Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
jobbman
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Sziasztok,
vártam 20 percet, ki is mosta az agyát, mivel a knight rider-es fényeket megkaptam, eddig nem voltak.

A biztosítékokat meg akartam nézni, csak valami irányt szerettem volna melyiket nézzem. Este még kimentem ránézni, és észrevettem hogya belső világítás sem működik. Megkerestem a biztosítékát és gondoltam kicserélem, legalább az legyen. Láss csodát, a belső világítás (ROOM) biztosíték csere után minden visszaállt a régibe, működik a rádió, kijelzők, távinyitó is.

Nem gondoltam volna hogy ennek van köze hozzá.
A remote kábelnek a 12V-ot mindegy honnan szeded, a lényeg hogy ne direktbe kapja az akksiról hogy ne fogyasszon államdóan. A rádió saját kábeleibe nem akartam belenyúlni. Szivargyújtóra volt nekem kötve régebben kihangosító, de már nem volt használva csak lógott a levegőbe, azt használtam.
-
jobbman
tag
Sziasztok,
mazda 3 bk 1.6 benzinesbe raktam be erősítőt, működött elsőre minden amikor kipróbáltam úgy hogy a kapcsoló vezetéket direktbe kötöttem az akksival. Majd szivargyújtó 12v-ját kötöttem a kapcsoló vezeték helyére, hogy gyújtásra kapcsoljon csak.
Na ezek után meghalt a rádió, nincs kijelző. a fordulatszám és sebességmérő indításkor összevissza ugrál, klímát bekapcsolja minden indításnál. És a távnyitóval nem tudom zárni az autót se nyitni. Amúgy megy az autó normálisan.
Akksit lecsatlakoztattam, de minden maradt ugyanaz, csak az ablakot is elfelejtette. De azt könnyen lehet tanítani.
Mi lehet a gond? Az agya bexart?

-
jobbman
tag
Rájöttem mi volt a zörgésem oka, sedan 2006-osnál. Nem a kalaptaartó műanyag, hanem ami alatta van keresztmerevítő fém, abban zörgött valami. Ez a hang megszüntethető, ha a kampós gyerekülés akasztót ami a kalaptartó tetején van - kis mozgatható műanyag takaró felnyitása után válik elérhetővé - , azt megfeszíted valamilyen irányba. Mivel ezt feszítve kellene tartani mindig, ezért alátettem megfelelő méretű fadarabot, és ha arra csavarozom vissza, akkor mivel feltartja ezt az akasztós részt, megfeszíti az egész fém keresztmerevítőt. Ezáltal megszűnt a fémes hang kátyú és kasztni csavarodás esetén. Mind a 3-at meg kell feszíteni, akkor tűnik el teljesen a hang.

-
jobbman
tag
Ha nem taposod neki akkor nagyon jó, egyébként meg eszik rendesen, mivel a fordulata alapból az átlag autókhoz képest fel van csavarva 200-300 rpm-el többre. Ez annyit jelent hogy 50km/h sebesség az nem 4-ik sebességnél van meg 1500rpm-nél, hanem 5-ik sebességben 1500rpm-nél. 120km/h 3750rpm, 140km/h 4250rpm.
Cserébe van benne erő bőven 5-ikben is, nem kell visszaváltogatni emelkedőn, előzésnél sem nagyon. -
jobbman
tag
Ahoj!
A hideg 1 perces kopogással kapcsolatban találtam a mazda-autó expanzió fórumán:
Kérdés:
"Sziasztok! Szeretnék feltenni egy kérdést.Van egy mazda 3 om 1,4 benzin, hidegen induláskor KB1 percig van egy csúnya kopogó hangja,melegen megszünik.Mi lehet a baja?"Válasz:
"Egyedi dolog lehet. Mindenképpen a lehető leghamarabb meg kell nézetni egy Mazda szervízben. Akár nálunk."Ezek szerint ez valami hiba lehet.
Újabb mazda válasz másik autó kopogására:
"Valójában a Mazda hivatalos indoklása alapján a dugattyúcsere csak enyhítheti a 60 fokos hűtővízhőmérséklet alatti, 1000-es főtengelyfordulat környéki enyhe kopogást (1,4i). Szintén a gyártól eredő mondat, hogy nem okoz motorkárosodást a jelenség. Ezekből kiindulva akár konstrukciós jelenségnek is betudhatjuk, amely az örvényszelepek nyitásáig hallható. Persze más alkatrész hibás működése is okozhatja a kopogást, de ezt nyilván megvizsgálták a dugattyúcsere előtt." -
jobbman
tag
Sziasztok,
kicsit szétszedtem a kalaptartós részt, vagyis csak azt a függőleges részt amihez az ülések támaszkodnak, a vízszintes valódi kalaptartó részéhez nem nyúltam, az is kicsit macerás lesz majd ha nekiállok. Ugye valami hülye hangom volt, amikor bukkanóra mentem, mintha két anyag egymáson pattogott volna 3-4-szer. Kivettem a műanyag patenteket az üléstámaszos részből, és ahol a patentok vannak, a műanyak takarónak vannak kialakítva felfekvő részei, amik kiállnak és hozzáérnek a fémvázhoz. Namost ezt megütögettem és megkaptam azt a hangot amit szoktam a bukkanókon. Nagyon megörültem, hogy megvan a hangforrás, ki is béleltem az egészet, hogy semmi hangja ne legyen...eltűnt a 3-4szeri hülye hang bukkanókon, viszont egy maradt. Tehát amikor rámegyek egy bukkanóra, hallom az első hangot, de a többi járulékos eltűnt. Csak azt nem értem az első miért nem.
Félek hogy az a valódi kalaptartó részből jön, pedig az alatt van szigetelés is.Ti is halljátok a hangokat?

-
jobbman
tag
válasz
KisBundi
üzenetére
Én meg főleg két város között használom, 12km reggel, 12km délután haza. Viszont a városok között nincs nagyon országút, hanem egy harmadik városon kell átmenni, így gyakorlatilag városi üzemmódban megyek.
Valaki nem tudja, hogy egy 2006-os Mazda 3 Sedan-ban mi kolompol a csomagtartóban? Mindent kiszedtem, a csomagtartóban szinte mindent ki-szigeteltem, ami kongott. Olyan mintha 2 műanyag lap lenne a csomagtartóban szabadon, és amikor rámegyek egy buckára, akkor felrepülnének és utána egymásra esnének. Pedig nincs szabadon semmi. Már csak a kalaptartóra tudok gondolni, vagyis a burkolatra ami a hátsó szélvédő alatt van. Azt le lehet szedni valahogyan?
-
jobbman
tag
A Mazda klub fórumáról, érdekesség az Eneos olajjal kapcsolatban:
"15 év alatt mióta Mazda szerelő vagyok sok mindent próbáltunk már kíváncsiságból és van ami nem vált be Mazdánál. Az Eneost próbáltuk anno csak miután volt osztálytársam a hazai forgalmazónál dolgozik és mondta ha jót akarunk saját autóba ne rakjuk. Amúgy a nagy reklám, hogy japán meg egyebek az egy dolog, csak az itt kapható az sosem járt japánban itt készül európában.
5W-30 a gyári előírás az 5W-40 tökéletes lesz bele. Amúgy azt szoktam mondani az olaj a motor vére neki sem jó a sz*r olaj úgy ahogy neked sem lenne jó ha sz*r vért kapnál. Az olajon meg nem érdemes spórolni ha sokáig tervezel az autóval egy motorgenerál mindig drágább kiadás.
Amúgy minőségi olajat vesszük a 4 vagy 5 literes kiszerelést 10000 Ft-ért amit sokan drágálnak pedig 10e km periódussal számolva 1 km 1 forint ami hatalmas összeg.Mi amit használunk legtöbbet Mobil1 de jó pár ügyfélnek meg Motul vagy Liqui Moly megy a Mazdájába."
-
jobbman
tag
válasz
KisBundi
üzenetére
Megtaláltam a megoldást, vagyis szerintem ez az. Miután feltöltöttem az akksit (még gyári van benne), eltűnt a rángatás. Egyébként olyan volt, hogy amikor váltáskor benyomtam a kuplungot, felugrott egy kicsit a fordulat. Gondolom emiatt rántott rajta amikor visszaengedtem a kuplungot. Alapjárati motor talán nem kapott elég feszültséget, aztán meghülyült.
Most már teljesen jó. A kuplung/váltó mindig kemény szerintem is, remélem emiatt tartósak is.
-
jobbman
tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Szerintem is jobb a 10ezer.
Nekem egyébként a kuplung is olyan, mintha be kéne melegednie. Elején nehéz úgy indulni, hogy ne rángasson be, aztán mintha bemelegedne és nem kell annyira játszani vele. Ez lehet kuplung hiba? Teljesen jó helyen fog egyébként, nincs elkopva.
-
jobbman
tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam. Ez nem változhat valamilyen motorolaj hatására? Illetve a 20.000-es olajcsere intervallum ugye vicc. 10.000-enként ajánlatos ebben is, nem? Nekem 136.000 km van a gépben.
Nekem a csomagtartóban nincs világítás, illetve valami 1V-ot ad ki a foglalat.
-
jobbman
tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Kár, mivel tegnap is láttam hirdetésben ugyanúgy szaggatott tűzfalas 6-ost.
A ventilátort sikerült kitakaítani, de olajozni is kellett hogy ne kerregjen. Csak lefelé kell húzni a kormány alatti műanyag takarót, mindkét oldalon. Után kipattannak a rögzítő elemek.
Hidegen milyen hangjának kéne lennie egy 1.6-os benzines 3-asnak? Nekem eléggé kelepelős úgy 1 percig, utána normálissá válik.
-
jobbman
tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Szia,
igen azóta olvastam hogy itt van egy ventilátor, bár nem értem hogyan lehet ventilátorral mérni a hőmérsékletet, amikor ez a belső levegő hőjének a mérőhelye. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy beszívja a belső levegőt, hogy a szenzorhoz eljusson az levegő. Csak az a gond hogy a takaró műanyag az egyben van egész panellel ami a kormány alatt megy. Hogyan lehet levenni?
A kutyarágta tűzfal az ugye sokmindenkinél előfordul?
Mert tényleg sok mazdánál láttam ezt a jelenséget. -
jobbman
tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Hát ha nem lesz sok nyűgje addigra, akkor marad.

Pár kérdés:
1.:
Nyáron a kesztyűtartóban nagyon bemelegszik a levegő, és emiatt melegebb van az anyósülésen, főleg a lábnál. Ezt fűtött kesztyűtartónak hívják?
Vagy valami gond lehet? Esetleg lehet a málló tűzfal miatt? Azt egyébként megfigyeltem hogy a legtöbb mazdánál ez fennáll, hogy a tűzfal mintha meg lenne tépve, középen.2.:
Amikor gyújtást ráadod, beindulnak a műszerek, valami motor vagy hasonló felpörög, vagy beindul. Olyan hangja van mintha egy trafó búgna, csak nem annyira mély hangon. Gondolom ez normális. Viszont a motor indítása után is megvan ez a hang, és ha alapjáraton megy a motor akkor hallani ezt a búgást.Köszi
-
jobbman
tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Köszi!
A Mobil1 pontos típusa érdekelne, ha van olyan ami kifejezetten jó egy benzines Mazda 3-ba. Mivel általában szervizeknek Mobil1-es olajaik vannak. Vagy teljesen mindegy, csak Mobil1-es legyen?
Akkor egy Eneos Hyper is teljesen jó bele? Nem kell feltétlenül Sustinia?
-
jobbman
tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Szia,
ezek az olajak kifejezetten jót tesznek a láncos motornak? Csak mert olyat is olvastam hogy láncos motorhoz valamelyik konkrét Mobil olajat ajánlják.
Bár nem tudom biztosra melyik Mazda 3 modellek láncosak.
Nekem csak 3 hete van egy 2006-os Mazda 3 1.6TX Benzines.
Így engem is érdekelne milyen olaj jó neki.
Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Star Trek
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Cserébe van benne erő bőven 5-ikben is, nem kell visszaváltogatni emelkedőn, előzésnél sem nagyon.

Félek hogy az a valódi kalaptartó részből jön, pedig az alatt van szigetelés is.