindult mert megszűnt az energiaellátása (van több hasonló gép is). Ezen kívül persze már újkorában olyan hangja van, mint egy kávédarálónak.
Egy előre megadott listából tudtunk cserét rendelni, ahol márka és típus nélkül vannak feltüntetve főbb paraméterek, de leginkább csak a W. Kiválasztottam a legdrágábbat a listáról, hátha egy fokkal jobb lesz. Hát ez a nagytesója az Akyga AK-B1-700 lett...
Stabilitásról ugye egyelőre nem tudok beszámolni, de úgy tűnik a ventilátorát legalább valami normálisabbra cserélték, ez csak halkan zúg. Súlyra kb 1,5szerese a 400asnak, ill. több csatlakozó van rajta. Persze nem ajánlom senkinek én sem az egész szutyok márkát, nem azért írtam, inkább elrettentésként.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
UnSkilleD
senior tag
válasz lukiboy25 #140877 üzenetére
én pont kb 1 hete cseréltem le egy ugyanolyan tápot mint a tiéd csak 600w-os változatban, időnként random újraindult a gép, az enyém kb 12 éves volt
a 24+8 tűs csatalkozókra: ha az alaplap olyan is hogy 24+8+4 tű van rajta akkor sem muszáj bedugni az utolsó 4-eset bőven el fog menni 24+8 tűvel is, a kiegészítő 4 pinnek csak extrém tuningkor van értelme
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
lukiboy25
csendes tag
Sziasztok! Én is ledöbbentem, de most néztem meg, hogy a tápegységem 10 éve megvan már, semmi baja... egy COOLER MASTER Silent Pro 500W Active PFC Modular táp, akkor 2011-ben 20.350Ft volt. Azóta már minden (alaplap, proci, memória, hdd, vga kártya) többször is cserélve volt, csak ez nem. A kérdésem, hogy annak ellenére, hogy 10 éves, tökéletesen működik és bőven elég az 500 Watt, cseréljem vagy ne? Lehet benne olyan alkatrész, ami ilyen időtávlatban már szinte biztosan tönkremegy hamarosan? Most megint alaplap+proci cserében vagyok és pl. mivel ez még 24+8 tűs, a mai újabb 24+8+4 tűs alaplapokhoz nem tudnám használni. De ma is van bőven 24+8 tűs számomra megfelelő alaplap, szal csak emiatt nem vennék új tápegységet is. Köszi!
[ Szerkesztve ]
I'll be 6 if you'll be 9
-
fizzdani
tag
Sziasztok,
remélem jó helyre teszem fel ezt a kérdést, nemrégiben hozzájutottam egy 2016-os Dell Precision Tower 3620 géphez, amelyben egy industrial Dell alaplap és tápegység van.
Az alaplap itt: link
A táp 365W-os benne. A gépben nincs videókártya, viszont szeretném bővíteni ezzel a setupot, amely azt igényelné, hogy egy legalább 550-600W-os táp legyen benne. A tápegységen nincs 24pines csatlakozó. (a link alatt látszik is a képen)Jól gondolom, hogy standard tápokkal nem tudom ezt meghajtani? Ha mégis, hogyan lehet ezt megoldani? Milyen tápot javasolnátok? Vagy egyszerűbb, ha lecserélem már az alaplapot is?
Köszönöm a válaszokat.
-
joysefke
veterán
Rendeltem új házat (Fractal Meshify 2 Compact), most gondolkodom hozzá egy új tápon.
Be Quiet Straight Power E9 450W (gold) van most, ez lassan 10 éves lesz.
Jelenleg nincsen szükségem erősebbre és a halkságával is tökéletesen meg vagyok elégedve. Kérdés, hogy ha tovább használnám, hogyan és mennyire tudnék biztosra menni, hogy még jó ideig bírná-e a használatot anélkül, hogy a gépben valamilyen komponenst (háttértár !!) veszélyeztessen?
Ha újat kéne vennem, akkor nem tudom mi legyen a 600W körüli kategóriában (hosszú távra tervezek, lehet hogy előbb utóbb újra kerül a gépbe rendes VGA).
A Fractal Ion+ 660W Platinummal szemezek. Kérdés, hogy hol adják meg ezekre a hosszú garit?Illetve mennyire kell tartanom a tápnál a coil whine-tól? Coil Whine-ra hivatkozva ki tudnám cserélni a tervezett tápot?
Be Quiet ahogy látom a kategóriában elég drága lett, pedig a jelenlegi tápommal nagyon meg vagyok elégedve.
-
GEIL
addikt
válasz Cs1csó #140856 üzenetére
Köszi a tippet !
Esetleg egy ilyen FSP táp is jó lehet ?
Ehhez a géphez :
Asus H81M-A lap
I5 4570s
GTX960 2 Gb (1 db 6 pines táp kell neki)
2 x 8 Gb DDR3 1600-as RAM (dc)
1 db 1 Tb-os Seagate HDD (hamarosan csere lesz egy "500-as kingston A400-as SSD-re")
1 db LG DVD íróAz "500 wattos" approx passzív pfc-s vitte 6 évet.....ez az FSP azért minőségibb szerintem.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
dudika10
veterán
válasz Bornie127 #140866 üzenetére
HDD-k tipikusan 10W alatt vannak, halozati kartyak szinten akorul.
A 9500T nem hiszem, hogy a pfsense-szel nagyon izzadna es fogyasztana.
Siman vennek egy jo minosegu 400W-os tapot amiben meg mindig van boven tartalek meg 15 db HDD-nek.
Tenyleg csak a 8 HDD mellett nem ertem a passzivitast, mar egy HDD is hangosabb, mint egy jo ventilator, 8 meg aztan vegkepp. Meg ha ssd-rol beszelnenk...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Cs1csó
félisten
válasz Bornie127 #140867 üzenetére
Ezt vedd: Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold (CP-9020179)
Az "i" változat már nem is kapható, az "x" változatot érdemesebb. Ha jól tudom az "i" valami bónusz monitorozás opciót jelent. Válaszd az RMx-et.
-
Bornie127
senior tag
válasz dudika10 #140865 üzenetére
Nem csak tárhelyként lesz használva. Most még 4 Hdd-vel valóban overkill a 750W,viszont ha 8-ra bővítem, belemegy a 4*1 gbit lan és a 10gbe, + xpenology alatt dockerben fog fut a pfsense. Erre már 230w-ot írtak idle fogyasztásnak,peaknek 260-280.Így ha 750w-os táp 300-400 w-ig tud néma üzemben menni, főleg h most jóárban van használtan, akkor nem agyalom túl a tápkeresést.
-
dudika10
veterán
válasz Bornie127 #140863 üzenetére
Ha csak tarhelykent van hasznalva a gep akkor atlag a 150W-ot se hiszem, hogy at fogja lepni a fogyasztas. Ide egy 750W-os tap eleg extremnel tunik.
A felpassziv mukodest se ertem. 8 db HDD mellett egy normalis tap ventillatort nem hiszem, higy eszre lehet venni.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Cs1csó
félisten
válasz menjapipaba #140860 üzenetére
Üdv, neked is ezt tudom ajánlani: BitFenix Formula 450W Gold 17,3k
A legalja a tápoknak - ami még vállalható irodai konfigba - 12k körüli áron az FPS-k, de ezeket nem ajánlanám egy jobb VGA-s géphez. (1060-hoz)
A következő lépcső a bronz hatásfokú tápok 16k körüli áron beQuiet! SystemPower9 vagy az FSP HEXA valamelyik tagja de ha már itt vagyunk 15-16k körül onnan egy kis ugrás a Bitfenix Formula, ilyen olcsó még sosem volt átlagban 20k körüli áron tanyázott legtöbbet, de most még ez alá is becsúszott. -
joysefke
veterán
válasz E.Kaufmann #140824 üzenetére
"Lebegés" ennek az interferencia jelenségnek a neve. Akkor keletkezik amikor két hangforrás frekvenciája csupán kismértékben különbözik és amplitúdójuk is hasonló.
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Ehhez a confighoz keresnék valami budget barát, de nem teljesen hulladék tápot (~10k környéke)
Egy Kolink CHS-550-et váltanék vele, abban a tudatban vagyok hogy ez nem a legélesebb kés a fiókban.i5-4460
Asrock B85m-hds
Asus 750Ti 2gb (később mondjuk egy 1060)
1 sata ssd
2 sata 1tb hdd
1 case venti1060(6g)-at figyelembe véve 450W körül elég lehet?
Köszi előre is!
-
Cs1csó
félisten
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Egy 11700K + Vega 64 kombóhoz tényleg indokolt 850W-os táp? Bányászat és tuning nem lesz.
2. A Seasonic Connect mennyire használható olyan kisebb fajta házakban, mint a Meshify C? Biztonságos lehet a mágnesei helyett a ház kábelvezetőit használni?Előre is köszi a válaszokat.
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
Erre kellene lecsapnod: BitFenix Formula 450W Gold
A Compker-ben 17 350 Ft ennyiért jó vétel, ők adnak rá 3 év garit - gyári gari elvileg 5 év amúgy -
15k alatt amúgy sincs semmi vállalható. -
GEIL
addikt
Sziasztok !
Aláírásomban lévő középső konfignak "haldoklik a tápja" , égett műanyag/gumi szagot tol ki magából kb 1 óra masszív 3D terhelés esetén....2D-ben minden ok.Szóval részletesebben:
Asus H81M-A lap
I5 4570s
GTX960 2 Gb (1 db 6 pines táp kell neki)
2 x 8 Gb DDR3 1600-as RAM (dc)
1 db 1 Tb-os Seagate HDD (hamarosan csere lesz egy "500-as kingston A400-as SSD-re")
1 db LG DVD író"500 wattos" Approx táp volt benne eddig.....kb 6 éve vitte gond nélkül.
Szerintetek mit volna érdemes betenni, ami ehhez a öregecske konfighoz elegendő lehet ?
Gagyit már nem akarok bele....fiam hajtja a gépet, megbizhatót szeretnék neki is.
Egy márkásabb 350-400 watt környékén gondolkozok.
"FSP 400w 80+" - kb 12.500 Ft ?
De láttam "Chieftec 350w" -ot kb 8.500 Ft-ért ?Gondolom a nevenincs 500 wattosaknál egy márkás 350-es fényévekkel megbitzhatóbb
Előre is köszi a tippeket !
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi géphez szeretnék kérni ajánlást:
Gépház: Fractal Design R5
Alaplap: Asrock Z390 pro 4
Processzor: I5-9500TE
Ram: 4*4GB 3200MHz Fury Beast Black
Kerül bele 4db Seagate 7200 rpm 10TB HDD, később 8 darabra szeretném bővíteni, illetve egy darab sata vagy m2 256gb lesz még a gépben.
Dedikált videókártya nem lesz a gépben.
A gép szerver funkciót fog ellátni.A cél a minél halkabb működés, így olyan táp ajánlást szeretnék, ahol 250w-ig nem, vagy csak alig kapcsol be a táp ventillátor. A psu kalkulkálotork a 8 hdd-vel kb 240W-ot számoltak.
Köszönöm szépen.
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy NAS/HTPC a hálószobában, picopsu+külső adapter. Majdnem minden rendben van vele, és nem is a picopsu-val van baj, hanem az ACDC adapterrel: régi már és halkan, de magas hangon sípol, amikor nincs bekapcsolva a gép, és általában nincs bekapcsolva. (A kedvesem nem is hallja, engem meg roppant mód zavar.) Valszeg a kondikat kellene cserélni.
Mit javasoltok?
- Próbálkozzam meg a kondicserével? Forrasztópákám van, de ilyesmit nem csináltam még. Egyszerű/bonyolult?
- Olcsón lehet kapni új adaptert, de tudnátok olyat javasolni, amelynek kikapcsolt állapotban tényleg nincs hangja? Vagy egyiknek sincs, csak a korral jár?
- 19V-os laptopadapterek is játszanak ilyenkor, vagy 12V-osnak kell lennie?Ha van más tipp (akár az egészet adjam el és vegyek egy halk belső tápegységet, ha az pénzben jobb, mint a fenti opciók), örömmel fogadom.
Köszi!
-
dudika10
veterán
válasz syberia #140848 üzenetére
Egy RTX3090 sokkal rosszabb.
#140849 I'm_Link:
A keplet szerintem egyszeru. Akarsz tuningolni? Ha nem, akkor majd a tao 5+ eves koraban terjunk vissza a kerdesre.
Ha igen, akkor meg kezdjunk el beszelgetni a hutesrol is, mert a 300W-ot a CPU-rol nem olyan egyszeru eldisszipalni.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
syberia
veterán
válasz dudika10 #140847 üzenetére
Az előbb néztem én is ennek a kártyának a maximális fogyasztását, nem semmi! De ha nem szintetikus tesztekkel gyilkolja a tápegységét, kétlem hogy kifogyna a szuflából a Corsair.
Ha folyamatosan magas terhelést kapna a gép, akkor érdemes lehet nagyobbra cserélni szvsz.https://howbad.info/
-
dudika10
veterán
válasz Cimbee #140843 üzenetére
[Meres] szerint 390W tranziens terhelest produkal egy 6900XT. Szamoljunk 450W-tal az OC miatt, es a 750W-os tapban meg mindig marad 300W.
A 10700K PL2-je 229W, szamoljunk 250W-tal, adjuk hozza az alaplapot, SSD-t, HDD-t, stb.
A 750W-os tapot epp kimaxoljuk a biztonsagi tartalekot is beleszamitva.
Eszeveszett tuningba mar esszel kell kezdeni azert, de ha az nem lesz, akkor minden rendben.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Kobe
veterán
Corsair RM1000x lett, a 2021-es kiadas, alzanal jo aron volt
Tudom hogy overkill a jelenlegi srtuphoz de jovoallobb + no-fan mod igy boven kitolhato (ugye 30% load felett kapcsol csak be a venti)Viszont a kabelei veszettszarok, a gyartok tenyleg leszokhatnanak mar ezekrol a betonbas kemenysegu ipari gyari kabelekrol
Ami problemat jelenthet, hogy a gyarilag harisnyazott kabelek vegen van egy zsugorfolia, ami teljesen merev, kemeny mint a ko, es tobb centi hosszu, raadasul a hosszabbik veget a celeszkoz feloli oldalra apikaltak.Na nekem az uj lapot 2db CPU csatival kell bekotni, es mindketto vegen van egy 5 cm hosszu betonmerev zsugorfolia, es ezt kell atjatszani + meghajlitani egy 2cmes resen.....
NZXT tipusu designer hazakhoz en nem ajanlom, relative szukek a nyilasok ennek a kabeleihez
Szerencsere kesobb cserelem a hazat, de egy Gen 4 4dbos premium individually sleeved kabelszett nem art a taphoz, kb 50 euro, azzal a fo cuccokat le lehet szepen rugalmasabb kabelekkel fedni -
MMIX
addikt
A Seasonic új SFX fent van az oldalukon most már tényleg mindjárt.
FOCUS SPX (2021)
FOCUS SGX (2021)
Prime SFX-L Platinum, Titanium meg majd.
képek, Computex 2019, full moduláris M12III-nak(kép) is jönnie kellene valamikor.[ Szerkesztve ]
-
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Az alabbi tapegyseggel kapcsolatosan szeretnem kerni a mesterek segitseget
Egy Corsair RM750i tapegysegem van es az alabbi konfigot hajtotta hibatlanul 1 even keresztul.
RX 6700xt,3db ssd, i7 10700k, 32gb memoria,1db pci hangkartya,7db rgb ventilator, es egy 3 ventilatoros vizhuteses proci huto,eger,billentyuzet, 10 slotos usb eloszto aninek tobb mint a fele hasznalva is van, 49" monitor.
A videokartyat az alabbi kartyara csereltem le: AsRock 6900XT OC Formula.
A kerdesem az lenne,hogy a 750w-os tap gondolom mar keves lenne,hogy ezt az egeszet megporgesse?!
Azert kerdezem mert a gyarto also hangon 1000w-os tapegyseget ajanl ehhez a videokartyahoz.[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
NViktor
csendes tag
Üdv! Kéne egy kis segítség táp terén. Adott egy félig kész gép. Nzxt s340 elite ház, benne egy Asus tuf z390 gaming plus, Zotac 1080 amp extreme kártyával. A proci i9 9900k lesz. Eddig egy Chieftech iARENA 500W használtam. Viszont cserélni kéne csak nem tudom milyenre. Tudnátok tanácsot adni?
-
MODERÁTOR
válasz Balfars1 #140831 üzenetére
Felesleges sztem 850-es táp ehhez a konfighoz, még a 750 is túlméretezett.
De egy Seasonic Prime 750 W Platinum 12 év garival elég jó vétel, 3080-at is simán viszi ha kell. (és csak 66e ft)[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Balfars1
friss újonc
Sziaztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni.1.: Mennyit szánnál rá?
●90-130.000-Ft
2.: Milyen gépre kötnéd(
● CPU = Intel Core i9-9900K
●Alaplap = Gigabyte Z390 Aorus Ultra
●Hűtés = Be quiet! Dark Rock Slim
● RAM = Corsair Dominator Platinum RGB DDR4-3600 32GB kit2
●Háttértár = 1x 512GB SSD ; 1x 4TB HDD
●VGA = GeForce RTX 2060 Super Gaming X / itt lehet less egy 3060-ra váltás
Ház: BE QUIET Dark Base Pro 900 Rev.2 Fekete
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● 80+ Gold vagy 80+ PlatinaUgyan ezt a konfigot eddig egy Be Quiet Dark Power Pro 11 850W 80+ hajtotta, de az kb 8 hónap után meghalt. A garancia rész rendben van de ez a tápegység már nincs a boltban szóval emiatt kérdeznék.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne 1 Lepa MaxBron 800w-os táp.
Elég hangos a ventilátora,gondolkozok a cseréjén.
De nem tudom milyet lenne érdemes rakni bele?
Ferke77:
Köszi.Igen néztem másik topicot is.
Csak táp miatt,kicsit jobban félek,ide nem jó akármilyen ventilátor,ez a legkényesrbb komponens gépbe..Gondoltam relevánsabb itt.
De akkor majd megkérdem ott.[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz E.Kaufmann #140827 üzenetére
cseles!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz Cs1csó #140825 üzenetére
most egy éves a konfig (majdnem napra pontosan), igazából semmi más jel nem utalt még eddig problémára, egyedül ezt a venti hang dolgot tulajdonítom neki...
egyébként van abban valami, amit fentebb írtál, leginkább olyasmihez tudnám hasonlítani, mint amikor pl egy dubstep számban a potméterrel szórakoznak és egyre gyorsabban vagy egyre lassabban a szól a klasszikus "wub-wub" (micsoda hasonlat tudom... )
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
E.Kaufmann
veterán
válasz bepken #140823 üzenetére
Nem csak simán hülye a venti szabályzás? Esetleg két hangosabb ventillátor közötti interferencia jelenség? Pl két közeli frekvencia összege így néz ki/hallatszik (nem jut eszembe a jelenség pontos neve, de már hallottam hasonlót):
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bepken
veterán
válasz Cs1csó #140820 üzenetére
mik a jelei, ha egy tápegységgel problémák vannak?
játék közben ugyanis szoktam tapasztalni, hogy egy olyan venti hang is bejön néha, ami kicsit mintha "hullámozna" - félek tehát kicsit attól, hogy csapágyas vagy az lesz...
azért tippelek a tápra, mert csak nagy terhelésnél jön elő ez a venti hang és csak időszakosan - és persze innen jött az a másik para, hogy nem cseszem e véletlenül szép lassan szét a tápot pár plusz fps-ért cserébe. így viszont akkor annyira nem parázok rajta
-
Kobe
veterán
Hi
Geposszerakasnal lettem figyelmes egy tap kabelhibara, javitani nincs kedvem / idom, ezert csetelnem
Relative surgos lenne, szoval hetvegeig boltbol beszerezhrto cuccot keresek, min 850W gold besorolassal
Amik szoba johetnek
Fractal Design Ion+ 2 860W platinum
Fractal Design Ion+ 860P
Seasonic Focus Plus Gold 1000W
Seasonic Focus Plus 850 Platinum
Corsair RM1000xMelyik a legajanlottabb ezek kozul?
Nem artana ha nem kokemeny kabelei vannak -
bepken
veterán
sziasztok!
egy - meghelet buta - kérdéssel fordulnék ismét az Urakhoz
adott az alábbi konfig:
- Gigabyte B460m D3H
- i3-10100
- RX580 Nitro+ 4GB (1411/1750)
- 2xG.Skill 3200 (8GB)
- Corsair VS450az RX580, mint látható egy kicsit magasabb órajelen fut nálam és igazából problémamentesen teszi mindezt....csupán az utóbbi időben lettem figyelmes arra, hogy az erőforrásigényesebb játéknál HWiNFO szerint bizony 180W vagy afelett eszik! az most más kérdés, hogy normális e vagy sem (valószínűleg nem teljesen)
viszont egy félelmem az, hogy a kis 450W tápom emiatt idővel bekrepál....valós a félelmem vagy alaptalan szerintetek?
-
Cs1csó
félisten
válasz mesterbence #140815 üzenetére
A fogyasztás ennek a konfignak kb. 200W, egy 400W-os is bőven elég lenne.
(nekem is egy GTX 970 van - Asus Strix - és mellé egy hasonló fogyasztású i5--4690 és monitorral meg sallanggal együtt 250W alatt folt a konnektoros fogyasztásmérővel mért érték.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz mesterbence #140815 üzenetére
600-650W és nyugodtan alhatsz, de ne Zalman-t, mert ruszki oldalak szerint valamelyik sorozat (nem emlékszem már, melyik) nem szereti, ha megcibálják a névleges teljesítmény 80-90%-a környékén (égett szag, rossz ómen).
-
mesterbence
újonc
Sziasztok!
Mekkora tápot ajánlanátok az alábbi config-hoz:
Msi b450M-A Pro max
Ryzen 5 1600
1T NvMe ssd
Gtx Palit 970 4gb
Gskill Aegis 2x8gb 3200Mhz
3db ház venti
ARCTIC Freezer 34 eSports DUOjelenleg egy Zalman zm600-lxii 600w van a gépben, de nem tudom, hogy elég e full terhelésnél.
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Evolveo tápokról tudunk valamit?
-
Dare2Live
félisten
4hónapos Corsair RM850nek baromira hangos kezd lenni a ventije. Idegesítő "kerregés".
Evvel lehet vmit kezdeni? Garancia él rá?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz E.Kaufmann #140809 üzenetére
Az bőven, sőt lehet majd cserélem más színűre szóval annyira nem releváns.
Smoke some weed nigga!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Wiz Khalifa #140808 üzenetére
Szerintem nem vészesek, ha neked a csatik típusa, száma és hossza megfelel.
-
Wiz Khalifa
veterán
Megint én kérdeznék a tapasztaltaktól.
Phanteks AMP 750W-nak a belseje Seasonic. Az addig oké hogy jó, viszont a tesztnél van jó pár negatívum is ami nem tetszik. Ezek mennyire vészesek egy kb 37k-t (most annyi akcióban) érő tápnál?
Smoke some weed nigga!
-
syberia
veterán
válasz swado #140800 üzenetére
Seasonic Focus GX-650 10 év garanciával megfontolandó ajánlat
MMIX: dc-dc nélkül már a 400 watt körüliek is felejtősek szvsz
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
KoMAXoR
csendes tag
válasz Cs1csó #140782 üzenetére
Az alaplapot (és minden egyebet) egy másik külön táp hajt. Ennek csak a 2 kártyát kell ellátnia, ami összesen 700W, ha a teljesítményt is túltolnám, úgy sem lenne több 800-nál. Valamint összesen 3 db-ot kellene vennem, ha így gondolkodok, mert 6 darab 3090 van összesen. Úgy pedig durván overkill a 100k/ táp. Csak égen földön nem találok olyat, ahol van legalább 5 PCIe csati van, jó a hatásfoka (legalább 80+ gold)
-
szaszab
aktív tag
Ezzel szemezgettem én is. Jelenleg egy Corsair cx 450-em van. Egy Ryzen 5 2600 + ASUS ROG Strix 1060 3GB-at hajt. Nincs vele bajom, de tervezem a VGA-t egy 2060-asra cserélni nemsokára.
Megéri egyáltalán cserélni ezt a tápot? 2 éves, imádom, hogy halk, csak nem tudom, elég lenne-e a 2060-nak. Vegyem meg előbb a VGA-t és lássam meg, hogy bírja-e?
Ha nem bírja, az hogyan fog feltűnni? Azon kívül, hogy hamarabb felpörög terhelés alatt? Mondjuk csak WoW-ozok, az meg inkább a CPU-t tekeri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest