Hirdetés
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
jól értem, hogy ha tegyük fel minden hónapban diktáltam és fizettem az eddigi fogyasztást, de mondjuk már most túllépetem az éves kedvezményes keretet (210 kWh/hó, éves szinten 2523 kWh), akkor augusztustól kezdve minden kwh a magasabb áron pörög?
mert akkor ezzel megint visszamenőleg is büntetnek, hiába fizettem ki eddig az aktuális áron, meg hiába lennék a havi 210 kwh alatt
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
Én attól tartok, hogy valami nagy gebasz történt hirtelen, amit mostanában tudott meg a kormány. Ezért a hirtelen kapkodás KATA meg ez ügyben is.
Akiknél nincs gáz, azok kapásból megszívták (villanytűzhely, villanybojler, stb). Ez úgy lenne korrekt, hogy ez esetben a gáz korlátot árammá konvertálnák. Szerintem."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
aktív tag
a bejelentést olvasva én úgy értelmezem, hogy ha elérted már a 2500kWh fogyasztást (és ez gondolom így van), akkor aug. 1-től minden kWh-áért már a magasabbat fizeted januárig (vagy ahol majd nulláznak újra). Visszamenőlegesen nem számlázhatnak/korrekciózhatnak szerintem. Bár ugye ez Magyarország uh bármi lehet.
nekem még 4 nap van a kövi ETH kifizetésig, addig hagyom menni, aztán addig lesz úgyis új infó biztos
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
az ethermine statban megy lejebb a diff, azért itthon is van pár bányász vagy volt
szerintem amig nem hozzák a paneleket teszek egy karbantartási szünetet a kártyákkal
a jelenlegi árfolyam mellet ez így nem ok.Van aki futtatja tovább?
-
Pharaoh
aktív tag
válasz kenesei1982 #81707 üzenetére
Remélem időarányosan még jár 5x210kwh augusztus 1 -től is.
-
aerosmith
őstag
van már valahol új áram kalkulátor?
-
aktív tag
-
aerosmith
őstag
Fogyasztási helyenként évi 2523 kWh áram és 1729 köbméter gáz.
Tudja valaki hogy nagycsaládosoknak mennyivel lesz nagyobb ez az érték? -
tlac
nagyúr
válasz Attix82 #81719 üzenetére
hm, részben igazad van, pontosítok
szóval attól függ hogyan nézik az átlagot, havi vagy éves bontásbanha csak az éves összfogyasztást nézik és átlépted már a limitet, akkor mehet aug. 1-ig, mert utána úgy is sokat fizetsz már
ha viszont nem lépted még át, akkor viszont célszerű azonnal leállítanod[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz Attix82 #81721 üzenetére
aki csak 1 kártyával nyomja, annak van még némi esélye
viszont nem tudom, lehet a többieknek sem jó, mert ha már átlépted a limitet, akkor lehet meg kell fizetni majd később valamikor az afelettit is a 6,5-szeres szorzóval
akkor viszont azonnal le kellene állítani
szóval passz... kellenek a részletek
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az árak ára lesz kb 5x nem a villanyszámla ára. Amit fizetünk annak csak egy része az áram. Többi rész adók meg szolgáltatási díjak. Azok nem lesznek drágábbak.
Ha 5x ár igaz akkor valójában a mostani pl. 9e Ft számlánál lesz 21e Ft.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
3800+
őstag
A fent is befotózott cikkben 50,8 Ft-ot írnak piaci villany árra, akkor miért repkednek itt az 5-6x-ek?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
aktív tag
-
sakal83
addikt
Azt sem tartom elképzelhetetlennek hogy a villanynal megszuntettek a rezsitamogatast es az ossz lakossagi fogyasztók kozott ugy osztottak fel a terheket hogy a 7750 feletti fogyasztas ara fedezi a 7750 alatti "tamogatast". Sajnos nem tartom kizartnak ezt a logikat...
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz kenesei1982 #81731 üzenetére
Bazeg... de kretén vagyok az 50,8-at én reflexből 1 kWh-ra értelmeztem... a tudatalattim sem tudta feldolgozni, hogy az 50 ezer forint akar lenni. Hát ezzel valóban csecsre tettek igazából szinte minden háztartást, bányától függetlenül. 210 kWh-ra még egy kisnyugdíjasnak is összejön 1 hűtővel, mosógéppel és az egész napi ATV bámulással minimum. Megnézném honnan vették ezt az átlagot, szerintem beleszámolták a keleti országrészben lévő háztartások szinte 0 fogyasztását is, ahol felöltős villanyóra van...
-
koko52
nagyúr
Mamám 7500-at fizet két hónapra. Kadarkocka, klíma, mosógép, tv stb. Szóval nem lehetetlen.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
3800+
őstag
válasz koko52 #81734 üzenetére
Elnézést nem szerettem volna általánosítani! Csak amit a kormány mond, hogy a háztartások háromnegyede, szerintem erős.
LuckyL: Közeli ismerősökből kiindulva én is azt gondolom, hogy ezt jóval többen fogják megérezni, mint gondolták a vezérek.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
Azert lesz durvasag.
Pl. annyiba fog kerulni Teslaval jarni, mint Mustanggal.De azt nezem, hogy a futesnek meg mindig a rig lesz a legolcsobb formaja: persze ilyen arak mellett minden kartya veszteseges, de mondjuk ket radeon vii betol egy nap alatt 10kW hot a lakasba, vizzel gyakorlatilag nema csendben, es ez csak napi 500ft-ba kerul, ha levesszuk a termelest.
Same rules apply!
-
veterán
Valóban Augusztustól lép érvénybe.
Itt a cikk róla.
Ezt a hónapot még meg kell nyomni..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
Hurkaleves
őstag
Hát egy darabig biztos, hogy offline-ra kell helyezni a gépeket. Jó lesz nézni ahogy 6 misi befektetés ott pihen a szekrényben.
2500W-os fogyasztással a gépeim havi 1800kWh-t nyomnak, ami majdnem üti az éves limitet. Ha folytatnám, a különbözetem (a piaci áron) 450.000 huf/hó lenne. Aha oké, fasza.
Nem tudtam mi hiányzik még az utóbbi évek margójára, de készüljünk fel, hogy ez még nem az alja... csak ne durvuljon el... még több háborúval.. vagy valami nagyobbal...Az ehavi diktálásig viszont nyomatom őket. Visszamenőleg nem kérhetnek számon, a kövi-kövi elszámolás szeptemberben lesz, akkor fogják nézni, hogy az augusztusod hogyan alakult. Augusztusban már ne fussanak gépek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Minden ami hőszivattyú
- Milyen notebookot vegyek?
- Tippmix
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs