Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  Macrodroid

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-19 20:45:01

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) janosibaja


janosibaja
őstag

Sziasztok, nagyon tetszik a program, de nem vagyok egy matematikai gondolkodású ember, majd használat alatt lassan megismerkedem vele, most nagy segítség lenne, ha megírnátok, hogyan kezdjek bele egy számomra nagy probléma megoldásába.

Az a problémám, hogy vélhetően mióta 10-es Androidom van (nem rootolt Huawei), azóta a Waze-ban hiába állítom be, hogy "képernyőzár megakadályozása", ha telefonhívásra felveszem a telefont (Bluetooth, kormányról vezérelt, gyári) mikor autót vezetek (nem tehetem meg, hogy ne vegyem fel, fontos), akkor a kijelzőről eltűnik a Waze, s helyette a tárcsázó képe jelenik meg, ami nem hajlandó a háttérbe húzódni!

Régen ilyenkor egy vékony kis zöld sávba ment vissza a kijelző tetején (egy Samsung pl most is ilyesmit csinál 10-es droidon is) és kifogástalanul látni, hogy merre kell éppen kanyarodni a következő kereszteződésnél, letérésnél. Azóta semmit sem látok a naviból, mikor befejezem a telefonbeszélgetést - közben "vakon" rohanok előre a kocsival - akkor kell néha jó nagy sebességnél lehúznom a kijelzőre az összes futó programot, s böködve kiválasztani a Waze-t közülük: néha csak sokadikra sikerül, s veszélyes helyzetek állhatnak elő.

Másik topicban javasolta egy fórumtárs, hogy Macrodroiddal talán be lehetne állítani, hogy a Waze mindig maradjon belül, bejövő és kimenő hívás közben is a kijelzőn. Tehát nem azt akarom, hogy a telefon felvétele ne működjön, hanem azt, hogy rövid időre tünjön elő, hogy lássam, ki hív, aztán mikor felvettem a telefont, húzódjon a háttérbe a tárcsázó, s a Waze automatikusan maradjon elől.

Nagyon köszönök minden tanácsot: minél szájbarágósabb, annál jobb, mert most látok Macrodroidot először. :R

[ Szerkesztve ]

(#1752) Mcrazy válasza janosibaja (#1751) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Mint írtad, még soha nem használtad a MD-t. Nos nem kell sem matematikusnak, sem programozónak lenni a használatához, de a program működésének ismeretére szükség van. A legszájbarágósabb magyarázat már elkészült és a legjobb kezdés az lenne, ha Téma összefoglaló-t az elejétől a végéig elolvasnád.
A problémád nagy valószínűséggel a MD-al megoldható. Amíg Te ismerkedsz a működésével, addig én megpróbálom elkészíteni neked a makrót, amit csak be kell majd importálnod. Később kivesézhetjük a működését, ha nem értesz valamit.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1753) Mcrazy válasza janosibaja (#1751) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

El is készítettem a makrót, de közben átnéztem a Wazze beállításait és azt látom, hogy van lehetőség, hogy a Wazze bejövő hívás esetén is előtérben maradjon. Alapból ez nem aktív, ezért engedélyezni kell. Nálam működik samsungon, de kell pár másodperc, mire visszatér a Wazze.
Próbáld ki, hogy nálad működik-e, ha nem, feltöltöm a makrót.

Üdv: Mcrazy

(#1754) janosibaja válasza Mcrazy (#1753) üzenetére


janosibaja
őstag

Szia, nagyon szépen köszönöm!

Régi motoros vagyok, először az összefoglalót olvastam el. Ez a program az én képeségeimnek igen bonyolult, állítgatom össze-vissza, s nem sikerül. A Waze-ban csak egy olyan opció van a főbeálítsok között, hogy "képernyőzár megakadályozása" - ez régebben elégséges volt, de mióta a legújabb Waze fut, vagy az Android 10 kavar be, nem tudom - nem elég a Waze állandóan előtérben tartáshoz.

Családtagnak van Samsungja, azon csakugyan gyárilag be van építve egy opció, hogy háttérbe menjen a hívás egy kis zöld ablakocskába, de nekem nincs ilyen lehetőségem a telefon beállításai között, Huawei-t használok Android 10-zel.

Nagyon örülnék, ha megosztanád velem a makrót, mert nekem nem áll össze, mit kell állítanom hová. (Ez nem a programot minősíti, hanem az én gondolkodásomat :((( .)

[ Szerkesztve ]

(#1755) janosibaja válasza Mcrazy (#1753) üzenetére


janosibaja
őstag

Nagyon köszönöm, működik, hatalmasat segítettél! :R

(#1756) Somatom válasza Mcrazy (#1753) üzenetére


Somatom
veterán

Ha nem titok, akkor közkinccsé tennéd? Kíváncsi lennék, hogy mit használtál hozzá.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1757) Mcrazy válasza Somatom (#1756) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Nem, dehogy titok.
Tessék:

Itt a kész makró

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1758) Somatom válasza Mcrazy (#1757) üzenetére


Somatom
veterán

Köszi! Ennyitől háttérbe megy a hívás activity -je úgy, hogy aktív marad a hívás? Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen ecccerű.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1759) Mcrazy válasza Somatom (#1758) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Simán. Próbáld ki, hogy hívás/beszélgetés közben megnyomod a Home gombot. Bejön a Home screen és bármit tudsz indítani, nézni (feltéve, hogy nincs lezárva a kijelző, de a feloldás is simán megy hívás alatt)
Néha a bonyolult kérdésre lehet egyszerű makrót készíteni, de létezik fordítva is.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1760) Somatom válasza Mcrazy (#1759) üzenetére


Somatom
veterán

Csak a kíváncsiság hajtott, nincs szükségem ilyesmire. Egyrészt most Samum van és ezen van lehetőség default floating híváskezelőre. Másrészt, külön kártyán van a netem, úgyhogy ha aktív hívásom van, akkor nuku net, ami egy online navinál nem lenne nyerő.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1761) Mcrazy válasza Somatom (#1760) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Persze, értelek. De jól jöhet egy ilyen pld Igo vagy más offline navigáció esetében is, ha a telefon nem Samu és a navi program nem tér vissza előtérbe.
A saját igényeim automatizálását már egy ideje kimaxoltam. Manapság a kérdezők miatt építek új makrókat, próbálom megvalósítani, amit kérnek és néha találok új megoldásokat vagy egyéb 5leteket is, amivel a saját makróimat javíthatom.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1762) kezman


kezman
őstag

Üdv fiuk, egy kis problémába ütköztem, a macrot ajánlották a megoldásra, sajnos koromnál fogva már nem vagyok képben a beállításaival kapcsolatba, szóval a lényeg, kellene egy beállítás hogy a hívások végén ( a bejövő és a kimenő is) végeztével a telefon főoldalra dobjon vissza, megköszönném ha valaki megcsinálná.

Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>

(#1763) PistiSan válasza kezman (#1762) üzenetére


PistiSan
addikt

Kb ennyi.

(#1764) kezman válasza PistiSan (#1763) üzenetére


kezman
őstag

Kösz szépen, ez gyors volt, meg is vagyok, először kinai volt, segitségeddel meg oldottam, nagyon köszönöm. :R

Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>

(#1765) PistiSan válasza kezman (#1764) üzenetére


PistiSan
addikt

Nincs mit, ezek nagyon kezdő macrok, sokkal több van a programban mint sokan gondolnák, a topickban olyan makrók vannak megosztva, hogy sokszor nem értem a működését annyi elágazás és feltétel van benne.
Sajnos minden egyes android főverzióval csökken a funkcionalitása a macrodroidnak is, a google szépen lassan megtilt egyre több funkciót a biztonságunk érdekében.

(#1766) kezman


kezman
őstag

Hát igen, nekem P smart van, 9.1-fut rajta, szeretem mert vállalható a mérete és ami nekem kell azt tudja, MD -ot nem használtam eddig, de pár kényelmi dologra ezután fogom, nekem ennyi elég, de olvasgatva tényleg rengeteg dologra képes.

Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>

(#1767) Guba4


Guba4
tag

Sziasztok!
Waze előtérben tartásához kérném ismét a segítségeteket. A múltkori makró helyett csináltam egy faék egyszerűségűt, ami jól is működik, de azt nem tudtam megoldani, hogy ha a Waze futása közben másik alkalmazást piszkálok, akkor ne dobjon vissza a navigációba. Tehát azt szeretném, hogy ha megérintem a kijelzőt, akkor induljon újra az 5 másodperc késleltetés.

[ Szerkesztve ]

(#1768) Oldman2 válasza Guba4 (#1767) üzenetére


Oldman2
Topikgazda

Alapvető gond a jelenlegi megoldásodban, hogy nincs Esemény benne a "képernyő megérintésére".

Ha ez lenne, akkor lehetne erre az eseményre reagálni.

(#1769) Guba4 válasza Oldman2 (#1768) üzenetére


Guba4
tag

Igen, pont erre nem találtam beállítást, illetve megoldást.

(#1770) PistiSan válasza Guba4 (#1767) üzenetére


PistiSan
addikt

Leírnád pontosan, hogy mit szeretnél, ez az első hozzászólásod a topicban, nekem lehet van ötletem. Mármit az érdekel, hogy a most működő macroval mi volt a célod, milyen problémát oldottál meg vele?

(#1771) Guba4 válasza PistiSan (#1770) üzenetére


Guba4
tag

Android 10 alatt a Waze már nem tud más alkalmazás használata után, illetve bejövő vagy kimenő hívás után automatikusan előtérbe kerülni. Erre kerestem megoldást. Ez az egyszerű makró működik, már csak azt szeretném megoldani, hogy a képernyő érintése késleltesse a Waze indulását.

(#1772) PistiSan válasza Guba4 (#1771) üzenetére


PistiSan
addikt

Alapvetően az a gond, ha jól értem, hogy a kocsiban ha elindítod a wazet és kezdeményezel egy hívást, vagy téged hívnak, akkor a waze nem kerül megint előtérbe, erre írtad a macrod.
Kicsit átgondolva a feltételeket, én így csinálnám, az alkalmazás nevét, bluetooth eszköz nevét helyettesítsd be sajátra.

(#1773) Guba4 válasza PistiSan (#1772) üzenetére


Guba4
tag

Köszönöm!
Az alapfeladatot a mostani makró is elvégzi, mindössze arra nem találtam megoldást, hogy a kijelző érintése késleltesse a Waze indítását.

(#1774) PistiSan válasza Guba4 (#1773) üzenetére


PistiSan
addikt

Örülök ha megfelel a megoldásom, ezért szeretem ezt a progit, sokmindent meg lehet vele csinálni, egy adott problémát több oldalról meg lehet közelíteni, ezért fontos az alap probléma megértése.

(#1775) Guba4 válasza PistiSan (#1774) üzenetére


Guba4
tag

Bocsánat ha félreérthető voltam.
Tehát a saját megoldásom is működött mint már írtam, csak a érintések késleltessék a Waze indulását ügyet nem tudtam megoldani.

(#1776) fecske13 válasza Guba4 (#1773) üzenetére


fecske13
tag

A képernyő érintése eseményre tudod használni a "TouchTask" tasker beépülőt.

"Az a lényeg, egészség legyen, meg kerozin a repcsibe."

(#1777) PistiSan válasza fecske13 (#1776) üzenetére


PistiSan
addikt

Erről nem is tudtam!

(#1778) PistiSan


PistiSan
addikt

"Tárolja a szöveget, ha már beszél"
Ez pontosan mit jelent?

(#1779) Mcrazy válasza PistiSan (#1778) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Pontosan azt, hogy tárolja, ha éppen valamilyen szövegfelolvasás van folyamatban és utána fogja folytatni.

Üdv: Mcrazy

(#1780) Mcrazy


Mcrazy
Topikgazda

Elkészítettem a "Kijelző érintésére késleltetés újraindítása" makrót, ami a "Faék"-től kicsit távolabbra sikerült a helyes működéshez.:) Nálam sajnos a Touchtask (köszönet az ajánlásért fecske13-nak) és a MD Ujjlenyomat gesztus funkciója nem működik tökéletesen.
Próbálgassátok és jelezzétek legyetek szívesek, hogy nálatok működik-e.
Minden olyan app helyettesíthető a Waze-val, aminek háttérbe kerülésekor van értesítése. Értelemszerűen ennek megfelelőlen kell a feltételeket és az Indítás-t módosítani.
A makró INNEN tölthető.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1781) Mcrazy válasza Mcrazy (#1780) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Egy kis magyarázat lemaradt.
A késleltetés a makróban 5mp-re van állítva (delay változó). Ha ez kevésnek bizonyul, akkor ezt értékét kell módosítani.

Üdv: Mcrazy

(#1782) Guba4 válasza Mcrazy (#1781) üzenetére


Guba4
tag

Köszönöm! :R
Sajnos nem tudom importálni a makródat.

[ Szerkesztve ]

(#1783) Guba4


Guba4
tag

(#1784) Oldman2 válasza Guba4 (#1783) üzenetére


Oldman2
Topikgazda

Melyik Macrodroid verzió van nálad?

(#1785) Guba4 válasza Oldman2 (#1784) üzenetére


Guba4
tag

V.5.7.4 nemrég frissült a Playről.

(#1786) FeZ... válasza Guba4 (#1783) üzenetére


FeZ...
aktív tag

Múltkor én sem tudtam importálni egy makrót innen, de végül beírtam kézzel és kész. :)

(#1787) Guba4 válasza FeZ... (#1786) üzenetére


Guba4
tag

Lehet, hogy az a probléma, hogy feltöltve .txt formátumban van, ha én csinálok exportálást, az .mdr formátum, azt tudom importálni is.
A fenti makrót nem tudnám kézzel beírni. :B

[ Szerkesztve ]

(#1788) Mcrazy válasza Guba4 (#1787) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Nálad van valami gond, mert a makro valami.macro formátumban van. Tehát a kiterjesztése .macro

Üdv: Mcrazy

(#1789) Guba4 válasza Mcrazy (#1788) üzenetére


Guba4
tag

Köszi, én voltam a béna, letöltéskor hozzáíródott egy .txt kitrjesztés, ezt töröltem és így már tudtam importálni.
Tesztelem és visszajelzek majd, köszönöm még egyszer!

(#1790) dzsordzs69


dzsordzs69
senior tag

Sziasztok!
Van egy makróm, ami pár alkalmazásnál kényszeríti a teljes képernyős módot. Teljesen jól ment, de frissítettem android 11-re (Mi9T, xiaomi.eu dev), és most nem vált teljes képernyőre. Felugrik a buborék, hogy a MD megkapja a root jogot, de nem történik semmi. Más, root-ot igénylő makrók lefutnak. Van valami ötletetek esetleg, vagy ez az android 11 korlátozása?

(#1791) Oldman2 válasza dzsordzs69 (#1790) üzenetére


Oldman2
Topikgazda

MIUI alatt ez egy külön jogosultság az app-nak.

Meg van ez adva neki?

(#1792) dzsordzs69 válasza Oldman2 (#1791) üzenetére


dzsordzs69
senior tag

Igen, azt tudom, és meg van adva neki. De nem működött nálam regbben sem, azért használtam a Droidot. Viszont valamelyik fórumon olvastam, hogy panaszkodtak a teljes képernyős módra az uj Android esetén.

(#1793) Guba4 válasza Mcrazy (#1780) üzenetére


Guba4
tag

Szia!
Teszteltem a makród, kb. 70 százalékosan működik nálam Samsung A71-en. Sajnos nem jöttem rá hogy mihez köthető hogy mikor működik, mikor nem. Minden jogosultságot megadtam, memóriaoptimalizációból kilőve a Macrodroid, Tasker és a Touchtask.
Azt megfigyeltem, hogy mikor nem vált a Waze-re, elég a Macrodroidot megnyitnom és utána 5 másodperccel indítja a navigációt. Ami nem lényeges, de szintén megfigyeltem, hogy a homescreenről sem vált.

[ Szerkesztve ]

(#1794) Mcrazy válasza Guba4 (#1793) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

A Tasker-nek ehhez nem sok köze van, nem kell telepíteni, kivéve, ha azt is használod.

"Azt megfigyeltem, hogy mikor nem vált a Waze-re, elég a Macrodroidot megnyitnom és utána 5 másodperccel indítja a navigációt."
Pedig ez nagyon arra utal, hogy alszik a MD. Azt meg tudtad figyelni (rendszernaplóban is látható), hogy mindkét eseményre aktiválódik?
Úgy is tudod tesztelni, hogy nem alszik-e a MD, hogy készítesz egy teszt makrót, aminek az Esemény-e: Rendszeres időköz 5 perc. A művelet pedig: Hang lejátszása.
Ez a makró 5 percenként lejátszik egy hangot, ha nem alszik a MD. Ha így működik, akkor emeld meg az időtartamot 10 perce. Ha így is működik a teszt makró, akkor nem a MD-al van a baj.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1795) Guba4 válasza Mcrazy (#1794) üzenetére


Guba4
tag

Teszteltem még egy kicsit, ha az események közül bármelyiknél rányomok a teszt eseményre, akkor tökéletesen teszi a dolgát, lehetséges, hogy a Touchtask a hibás?

(#1796) Mcrazy válasza Guba4 (#1795) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Nem, nem jó amit csinálsz. Ebből nem derül ki, amiről beszéltem. A Teszt esemény nem erre való, hanem a következőre: A komplett makrót lehet vele tesztelni úgy, hogy az eseményre hivatkozó feltételek is érvényesüljenek,( Pld: Esemény aktív - feltétel) illetve a makróhibák kiderüljenek. A Teszt eseménnyel indított makró mindig lefut, de az nem jelenti azt, hogy az Esemény a valóságban is kiváltódik. (Pld ha alszik a MD)

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#1797) Guba4 válasza Mcrazy (#1796) üzenetére


Guba4
tag

Rendben, értem. Kipróbálom majd a időközönkénti hanggal, hogy alszik-e a MD.
Köszönöm a segítséget

(#1798) gyuri81


gyuri81
veterán

Az alábbi makrókban kérném a segítségeteket.

1. telefonom: Samsung Note 8. Mivel a telefonban amoled kijelző van, nem szeretném beégetni az értesítése sávot. Ha jól láttam az MD tud olyat, hogy ki tudja kapcsolni az értesítési sávot. ( Pl Viber-nél kikapcsolja az értesítési sávot)

2. A második makróban pedig szeretném estére(23:00-06:00) bekapcsolni az Akku kímélő módot és kikapcsolni a wifi-t.

Köszönöm előre is a segítséget.

(#1799) gyuri81 válasza gyuri81 (#1798) üzenetére


gyuri81
veterán

Az első makróra ezt alkottam:

Talán működik is, csak állandóan bedobja hogy az MD engedélyezve a root jog.

[ Szerkesztve ]

(#1800) gyuri81


gyuri81
veterán

Agyalok megint egy makrón, ami részben működik is.
Amit szeretnék:
- ha értesítés érkezik(viber, messenger,email) akkor kapcsoljon be az AOD(környezeti kijelző)- ez a rész működik is szépen, ezzel nincs baj.


- szeretnék egy olyan makrót is hogy pl 6:30-tól 7:10-ig menjen az AOD ( ez a reggeli készülődés miatt kell, hogy tudjam hány óra is van)

- illetve töltés alatt szintén menjen az AOD

Na innen jönnek a gondok. Ez a 3 makró nem igazán akar együtt muzsikálni, mert szerintem összeakadnak. Ezeket valahogy össze lehet egy makróba gyúri? ( a fő elvárás még az lenne ha megy a töltés közbeni AOD vagy a reggeli AOD, akkor ne legyen aktív az értesítésre megjelenő AOD mert az összekavarja az egészet)
Remélem nagyjából érhető :)
Köszi előre is!

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  Macrodroid
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.