Új hozzászólás Aktív témák

• Fitzgerald

veterán

válasz [Prolixus] #4454 üzenetére

Az én problémáim is hasonlóak, annyi különbséggel, hogy mindezzel együtt nálam azért az eddig látott dolgok egy gyengébb 8-ast megérnek. Ebben mondjuk benne van az is, hogy én bízom benne, hogy jövőbeli változtatásokkal, hozzáadott tartalmakkal, javításokkal valamennyire ki fogják kalapálni a játékot. Főleg a megjelenést övező mindenféle botrányok után. De ha az ember összehasonlítja az Andromeda-t más, ugyanezektől a médiumoktól pozitívabb értékeléseket kapott open world játékokkal (Far Cry-sorozat, Assassin's Creed-sorozat, vagy pl. a nemrég megjelent GR: Wildlands), ég és föld a különbség, és nem azok javára.

A mapok tényleg hatalmasak, nagyobbak mint amire számítottam. Nekem ezzel alapvetően nincs problémám, mert elég sok a küldetés, a felfedezendő dolog, a felszámolandó kett állás, és talán az élvezetes és taktikus harc miatt sem érzem repetitívnek az egészet. Hard-on sokat halok, úgyhogy a felszerelést, és a képességeket is okosan kell megválasztanom, ami tetszik.
    Én azt vártam ettől a játéktól, hogy a felfedezés irányából közelítse meg az open world játékmenetet, és ez többé-kevésbé sikerült is.

A karakterek/társak valóban elég egydimenziósak, néhányan kifejezetten idegesítőek is.
    A Cora-s sztorin én is csak nevetni tudok. Amikor te leszel helyette a pathfinder, először semmi problémája nincs ezzel. Aztán később meg a Tempesten olyan hisztit levág ugyanezért, hogy már majdnem elkezdtem a stáblistában kikeresni, hogy kinek jár ezért a körmös.
    Ő a kötelező suna, aki csak azért került a csapatba, hogy legyen ilyen is. Ahogy az elsőben és a harmadikban ott volt Ashley, a másodikban meg Miranda. Annyi különbséggel, hogy a Miranda egy sokkal részletesebben kidolgozott, jól megírt karakter volt, nem csak egy mezei suna mint Ashley, vagy Cora.

Az új fajok nélkülöznek mindenféle kreativitást. A kett és az angara is más, meglévő fajok keverékei külsőre. Már annak is igen csekély az esélye, hogy két különböző bolygón az emberhez anatómiailag ennyire hasonló létformák alakuljanak ki, de oké. Ezt a trilógiában benyeltük, itt viszont gyakorlatilag kötelező lett volna kreatívnak lenni, és nem két (!) unalmas humanoid fajjal letudni az egészet.
    És éppen ez az elsődleges oka annak, hogy nem érzem távolinak és idegennek az Andromédát, ami nagy mínusz pont.
    Azon meg külön felröhögtem, amikor az angara first contact után megláttam, hogy a "kikötőben" lévő konzolokon arab számok vannak.

Viszont a játék minden hibája-hiányossága ellenére nem unatkozom, és ez jó.
    A reviewerek meg...ők csak reviewerek. Annyiszor mentek már mellé nálam az értékeléseikkel az elmúlt években (jó játékot lehúztak, szar játékot fel), hogy már egy ideje eléggé nehezemre esik komolyan venni ezeket a teszteket. Amit eddig láttam az Andromédából, az újfent megerősítette bennem ezt a dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák