Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalacskepu: Japán metál banda ajánló #1 - Demetori
Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Egy talira eljösz, kapsz 3 ajánlást, és bent vagy, de anélkül is tudsz kérdezni embereket.
Ott legalább ki tudsz próbálni olyat, amin gyári kerék van.A 16-os Alutec reálisan szerintem 40 körül adható el.
A 15-ös gyári Enkei szett (mivel gyári és könnyű) olyan 60 körül szokott mozogni, mikor van.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Alutec KBA45151-es felni van rajta 205/45R16-os gumikkal.
Kb. mennyiért lehetne ezeket eladni? Illetve honnan tudnék olcsón gyári méretű felniket szerezni? Nem is kell gyárinak lennie, csak legyen 6Jx15 ET40, hogy egy vékonyabb 195/50R15-ös gumi rámenjen. Gondolom ennél vékonyabbat már nem kellene rátenni.
Láttam, hogy a miata fórumon forognak a felnik, viszont oda csak meghívásos alapon lehet bekerülni. -
EQMontoya
veterán
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Nem téli-nyári gumi kérdése, hanem a kerék súlyáé.
A gyári 15"-os enkei felni 6kg, ha valaki rárakott egy 10kg-s, 16"-os átlag felnit, valami szélesebb gumival, az így viselkedik.
Ha a télid gyári felnin vagy vasfelnin van (azok általában nem nehezek), akkor igen, tegyél vele egy próbát. Vagy ülj be egy olyanba, amin gyári, esetleg még annál is könnyebb kerék van.
-
stickrs
senior tag
Hello, az utóbbi időben kicsit hosszabb útra indultam a 3-assal (2006) , kb 600km hegyes dombos lejtős vidék Bosznián keresztül, itt néhol az 1.6-os 105 lovas motort kevésnek éreztem 4 ember + tele csomagtartó esetén,meg mintha az út végére gyöngébb is lett volna...ez normális? Visszafelé 750km autópálya, 4 ezres fordulat, kb 130km/h szinte végig, ez nem jelentett kihivást neki, szépen ment végig. Összességében elégedett voltam vele, kényelmes út volt.
szerk. mustang08: nekem is ilyen a 3-as...
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Egy Mazda mx-5 nb fl boldog tulajdonosává váltam vasárnap. Egyetlenegy dolog zavar az autóval kapcsolatban, mégpedig az, hogy az átlagos magyar utakon a kormány önálló életre kel, és vagy balra, vagy jobbra akarja vinni a kocsit. Jó utakon semmi gond, amikor kanyarodni akarok, akkor sem érzek semmi rendelleneset, illetve erős gázadás, vagy fékezés hatására sem történik semmi, viszont egy átlagos főúton erősen kell fognom a kormányt, hogy a sávomban tudjak maradni.
Nem gondolom, hogy ez gyárilag ilyen lenne... -
Ralond
tag
Sziasztok!
Mazda 3 bk kuplung hidraulika csövét kellene pótolnom, de a gyári 36k. Olvastam, hogy valaki le tudta gyártatni Szentendrén. Miskolc környékén valakinek sikerült gyártatni ilyet?

-
Moleman
addikt
Sziasztok, használ valaki újabb Mazda H11-es projektorban xenont? Mik a tapasztalatok?
Night Breaker vagy H9 izzós tapasztalat is érdekelne, ha van esetleg. Nagyon keveslem a gyári fényerőt, viszont csak halogénes autót tudok ismert előélettel.
(A szintezőmotor és a lámpamosó kérdésköre most nem aggaszt, 5 éve járok xenonos projektorral, kézzel állítom minden egyes bukkanónál, senkit nem vakít.
) -
#TOTTI
őstag
válasz
watador600
üzenetére
4000ig ugy viselkedik mint a 165 lovas, szepen megy loerocsucson 4000 - 6500ig.
-
#TOTTI
őstag
válasz
watador600
üzenetére
Esés? Miert baj az hogy már 4e fordulaton megvan a max teljesítmény? Sokkal jobb karaktere van mint az 1,2-1,4 turboknak! Baleno hol adja le a 90le-t? Vigyel el egy tesztautot es utana donts.
-
akela91
addikt
válasz
watador600
üzenetére
mivel még csak 1k km van benne épp, ezért 4k -ig pörgettem a motort. Nyilván lehet érezni, a görbék nem hazudnak, de majd megírom pár hét múlva.
-
akela91
addikt
válasz
watador600
üzenetére
So-so. Lehetne erősebb is, aki nem turbós motorhoz szokott, annak bőségesen elég lesz. Előzésénél nem árt nyilván visszakapcsolni, 3-4 ezer rpm között már élhető.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Mazda 2-ben milyen fajta automata váltó van? Tiptronik, vagy kuplungos?
Méretileg pont jó lenne nekem, belül is nagyon kényelmes. -
akela91
addikt
-
stickrs
senior tag
Dizel után nekem nagyon szokatlan ez a magas fordulatszám... és pár nap múlva indulok Horvátokhoz, arrafelé Bosznián keresztül, de vissza valószínűleg végig autópálya... nem lesz gond 3700-as fordulaton többszáz km-n keresztül

-
akela91
addikt
Mazdákat szállító kamion baleset.
Majdnem az enyém is itt volt... Ha 1 héttel később rendelek, itt lett volna. (Szegedre jöttek mint nekem)
-
Cicero
őstag
válasz
Mr President
üzenetére
2008-as Mazda2-esem van, mann szűrő és total quartz 9000 energy 5w-40 megy bele. Az 5w-30 vékonynak bizonyult...
akela91: az újak nagyon tetszenek, főleg a lámpa miatt. a színe is nagyon ott van! grat!

-
akela91
addikt
válasz
Mr President
üzenetére
Köszi. Egyelőre nem tervezem, esetleg gari lejárta után.
-
Mr President
senior tag
Szerintem is pofátlanul magas. Kérdeztem más Mazda szalont is, ott is hasonló áron dolgoznak. Úgylátszik ennek az autónak ennyire van belőve az olajcsere

Konkrét példát tudtok linkelni, ki milyen olajt és szűrőket használ? -
EQMontoya
veterán
válasz
Mr President
üzenetére
Ez horror.
Én magamnak csinálom általában, mondjuk 13-15k az olaj, még 10k a gyári olaj- és légszűrő, ha kell pollenszűrőt cserélni, az még 10, meg mondjuk a szerelőállás kibérlése még 4k egy órára.
-
stickrs
senior tag
válasz
Mr President
üzenetére
80k olajcserére?
hat az brutal sok szerintem... nekem van még kb 5.000km cseréig, de szerintem Mobil1 ESP 5w-30 lesz ami bele lesz töltve.. 5l 12-13k.. plussz szűrők, munkadíj... szerintem 30k-ba bele kellene, hogy férjen...nagyon max 40k. -
Cicero
őstag
válasz
Mr President
üzenetére
Nézd meg az autó gépkönyvét, hogy a gyártó pontosan milyen SAE besorolású olajat ajánl a motorhoz (attól mert mazda olaj, még nem biztos, hogy jó lesz a tiedbe, bár 5W-30 esetén nagy a sansz.)
Ebben a topikban sok dolgot megtudhatsz, egy kérdést mindenképp megér ott is, főleg, ha már felmerült benned egy jobb olaj használatának az igénye.
Ez a 80k amúgy mit tartalmaz? Olaj, olajszűrő, légszűrő csere? Borzasztó árakon dolgoznak

-
Mr President
senior tag
Sziasztok.
Egy 2014es Mazda 3as boldog tulajdonosa vagyok 5 hónapja. Esedékes az olajcsere, átnézettem az autót márkakereskedésben szerencsére minden rendben van vele, viszont az olajcserére kapott 80k-s árajánlatot rettentően soknak tartom, az anyagköltségeknek utána nézve. Találtam egy elvileg jó és megbízható szervizt, ahol jóval kedvezőbb az ár, és hozott anyagot is beépítenek.
Kérdésem: Ti a gyári olajat használjátok? Vagy van ettől jobb minőségű is amit érdemesebb megvásárolni? -
stickrs
senior tag
szia, köszi a választ, közben rájöttem hogy működik. Egy 2 állású kapcsoló van, ha csak az első "kattanásig" tolom le, akkor van amit te irtál, akkor ha elengedem akkor ott megáll az ablak, de ha a második kattanásig, azaz teljesen lenyomom, akkor full leengedi ha elengedem akkor is, és felfelé is ugyanez.
-
stickrs
senior tag
Hello, mazda 3 2006-nál hogy lehet beállitani, hogy ha le akarom hajtani az ablakot, akkor ne teljesen húzza le? vagy amikor megy le akkor meg lehet állitani valahogy?

-
Audison
senior tag
Sziasztok, pár hónap múlva lesz esedékes az autócsere, és Mazdára gondoltam. Az újabb mazdák (2es 3as) mennyire rozsdásodnak, rosszabbak az átlagnál?
-
Sziasztok! 2. generacios 6-os mazdakkal mi a tapasztalat rozsda ugyben? Mennyire veszes, mennyire allithato meg egy combosabb (100-150k huf) koruli alvaz- es uregvedelemmel? A 2.0 benzines motor milyen? Olajfogyasztas jellemzo? Milyen tipushibak szoktak elojonni? Benzinesben van kettostomegu lendkerek?
-
akela91
addikt
Üdv. Van akinek 2015 utáni mazda 3-asa van hagyományos(nem kicsi) rendszámmal?
Elvileg be tud zavarni a rendszámtábla keret a front szenzorba, igaz ez? -
tigomigocika
senior tag
Sziasztok!
Egy kérédésem lenne....
Mazda 2 2015 1.5b 55kw ma volt olajcserén és a szerelő aki nagyon jó szakember mondta hogy vigyük el mazda szervízbe az autót mert alátekert kormánynál ha elengedem a kormányt nem áll vissza egyenesbe a kerék...magyarul körbe-körbe megy az autó ott marad egy adott állásban és kész.
valaki találkozott már ezzel a jelenséggel?
Mindig az adott állásban marad a kormány, magyarul korrigálni kell...
Kormány nem nehéz.
Ötlet?Előre is köszönöm!
-
ZozzV6
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok a topikban. 2 napja lettem újra mazda tulaj. Egy 98-as NB MX5 1.8 személyében.
Imádom!
Volt 1.6-os MX5-öm 3 éve de anyagi okok miatt mennie kellett akkor.
Remélem sokáig szolgál majd nyári munkába járós autóként. Egy élvezet oda-vissza csak közötte az a 12 óra meló ne lenne

-
stickrs
senior tag
mazda 3 2006-nál ki lehet csak a kormány emblémát cserélni, lehet kapni valahol, vagy pedig a teljes kormányt ki kell? mert az elég kopott, és jó lenne cserélni az enyémben...valaki cserélt már ilyet?
-
akela91
addikt
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Igazat beszéltek. Én 1 hónapja rendeltem egy revolution mazda 3 at, azt is neccesen sikerült berendelniük, egy lemondott rendelést írtak át és kérvényezték a gyárat hogy más színnel fújják le a végén. Lesz egy bő fél éves időszak, amikor nem lesz mazda 3, csak a beragadt készletek.
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Tervezem a 12 éves Civicem lecserélését egy új Mazda 3-ra (G120 Takumi). Kb. fél év múlva lenne esedékes a csere, addigra gyűlik össze rá a pénz, a megtakarításaimhoz nem akarok hozzányúlni.
A győri szalonban, ahol tesztvezetésen voltam, azt mondták hogy a mostani generációból már nem vesz fel a gyár rendelést, mivel már az új generációt gyártják, árulni viszont csak jövő májustól fogják. Ha vásárolni akarok, akkor siessek, mert mostantól csak a készletet árulják ki.
Számomra ez elég kamuszagú, mivel nem igazán reális, hogy ha mondjuk a készlet pár hónap alatt elfogy, akkor egy fél évig kompakt autó nélkül maradjanak a kereskedések.
Ti mit tudtok erről ? Van realitása a dolognak, vagy csak ijesztgettek ? -
stickrs
senior tag
Tudja valaki hogy hány mm lehet az első hangszóró beépítési mélysége 2006-os mazda 3-nál?
-
stickrs
senior tag
szia, én is éppen ma vettem egy 3-ast, bose hangrendszerrel
az enyémbe most 3 cd van, amikor megnyomom a load-ot akkor kiirja hogy hányas tárhelyek szabadok, de majd holnap rálesek hogy is működik, nálam kell-e mást is nyomkolászni mert nem nagyon foglalkoztam még vele... mert ha jól láttam nem eszi meg az mp3-at...vagy a tied igen? másmilyen cd-t meg nem irtam még ki.. nekem valószínű cserés lesz a gyári rádió, van itthon erősítőm,türhető fejegység, mélynyomó stb az előző autóból.. -
Ck.
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Van egy 6-os is, ami ugyanúgy napi rendszerességgel aktív. Nem akarok kötekedni, csak érdekes, hogy sokszor egy új topic még a 2. hozzászólást sem éri meg, azzal az indokkal, hogy már van olyan topic, ezért furcsálom. Amúgy meg szar napom volt és ilyenkor jól esik mégis kötekedni.

-
Ck.
addikt
Muszáj 2 külön Mazda topic? Nincs külön 3-as, 5-ös, 7-es BMW topic, sem külön Honda Accord, City, Civic, CR-V, sem Ford Focus, Fiesta, Mondeo és Galaxy topic. De még a VW csoportba tartozó márkáknak is egy közös gyűjtő topicja van.
-
jUUh
addikt
Üdv!
Nem rég egy Mazda 3-as tulajdonosa lettem, lett a családunk
. 1.6 TX Plusos, Bose hangrendszer van benne, viszont a CD tár nem vesz be csak 1 CD-t, ez lehetséges?
Elromlott a rendszere, vagy rosszul csinálhatom? Összes CD ki, load gomb, nem történik semmi, beleteszek 1 CDt, de a másodikat nem """eszi meg"", hiába nyomom a loadot előtte... A load gomb alapból olyan, mintha nem csinálna semmit.
Ötletek esetleg? 
-
tresh
veterán
Szerintem egyikkel se fogsz mellé lőni. De szerelőt nehezebb lesz találni a mazdához főleg aki látott már mps-t. Ebből a szempontból a golf jobb választás. Mindenképp vigyél magaddal a márkához értő szerelőt mert ezeket nem bevásárlásra veszik az emberek és itt már az üzemeltetési költségek is zsebe nyúlósak. Amúgy ha egy kis élmény kell és nem szeretnél turbost egy 2.0 lityis 3-as hibátlan lenne. Azzal mellé nyúlni se tudsz nagyon

-
VIBO
őstag
Sziasztok
Gondolkodom vagy mk6 gti vagy mazda 3 mps. Kérhetek véleményt tőletek?
Ha nem is összehasonlítást, legalább az mps-ről?

-
jUUh
addikt
Sziasztok!
2010-es Mazda 3-ashoz milyen univerzális telefontartót tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm a tippeket!

-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Valaki próbált már 80W-os izzót a lámpába? Tudom, hogy nem legális, de a xenon és a led sem az.

-
akela91
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
No igen, sosem vezettem olyan felnivel, sajna a kereskedésben is 16 ossal mentem vele. Annyira gáz, hogy ebben sem lehet egyezkedni velük, hogy kérem a revolution-t, de más felnivel. Pedig a szemnek annyira kellemes az a 18 as....
Gumi téma 5 évente van, most egy szettnél a különbség az 40k lehet ha jól gondolom. (16 vs 18) Az viszont zavarna, ha ez miatt hamarabb tönkremegy a futómű.
Más: Ti a téli szettett külön felnin tároljátok(valami olcsóbb acélon) vagy lecserélitek a gumit?
-
EQMontoya
veterán
Tudom, hogy jól néz ki, szerintem is szép, de hogy én a magyar utakon nem szopatnám magam 18-as felnivel, az is tuti.
Az IS200-amon is lecseréltem a gyári 17-es szett felnit egy elég drága, szintén 17-es 5zigen szettre, mert 3 kilóval könnyebb darabonként.
Ez Észak-Balkán, nem járunk nagy felnivel és peres gumival, mert amilyen kényelmetlen, olyan sokba is kerül javítani.
Ha Németországban/Hollandiában/Angliában élsz, akkor csináld, hajrá!

-
moriak
tag
Sziasztok.
Mazda 6 GJ-re néztem felniszettet az alábbi paraméterekkel: 5x114,3 8x18 ET: 46 67,1 jól gondolom, hogy annak ellenére, hogy nincs a gyári felniméretek között 18"-os, ettől függetlenül ez a felniszett ezekkel a paraméterrel jó lesz? Illetve erre a felnire 225/50 vagy 245/45-ös gumit nézzek?
Köszönöm. -
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy 2001 -es Mazda 323 f-ben mekkora elől a hangszóró méret? -
stickrs
senior tag
Hello, Mazda 3, 1.6 benzin, 2007-esnél van valami amire kiemelten oda kell figyelni vásárlás előtt? Rozsdára mint a 6-osnál? esetleg más egyéb?
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok, CX-3 EMOTION (4 hangszórós) fejegységben melyik 4 hangszóró van bekötve? Csipogó hiányzik, vagy a két hátsó? Még nem jött meg az autó, de erre is fel akarok készülni.
-
humax
senior tag
üdv
egyik ismerősöm SUV szeretne venne magának
80 %varosban vezetAutomata ,
inkább benzines ( nem tudóm SUV bán jó a benzines),
4WDezeket nézte:
Volkswagen Tiguan
Mazda CX-5 v
Honda CR-V
ki Kia Sportage
újat szeretne vagy max 2017én Mazdát ajánlottam neki.
ti mit ajánlatok neki?
Mazda CX 5 bén is van rozsdásodást ?
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Ötletek esetleg?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)