- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
"Az én problémáim is hasonlóak, annyi különbséggel, hogy mindezzel együtt nálam azért az eddig látott dolgok egy gyengébb 8-ast megérnek."
Összességében nálam is, írtam is, hogy az, hogy értem hogy egyeseknél miért lett 6/10 a játék, nem azt jelenti, hogy nálam is 6/10. Nekem is iszonyatosan bejön a harc része, így a legunalmasabb és legértelmetlenebb fetch quest sem érződik totális időpocsékolásnak. Szóval összességében nálam is egy gyenge 8/10, de ha elsősorban a sztori és karakterek mentén értékelném a játékot, akkor eddig bizony az csak 6/10 körül lenne...
"Az új fajok nélkülöznek mindenféle kreativitást. A kett és az angara is más, meglévő fajok keverékei külsőre. Már annak is igen csekély az esélye, hogy két különböző bolygón az emberhez anatómiailag ennyire hasonló létformák alakuljanak ki, de oké. Ezt a trilógiában benyeltük"
Itt viszont nem értek egyet. Szerintem a kett és az angara nem azért nem kreatív, mert nagyon humanoid, meg hasonlítanak. A sztorijuk/kultúrájuk/biológiájuk nem eléggé kreatív. A kinézet kapcsán majd meglátod, hogy lesz némi összefüggés közöttük, de nem akarom elspoilerezni (mondjuk elég klisés húzás, meg kell hagyni, ahogy összekapcsolják ezt a dolgot). Meg itt inkonzisztens vagy szerintem logikailag, a Milky Way-ben is ugyanannyira hihetetlen volt hogy szinte minden faj humanoid, mint itt is. Szóval ha ott benyelted akkor szvsz nem "igazságos", hogy itt nem nyeled be. Másrészt ez már volt téma, részben a kreativitásuk korlátozott volt a fajok kinézete terén, mert olyan fajokat akartak csinálni (kellett csinálniuk), akik egyrészt funkcionálisak a fedezékrendszerben, másrészt a páncéljaik, fegyvereik használhatóak (mondjuk ilyen téren a remnant kilóg a sorból, szóval ez az érv nem teljesen állja meg a helyét).
"(#4470) Szaby59 "
Cora kapcsán nem az a baj, hogy nem érthető bizonyos reakciója, hanem ahogy az egész karakter meg van írva. Ahogy már említették a
Nyilván ez csak egy kiragadott példa, de folyamatosan ezzel szembesülök a karaktere kapcsán. A küldetéseken is egyik pillanatban komoly katona, a másikban egy egy ugyanolyan közönséges akárki, mint bármelyik utcai haver valami kalandtúrán. Értem én, hogy ezt a kettősséget akarja érzékeltetni a játék, de piszok szarul csinálja. Pl ezt úgy lehetne jól csinálni, hogy a küldetéseken meg amikor másokkal van interakcióban végig komoly a csaj, viszont amikor a Tempest-en vagyunk csak kettesben, csak akkor mutatja a gyengébbik oldalát. Így egy nagy inkonzisztens katyvasz az egész karakter.Nexus-on még no problem volt neki hogy nem ő lett a Pathfinder, aztán sokkal később akad ki a Tempest-en? Nem fordítva kellett volna ennek lennie? Először kiakadni, ás csak utána "no problem" attitűd? Vagy ha azt akarták ezzel kifejezni, hogy mint fegyelmezett katona kezdetben elnyomta ezeket az érzelmeit, akkor rohadtul bénán csinálták meg. Másrészt a mentora órákkal ezelőtt patkolt el, de a Nexuson meg sima casual cuccot nyom le Rydernek, hogy "We'll bounce back, real food and a shower are just ahead". Really?! 
Ráadásul asari kommandós dolgai egyelőre totális melléfogásnak számítanak. Eleinte izgatottan vártam, hogy miket fog feltárni, de szinte semmi értelme a sztorizgatásnak. Sorolja a neveket, hogy ki milyen volt kihez hogy viszonyult, de nekem ezek a nevek és karakterek semmit nem mondanak, maximálisan hidegen hagy az egész. Én aktuális sztorikat akarok hallani, lehetőleg olyanokat amikre nem nagyon számítanék az eddigi tudásom alapján az asarik-ról. Ilyen még nem nagyon volt, ami aktuális sztorikat mondott, az is nyúlfarknyi volt és érdektelen. Szóval ettől még komolyan Ashley múltja is érdekesebb volt. "Látod, hogy aktiválni tudod őket és azért nem random helyeken vannak, hanem kapcsolódnak egy korábbi küldetés helyszínéhez vagy eleve a településeken van."
Igen ám, de nem mindig vannak jelölve azzal a kék hatszög ikonnal a nagytérképen, mint a mellékküldik általában. És ha egy HUb areában van vagy 6-8 "beszélhető" NPC szétszórva miközben az egész területen van háromszor ennyi "alak", akkor azért nem olyan nehéz lemaradni párról.
"Azt befolyásolja, hogy ezek a dolgok már a játék előtt ismertek voltak, tehát nem értem miért vársz most mást. Most ha úgy tetszik ott van a 3. faj a Remnant/akik építették amiről semmit nem tudunk - de ott van."
Yaaaaaaaaaaaaaaaay, ott vannak de szart sem tudunk róluk. Na ez már döfi.
Kíváncsi leszek, hogy a Remnant rejtélyt hogy fogja kezelni a játék. A kritikák alapján nem sok eredeti lesz abban, ami velük (és a teremtőjükkel kapcsolatban) feltárul majd...Miért várok? Leírtam már. Mintha nem olvasnád amit írok. Bíztam benne, hogy lesz még egy új faj, a kritikák előtt nem tudtuk biztosan, hogy csak 2 új faj lesz (angara+kett). Vagy bíztam benne, hogy ha nem is lesz extra meglepi, a 2 új faj jó lesz. Hát elég közepesek lettek. Engedd már meg, hogy emiatt csalódjak a játékban...
"Tényleg meg kell magyaráznom, hogy egy teljesen új franchise/világ első részével érkező infóárad/élményekhez hasonló nem nagyon lesz a sequelekben ?"
Ez jogos lenne, ha a MEA közvetlen sequel lenne. De nem az, max egy spin-off, ahogy te is írtad, bizonyos szempontból meg soft-reboot. De ha akartak volna, még inkább eltávolodhattak volna a trilógiától. Az ő döntésük volt, hogy hozzák a régi fajokat vissza, az meg már az ő szegénységi bizonyítványuk, hogy 50 óra után a régi fajokról semmi újat nem sikerült megtudnom, csaj a régi konfliktusokat meg eseményeket melegítik fel/emlegetik fel újra. ráadásul mennyit hallhattuk, hogy sok szempontból vissza akarnak térni a ME1 szellemiségéhez. Ez, plusz az új galaxis ténye azt hiszem nem éppen arra ösztönözte az embereket, hogy csak "kicsiben" gondolkodjanak, már ami az újdonságok mennyiségét illeti.
"És akkor ne azt mond, hogy jobban ki voltak dolgozva mert nem voltak."
Lol, írok neked itt ezerrel, de így már biztos, hogy nem is olvasod rendesen amit írok...SOSEM mondtam, hogy az első részben kidolgozott karakterek voltak. Ezt írtam le én is vagy 4-szer, hogy nem voltak nagyon kidolgozott személyiségük, de mivel szócsövek voltak a saját népüknek, így működtek, nem voltak unalmasak. A MEA-ban ezzel szemben nem működik a gárda nagy része. Se nem szócsövek, se nem önmagukban érdekesek és jól írtak (Vetra-t és PeeBee-t leszámítva).
Na mindegy, én nem cséplem tovább a szót, olyan a játék amilyen. Majd végleges konklúzióra visszatérek akkor, ha ténylegesen végig is toltam a játékot, így 45-50 órányi játék után viszont a fenti véleményem van a játékról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco M8 5G - majd megveszed
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kuponkunyeráló
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 17 256GB mist blue ICENTRE számla! 3 év Apple garancia! 2029 január 11-ig!
- Dell Latitude 3510 / Intel Core i5-10generáció /8gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WINDOWS11
- Dell Vostro 3400 / Intel core i5-11generációs / 8gb ddr4 / 512gb NvMe ssd / WINDOWS11
- iPhone 16 PRO 128GB fehér titán KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 94%!
- iPad Pro 12.9 128GB M1 Cellular Ezüst 2021 1 év garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest