- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniduke
tag
válasz
MrChris #7059 üzenetére
youtubeon nem régen láttam egy videót pont egy magyar gyerektol aki heliost alakít át nikonra. Most nem tudok linkelni, de a "Nikon helios Infinity focus " kulcsszavakra elsők között dobta ki. A lényeg annyi hogy egy drót darabbal hátrébb tolta a hátsó lencse tagokat, annyira amennyit a hátsó lencse tartó még lazán elbír es a tükör se ér bele. Persze csak saját felelősségre, de egyszerű és eszterga mentes megoldás
na közben meg is találtam: https://youtu.be/ggDbEG2_0dg
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #6837 üzenetére
No hát ez a teszt csak nem akar úgy összejönni. Végül ezt sikerült összehoznom.
Állandóan változik a nap fénye, hol alexpós lett hol kiégős, nem pöcsöltem tovább, ezért kicsit utána igazítottam külön külön az exposurt meg wb-t. Sharpot 40-re növeltem meg 20-ra a szaturációt. Aztán csak alexpós lett az összes, na mindegy, úgy is a CA, blur és felbontás a lényeg. Az OM180/2,8-t annyira CA-snak láttam, hogy abból inkább az f4-t tettem be, így is khm... a többi mind nyitva.
-
konyi79
addikt
válasz
MrChris #6985 üzenetére
Sokkal visszafogottabb szinei vannak az 5N-nek, nem az a baj. Ha nézed nincs a kacsának árnyéka, felhős az ég. Ezt a füvet az 5N ilyenkor sötétzöldre hozta volna, szóval szerintem a fehéregyensúly lett legalább melegebbre tolva, meg a szaturáció feljebb. A fénymérés se eredeti, alapból ez sötétebb lenne vele szerintem.
Viszont innen nézve nem rajzol rosszul az obi, viszont a bal felső sarokban látszó alapján elég kemény a bokeh. Olyan, mint némely modern sok ed tagos obi. -
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6973 üzenetére
mind nyitva ahha, az optika elég éles, a bemozdulás meg hát, jó záridővel dolgoztam de folyton nekem jöttek. elég nagy volt a tumultus. a Bonsai-okat nagyon nem is Tudtam fotózni. az optikának thorium-os bevonata van, az tolja el a fehéregyensúlyt, nem korrigáltam mert elég sok kép lett, meg úgy voltam vele hogy belefér a hangulatukba
-
polcsa
aktív tag
-
faki_
senior tag
válasz
MrChris #6896 üzenetére
Ja, csak egy hirdetésen továbblépek mosolyogva vagy szörnyülködve, szemtől szemben nehezebben dolgozom fel, hogy hülyének néznek. Mondjuk mikor már a második ilyenbe is belebotlottam (itt is szokott hirdetni), akkor már látszólag elég komolyan megfontoltam a dolgot és felvetettem a vásárlás lehetőségét egy körbenézés után, hadd legyen pár reményteli perce.
-
faki_
senior tag
válasz
MrChris #6892 üzenetére
http://www.fmkportal.hu/index.php?name=fotoborze_2015_02
Talán 2-3 havonta van, egyszer voltam, elég vegyesek voltak a tapasztalataim. Volt pár nagyon korrekt eladó, de nagyon sok olyan szinten túlárazott portékával találkoztam, hogy el is ment a kedvem az egésztől. Dupla, tripla árú cuccoknál kérdés nélkül is megmagyarázták, hogy milyen jófejek, mert rendkívül olcsón árulnak csak most, csak nekem. Volt egy feleslegessé vált objektívem, amit akár el is cseréltem volna valami szimpatikusabbra, természetesen ezt kb. félárra "értékelték". Úgy tűnt, nem itt köttetnek az évezred üzletei, sok embernek inkább egy haveri szintű összejövetel a hasonló érdeklődésűekkel dumálni, néhány ritkaságot megcsodálni, csereberélni.
-
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6886 üzenetére
Az 50-es sajna már nincs meg. A 45/1.8-as mellett nem láttam értelmét, Tair 3s lett belőle.
Most Pana 20/1.7, Oly 45/1.8, Sonnar 135/3.5, Tair 3s van (+ a két kitobi). Viszont azt vettem észre, hogy szívesebben rakom fel a Sonnar-t, mert babrálhatok vele, persze ha a téma engedi.
Néztem az OM Zuiko 85/2-t is, de eszeveszett drága, pedig nagyon tetszik a képe. Olyanod is van, ugye?Csak az itteni bolhapiacokra gondoltam, hátha épp kisöpri valaki a padlást...
Amúgy milyen börze? Lesz valami? -
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6857 üzenetére
(#6855) Novics:
Igen, ahogy MrChris írja, V profilú vájat fut körbe a betéten, az imbusz szorításával a helyes bázistávolságra kerül a végére, amikor megszorul a hegye.(#6856) konyi79
Ha eBay-es, akkor jelezd az eladónak a rendszeren keresztül, tudtommal vissza kell térítenie az árát. -
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6844 üzenetére
és azokat hol vetted ? Én most gondoltam hogy beruházok a novoflexre, nagyon jól kombinálhatóak. egy fő adapter kell a vázra a különféle optika bajonett adaptereket meg cserélgetheted. ha meg vázat cserélsz egy fő adaptert kell csak cserélni, és bár nem olcsó, hosszú távon megtérül, a minőség meg hibátlan.
-
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6837 üzenetére
Pont Pixco-t néztem ki én is a Fotga helyett és pont egy Sonnar 135-ösre kellett nekem is.
Jjeahh kolléga ajánlására vettem.
Nna de jó, kíváncsi vagyok, hogy hogy tetszik. Én is csak bent próbálgattam az enyémet.
Lassan egy hete itthon lábadozom, nem tudok venni egy nyamvadt imbuszkulcsot. -
válasz
MrChris #6791 üzenetére
Kitobim van (amit a 600Dhez adtak), nem annyira szeretem. Vagyis a filmes obikat jobban szeretem
Ezt találtam, ez jó lehet?
-
GU-81M
tag
válasz
MrChris #6751 üzenetére
Most így első körben nem akarok annyit rászánni. Arra gondoltam, hogy veszek egy olcsóbb milcet használtan és azt használom egy darabig. Ha tetszik a manuálosdi, akkor pedig eladom és veszek egy komolyabbat, így sokat nem bukok rajta. Az eddigi hozzászólások alapján én azt szűrtem le, hogy az evf és a focus peaking a legfontosabb, ebből talán az előbbi elhagyható.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6724 üzenetére
de a bokeh meyert aláz
amúgy nem lehet rekeszelni tudtommal, fix F8, sztem A módban a legkönnyebb használni mint minden manuált, rekesz fix, állít hozzá záridőt, ha nem elég, húzod fel az iso-t... -
GU-81M
tag
válasz
MrChris #6696 üzenetére
Nem is tudtam róla, hogy már obikat is gyárt.
Van 50/1.8-asom, de nem vagyok vele maradéktalanul megelégedve, mert frontfókuszos (kb 1-2 centi, de a tudata is zavar), emiatt nem nagyon használom (persze, ha rekeszelem, akkor már nem zavaró). Nekem nagyon bejönnek ezek a régi obik, mert olcsóak és valahogy más érzés párosul hozzájuk. Csak a fókusz ne lenne olyan macera....
Most eldöntöttem, hogy veszek egy milc-et erre a célra. Pana G3-at nem nagyon találtam itthon eladót, ebayen viszont van egy pár darab, onnan érdemes inkább beszerezni vagy várjak egy itthoni ajánlatra? De az is lehet, hogy megelégszek egy E-P1-gyel....
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6701 üzenetére
az az 50/1.8 azért nem egy szuper obi sztem, és az építési/anyagminősége is bűnrossz még egy industarhoz képest is, ráadásul csak 1.8-as, manuálban olcsóért vannak 1.4-esek is, na meg az örvény meg pszichó bokeht sem tudja a canon 50-es
(#6703) copass: ja lehet valamit benéztem, de én úgy láttam tesztképek alapján, hogy képminőségben a canon-nál is gyengébb. persze annyiért ne legyenek az embernek magas elvárásai...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6701 üzenetére
valóban, de canonnal nehézkes is nekem. nem arra való szerintem. de Én imádom a manuál üvegeket a magam örömére. meg az egész folyamatot... felmerül egy optika, olvasol róla, vágysz rá, aztán megveszed.
a samsungra is csak azért fogok venni egyetlen darab af obit mert manuállal nem megy a körpanoráma
Van pár régi optika aminek kimondottan szeretem a karakterét, a színeit...
-
GU-81M
tag
-
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6676 üzenetére
Jó, hogy végül nem vettem (előre) kétszerezőt, az első pillanatban letettem róla.
Az állványom meg nagyon tré. Azt még megpróbálom, hogy nem nyitom ki teljesen, köszönöm is az ajánlatod, de mindenképp cserés. Ezt tettem a watch-listámra: Q-666 tripod, a feje is alu. Bár most semmit nem érdemes venni, mert elég halovány a forint. -
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6645 üzenetére
Na, kipróbáltam sötétben az ablaknál. (TEK nem jött.)
Az alábbi kép egy kivágás, de csak az igazítás miatt, semmi tili-toli.
utcai tábla (f4.5, 1/30s, ISO2000, táv.32-35m, utcai kandeláber 8m-re a táblától, hasból fotózva)
Végül is elégedett vagyok vele, olvasható a tábla, bár biztos nem az én érdemem, mert még középen sem sikerült tartani a témát. A váz stabi lehet a ludas.Apropó, a stabi beállításainál a gyújtótávot ennél a 300mm-es obinál jól állítottam be 300-ra? Nem (ekv.) 600-ra kell, ugye?
-
Novics
senior tag
válasz
MrChris #6633 üzenetére
Na igen, ezek az igazi kályhacsövek nem a ff üvegek.
Adaptert 10 körül láttam, azért sem repültem rá egyből. Viszont az üvegek egész olcsók - nyilván itt is van méregdrága típus -, de nem tudom, hogy mit is tudnak. Asp-c tuti faltól-falig élesek.
Hogy a Biotarról mit kopiztak azt nem tudom, de a bokeh-ja nagyon tetszik. Ha le lehet deal-elni, akkor azt hiszem benevezek rá.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6599 üzenetére
köszi.
a tökéletes váz már megvan. sajnálom mindig magammal vinni, úgy értem ez lenne az a váz amit nem kímélnék.
szóval az ár miatt kéne, tudom hogy egy nex is jobb, de tetszik hogy dslr forma és evf is van. csak nem lehet olyan nehézkes használni. ha nem ezt venném akkor egy használt nex5 lenne, mondjuk az sem sokkal drágább. néztem a sony A3000-et is, az kicsit drágább használtan, de a menü rendszer olyan fapados hát nem is tudom... bár az evf biztosan jobb mint az nx10 vázban
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6580 üzenetére
ja, kb. annyira lágy F4-en, mint a zuiko vagy a minolta md 50/1.7 nyitva, szal nem egy zeiss színvonal, de számomra kellemes meglepetés, mivel a másik telém (135mm F2.8) valszeg F5.6-ra rekeszelve sem hozza ezt az eredményt
De amúgy az 55mm F1.4-es revuenonomat is lekörözi wide-open. A legfurcsább az, hogy CA alig van, és ha megjelenik, akkor csak vékonyan, és könnyen korrigálható... a kontraszt tényleg gáz, az ellenfényt sem bírja, ilyen szempontból kb. úgy viselkedik mint a helios, ami legendásan sz*r ellenfényben
Na de ezek csak az első benyomások, majd kutyafotónál, portrénál stb, még csalódhatok benne
ha már pana
: g3 rawnál engem inkább az zavar egyre jobban, hogy tökéletesen tiszta zajmentes képet iso160-on sem lehet lőni, meg kell próbáljam felülexponálni a képeket következőben, majd visszahúzom, vagy nem tom...
kár, hogy nincs iso100, mint annó oly-n...
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
MrChris #6540 üzenetére
A nikon bajonettről, annak fejlődéséről olvasható itt egy elég alapos cikk.
Nikonra nem nagyon lehet más kisfilm (fullframe) formátumhoz való üveget feltenni, ennek nem csak a bázis táv az m42=45,46, a nikon F=46,50) hanem az egyik legkisebb bajonett átmérő is akadálya (egyszerűen nem fér bele az adapter a bajonettbe, a bázistáv meg nem kisebb annyival, hogy a bajonett előtt legyen az átalakító. Ezért találták ki a lencsés átalakítókat, amiket senki nem próbált, senki nem is akarja(+optikai elem!), illetve Fé limitáló (de a kínaiak mégis lelkesen gyártják, tehát valaki mégis megveszi).
Ha sokat akar az ember manuál üvegeket használni, akkor milcet vesz, amihez szinte mindent lehet adapterezni Kérdés, hogy mit érdemes.
Ha meg kell a tükörreflexes motyó, akkor meg szerintem a pentax a legalkalmasabb, mert van AF visszajelzés, fénymérés, sok natív k bajonettes manuál, és az ő szabványuk volt az m42 (ld takumar), ezért a K bajonettet úgy fejlesztették, hogy tökéletesen működjön adapterezett m42 objektívekkel) -
masterful87
senior tag
válasz
MrChris #6538 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van!
bázistáv
Ami adapterrel rámegy a Nikonra úgy, hogy megmarad a végtelen is, és hallottam már róla az csak a T-mount és a Pentacon Six.De gondolod, hogy az eladók is tisztában vannak ezzel?
És tudatosan azért adják drágán a Nikon bajonettes holmikat, mert a Nikonosok mást nem tudnak használni?Volt pár eladóhoz szerencsém, szerintem nem ezért drágábbak a Nikon obik!
-
masterful87
senior tag
válasz
MrChris #6536 üzenetére
A Pentax 1975 óta tartja életben a K bajonettet, míg a Nikon már 1959-ben bemutatta az F foglalatot. Nem hiszem, hogy ez indokolná a magasabb árat.
Szerintem inkább azért adják ma drágán, mert a tévé tele van Nikon reklámmal. És az eladónak úgy jön le, hogy akkor X ft az áru, és 50% a felár, csak mert rá van írva, hogy Nikon.
A CZ obikkal kapcsolatban is mindig ez az érzésem, hogy a nevet kell igazából megfizetni! Elismerem, hogy a CZ etalon, de az érte elkért felár indokolatlan, szerintem.Egyáltalán nem vagyok képben a régi Nikon F obikkal, mi a legolcsóbb obi, ami már tud valamit, karcol, és fényerős?
-
Zozzant
addikt
válasz
MrChris #6523 üzenetére
Ezt nem lehet ilyen konkrétan meghatározni, 6 lemezes a blendéje ha csukod a csúcsfényeken látszik a bukéban, de ez mindegyiknél ilyen. Az 1.4-es meg eleve más mezőny, árban is. Élességben jobb a régi heliosoknál nyitva is használható, az mc-s 44m7-et azért nem üti viszont kisebb, mechanikája jobb.
-
Novics
senior tag
válasz
MrChris #6519 üzenetére
Kaptyál be!
Vám+áfa. Valóban megfeledkeztem erről. Bár most még úgyis csak nézelődök, hogy mik vannak, milyen árban. A Mamiyaból láttam E-s verziót. Feltűnően olcsó a többihez képest. Ismeritek? -
masterful87
senior tag
válasz
MrChris #6500 üzenetére
Használtan vettem egy Pentax K10D-t apró pénzért, meghalt az AF meghajtása, nekem tökéletes volt, ez rám várt!
Annak ugye M42-vel egyező bázistávja van - tehát van végtelen -, van fókusz visszajelzés - még csipog is -, és persze fénymérés alapból. Mindezt egy nagy pentaprizmán át! De azért gondolkodok egy ebayes törőékes üvegen, hajt a kíváncsiság, a kalandvágy. Tudom KatzEye-t kell venni, csak 3* annyi, mint maga a gép!
Ha majd veszek, és cserélem az üveget, számítok rá, hogy nekem is hézagolni kell, hogy tökéletes legyen a fókusz.
A D5100 új, azt nem bolygatnám, abba fel se merült, hogy vegyek egy gagyi törőékes üveget. De annál inkább érdekel, hogy az agyon szidott lencsés adapter mit tud! Jobb szeretem magam fizetni a tanulópénzt.
Könnyen megoldaná a végtelen gondomat, és nem kéne minden egyes lencsével szenvednem, hogy legyen már végtelen. Meg Nikonhoz is van chipes adapter, akkor még fénymérésem is lenne, és lehet csipogásom is!Én így próbálok "kényelmesen" manuálozni. MILC-cel biztosan könnyebb lenne, de nem baj, kell a kihívás!
(#6499) jjeahh
igaza van a hirdetésnek, és nekem is a pont 300 ezer körüli nyitóárával! na egy olyan MILC-et már duzzogva eltudnék fogadni
sőt, árkereső szerint éppen csak 400 ezer alatt kezdett a csupasz váz -
masterful87
senior tag
válasz
MrChris #6494 üzenetére
Ez lesz a nyertes válasz, pont ezekre gondoltam!
Tegyük fel, hogy az obi hibátlan.
A lencsés adapter mindenképpen ront a képen!
A váz lehet kicsit elnézi a fókuszt.
Apró, sötét kereső, abban aztán nem állítasz pontosan tű élesre semmit, és már kész is az életlen kép!Meg a Helios 44-2 méter beosztásának a vége: 4 - 6 - 20 és utána azonnal végtelen. Az 5 méter itt már bőven távolinak számít, azt meg DX keresőn meglehet próbálni élesre állítani, úgyse fog sikerülni.
És a végén a ráadás, hogy egy dolog mit látsz a keresőben, egy másik mit érzékel az AF, és a szenzorra lehet egy 3-ik kép kerül, aminek megint más az élessége!
(na ebből a szempontból jobb a MILC, ott mind3 dolog a szenzor dolga, az AF, az EVF, meg a kész kép is, nem jöhet össze fókusz hiba a 3 dolog különbözőségéből) -
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6455 üzenetére
Aha, azzal akadtam össze én is. Szerinted a feléért odaadja?
Háá hiányzik róla a bevonat!
Eleinte tair 300-assal szemeztem, de a helios és az 50-es om zuiko között is láttam a kis kezdő szememmel a különbséget, gondolom egy tair 300-assal és az om zuiko 300-assal is így lenne.Nah, az ed 70-300-ról meg még nem ugrik be automatikusan, hogy DIGITÁLis, chipes adapter kell! Hisz oda is van írva. És akkor még nem is jó...
A ZD 50-200+EC14 tényleg jobbnak tűnik, de hát mennyi egy EC14?! Azt hittem rosszul látok.Ez a fotográfia úgy viszi a pénzt, mintha ingyen volna. Ráadásul, amiket eddig vettem-eladtam, azokon én csak buktam. Lassan kisül egy fényerős obi a buktámból.
Lehet tair lesz belőle... -
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6415 üzenetére
Ez mondjuk engem is érdekelne. Elég nagy ugrás van árban a következőhöz. Azt valszeg meg fogja közelíteni.
Az OM Zuiko 50 F1.4-esnek elégedett vagyok a képével, gondolom ennek is jó a képe. De érdekes ez a nagy szórás az árában.
Mindegy, nem sürgős, nézegetek majd ilyet is, de ahogy nézem, ezt csak kintről érdemes.faki_:
Köszi! Ez a két olx-es bíztató... -
mumk1
addikt
válasz
MrChris #6353 üzenetére
Köszi! A végtelen nem izgat különösebben ha nincs. Esetleg egy ilyet találtam még, ez viszont nem tartozik az olcsó adapterek közzé.
-
Balinov
titán
válasz
MrChris #6341 üzenetére
Koszi! 1-hsz-t atolvasom. AF nem jatszik, meg hasznaltan (ebay) is dragabbak, mint az AI/AIS obik,meg amennyit raszannek. Viszont AI/AIS-bol tenyleg gombokert lehet venni jo darabot, akar fenyeroset is, amivel meg mar erdemes probalkozni DX-en is.
udv
Bszerk: jjeahh, semmi gond, lesz idom,ugyis atolvasom a topikot
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6334 üzenetére
egy haveromnak feltettük anno, de mivel teljesen amatőr csak még jobban összezavarta, ezért megpróbálta leformatálni a karit asszem, oszt utánna nem akart hetekig bekapcsolni a gép
aztán valahogy megoldotta, nem tom mi lett a vége... szal a leírást azért érdemes követni, nem véletlenül találták ki.
-
masterful87
senior tag
válasz
MrChris #6313 üzenetére
Sima adapter volt, lencse nélkül, max másfél méteres tárgytávolsággal.
Rekeszelés kimaradt, legközelebb megpróbálkozom vele!A napellenzőre én is gondoltam, de ha belegondolok, hogy alig kaphatott szemből napot, akkor nem tudom mekkora napellenzőre lenne szükség! De az tuti, hogy a kényelem rovására menne.
Köszönöm a segítségeteket, akkor ez ilyen, oda kell figyelni, úgy használni, és élvezni hogy 5000ft-ért legalább a fény átmegy rajta!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6271 üzenetére
én is belekukkoltam, az enyém durván hajszálkarcos meg poros, de ilyen becsillanás valamit nem vettem észre... helyedben szétszedném egy rajz vagy tutorial segítségével, a haverom 44-2-esében pl. egyik üveg mozdult el kb 30 fokban, oszt a kép egyik fele barnás-sötét volt
orosz minőség, ez van... az enyém zörög mint egy kisértetkastély, a csavarokat meg kéthetente meg kell húzni, hanem szétesik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest