Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  Macrodroid

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-19 20:45:01

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1451) batai15 válasza Mcrazy (#1448) üzenetére


batai15
félisten

Így akkor megfelelő?

[ Szerkesztve ]

(#1452) PistiSan válasza Mcrazy (#1445) üzenetére


PistiSan
addikt

Emlékszel még arra, amikor össze írtunk egy csomó kérést amit jó lenne ha bele fejlesztene a fejlesztő? Abból lett valami?
Emlékszem, hogy pont ez a rázás érzékelése volt az egyik amit én is kértem volna, hogy makróval lehessen állítani ezt a funkciót is (sok minden mást lehet), mert nincs szükségem rá az esetek nagy részében, de van amikor igen, és olyankor tök jól jönne, de folyamatosan nem kapcsolom be mert az meríti az akkut, kapcsolgatni meg nem fogom kézzel, elvégre azért makrózok, hogy az ilyen manuális dolgokat megússzam.

(#1453) Mcrazy válasza batai15 (#1451) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Nem látom a változást a linkelt képen. Sikerült végül?

(#1452) PistiSan Sajnos nem lett belőle semmi. A fejlesztő időhiányra hivatkozva nem-et mondott. Azóta kértem már még 1x, de kértem már mást is, nem teljesítette. A legutóbbi wifi problémámra azt írtam, hogy eleve rosszul használom azt a makrót és minden jó úgy, ahogy van.. Ő nem változtatott korábban semmit és ennyi.
Lehet, hogy én nem vagyok szimpatikus neki, mert silány az angol tudásom.
Ha gondolja valaki, akkor a hivatalos fórumon tehet fel kéréseket vagy írhat neki az email címére. Talán több sikerrel jár, mint mi.

Üdv: Mcrazy

(#1454) batai15 válasza Mcrazy (#1453) üzenetére


batai15
félisten

Igen tökéletesen működik ,köszi.

(#1455) batai15


batai15
félisten

Valami mégse kérek ,tegnap jól működött ,ma meg már nem kapcsolja vissza a ne zavarj módot .írja is hogy a macro droid használja.

(#1456) Mcrazy válasza PistiSan (#1452) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Most vettem észre, hogy én egy régebbi verziót használtam és abban még nem szerepelt az általad kért beállítás, de a 4.9.6.1-től már elérhető a Műveletek-Makrodroid beállítások-ban.

Hátha másnak is hasznos lehet még. Leteszteltem megint a "Wifi nincs csatlakoztatva - Bármelyik hálózat" feltételt és működik Nougat 7.x alatt is, de szükség van egy 5mp-s várakozásra, mert csak ennyi idő után érzékeli a MD, hogy nincs csatlakoztatott wifi hálózat.

Üdv: Mcrazy

(#1457) PistiSan válasza Mcrazy (#1456) üzenetére


PistiSan
addikt

Fura, nekem ez nincs benne a változás listában, viszont a műveletek között meg jelent, én ennek baromira örülök, majd ki próbálom.
kép link
kép link
Most frissítettem én is.

[ Szerkesztve ]

(#1458) Mcrazy válasza PistiSan (#1457) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Igen, ez érdekes, hogy nálad a változáslista nem hozza ezt.
Kíváncsi vagyok, hogy működik-e. Jelezz majd vissza légyszíves.

Üdv: Mcrazy

(#1459) PistiSan válasza Mcrazy (#1458) üzenetére


PistiSan
addikt

Működik, de akárhogy állítom bizonytalam a működése kikapcsolt képernyő mellett, bekapcsolt képernyőnél tökéletesen működik.

(#1460) tachikoma


tachikoma
aktív tag

Üdv!

Oldman2 kérésére: képernyővillogtató makró értesítő led/always on nélküli telefonokhoz (Redmi Note 8T topikból): https://drive.google.com/open?id=13Sx66zcmOslnU5Ni1sNfjU0cGpq-BJN8
(TrillyReign Flash notification V1-ből módosítva)

Az "Események"-nél konfigurálható, hogy milyen alkalmazások értesítéseinél működjön, ami szükséges még hozzá lehet adni (nekem pl nincs messenger a telómon).

Jelen állapotban kicsit bővebb lére van eresztve: csak lezárt képernyőnél aktiválódik és 20% akkutöltöttség felett, nézi, hogy csak egy példányban fusson (akkor is ha menetközben jön még több értesítés) és autóban nem villog (ha fut az android auto). 8 másodperc szünet után 750 ms ideig kapcsolja be a képernyőt (de igazából az a tapasztalat, hogy az rövidebb ideig látszik, kb fél másodperc)

Ha valaki belenéz, és nem érti, hogy miért van 4x2 másodpercre szabdalva a kikapcs: azért, hogy vége legyen a futásnak akkor is, ha valaki gyorsan feloldja a telót, megnézi és visszazárja. Én azt akartam, hogy ez után már ne villogjon, és úgy saccoltam, hogy kb 2 másodperc már elég rövid idő, hogy ne tudjam ezt akaratlanul megcsinálni.

(#1461) Oldman2 válasza tachikoma (#1460) üzenetére


Oldman2
Topikgazda

Köszi szépen!
:R

(#1462) Mcrazy válasza tachikoma (#1460) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Jó az elképzelés, de van néhány észrevételem, amivel javítani/finomítani lehet a makrón. Remélem nem gond, ha megvitatjuk és talán másnak is hasznára válhat.

Halkan jegyzem meg, hogy aki ujjlenyomatos feloldást használ és nincs root-olva a készüléke, annak ez a makró nem lesz jó, mert a MD a képernyő kikapcsolásával, annak lezárási folyamatát is eszközadminisztrátorként végrehajtja (függetlenül, hogy egyébként már le van zárva a készülék, csak a kijelzőt kapcsoljuk ki/be) és a biztonsági házirend ebben az esetben nem engedi az ujjlenyomatos feloldást.

1. A Do/While ciklushoz nem szükséges az "Értesítés létezik" feltétel, mert csak az "Értesítés érkezett" eseményre aktiválódik és amint feloldásra kerül a kijelző, megszakad a futása. Ezzel az utóvillogás is elkerülhető. Arra gondolok, ha valaki feloldja a kijelzőt, akkor úgyis megnézi az értesítéseket, ezek után pedig felesleges a kijelző újbóli villogtatása, a felhasználó zavarása a még nem olvasott üzenetekre.

2. Az összes 2mp-es várakozást kitörölném és a ciklus legvégén helyeznék el egyet 5-6mp beállítással. Ez a következőképp működne: Érkezik az értesítés, felvillan a kijelző 1mp-ig, kikapcsol majd vár 5 mp-ig. Ha ezalatt feloldásra kerül a kijelző, akkor megszakad a ciklus és vége a villogásnak.

3. A globális feltételeknél ( a makró legalján) az android autó-hoz szerintem nem kell NOT feltételt társítani. Elég az "Alkalmazás nincs előtérben" illetve "Nincs háttérben" feltétel.

Az én elképzelésem:

Szerk: Tulajdonképpen a ciklusban lévő műveletekhez kötött "Készülék lezárva" feltételekre sincs szükség, mert a ciklusban lévő jelen esetben kiváltja azt.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1463) Mcrazy válasza Mcrazy (#1462) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

A globális feltételekhez hozzá lehet adni meg a "Készülék helyzete - képernyő felfelé "-t és akkor pld zsebben nem fog villogni. Ujjlenyomatosoknak alternatíva lehet a vaku villogtatása, rezgetés vagy esetleg jelző hang.

Üdv: Mcrazy

(#1464) tachikoma válasza Mcrazy (#1463) üzenetére


tachikoma
aktív tag

Szia,

Persze, nyugodtan, én is máshonnan "nyertem inspirációt".

- Nekem ujjlenyomattal nyílik a telefon, és nem rootolt. Mégis működik tök jól. Mondjuk ezt a "biztonsági házirend" dolgot nem vágom, nem biztos ,hogy nálam van ilyesmi.

- Az eredeti makrónál is előbb kapcsolt be, utána ki és várt sokat, de ezzel az a baj, hogy ha előttem van az asztalon, akkor normál esetben (a makró nélkül) bekapcsolna a képernyő és lánám az értesítést egy (hosszabb) ideig. Így meg most csak egy másodpercig, az nekem túl rövid volt. Ezért változtattam meg, hogy előbb várjon sokat (addig nem nyúl a képernyőhöz, de az értesítés miatt az amúgy is bekapcsol), aztán be, ki.

- Azért raktam minden lépésben vizsgálatot, hogy azonnal megszakadjon a makró futása. Emiatt is daraboltam fel a hosszú várást több kisebbre és ezért is van értesítés meglétének kiértékelése a ciklustesztnél. Ha esetleg feloldom, ne akarjon még várni, kikapcsolni, bekapcsolni. (de írtam, hogy lehet, kicsit túl lett spilázva)

- igazad van, a végén valamit összekevertem. Úgy láttam (vagy úgy képzeltem, hogy látom), hogy app előtérben, app háttérben, mind a kettőt negálni szerettem volna (de az utóbbi úgy látszik nem létezik, pedig előfordul, hogy a kocsiban valamit mókol az ember a telefonon, és az android autó a háttérbe megy)

A "készülék lezárva" feltételre szerintem mindenképpen szükség van, különben jelen állapotában soha nem lép ki a ciklusból. Kellene akkor valamilyen kiugrás a cikluson belülről. De még így is ha a 6 másodperces várakozás alatt valaki felold, látja az értesítést de nem tünteti el, és visszazárja a telót, akkor a makró futás folytatódni fog.

Az eredeti változatban volt vaku villogtatás meg rezgés, csak nekem nem volt rá szükség (azt saccolom az jobban meríti az akksit, meg mondjuk éjjel megbolondulnék tőle)

Még ami nem tetszik az enyémben, hogy egy globális booleannal kell nyilvántartanom, hogy fut-e épp a macro (hogy csak egy példányban fusson). Erre nem létezik valami szofisztikáltabb megoldás? Csak azt találtam, hogy x ideje futott/nem futott az adott makró, de az szerintem nem jó ide.

Üdv,
T

[ Szerkesztve ]

(#1465) Mcrazy válasza tachikoma (#1464) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

"- Nekem ujjlenyomattal nyílik a telefon, és nem rootolt. Mégis működik tök jól. Mondjuk ezt a "biztonsági házirend" dolgot nem vágom, nem biztos ,hogy nálam van ilyesmi."

Lehet, hogy ez csak amolyan Samsung sajátosság.

"ha előttem van az asztalon, akkor normál esetben (a makró nélkül) bekapcsolna a képernyő és lánám az értesítést egy (hosszabb) ideig. Így meg most csak egy másodpercig"

Akkor állítsd 2 vagy több mp-re a kikapcsolás előtti 750ms várakozást, ha hosszabban szeretnéd látni!

"- Azért raktam minden lépésben vizsgálatot, hogy azonnal megszakadjon a makró futása. Emiatt is daraboltam fel a hosszú várást több kisebbre és ezért is van értesítés meglétének kiértékelése a ciklustesztnél. Ha esetleg feloldom, ne akarjon még várni, kikapcsolni, bekapcsolni."

A "Képernyő ki" művelethez kellhet valóban a feltétel, de a várakozásokhoz nem, mert csak feleslegesen kér erőforrást az ellenőrzéshez. A 4x2mp - egymás után - ugyanolyan gyorsan megy végbe, mint az 1x8mp, ezért a darabolás felesleges.

"A "készülék lezárva" feltételre szerintem mindenképpen szükség van, különben jelen állapotában soha nem lép ki a ciklusból."

Rosszul fogalmaztam, mert én sem a ciklust vezérlő feltételre gondoltam, hanem a cikluson belül lévőre.
A Do/While-t állítsd át While/Do-ra és akkor biztos nem fog futni, ha közben feloldod a kijelzőt. A kettő között az a különbség (ezt már korábban Oldman2 is leírta), hogy a Do/While a ciklus végén ellenőrzi az őt vezérlő feltételt. Tehát a benne lévő műveletek az esemény hatására - egyszer - akkor is lefutnak, ha egyébként a ciklust vezérlő feltétel hamis. A While/Do - ellentétben az előbbivel - már az esemény bekövetkezésekor ellenőrzi a feltételt és ha az hamis, akkor nem fut le soha.
Ha pedig teljesen biztosra akarsz menni a képernyő feloldással kapcsolatban, akkor tegyél be egy "Képernyő feloldva" eseményt, ehhez pedig a műveletekben legelsőnek egy "Makró megszakítása - Ez a makró" műveletet, melynek feltétele: "Esemény aktív - Képernyő feloldva".
Próbáld ki a változtatást és szerintem nem lesz szükséged a Boolean változóra.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1466) tachikoma válasza Mcrazy (#1465) üzenetére


tachikoma
aktív tag

Szia,

"Akkor állítsd 2 vagy több mp-re a kikapcsolás előtti 750ms várakozást, ha hosszabban szeretnéd látni!"
Nem jó, mert akkor mindig 2 másodpercig fogja bekapcsolva tartani a képernyőt. Nem ez volt a célom, íg gyorsabban merülne. azt akartam, hogy először villanjon fel a képernyő rendesen, ahogy makró nélkül is felvillana egy értesítés miatt. Utána viszont csak rövid időre, kb mint ahogy egy értesítő led.

"A 4x2mp - egymás után - ugyanolyan gyorsan megy végbe, mint az 1x8mp, ezért a darabolás felesleges."
Azért nem, mert így ha az első két másodperc után vége a makrónak, a többi 3x2 másodpercet már nem tölti várakozással. Persze ez csak akkor lényeges igazából, ha utána még felvillantaná, stb... (de nálam ugye ez a sorrend)

"While-Do/Do-While"
Ha utólag kiértékelő ciklust használnék, akkor mindenképpen lefuttatná egyszer a ciklusmagot, nem ez volt a célom.

" tegyél be egy "Képernyő feloldva" eseményt, ehhez pedig a műveletekben legelsőnek egy "Makró megszakítása - Ez a makró" műveletet"
Ebben az esetben futna egy példány a makróból, ami az értesítés miatt indult el, és lenne egy második példány, ami a feloldás miatt. A "Makró megszakítása - Ez a makró" megszakítja mindkettőt, vagy csak az utóbbit? (Így amúgy minden egyes feloldáskor elindulna ez a makró.)

(#1467) Mcrazy válasza tachikoma (#1466) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Pedig most pont utólag kiértékelő ciklust használsz a megosztott makródban, mert a Do/While az pont az.

A 4x2mp-nek semmi értelme, mert a képernyő ki művelethez hozzá van rendelve egy képernyő lezárva feltétel. Ha feloldottad a kijelzőt, akkor nem fut le.

Azt lehet finomítani, hogy a makró ne fusson le minden képernyő feloldásnál, de ha nem csinálsz vele semmit, akkor sem sok vizet zavar.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1468) tachikoma válasza Mcrazy (#1467) üzenetére


tachikoma
aktív tag

"Pedig most pont utólag kiértékelő ciklust használsz a megosztott makródban, mert a Do/While az pont az."

hoppá... na ezt nem így akartam. csak megtévesztett, hogy az első sorban van a feltétel.
jó tudni ezeket...

(#1469) tachikoma válasza tachikoma (#1468) üzenetére


tachikoma
aktív tag

"Értesítés létezik"
Közben eszembe jutott: ez meg azért van a cikluskiértékelésben, hogy befejezze a villogást, ha másik eszközön kezeltem az értesítést. Pl hangouts üzenetekre szívesebben válaszolok desktop gépről (utálok telón gépelni).

(#1470) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Tud a MD olyat, hogy ha nincs egy adott alkalmazás az értesítési sávon, akkor elindítja?
Tehát le tudja-e csekkolni?

#?*@&!

(#1471) Mcrazy válasza zeon.hu (#1470) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Igen, tud. Az "Értesítés nem létezik" eseményt kell beállítani hozzá. Ha létezik több értesítés is azon kívül, hogy futás közben megjelenik az értesítési sávon (pld Igo-nak nincs, csak a futását mutatja, ha háttérbe kerül), akkor érdemes az alap értesítés tartalmára hivatkozni.

Üdv: Mcrazy

(#1472) zeon.hu válasza Mcrazy (#1471) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Thx!

#?*@&!

(#1473) zeon.hu válasza Mcrazy (#1471) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Értesítés érkezett és értesítés eltávolítva, ezek vannak.
"Értesítés nem létezik", ilyet nem látok,a kereső sem talál.

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#1474) tachikoma


tachikoma
aktív tag

Létezik olyan esemény (akár pluginban), hogy könyvtár monitorozása?
GCam tool mozgatási funkcióját szeretném összehozni macrodroiddal...

(#1475) tachikoma


tachikoma
aktív tag

ok, nevermind...
GCam tool (mozgatás funkciója) macrodroiddal. Külön mozgatja a jpeg-eket és külön a raw állományokat a gcam alkalmazás bezárása után 3 másodperccel. (Várakozás nélkül simán lehet, hogy még nem készül el az állomány, mire mozgatni akarná - tapasztalat. De lehet, hogy sok a 3 másodperc. Igazából jobb lenne egy könyvtár monitorozó esemény)
Az eseményeknél "Camera" a google camera...
jpeg forrás: belső tároló/DCIM/Camera (vagy ahova a gcam mentés be van állítva), cél (nálam): memóriakártya/DCIM/GCam
raw forrás: belső tároló/Pictures/Raw cél: memóriakártya/DCIM/Raw (tetszőleges)

[ Szerkesztve ]

(#1476) Oldman2 válasza tachikoma (#1475) üzenetére


Oldman2
Topikgazda

Köszi!

(#1477) Mcrazy válasza tachikoma (#1475) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Ismétlődő művelettel lehet dinamikus várakozást készíteni. Akár a program bezárását, de ha van a programnak értesítése másolás közben, akkor azt is fel lehet használni. Nálam így működik egy szinkronizáló app. Este tudok feltenni példát, ha kéritek.

Üdv: Mcrazy

(#1478) Mcrazy válasza zeon.hu (#1473) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Sorry, az "Értesítés nem létezik" a feltételeknél van, neked az "Értesítés eltávolítva" esemény kell.

Üdv: Mcrazy

(#1479) urobee


urobee
tag

Sziasztok!

Huawei készüléken nem tudok interakcióba kerülni a bellentyűzettel.
Más telefonon működik, hogy rányomok X,Y koordináták alapján a megfelelő gombra.
Van erre valami más megoldás?
Ez is a fennálló Huawei probléma része lenne?
Köszönöm!

(#1480) kerekx


kerekx
csendes tag

Sziasztok!
Pár napja nézegetem a makit, de nem találok korrekt megoldást a problémámra. Azt szeretném elérni, hogy android P esetén élő bluetooth kapcsolat mellett ne a bl eszközre menjen a csengőhang meg értesítés hangok, hanem a teló hangszórójára.
Android 8-nál ezt a fejlesztői lehetőségek - hálózati kapcsolatok -disable in band ring lehetett állítani, utána kivették. (Én nem a fülembe dugva hordom a bl fülest, hanem a nyakamban lóg zsinóron ezért bosszantó) A teló Redmi 5 plus, rootolt, CrDroid 9 van rajta éppen.
Ahogyan most megoldottam, bl alapon ki van kapcsolva. Ha hívás jön pár sec pause, hogy meghalljam csengetést, majd maki bekapcsolja bl-t és fülembe dugom amíg beszélek. Beszélgetés végén, vagy ha nem fogadom, újra ki. Ezzel az volt bajom, hogy kikapcsolt bl esetén a füles elmegy aludni. Erre csináltam egy olyat hozzá, h 10 percenként be- majd 1sec után újra kikapcsolja bl-t. sajnos így is instabil a működés.
Elnézést, h hosszú voltam de egész hét végén ezt nyomkodom, már kezdek elkeseredni. Előre is köszönöm, ha van valakinek segítő ötlete.

[ Szerkesztve ]

(#1481) Mcrazy válasza urobee (#1479) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia! Ahogy Te is írtad, ha más telefonon működik, akkor a Huawei-nél lesz a hiba.

Üdv: Mcrazy

(#1482) Mcrazy válasza kerekx (#1480) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Szerintem ez Telefon és rendszer függő. Nálam csak Samsung telefonok voltak mimdig, de olyannal még nem találkoztam, hogy ha Bt füles van csatlakozva, akkor a telefon nem cseng. Azt tudom javasolni, hogy Bt csat-nal a normál csengőhang legyen csendes (vagyis néma) és bejövő hívás esetén a Md játsszon le hangot. Ezt már be lehet állítani, hogy melyik hangcsatornán szólaljon meg. Ha nem boldogulsz vele, este 18 óra után tudok segiteni összerakni a makrót.

Üdv: Mcrazy

(#1483) kerekx válasza Mcrazy (#1482) üzenetére


kerekx
csendes tag

Szia!
Köszönöm a tippet, hogy ez nem jutott eszebe :) Egyébként, igen rendszerfüggő, az XDA-t is molyoltam, sokan küzdenek vele, Android 8 felett így működik, sajnos főzött romoknál is. (legalábbis az a 8-10db android P és Q amit próbáltam) Küzdelmes lesz, mert csoportokban vannak névjegyeim, többféle csengőhanggal, meg ott vannak értesítések víber, messenger, sms, mail. Ehhez már kevés lesz az 5 free makro, de ha működik, nyilván megveszem. Nem szoktam könnyen elengedni a dolgokat, de ha nagyon nem megy kérem majd a segítséget.

(#1484) PistiSan válasza kerekx (#1480) üzenetére


PistiSan
addikt

Nálam a bluetooth eszköz neve mellett van egy fogaskerék, ha rá nyomok be lehet ott állítani hogy milyen hang jöjjön ki a bluetooth kapcsolaton keresztül, nálam is ki van véve a "Telefonhívások" opció.

(#1485) Mcrazy válasza kerekx (#1483) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Azt is meg tudod csinálni, hogy békén hagyod a csengőhang beállítást - mert az úgyis a fülesben szól - és a MD-al csinálsz egy plusz csengetést mondjuk a Riasztás hangcsatornán. A ha a többi értesítés is csak a fülesben szól, akkor arra is kell építeni egy makrót.

(#1484) PistiSan
Az nem igazán jó neki, ha kikapcsolja a telefonhívás hangját a Bt beállításokban, mert akkor a bejövő hívást sem tudja a fülesen bonyolítani. Illetve lehet, hogy egyféleképpen igen, mégpedig, ha hívás felvétele után a tárcsázón rányom a Bt ikonra. De ebben nem vagyok biztos, hogy működik-e.

Üdv: Mcrazy

(#1486) kerekx válasza Mcrazy (#1485) üzenetére


kerekx
csendes tag

Következőt csináltam: Esemény - bejövő hívás, Műveletek - Normál hangcsatornához riasztás, majd Lejátszás - valami hang.
Sajnos, nem az történik amit vártam. Hívásnál fülesben eredeti hang, hangszóró néma. Amikor elutasítom vagy felveszem hívást, megszólal hangszóróban -és a fülesben is- a makrós hang. De nem elejétől, hanem azt hallom, h. annyi már lement belőle a semmibe amíg hagytam csengeni a telefont. (ha nem a riasztást választom ki, hanem bármelyiket a másik 5 közül, akkor csak a fülesben megy a makrós hang is)
Ha a bt beállításoknál kikapcsolom a telefonhívásokat, akkor valóban megy a hangszórón csengetés, de nem jön beszélgetés fülesre, és a tárcsázóban meg sem jelenik a bt lehetősége, csak a kihangosítás.

(#1487) Mcrazy válasza kerekx (#1486) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Kipróbáltam én is és igen.. Ha be van állítva bármilyen csengőhang, akkor azt helyezi előtérbe az android, amikor hívás érkezik, a többi csatornát szünetelteti. Viszont, ha a csengőhangot a gyári "Csendes"-re állítom (nem néma csengőhang, mert az nem jó!), akkor lejátssza a MD hangot. A csoport és egyéni csengőhangok átvariálását sem úszod meg, mert ezek "Csendes" csengőhangnál is megszólalnak. Egyszóval, ha továbbra is úgy szeretnél bt fülest használni, hogy nem hordod a füledben csak híváskor, akkor meg kell dolgoznod a MD-t. Kísérletezés és finomítások sora fogja meghozni az eredményt.

Bejövő híváskor a csengőhang lejátszását pedig While/Do ismétléssel kell működtetni, ameddig a készülék csörög, különben egyszer az elején lefut és kész, hiába csörög a telefon tovább.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1488) kerekx válasza Mcrazy (#1487) üzenetére


kerekx
csendes tag

Nagyon profi vagy, így valóban jól működik. Köszönöm h ennyit foglalkozol a problémámmal. így már menni fog. Persze kell vele jócskán dolgozni, menjenek a csoportok. Meg ott vannak az értesítések. Az sms látom alapon benne van, aquamailt használok, ahhoz van beépülő modul feltételekhez, gondolom fog is működni. Ami ködös egyenlőre viber, messenger lite, whatsapp azt még nem látom, hogyan.

(#1489) Mcrazy válasza kerekx (#1488) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szívesen segítek mindenkinek. Na és nem titok, hogy az ilyen kihívásokból én is tanulok és jó ötletekkel gazdagodom.
Azt nem kérdeztem, bár lehet, hogy írtad már: Amikor a Bt füles csatlakoztatva van, akkor teljesen néma a telefonod hangszórója? Értesítések sem jönnek át?
Amennyiben igen, akkor a Whatsapp és társaihoz úgy tudsz a MD-al hangot rendelni, hogy az "Értesítés érkezett" eseményt állítod be. Itt megint felmerül a kérdés és kísérletezni kell, hogy tudnak-e együtt szólni az értesítési hangok és a MD-ban beállított (pld Riasztás hangcsatornán lévő) hangok.
Gyere nyugodtan, ha elakadsz. Amint tudok, reagálok.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1490) 7Sony7


7Sony7
addikt

Üdv. Md szól, ha a telóm akkuja 60% alá csökken. Valahogy tudna jelezni Honor band 4 Bluetooth karperecre is?

[ Szerkesztve ]

-

(#1491) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Ha egy másik eszköz (céges teló) nem látható (Bluetooth), hogy tudnék erről értesítést kapni az órámra?
Elsősorban az esemény lenne fontos, nem találok működőt rá.
(Valami "bt eszköz nem látható" kéne)
Egyéb megoldás is érdekel.

#?*@&!

(#1492) Mcrazy válasza 7Sony7 (#1490) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Ha arra gondolsz, hogy a teló merülését jelezze az órán, akkor igen. Nekem a Band 5 van. A Huawei app-ban engedélyezd az óra értesítéseinél a Md-t és utána az akku figyelő makrót egészítsd ki egy " Értesítések megjelenítése " művelettel, amiben el is helyezheted az akku százalékot.

Üdv: Mcrazy

(#1493) Mcrazy válasza zeon.hu (#1491) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Nem igazan értem, hogy mire gondolsz. Ha megszakad a kapcsolat, arról az órának kéne tudnia. Ha nem tudja a jelzést, akkor a telefonon kell értesítést készíteni.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1494) zeon.hu válasza Mcrazy (#1493) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Akkor félre lettem értve, sry!

Saját telefon + saját óra (Bip), valamint egy céges telefon.
Ha a saját telefon (ezen van MD) nem észleli a közelben a cégest (emiatt gondoltam bt láthatóságra, de egyébként csatlakoztatva nincs), akkor a MD küld egy üzenetet, amit esetleg az órán is tudok olvasni.

(Munka közben sokat használom és leteszem néha, ott is hagyom, ezt szeretném kikerülni.)

#?*@&!

(#1495) 7Sony7 válasza Mcrazy (#1492) üzenetére


7Sony7
addikt

Köszi! Appban az MD nem volt engedélyezve. Mostmár működik!

[ Szerkesztve ]

-

(#1496) Mcrazy válasza zeon.hu (#1494) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Így már világosabb. Az a gond, hogy a Bt nem deríti fel időnként a közelében lévő eszközöket, mint a wifi, csak ha kézzel indítod. Viszont még ebben az esetben sem lehet elkapni a találati listát. Össze kell csatlakoztatni őket, és akkor lehet a megszakadt kapcsolatot monitorozni. Ha Bt-vel nem megy, akkor még meg lehet próbálni Hotspot-tal, wifin át összekapcsolni a két telefont, és ennek a szakadását vizsgálni. A lényeg, hogy csak létező kapcsolatot lehet vizsgálni, láthatóságot nem. Illetve lenne még a Wifi SSID hatókör elhagyása, de ennek nem tudom mennyire lenne stabil a működése. Kísérletezni kell, hogy kiderüljön a biztos működés.

Üdv: Mcrazy

(#1497) zeon.hu válasza Mcrazy (#1496) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Bt-on össze is kapcsolhatom a két telót, nem zavarja az órát.
Tesztelni fogom, thx!

Az viszont jó lenne, ha csak egyszer futna le, kapcsolat vesztés esetén ne értesítsen folyamatosan.

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#1498) Mcrazy válasza zeon.hu (#1497) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Én is összekapcsoltam 2 Samu telót. Internet hozzáférés-t tudnak egymásnak nyújtani, de nem kell bekapcsolni a funkciót. Elég a csatlakozás.
Egy egyszerű kis makróval tudsz riasztást létrehozni és az értesítést átküldeni a telefonodra. Utóbbihoz ne felejtsd el az Órában engedélyezni a MD értesítéseket.

Üdv: Mcrazy

(#1499) mókuska


mókuska
tag

Szia Mcrazy!

Egy ideje használom a programot. Több kevesebb sikerrel. Csináltam egy makrót, hogy ha csatlakozik a bluetooth fülesem, indítsa a hozzá tartozó programot és utána a zenelejátszót. Azt esetleg meg lehetne csinálni, hogy miután kiléptem a füles programjából a főképernyőre, utána indítsa a zenelejátszót? Ez a makróm

(#1500) Mcrazy válasza mókuska (#1499) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Az eseményekhez add hozzá az "Alkalmazás elindítva/bezárva - Alkalmazás leállítva- Headphones" eseményt. Ezután bökj rá az "Indítás Headphones" műveletre, Feltétel hozzáadása -> Esemény aktív > Bt csatlakoztatva.
Ezután ugyanezt csináld meg a "Indítás Shure +Pay" művelettel is, de itt az "Esemény aktív" feltételnél az "Alkalmazás leállítva" eseményt válaszd ki.
Az "Indítás Shure +Pay" művelet elé beszúrhatsz egy "Várakozás a következő művelet előtt" műveletet 1-2 mp-el. Ha mindent jól csináltál, akkor úgy fog működni a makród, ahogy szeretnéd.

Üdv: Mcrazy

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  Macrodroid
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.