Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
-
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretném a jelenlegi dízel Mazda6-omat egy családi egyterűre cserélni, mert hamarosan többen leszünk
A családi egyterűek közül a Mazda5 nagyon megtetszett, viszont szinte semmit nem tudok róla. Ami biztos, hogy benzineset szeretnék, más kritériumom nem lenne.
Tanácsokat szeretnék kérni, a típusra vonatkozóan, hogy mik azok a dolgok, ami felett jobb ha nem siklok el választáskor?
Melyik benzines motorral szerelt változat javasolt inkább?
Mik a típushibái?
Mik a jellegzetes javítást igénylő dolgai?
A felszereltségek között mik a jellegzetes különbségei? CE, TX, GTA, TE, TXPlus
A második generációs Mazda5 (2005-től gyártottak) mikoriak a facelift-utániak? 2008-tól?
A facelift Mazda5-re is jellemző a rohadás? -
Slapy
aktív tag
Igen! Ha ráadom a gyújtást akkor off állásban tompított, pöttynél van a DRL és on állásban megint tompított...!
Németországból lett behozva. -
Cicero
őstag
Slapy: külföldről hoztad be?
jobbman: igen, ez a helyzet.
Közben kiderítettem annyit, hogy egyes országok (pl. Horvátország, Ausztria) korábban is előírták a DRL (Daytime Running Light - menetjelző fény) felszerelését. Ebből én arra következtetek, hogy azok az autók, amik még nem rendelkeztek ilyen világítással kötelezően át lettek "köttetve", még a forgalomba hozatal előtt. Az átkötés szoftverrel történik - az autó elektronikáját nem bántják, a bajszon lévő kapcsoló állapotot jelez a számítógép felé -, így elvileg egy egyszerű szoftveres beállítással orvosolható. A baj az, ahogy írtam, hogy ezt egy mezei autóvillamosságis nem tudta nekem megcsinálni, márkaszervízbe kell vigyem, ha nagyon zavar a dolog.
Amúgy gondolkoztam rajta: szürke az autó, múltkor én is majdnem elsodortam egy szürkét egy körforgalomban, simán csak azért, mert nem volt világítása, tehát a DRL-nek van értelme. Olvastam, hogy kimutathatóan csökkentek tőle a balesetek is. Az egyetlen zavaró ebben csak annyi, hogy nyilván indításnál a világítással együtt meg van terhelve rendesen az autó elektronikája, az akku és a refi lámpát is sűrűbben kell cserélni miatta. (Amúgy az autóban már nem a gyári, hanem egy 70Ah (!!!) akksi van, aminek a létjogosultságát már nem is kell magyarázni.) Körbetelefonálok egyet, hogy mennyiért állítják vissza és írok.
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Adott egy hete vasarolt 2008-as Mazda2, 1.3 benzin. Az auto rendben, egy zavaro "hibaja" van: az elozo tulaj volt olyan kedves, es a vilagitast (helyzetjelzo, refi + hatso) atkottette, tehat a bajuszon levo kapcsolo "off" allasaban is vilagitanak a lampak. Gyanus volt, hogy az egesz problema megoldhato egy kabelcserevel, mivel a csomagter emelo dobozaban talaltam ket csokicsatlakozos, ranezesre gyari kabelt, melynek az erein "rear brake", "front light" irasok voltak. Elvittem autovillamossagihoz, a szerelo azt mondja, hogy nem kabelezve van, hanem az "auto programja" lett atirva, amihez o nem tud hozzaferni: csak markaszervizben tudjak orvosolni. Ami elott raszannam magam, hogy egy valag penzt kiadjak a markaszrrvizre, gondoltam megkerdezlek titeket. Van ilyen tapasztalat, esetleg valaki csinalt ilyet a sajat autojan? A kabelek miatt gyanus a dolog nekem...
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Mazda 5 vásárlását tervezem. 2.0 benzin motoros kivitel jöhet szóba. Tapasztalatok, vélemények a típusról?
-
Szabó0922
tag
ísziasztok
mazda 6 1.8 benzinröl szeretnék többet megtudni
-tipus hibája van?
-fogyasztás
előre is köszönöm a segitséget
-
Sziasztok.
2003-as Mazda 3-ban a gyári audió rendszerben milyen néven tudom bekapcsolni a sebesség függő hangerő szabályozást (aksi csere után vagyok)?
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
2011 körüli (tehát "régi modell"), illetve az új 2012-től kezdődő 6-osnak rohadással mennyire vannak problémái?
Köszönöm! -
Mazda 3 2012-es 1.6-os benzines autónak jellegzetes típushibáiról mit lehet tudni?
-
akela91
addikt
Üdv.
Egy új mazda 3 sedan szeretnék vásárolni a közeljövőben, és érdeklődnék hogy a G120-as motorral szerelt változatban a dashboardon kilóméteróra, vagy fordulatszámmérő van a fő pozícióban?
Csak mert ahány képet nézek, annyi félét látok, egyikben ez a másikban az van középen.
-
tresh
veterán
Hát ha gonosz lennék akkor azonkívül hogy mazdából nem veszünk dízelt.. semmi
Gondolom ez a psa féle 2.2 hdi lesz. Nem rossz motor de elég sok panasz és probléma van az 1.6 /2.0dízelekkel ami szintén psa. Így én max akkor venném meg ha én vagyok az első gazdája és tudom hogy időben kapja az olajat stb. Amúgy a motor maga jó megbízható de nem mazda körítéssel. -
Sziasztok, haver CX-5-öt szeretne, 2.2-es dízellel, két példányt nézett ki, az egyik egy 2014-es 175 lovas, a másik egy 2016-os 150 lovas, van vmi, amit feltétlenül érdemes ezekről tudni, ami miatt ellenjavallt a vétele?
-
mpireb
csendes tag
Köszönöm! Még egy gondom lenne (ha az). Rögtön gyújtás rákapcsolásnál hallani a műszerfal felől egy búgó elektromos hangot. Szerelő azt mondja, van valami ventillátor, ami az elektronikát hűti, és normális, hogy hallani. Én viszont nem gondolom, hogy rendben van, hangosabb, mint a motorzaj pl piros lámpánál állva, és elég idegesítő. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Január környékén autóvásárlásra adjuk a fejünket. Egy amolyan titkos befutóként szemet szúrt nekem a Mazda CX-7-es, 2007-2008-as évjáratú benzines csoda. Nagyon megfogott az autó karaktere és arányai.
Viszont a szerelem az egy elillanó dolog, így hozzátok fordulnék, hogy osszátok meg tapasztalataiktokat és információitokat ezzel a típussal kapcsolatban.
Azzal tisztában vagyok, hogy 12-14l-es fogyasztás már-már elvárható egy 260 LE-s motortól.
Viszont mi a helyezet megbízhatóság, szervizköltség, kényelem terén? Egy szó, mint száz érdemes-e ilyen autót venni?Köszönöm előre is!

-
tresh
veterán
Hello!
Ha magasan fog a pedál akkor a tárcsa kopott és csere érett. Nem nagy összeg kedvezménnyel kb 35k körül van a komplett szett+30-40k munkadíj. Amúgy meg egy gyors tesztel ki is derül mennyire kuka.. Kézifék behúz, egyesbe berakod és kuplungot ráengeded, ha lefullad hamar vagy ha felpörög a fordulatszám akkor kopott a kuplung.
-
mpireb
csendes tag
Sziasztok! 2006-os 1.4 (84 LE) benzines Mazda 3-ról lenne kérdésem. Eléggé magasan fog a kuplung, ráadásul (főleg alacsonyabb fokozatokba) váltásnál a kuplung felengedés rántással/rángással jár, és utána sebességben is mintha kicsit hintázna az autó előre-hátra egy darabig. Jól gondolom, hogy cserés a kuplung? Egyébként kemény is a pedál, de amennyire tudom, az normális.
-
tresh
veterán
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
2013-14.-es évjáratú kétezres benzines Mazda 6-osok milyenek? Milyen tapasztalatok vannak róluk?
Köszi
Ati
-
Max_218
tag
Sziasztok!
Masfel hete van nalam egy 2003as 1.6os benzines Mazda 323F.
Tudnátok segiteni? Most jelentkezett a hiba 2napja elment a 2es hengernel a gyujtas . Szerelo aztmondta menjek vele nyugodtan , ki is utotte a hibat szombaton lenne kicserelve ujakra .Most piros lampa utan elkezdett villogni a check engine lampa es rangat a kocsi. Mit tudok vele kezdeni ? Epp hogy haza tudtam erni vele .tank felig van. Ezt a gyertya okozhatja? -
tresh
veterán
-
Sziasztok,
Van egy 2014-es Mazda 3-am (nem régóta az enyém, de imádom, nagyon eltalálták a gyáriak szerintem
).
Így a hidegebb idő beálltával beszereztem hozzá téli kereket és gumikat, de a 16-os hibridfelni és téli gumi kombo kicsit csúnyácska a gyári 18-as felni és peresebb nyári gumihoz képest.
Viszont hiába nézelődtem a neten, sehol nem találtam kimondottan a típusra való 17-es lemezfelnit, amire esetleg lecserélném a kis 16-ost.Rossz helyeken nézelődök, vagy 16-osnál nagyobb méretű kerék tényleg csak könnyűfém felniben létezik?
Télire a hóba, sárba, latyakba nem feltétlen szeretnék könnyűfém felnit, illetve nem tudom, mennyire kényesebbek a téli időjárásban?
-
Max_218
tag
Sziasztok ! Holnap megyek megnézni egy 323F 1.6 benzines mazdát. Beszeltem az eladóval, Annyit mondott hogy masfel hónapja rakoltott 120ezret es hogy a kuszobje elkezdett kicsit rozsdasodni.
Delutan 5 óra lenne jó neki de holnapra addigra mar be sotetedik az a baj.Írtak par forumon hogy sotetben ne vegyunk autot. A kerdesem az lenne hogy mire ugyeljek ?hogyan tudnek kijonni belole jol ? https://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/323_f/mazda_323_f_1.6_comfort-12149464Errol lenne szó.
-
Kos 7
tag
Sziasztok !
2010 körüli Mazda 6-ok is még hajlamosak a rozsdásodásra ? Más bajuk van egyébként ? (benzines)
-
Primary92
senior tag
2. generációs Mazda6-osokba lehet/szoktak LPG szettet szerelni?
-
Teasers
tag
Sziasztok! Közel jövőben vennék egy Mazda 3-as autót, de lenne pár kérdésem.
A keret 1,3-4 millió plusz alap szerviz és átíratás.
2006 utánit szeretnék, de csak az okból, mert úgy tudom, hogy 2006 előttiek rozsdásodnak és ezt a problémát 2006 utániaknál oldották meg.
1.6 vagy 2.0 benzin motor között vacillálok. Mennyi e két fajta fogyasztása?
Nem tudom fontos vagy nem, ferde hátút szeretnék, sedan kizárva.
A megadott kerethez szeretnék tippeket a vásárláshoz.
Esetleg külföldről behozatni, (ausztria,németo.) érdemes ezeket a típusokat?
Vásárlásnál miket nézzek?
Köszönöm.
-
jobbman
tag
Rájöttem mi volt a zörgésem oka, sedan 2006-osnál. Nem a kalaptaartó műanyag, hanem ami alatta van keresztmerevítő fém, abban zörgött valami. Ez a hang megszüntethető, ha a kampós gyerekülés akasztót ami a kalaptartó tetején van - kis mozgatható műanyag takaró felnyitása után válik elérhetővé - , azt megfeszíted valamilyen irányba. Mivel ezt feszítve kellene tartani mindig, ezért alátettem megfelelő méretű fadarabot, és ha arra csavarozom vissza, akkor mivel feltartja ezt az akasztós részt, megfeszíti az egész fém keresztmerevítőt. Ezáltal megszűnt a fémes hang kátyú és kasztni csavarodás esetén. Mind a 3-at meg kell feszíteni, akkor tűnik el teljesen a hang.

-
jobbman
tag
Ha nem taposod neki akkor nagyon jó, egyébként meg eszik rendesen, mivel a fordulata alapból az átlag autókhoz képest fel van csavarva 200-300 rpm-el többre. Ez annyit jelent hogy 50km/h sebesség az nem 4-ik sebességnél van meg 1500rpm-nél, hanem 5-ik sebességben 1500rpm-nél. 120km/h 3750rpm, 140km/h 4250rpm.
Cserébe van benne erő bőven 5-ikben is, nem kell visszaváltogatni emelkedőn, előzésnél sem nagyon. -
ACAB95
tag
Üdv
Idáig csak olasz autóim voltak, de már a hátam közepére sem kívánom. Mobilen nézegettem a Mazda 3 -at és nagyon megtetszett. Leginkább a benzines motorral érdekelne. Mennyire megbízhatóak? -
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Melyik Mazdának van dupla kipufogója? -
gyula38
tag
Sziasztok, üdv a Mazdásoknak!
Sikerült szereznem egy CD táras autórádiót a Mazda 6-os autómba. Az lenne a kérdésem a hozzáértőkhöz, hogyan lehet ezt a lopásgátlós, kódszámos dolgot kikerülni vagy kiiktatni az üzembehelyezéskor, ugyanis nekem fogalmam sincs az adott készülék kódszámáról... 
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ha van egy kis több pénzed akkor a 2006/08 utániakat nézed azaz a facelifteseket.Már ott kicsit jobban oda figyeltek a rozsdásodásra.
1.6benzin motor kimegy a világból láncos motor.
Írtam privit.Mazdánál dolgozgatok kint van 3db-om is ebből a tipusból most eladó... -
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok! Úgy néz ki autót kell nézzek és ahogy olvasgattam a Mazda 3 tűnik a legszimpatikusabbnak.
Az első generációnak (2003-2009) milyen típushibái vannak, mire érdemes különösen odafigyelni vásárlásnál?
Esetleg ha valaki tud korrekt eladót írhatna.
1.6 benzines 5 ajtós leginkább ami szóba jöhet. -
Doomgiver
aktív tag
Ha megengeditek.. Mazda3 as fórumtársaimhoz szól inkább

Eladóvá vált egy Eonon D5151Z érintőképernyős navigációs fejegységem. Áprilisban lesz egy éves. Mazda 3 specifikus ( 04-08 ).
Hivatalos honlap és információk

Ha valaki szeretné egy ilyennel feldobni a Mazdáját akkor itt a lehetőség

Továbbiak privátban

-
gyula38
tag
Sziasztok, üdv a Szakértőknek!
Decemberben egy 2006-os Mazda6 Sportkombi boldog tulaja lettem. Az üzemanyag szintjelzéssel kapcsolatban lenne kérdésem. A tank elméletileg 64 l-es, a szintjelző műszer ezt négy részre osztja. Én, kis naív, azt gondoltam, egy osztás kb. 16 l-es fogyást jelent, de úgy látom, ez a gyakorlatban nem így van...
A legutólsó tankoláskor pont a negyed rész hiányzott, legalábbis a kijelző szerint, ennek ellenére 28 l simán belefért. Most akkor hogy is van ez? Ennyit csalna az üzemanyagszint mérő? 
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Egy boldog 2003-as diesel MPV tulaja vagyok (képzelhetitek Swift után mekkora ugrás
)Egy fontos kérdés így az elején: TI mit javasolnátok motorolaj ügyben? Eddig minden autómhoz amióta az eszemet tudom ENEOS termékeket használok, ezt néztem ki a kis dögnek:
Vélemények?

-
-
KisBundi
őstag
válasz
üzenetére
Mivel hozzád elvinni is már alapból nem lenne gazdaságos, így próbálok megoldást keresni rá magam. Élekre még az SF4000-el sem szabad rámenni kicsit? Milyen mennyiségű paszta kell egy autóhoz? 250ml mire elég, mert úgy látom ez a legkisebb egyenlőre.
Alapvetően óvatos típus vagyok, de azért hallgatok a tapasztaltabbakra. A cél az lenne, hogy kapjon egy kis fényt az autó, de ne legyen hologramos. Waxot a Soft99 Fusso Coat 12 Months-ot tenném rá. 
-
törölt tag
válasz
KisBundi
üzenetére
Ha karcmentesíteni szeretnéd de jó ugy mint a nepper polír akkor menzerna fg400 és egy enhell gép+fehér menzerna szivacs.Élekbe sosem a gumikat, müanyagokat ragaszgasd le.
Youtubon biztosan van róla video fel le jobbra-balra mozgazsd a gépet.
Majd menzerna sf 4000 sárga szivacs és adj neki egy waxot menzerna.
Ha jobbat szeretnél akkor collinite 915
vagy ha még jobbat akkor c.quartz
Vagy elhozod hozzám. -
KisBundi
őstag
válasz
üzenetére
Na azt elhiszem.
Hozzád mint szakihoz volna egy kérdésem. Én is kezdeni akarok vele valamit, de nem tudom mit tegyek. Itt senkire nem merem rábízni, így inkább magam csinálnám. Több lépcsős polirt nem akarok csinálni, mert félek, hogy hazavágnám. Inkább 1 max 2 lépésben szeretnék valami fényt adni neki, de nem tudom mi lenne az ideális választás egy kezdő számára. Tudnál tanácsot adni, hogy mivel tudnék egy kis fényt adni a jószágnak? 
-
törölt tag
válasz
KisBundi
üzenetére
Hát volt vele munka rendesen.
Átmosás alaposan szilikonlemosóval 2-3x
Itt-ott 2000-es papírral átcsiszolgattam mert nem tetszett a gyári fényezés (narancsosság)
Menzerna fg300
Meguiars M101
Meguiars M205
PolishAngel master polish I.
PolishAngel master final polish II.
Nanolex nano one
Nanolex headlight50órám ment el rá..ELADÓ 2008/06 1.6benzin végig MAZDA márkaszervizben szervizelték.

-
törölt tag
-
jobbman
tag
Ahoj!
A hideg 1 perces kopogással kapcsolatban találtam a mazda-autó expanzió fórumán:
Kérdés:
"Sziasztok! Szeretnék feltenni egy kérdést.Van egy mazda 3 om 1,4 benzin, hidegen induláskor KB1 percig van egy csúnya kopogó hangja,melegen megszünik.Mi lehet a baja?"Válasz:
"Egyedi dolog lehet. Mindenképpen a lehető leghamarabb meg kell nézetni egy Mazda szervízben. Akár nálunk."Ezek szerint ez valami hiba lehet.
Újabb mazda válasz másik autó kopogására:
"Valójában a Mazda hivatalos indoklása alapján a dugattyúcsere csak enyhítheti a 60 fokos hűtővízhőmérséklet alatti, 1000-es főtengelyfordulat környéki enyhe kopogást (1,4i). Szintén a gyártól eredő mondat, hogy nem okoz motorkárosodást a jelenség. Ezekből kiindulva akár konstrukciós jelenségnek is betudhatjuk, amely az örvényszelepek nyitásáig hallható. Persze más alkatrész hibás működése is okozhatja a kopogást, de ezt nyilván megvizsgálták a dugattyúcsere előtt." -
Daywalker
addikt
válasz
üzenetére
Az a jó, ha van munka. Leghamarabb úgyis tavasszal lenne aktuális szerintem...meg azóta sem fényeztettem le a motoridomokat, mióta beszéltem veled erről. Pályamotor lett belőle, másik szett üvegszálas idomokkal, de lehet visszaalakítanám utcaira, szóval még lehet, hogy élek a lehetőséggel valamikor

-
jobbman
tag
Sziasztok,
kicsit szétszedtem a kalaptartós részt, vagyis csak azt a függőleges részt amihez az ülések támaszkodnak, a vízszintes valódi kalaptartó részéhez nem nyúltam, az is kicsit macerás lesz majd ha nekiállok. Ugye valami hülye hangom volt, amikor bukkanóra mentem, mintha két anyag egymáson pattogott volna 3-4-szer. Kivettem a műanyag patenteket az üléstámaszos részből, és ahol a patentok vannak, a műanyak takarónak vannak kialakítva felfekvő részei, amik kiállnak és hozzáérnek a fémvázhoz. Namost ezt megütögettem és megkaptam azt a hangot amit szoktam a bukkanókon. Nagyon megörültem, hogy megvan a hangforrás, ki is béleltem az egészet, hogy semmi hangja ne legyen...eltűnt a 3-4szeri hülye hang bukkanókon, viszont egy maradt. Tehát amikor rámegyek egy bukkanóra, hallom az első hangot, de a többi járulékos eltűnt. Csak azt nem értem az első miért nem.
Félek hogy az a valódi kalaptartó részből jön, pedig az alatt van szigetelés is.Ti is halljátok a hangokat?

Aktív témák
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Gaming notebook topik
- Disney+
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- D-Link DIR-860L
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

volt egy fekete meg ez. Ez volt jobb állapotba.

![[link] [link]](http://i.imgur.com/2n1jYDx.jpg)
Hozzád mint szakihoz volna egy kérdésem. Én is kezdeni akarok vele valamit, de nem tudom mit tegyek. Itt senkire nem merem rábízni, így inkább magam csinálnám. Több lépcsős polirt nem akarok csinálni, mert félek, hogy hazavágnám. Inkább 1 max 2 lépésben szeretnék valami fényt adni neki, de nem tudom mi lenne az ideális választás egy kezdő számára. Tudnál tanácsot adni, hogy mivel tudnék egy kis fényt adni a jószágnak?
Sajnos az enyém kb úgy néz ki mint ez polir elött.